Şimdi Ara

40 gb smartdisk yardım acil.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abilerim 40 gb samsung smart diskim var 40 mb boş yer vardı içinde bi saat önce çalışırken şimdi usbden taktığımızda ışığı yanıyor fakat bilgisayarı kitliyo ve hddyi görmüo napmalıyım acil yardım lütfen..

• aynı sorun benim arkadaşın flashdiskinde var. takınca bilgisayarı kilitliyor. bu konuyu takip edeceğim. bakalım değiştirmekten başka çözüm gelecek mi
  • arkdaşım sorunn makinede yani bilgisayarda bilgisayarın usb sinde sorun vardır harici usb ise ya kaplosunu cıkart bidaha tak ama anakartın üstünde ise bilemem .. bu arada her usb ye takıyom ve hala kitliyo işte harici anakrta bağlı usblerede takıyosan ozaman smartdisk inde sorun var kolay gelsinn..
  • aynı sorun şu an bende de (aynı ürün smartdisk 40 gb usb 2.0) var.
    5-6 makinaya taktım hep aynı sonuç aynı sorun. farklı bir kutuya taktım yine olmuyor. ne yapıp içindeki verileri en azından kurtarabilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcmanyak2

abilerim 40 gb samsung smart diskim var 40 mb boş yer vardı içinde bi saat önce çalışırken şimdi usbden taktığımızda ışığı yanıyor fakat bilgisayarı kitliyo ve hddyi görmüo napmalıyım acil yardım lütfen..

Şimdi eğer aleti bilgisayara takıyosan ve alt sağ köşede donanım imgesi çıkıyor ama bilgisayarıma girdiğinde aletin kısa yolunu göremiyorsan ilk önce disk yönetiminden arızayı çözmen gerekir(yani aletin mevcut harf adlandırmasını değiştir. eğer aletin d ise sen onu Z olarak adlandır.)

Eğer bu da sorununu çözmüyorsa yapacağın pek başka bişiy yok( ama yukarda anlattığım sorun bu ise)

Yukarda anlattığım sorun bende vardı. Kablosunu değiştirdim. Çok bilgisayarda denedim ama bir türlü aletin içindeki veriler ulkaşamadım. Bilgisayar aleti görüyor. Donanım tanındı sesi ve imgesi çıkıyor ama bilgisayarım içinde kısa yoluna ya da aletin imgesine ulaşamıyorum. Yok YOK yOK. mesela aleti takınca bilgisayarda yawaşlama ve takılma oluyordu. bU Takılmalar ve kasılmalar, aletin kablosunu bilgisayardan çıkarınca yok oluyordu . Yapmadığı işlemleri ard arda yapıyordu.

Neyseki aletin garntisi vardı gönderdim yenisiyle değiştirdiler. Aletin markası: CODEGEN 80GB 2.5" Hdd.

Bu arada aletin içinde 60gb kadar olan tüm dökümanlarım gitti. Kurtarmaları mümkün olmamış. Hayırlısı olsun dedim çıktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 20 Aralık 2006; 19:02:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pcmanyak2

abilerim 40 gb samsung smart diskim var 40 mb boş yer vardı içinde bi saat önce çalışırken şimdi usbden taktığımızda ışığı yanıyor fakat bilgisayarı kitliyo ve hddyi görmüo napmalıyım acil yardım lütfen..

Sorununu ayrıntılımolarak anlatırsan gerçekten sana yardımcı olabilirim. Çünkü 3 senedir aktif olarak bu aletlerle uğraşıyorum ve başıma çok alay geldi.

1. Disk yönetiminden yeniden bir harf vererek sorununu halledebilirsin
    2. Sürücünü güncelleştirebilirsin.
    3. Kablo değiştir.
    4. Usb yuvası değiştir.
    5. farklı bir bilgisayarda dene.
    6. Garantiye gönder :)
  • sürücü harfi atıyacan....olup biticek aynı modellrin hepsinde var... bu saçma hata
    Resim Temsilidir..

