Şimdi Ara

40 yasinda emekli olunan baska ulke var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben detaylica arastirdim ama bulamadim. Belki Norvec’te falan olabilir dedim ama orada da emekli yasi 67 imis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• avrupa ülkelerinin çoğunda çalışmayan insanlara maaş bağlanıyor. Hatta bazı gençler ben çalışmaya karşıyım diyor devletten aldığı para ile geçiniyor. Bu para 1100 euro civarı tek kişi için. Kocasından ayrılmış çocukları olan bir bayan için ayda 3000 euroya kadar çıkabiliyor. Demekki 40 yaşında emeklilik işi ile devletin parası bitmiyor. Devletin parası çar çur etmekten yanlış politikalardan birde yapılan ihalelerdeki yolsuzluklardan bitiyor. Okuyunda öğrenin. Başka bir şey daha var öğrenmenizi istiyorum zira sosyal medyada dünyanın hiç bir ülkesinde emeklilere bayram parası verilmezmiş. Cahillik işte bilmeden fikir sahibi olmak. Ben Belçika dan emekliyim. senede 1 kere 1 maaş tutarı tatil parası alıyorum. Bizdeki bayram parasının bir kaç misli. Sonuç olarak ben 65 yaşında emekli oldum. 40 yaşında emeklilik doğru değil. Para için değil ama bir insanın en faydalı olduğu yaşında emekli olmasıdır

Tamam kardeşim, tee 2017 ye gidelim.

Dolar Kuru 3.5 TL

Böl,

22.9 milyar

Çarp bugün kuru ile,

755.7 milyar lira, rahat rahat elin surisi yerine kendi vatandaşlarına bakabiliyor.

Surilerin kimseye faydası yok, EYT'liler prim ödedi, öyle ya da böyle.

Sen surileri çok mu seviyon? Avrupalı foncular da çok seviyor. Aynı taraftasınız yani Avrupalı foncular ile.

• Bizim Türklere mahsus işler bunlar, nerede yatış nerede tembellik nerede cahillik bizde bulursun başka millette yok.

• Var kardeşim, bu ülkede insanlar önceden 40 larinda emekli oldu.
    Bu ülke her vatandaşına bakacak güçte.
    O kadar geçici sığınmacıya para harcadık, o kadar makam arabası falan var, garanti ödemeler, uçak inmeyen havaalanları var.

Bunlar yerine kendi vatandaşına rahat rahat bakarsın.

• çalışmayın maaş bağlayalım deseler gurur bile yapmayıp erkekliğine bile dokanmıycak milyonlar var bu ülkede kemalist islamist farketmez bu konuda arapların ruh ikizi ülke.

yatarak devlet baba sen bak bana diyerek zengin olup gelişicez . akp giderse bu ülkenin dahada fakirleşçeğine kalıbımı basarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Temmuz 2024; 20:57:48 >
  • Colda kullanıcısına yanıt

suriyelilere toplam harcanan para 80 milyar deniyor onunda kaçta kaçını ab verdi o belli değil.

eyt nin sadece yıllık maliyeti 780 milyar filan.

komple afrika kıtasına bakman gerekiyor o hesabınla suriyeliler kesmez. devede kıl bile değil.

• avrupa ülkelerinin çoğunda çalışmayan insanlara maaş bağlanıyor. Hatta bazı gençler ben çalışmaya karşıyım diyor devletten aldığı para ile geçiniyor. Bu para 1100 euro civarı tek kişi için. Kocasından ayrılmış çocukları olan bir bayan için ayda 3000 euroya kadar çıkabiliyor. Demekki 40 yaşında emeklilik işi ile devletin parası bitmiyor. Devletin parası çar çur etmekten yanlış politikalardan birde yapılan ihalelerdeki yolsuzluklardan bitiyor. Okuyunda öğrenin. Başka bir şey daha var öğrenmenizi istiyorum zira sosyal medyada dünyanın hiç bir ülkesinde emeklilere bayram parası verilmezmiş. Cahillik işte bilmeden fikir sahibi olmak. Ben Belçika dan emekliyim. senede 1 kere 1 maaş tutarı tatil parası alıyorum. Bizdeki bayram parasının bir kaç misli. Sonuç olarak ben 65 yaşında emekli oldum. 40 yaşında emeklilik doğru değil. Para için değil ama bir insanın en faydalı olduğu yaşında emekli olmasıdır

