Şimdi Ara

400 BİNDEN 4 BİNE ÇEKMEK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
23
Favori
27.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • The Prince of Dorne kullanıcısına yanıt
    gördüğüm en iyi yorumlardan biri olabilir
  • anuket A kullanıcısına yanıt
    Atara atar hodri meydan kral gel sene sonu 300 binden 10 bine çekiyorum izlee

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılarınızı okuduğumda sadece sınava giren öğrenciler göremiyorum. Başarılı, zeki, kıvrak zekalı bir yığın derece öğrencisi ve adayları. Sınavı kazanmış öğrenciler olmanız dışında hayat hakkında bu kadar keskin konuşacak hiçbir şey yapmadınız, kavrayamadığınız duruma bu kadar bok atmanızın asıl sebebi budur. Hayatını ders çalışarak geçirmiş öğrenciler, algılayamadığınız durumlara bu kadar saldırmanız bana derslerde başarılı olma hikayenizi anlatıyor. Meydan okumayı kabul etmek veya etmemek yerine, kenara çekilip saçma sapan hayatla ilgili öğütler vermeye başlıyorsunuz. Diyor ki "Hiçbir zaman oldum demeyin.". Bunu tanınma ve dinlenme nedeni sınav başarısı olan birinin söylemesine acıyorum.

Küstahça söylemler kullandığımı düşündünüz. O kadar zekisiniz ki buna karşı verilebilecek tepkinin ancak analiz olduğuna kanaat getirdiniz. Ancak yapmak istediğimin zaten bu olduğunu o yumduğunuz ve herkesin sizi onunla poh pohladığı zekanız kavrayamadı mı? Hadi ama şimdi troll olduğunu düşünüp başarılı olan arkadaşlarınızla zeka kıvraklığının tatminini mi yaşıyorsunuz? Sakın oldum demeyin bak. Öğüt veren öğüt verecek konumda olmalıdır. Sakın unutma dostum, kimseye sınavda başarılı olduğun için tavsiye ve hayat hakkında bir şey söyleyebileceğini sanma. Sana hayatımı anlatırsam dersten kafanı kaldırmadığın için bu kadar şeyin zaman aralığında nasıl gerçekleştiğini anlamakta zorluk çekersin.

Arkadaşlar, kaçırdığınız noktaların önemli kısımlar olduğunu bir şekilde ifade edeceğim. Ancak anlamaya çalışmadan edindiğiniz bu ön yargı sizi hayatınızın hiçbir evresinde bırakmayacak.

Öncelikle kaçırdığınız nokta sınava çalışmadığım. Okul dönemim boyunca kitabın kapağına bile bakmadım. Ancak sınav esnasında kuantum fiziğinin formüllerini baz alarak yaptığınız işlemlerinizin yanında okumaya yeterince önem vermediğinizi görüyorum. Bu önemli bir noktaydı ama sürü psikolojisinin tipik örnekleri olmaktan asla vazgeçemeyeceksiniz. Bilinç düzeyiniz, başkalarının ve baş belirlediğiniz 'başarılı' öğrencilere bağlı.
    Diğeri 400k'nın nasıl yapılabildiğini anlamamak. Arkadaşım, evet, sen yazılanları okumuş olsaydın kenarda tuttuğun gözlüklerinle sayısaldan işaretleme yapmadığımı ve okul dönemim boyunca çalışmadığım için konular hakkında bilgi sahibi olmadığımı görürdün. Aslında biraz düşününce bu kavrayış güçlüğünün yalnızca gözlüklerle ilgili olmadığı fikrince kapıldım bak.

Yazılanlar ikiye ayrılıyor: Bir kısım sınavda başarılı olmadan 'derece öğrencileri'ni okuyanlar ve buna göre yazanlar diğer kısım ise 'derece öğrenciler'i.

Tavsiye veren kişi tavsiye verecek konumda olmalıdır. Sınavda başarılı olmanız sizi bilge yapmadığı gibi bu konuda da oldukça iyi tavsiye veren biri yapmaz. Benim kibirli olduğumu düşünerek yazmış olman seni asla mütevazı yapmaz. Sen tavsiye verecek şekilde kendini buluyorsan o tutumun beni ve bu konuyu ilgilendirmez. Ben senin başarılı okul öğretiminin ne şartlar altında gerçekleştiğini irdeleyip buna göre analizler yapmıyorsam senin de sınav başarısızlığım veya başarılı olmamla ilgili analiz yapma hakkın bulunmaz. Ve sen benim gözümde başarılı birisin ya da değilsin, dönüp istatistik verilerine hayran olmamı gerektirmez.

