dunyadaki emeklilik yasi istese 100 olsun..Turkiye dunyada kendi kendine yetebilen 7 ulkeden birisiyken emeklilik yasinin digerleri ile ayni olmasi bile bir geri kalmisliktir. Tarim var genc nufus yuksek 3 yanin denizlerle cevili 4 mevsimi olan 2 onemli bogaza stratejik noktaya sahip yer alti ustu kaynaklari zengin bir ulkede sen hala 65 yasinda emekli oldugunda bir ev bir arabaya gucun yetmiyorsa orada sorgulanacak sey emeklilik yasi degil kaynaklarin nasil israf edilip varlik icinde yokliuga niye mahkum edildigin sorgulanmalidir. |
40 yasinda emekli olunan baska ulke var mi? (3. sayfa)
-
-
he he devlet sonsuz deniz yüce bir tanrı hep sizin gibi keyifçileri besliycek ağzına hep, ha boşuna demiyorum sadece siyasi partilerinde değil halkıda bir garip yatışçı tembel ,yavru kuş gibi ağzına beslenme bekleyen tayfa hele kemalist tayfa islamcılardan beter bu konuda.
canım sefil aç bokunda boğulan yırtık donla dolaşan ülkelerin bile 60+ yaş, devlet fakir diye seni beslemek zorundamı sağlılıklı adamı kafalara bak süper.
dünya ab ve abd den oluşmuyor 8 milyar insan yaşıyor bu dünyada %75 ne yakınıda fakir zaten dünyada fakirlik olarak tek başınıza değilsiniz gayet çoğunluğun içindesiniz .
kimse yatarak yellenerek süper güç olmadı bu dünyada it gibi çalıştılar ürettiler hatta abd koronada bile kapanmadı ölümüne çalışmaya devam 1.5 milyon insan öldü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Temmuz 2024; 12:59:1 > -
insanları kendiniz ile karıştırdınız herhalde... gurur açısından yazdım...
-
Bülent Ecevit 58-60 yapınca "mezarda emeklilik" diye günlerce eylem yapmışlardı dipnot olarak bunu da düşelim.
-
garantili geçiş ve garantili hastası olan hastaneleri de eklerseniz, yani ülkede her garantili xxx olan sektörü totalde toplarsanız kafa kafaya denk gelir sanırım...
-
palalı yobazların ve bazı muhalefet yanlısı forum üylerinin "evreninde" öyle...
hatta emekliler, bırakın emekli olmayı, yaşamayı bile hak etmiyor bunların gözünde...
şuy anki ergenfestler'in hesaba katmadığı şey, kendileri Allah ömür verip de 60 ve üzerini bir görsün, veya kaba tabirle "kocasın", bakın nasıl o zamanın ergenfestleri bunları evire çevire dövüyor.
(her nesil, bir öncekine göre daha kötüye gittiği için, bunların zamanındaki genç nesil artık yaşlıya saygıyı komple bırakıp sokakta zevkine döver bunları kesin...)
-
hiç bitmeyen akraba konseptiniz gibi, her zamanki gibi abartmışsınız... nasıl hastalıklı bir zihniyetse sizinkisi...
-
düzendeki bozukluk hatırlatılınca beklenen kıvırma hemen geldi her zamanki gibi...
-
Gelmiyor. Çünkü bilgin yok fikrin var.
Yap-işlet-devretler kendi kendini döndürmeye başladı.
Bu eyt öyle bir kazık ki hem gerçekten emekliliği hak eden yaşlı kesimin rızkından çaldı
Hem de daha refah yaşamayı hak eden gençlerin.
Piro Kemalin seçilmek için bu ülkeye attırdığı kazık... Normalde hükümetin programında yoktu bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şu sarf ettiğiniz cümleyi banka hortumlayan, ihale alan, her türlü Allahsızlığı normalmiş gibi ifa eden mevcut hükümet yanlısı ve hükümet üyelerine söyleyin...
namusuyla kazandığı maşından kesinti yapılarak prim ödeyen emekliye değil... Alalhsızlık zaten var, bir de siz alet olmayın bu tür bir Allahsızlığa...