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

eyt liler bedavadan mı emekli oldu? prim falan ödemediler o halde..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2000watts kullanıcısına yanıt

külliyen çarpıtma, ab her çalışmayan gence devamlı para bağlandığı külliyen yalan dolan çarpıtma onun bir süresi var 6 ay 10 ay mı ne o arada devlet sana işte buluyor git çalış diyor, ha çalışmam dersen sonra devlet kafadan kontak diyip çalışmıyor diyip maaşı kesiyor,ailesi bile ruh hastası diyip evden kovuyor sokaklarda homeless oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Temmuz 2024; 21:19:1 >
  • SISU kullanıcısına yanıt

dünyada emeklilik yasası 15-20 sene çalış, 40 sene sana bakarım yasası değil dünyanın en zengin devleti bile(petrol zenginleri hariç) ortalama ömürle 20 sene civarı filan bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Temmuz 2024; 21:22:38 >

kim 15 sene çalışmış da emekli olmuş?

Verdiğin 80 milyar dolar rakamı 2.4 trilyon lira mı yapıyor?

Demek ki eytlileri 3 kere emekli edecem paramız varmış

yok tl 2017 de açıklan rakam.

84 milyar 880 milyon lira

eyt le mükayese dahi edilemez .

sana 6 yılın eyt maliyeti bile 5 trilyonu geçicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Temmuz 2024; 22:30:42 >

Tamam kardeşim, tee 2017 ye gidelim.

Dolar Kuru 3.5 TL

Böl,

22.9 milyar

Çarp bugün kuru ile,

755.7 milyar lira, rahat rahat elin surisi yerine kendi vatandaşlarına bakabiliyor.

Surilerin kimseye faydası yok, EYT'liler prim ödedi, öyle ya da böyle.

Sen surileri çok mu seviyon? Avrupalı foncular da çok seviyor. Aynı taraftasınız yani Avrupalı foncular ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 14 Temmuz 2024; 6:19:2 >
  • Eyt dediginiz tayfa zaten 55 yada 60 yasina kadar calisacak..sadece devletten aldigi 10 bin lira sadaka dan rahatsiz bazi cibilliyetsizler.. not eyt li degilim hala bagkur primi oduyorum..

• 20 yaşında emekli etsen tek bir kişi itiraz etmez. Ama kendisi örnek vatandaş gibi devamlı iktidara saydırır.

• İçlerinde 40 yaşında emekli olan çok azdır. Totalde ortalama 50 yaşa yakındır. Benim çevremde 3 kişi var böyle emeklilik vuran. Yaşları 46-47-50. Daha yukarda olanlar da vardır.. EYT çıktı diye hemen 40 yaşında emekli olmuyor, primden dolayı hala bekleyen var.

• EYT'lilerin aldığı 10 bin TL mi battı demiş üstteki arkadaş.

Öyle 10 bin TL değil,
    10 bin TL'yi 2 milyon EYT'li ile çarpacaksın, her ay bize olan yükünü öyle hesaplayacaksın.

Ben çarptım hesap makinasının digiti yetmedi, hesap eden yazsın şundan alıntı yapıp yapıştırsın.

kendi hesapladığınla bile göçüyon.

eyt yıllık masrafı senin toplam suriyeliye harcadığın onun bile kaçta kaçını ab verdi devlet bilerek açıklamıyor ,sadece 10 senesi bile 10+ katı niye anlamak istemiyorsun hayret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Temmuz 2024; 12:51:59 >
  • Tele1youtube
    ➤Katıl butonu üzerinden bize destek olabilirsiniz: www.youtube.com/tele1comtr/join Tele1 ᴴᴰ Canlı Yayın YouTube üzerinden 7/24 canlı olarak izleyebilirsiniz. ➤Tele1'e destek olmak için: https://www.tele1.com.tr/destek Bizi takip edin: ➤Web Sitesi: https://www.tele1.com.tr ➤Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/tele1comtr ➤Resmi Facebook sayfası: https://www.facebook.com/tele1comtr ➤Resmi Instagram Hesabı: www.instagram.com/tvtele1/ ➤Resmi Telegram Kanalı: https://t.me/tele1haberler
    https://www.youtube.com/watch?v=k6vk8uUrjzk
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.