Ne oldu, analizleriniz ve kaprisleriniz, cümleler karşısında neden böyle havalandı. O enfes ve eşsiz hayat felsefesini sınava entegre ederken bu kadar tahrik olmanız size neyi çağrıştırıyor?

Siz, linç kültürünün büyük örneklerisiniz. Bu söylediklerinizi size gün gelecek hatırlatacağım. Ve o zaman kimin burada büyük konuşup konuşmadığını, hep beraber göreceğiz. Ama o zaman bu yazdıklarımdan daha sert bir uslup kullanacağımı ve haksız çıkışınızdaki o zevki hissederek doruklarına kadar yaşayacağım.

Büyük bir iddia ortaya atılırken iki kısım vardır: Bir kısmı saldırırken diğeri anlamaya çalışır. Genellemeler anlamaya çalışmaktan ziyade saldırının bir örneğidir. Ve saldıranlar bilgi sahibi olanlar değil, cehaletin içinde kavrulanlarla bağlantılıdır.

Ne demişler bu çağın en korkutucu yanı bilgisiz olan cahiller değil, bilgili olan cahil insanlarla dolu olmasıdır.

Fikirleriniz için teşekkür ederim.

• diggawithanattitude D kullanıcısına yanıt
    Herkesi geçeceğim anlayışından ziyade bana meydan okuyan kişiyi geçeceğim anlayışı vardı. Anlayacağın üzere ben herkesi geçeceğim anlayışıyla gitseydim 1. olacağımdan bahsederdim. 4000. değil, dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anuket -- 20 Ağustos 2020; 0:21:39 >
  • not ortalaman kaç ki 4 bine çekiyorsun mübarek, ben okul puanım ile hesaplıyorum soruların %95'ini yapsam sıralama 2bin geliyor okul puanı çıkınca sıralama 12binlere düşüyor. senin 4k sıralama yapman için bir kere karne ortalamanın +95 olması lazım.
    +95 ortalama ile 400k sıralama yaptıysan bence pek zorlama bro...
  • Konunun altına iyi dereceli arkadaşlar da gelmiş onlar da önerilerini,düşüncelerini yazmış.Sen burada hâlâ sizin seviyeniz bana tavsiye vermeye yetmez,kaprislisiniz falan filan muhabbeti yapiyosun.
    180k EA 400k sayısal yaptım,hayat tarzım ders dışı öğrenmekle geçti tarzı şeyler demişsin.Kardeşim sen iyi bir derece mi yaptın da bu tavırla böyle şeyler yaziyosun.Sen sadece ben şunu yaparım böyle yaparım.Benim ortamım engel oldu çalışmama ben normalde şöyle yapardım, böyle yapardım yazmışsın.Allah aşkına bu sınavın ve girenlerin yapısı hakkında en ufak bir fikrin var mı ? Bunları kavramadıkça,bilmedikçe hedefine ulaşamazsın.
    Madem 400k dan 4k ya sıfırdan gelerek çekeceğini düşünüyorsun, sessizce git yap bize de gel "Yapamazsın dediniz alın yaptım" de.Şaşıralım, tebrik edelim,gelecek nesle destanını anlatalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucabilentavuk -- 20 Ağustos 2020; 1:1:21 >
  • ucabilentavuk U kullanıcısına yanıt
    Öncelikle derece öğrencileri bu kadar iyimser bir şekilde öneri ve düşüncelerini paylaşmadı. Söyledikleri ve üstüne bastıkları olumsuz yargıları başarılı öğrenci kılıfına saklanarak belirttiler. Ayrıca "kaprislisiniz falan" muhabbeti de yapmadım. Kaprisi bana karşı yapanları eleştirecek şekilde dile getirdim.

400 binden 4 bine çekeceğim ancak sessizce gidip gelmekten ziyade sesli bir şekilde yapacağım. Ve bu yorumunuzu eğer art niyetliyseniz gözünüzün içine koyacağım.