-
bilgim de var fikrim de...
hırsızın(mevcut hükümet ve yanlıları) yaptığı hırsızlığa "hırsızlık" diyecek kadar korkmadan söyleyebiliyorum... çünkü Allah korkusu var...
bu forumdaki bir çok güzelleme yapan iktidar yanlısı forum üyesinin aksine...
Kitabı tanıyan üyeler(iktidar yanlısı forum üyelerinin içinde gerçekten Allah korkusu olanlar) zaten hükümeti gözü kapalı eleştiriyor, yapılan haksızlığa karşı çıkabiliyor, çanak tutmuyor buradaki birçok iktidar yanlısı forum üyesinin aksine...
Allah korkunuz varsa, bu saate kadar çalınan çırpılanın yerine konulmasını isteyin hükümetten, bakın kaç EYT neslini geçindirebiliyor bu ülke... o zaman görürsünüz...
-
Şuan 18 yaşında işe giren alın teriyle para kazanan çocuk niye 65 yaşında emekli oluyor?
Bu çocuk namussuz mu, bu çocuk şerefsiz mi, bu çocuk ihaleye fesat mı karıştırdı?
Birileri Türkiye de 40 yaşında emekli olabiliyorken, gencecik çocuklar, kundaktaki bebekler 65 yaşında emekli olacak deniyorsa bunun adı namussuzluktur. Bunun adı yetim hakkı çalmadır. Aynı hak ya ülkedeki herkese verilir ya hiç kimseye verilmez. Sadece belli bir gruba verilirse bunun adı hırsızlık olur. Hakkı gasp etmek olur.
Kalkıp hırsızlığı savunmayın bize. Prim ödemekse olay, gençler daha fazla prim ödüyor bu ülkede. Eskiden birçok kişi kaçak çalıştı prim ödemedi. Şimdi o yarım yamalak prim ödeyen kaçak çalışan tayfa marifetmiş gibi birde emekli ediliyor. Prim ödedim deyip kimse işten sıyrılamaz. Ortada adaletsizlik var, hukuksuzluk var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kamerun, Namibya, Sri Lanka ve Endonezya dışında 60 yaş altına emeklilik yok.
-
Endonezya ve Malezya ozellikle zengin ya da elit muslumlerin alttan alta göze sokmadan saklandiklari kaliteli yaşadıkları ülkeler olabilir, mutlaka güzel bi yönleri oluyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
YİD'lerin hepsi zararda, örnek osmangazi köprüsü açılalı 8 sene oldu ama kamu zararı devam ediyor ve her geçen yıl zarar artıyor, diğer YİD'lerde komple zararda. Bu zararı vergi köleleri ödüyor.
-
Rahatsızlık niye sizi rahatsız etti ?
43 yaşında emekli iş arkadaşım zamla 18 k tl emekli maaşı alıyor, çalışmaya da devam ediyor.
Sen ben o bu şu neden 60-65 yaşını beklesin ? Ya senin benim çocuğum ? Aman sayıları azmışta aman şuymuşta, olmasın kardeşim emeklilik sistemi yapboz piyango olamaz. Bir kural çıkartı en az 30-40 yıl dünya-ülke konjonktürü değişine kadar uygularsın.
Şu bencilliği, aman benim düzenim bozulmasını bırakmadığımız için ülke bu halde işte.
Bak ağlayan emekliye 2.500 tl ağzına şeker damlattılar bülbül oluverdiler.
Bu dağıtılan paralar gökten gelmiyor, bordrolu çalışanın cebinden ve daha olmadığımız emeklilik hayatımızdaki kazancımızdan çalınıyor farkında değil misiniz ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X