Bilgisayarım Sağ Tık | YÖNET
    Ordan | DİSK YÖNETİMİ

40 gb smartdisk yardım acil.....

yeni ext. hdd alıcaksanız. vatanda western var süper fiyat....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Taşınabilir bellek konusunda önerebileceğim bir marka var.: CODEGEN Şu anda kullanıyorum. Çok hafif ve boyutları da çok küçük. Satış sonrası destek de iyidir.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=88098&productid=bd700499&nc=1
  • İçindekilerini kurtarma hizmetini aldığın firma vermez. Hayati önem taşıyorsa kutuyu dikkatle açıp içindeki 2.5"'luk HDD'yi başka bir kutuya bağlamaktan başka çaren yok. Aynı diskin 60'lığından biz şirkette kullanıyoruz yedek için, 6 aydır makina hiç kapanmadı, alet de hiç sökülmedi. Boştayken de disk dönüyor hiç kapanma falan da yok. Birşey olmasın inşallah, hayırlısı.
  • ben westren diyorum çünkü ana üretici "codegen e" güven olmaz....
    ext. hdd işi kalitedir uzun vadede kullanımdır.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23952
    http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/400634/art/western-digital/passport-ii-120-go-2-5-us.html

• quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

İçindekilerini kurtarma hizmetini aldığın firma vermez. Hayati önem taşıyorsa kutuyu dikkatle açıp içindeki 2.5"'luk HDD'yi başka bir kutuya bağlamaktan başka çaren yok. Aynı diskin 60'lığından biz şirkette kullanıyoruz yedek için, 6 aydır makina hiç kapanmadı, alet de hiç sökülmedi. Boştayken de disk dönüyor hiç kapanma falan da yok. Birşey olmasın inşallah, hayırlısı.

Ewet doğru maalesef benim 60 gb lik dökümanımı aletin içinden kurtaramadık. Garantide biz içindekilerde sorumlu değiliz kurtaramayız dediler ve 60 gb lık bilgi yandı gitti. Ama alette fiziksel bir sorun vardı. O nedenle yenisini gönderiler ama şimdi de sürekli: "Windows yazma başarısız" gibi kayıt yaparken uyarılar geliyor. Yinede codegen'den memnunum. Önerebilirim.

Bir de bu tür aletlerde marka ne olursa olsun mutlaka bir problem çıkıyor ve bu problemlerde içindeki hdd' Yİ çıkarıp başka bir alete moonte etmekle çözülmüyor. Yani alet bozuldı mu içindeki bilgiler gider !

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay
    bu problemlerde içindeki hdd' Yİ çıkarıp başka bir alete moonte etmekle çözülmüyor. Yani alet bozuldı mu içindeki bilgiler gider !

Tam olarak doğru değil. Bu tür disklerin genellikle "sabit disk" kısmı değil de USB -> PATA dönüştürücü kartları bozuluyor. Bu da diskten ayrı bir kart. Yani aslında sadece diskin USB ile iletişim kurmasını sağlayacak "arabirim" bozuluyor. Bu yüzden diski çıkarınca başka bir aletle, ya da bildiğiniz bilgisayar IDE kablosuna bir dönüştürücü aracılığıya bağlayarak "disk içindeki veriler kurtarılabiliyor". Bunu bir kez yaptım. (İçindeki diski bir laptop'a monte etmiştim [aynı diskleri kullanıyorlar]) Sonuç başarılı oldu. Markalı cihaz değildi, bir arkadaşımındı. Eğer disk hasar görmemişse veri kurtarılır. Yok, HDD hasar gördüyse bunun için diyebileceğim birşey tabii ki yok. Ama genellikle kontrolcü hasar görüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ibraxi

ben westren diyorum çünkü ana üretici "codegen e" güven olmaz....
    ext. hdd işi kalitedir uzun vadede kullanımdır.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23952
    http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/400634/art/western-digital/passport-ii-120-go-2-5-us.html

Evet dediğin doğru. Kasalar da gayet şık. Ama pilastikten olması bana pek güven vermedi acıkcası.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.