Sizden ricam 10 ay sonra bu konuyu aktif tutun ve buraya bir kez daha uğrayın. Teşekkür ederim.
    Y9FYOFOY4ISITDUDO5SLHFGZF
    Son zamanlarda okuduğum açık ara en komik mesaj allah da sizi güldürsün

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    hocam sal manyak olursun ben yeni bir yaman kokusu alıyorum

• İyi ve kötü yorumlarınızın ardından bu konuya daha fazla anlamsızca yüklenmek yerine 10 ay sonra güncellediğimde aktif olabilirsiniz. Bu yazı sizin zannettiğiniz gibi fikirlerinizi, tecrübelerinizi, her ne derseniz deyin düşüncelerinizi değerlendirmek için yazılmadı. Aksine kendi kendini gerçekleştirmek için.

Görüşeceğiz. ;)
  • Hocam okumasi inanilmaz eglenceli ama
    Hala gülüyorum o nasil mesaj öyle

Pek hoş veya mantıklı bir yazı olmamış sonuçta sınavda asıl amaç istediğimiz yerlere girebilmek sınava giren insanları geçmek değil ben amaç olarak bir sapma görüyorum umarım arkadaş istediği gibi bir sonuç alır ancak mezuna kalarak 22.5k’dan bildiğiniz gibi 3.6k’ya çekmiş biri olarak -çok mükemmel bir çekiş olmasa da- bu mentalite bence yıl içinde çok farklı sorunlar ortaya çıkartır ve hedefinden şaşmasına sebep olur burada işine yarayabilecek birçok doküman varken biraz ilginç olmuş

Ben art niyetle bir şey yazamam hocam size karşı.Sizi forumda ilk kez bu konuyla gördüm,bir derdim olamaz sizinle.
    Ben sana basit bir tavsiye verdim sessizce, forumda takılmadan diye.İmkanıza yakın bir şey hedefliyorsun.4 yıllık sağlam bir bilgi birikimin olsaydı da bu tavırla ve inatla bzor yaparsın demek istiyorum sadece.
    Bu arada daha iyi durumda olup daha düşük hedeflerine zor dediğim arkadaşlar da oldu benim.Hiçbiriyle görüşemedik sınavdan sonra ama sizi 10 ay sonra bir ara uğradığım da görmek isterim tabi .
    (Bu yıl üniye başlıyorum mezun veya 12 değilim rakip olarak yazmıyorum öyle düşünüyorsan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucabilentavuk -- 20 Ağustos 2020; 2:2:48 >
  • Valla hocam 400k dan 4k nere, 22.5k dan 3.6k nere bu konuda etkileyiciligi kalmiyor
    Mantiksiz olmasi.bu yaziyi o kadar guzel yapan sey zaten hocam.
    Istediği gibi bir sonucu gectim ben arkadasin sinava girdiğini bile dusunmuyorum su an -bkz deepfingers- sakince kendimizi yiyoruz farkinda olmadan.

NKSJKSDKJSDJKSDKJSKDJ doğru hiç belirtmemeliydim ben kimim bunun yanında

Umarım bir 120-80 vakası veya ozybgr vakası olmaz

• Valla bana da basta ozybgr vol.2 diyorlardj Bu arkadas kesin deepfingers2 ama ona eminim

• Valla bende girecem sınava seneye sınavda herkese başarılar diliyorum gerçekten zor bir zamanda iyi şeyler başarırız inş .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    hocam ne yalan söyliyim başta ben de seni öyle sandım ama pm’den endemik tyt mat ile ilgili konuşunca geçti o düşünce (bu arada sağ ol tyt matta fulletti yoksa bir tık zorlayabilirdi)

ilginç olan arkadaş hesabı bu gece açmış ve direkt buraya bu konuyu açmış dh’ye kinli mi acaba

• Valla hocam oyleydi girisim zaten hangi manyak tum netlerini girer ki tek sebebim o gunlugu acmadaki normalde kaydettigim kagidin dolmasi ve yeni sayfa açmaya usenmemdi bu arada daha fazlası değil.
    Muhtemelen dh den biridir zaten, sak diye normal bir insan girip boyle konu acamaz dicem de zaten normal gibi durmuyor arkadas

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.