Şimdi Ara

400 BİNDEN 4 BİNE ÇEKMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
23
Favori
27.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu yıl ilk kez YKS'ye girdim.

Yılın ortasında eşit ağırlığa geçme kararı almıştım ve yıl boyunca pek çalışmadım. Odaklanırken sıkıntılar yaşıyordum, bir sürü program hazırlamama rağmen dikkatim dağılıyordu ve çevrem ders çalışma ortamımı desteklemiyordu. Sınavda da eşit ağırlıkta 180 bin, sayısalda hiç işaretleme yapmadan 400 bin yaptım.

Aslında mezuna kalmadan gitmeyi çok istiyordum ama yazın hedef değiştirdim ve sayısala geçmeye karar verdim. Artık ilk dört binden fazlasını kabul etmeyeceğim. Bu konuyu da mezuna kalan veya gelecek yıl ilk sınavına girecek olan herkesi önlerine geçecek kişi hakkında bilgilendirmek için yazıyorum. İleride iyi yaptığınızı düşünürseniz bilin ki önünüzde 400 binden ilk 4 bine -en kötü ihtimalle- çekmiş biri olacak.

Dayanağım olmadan yazmıyorum. Hayatımı ders dışında öğrenerek geçirdim ve derslerde anlatılan şekillerde olmasa da konular hakkında bilgi sahibiyim. Yalnızca test çözmeye uyum sağlamada sıkıntı yaşıyordum bunca zamandır ki artık o da sıkıntı değil. Eskiden hazırladığım gerçekçi olmayan programların yarattığı hayal kırıklıkları beni ilerlemekten alıkoyuyordu. Çünkü bir kez daha hayal kırıklığına uğramaktan, deneyip başarısız olmaktan ve bunu kendime itiraf etmekten korkuyordum. Çünkü en iyi ben biliyordum irademin yetip de fazlasıyla artacağını. Sonunda kararımı verdim ve artık kendime haksızlık etmiyorum. Ben ya yaparım ya da yapmam ve sınava hazırlık süreci boyunca istisna sayabileceğim yalnızca dersler vardı. Yapamayacağımı düşünen insanları defalarca kez dinledim. Şu zamana kadar kendime çok ihanet ettim, hatalarımı tekrar tekrar düşünüp değerlendirdim ve kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı. Başarıyı çalışmadan alınan verimle ölçen bir sistemde öğrenmeyi çoktan hayatının bir parçası haline getirmiş, adanmış ve irade gücü yüksek bir rakip en zorlusudur. Size son ana kadar zorluk çıkaracağımdan emin olabilirsiniz. Kısacası artık kendimi biliyor ve dolaylı yoldan rakiplerimi biliyorum. Şu gerçeği de belirtmek isterim ki sizin veya bir başkasının başarısız olması benim için ne bir kanıt ne de önem teşkil ediyor. Sizin başarısızlığınız yalnızca sizi ve sizden umutlu olanları ilgilendirir. Fakat benim başarım yalnızca kendimi ve çevremi ilgilendirmeyecek.

Eğer benden iyi yapabileceğinizi düşünüyorsanız lütfen deneyin, önümüzde koskoca bir yıl uzanıyor. Yine de belirteyim: Siz on adım atarsanız ben yirmi adım atacağım. Siz 3 bin birinci olursanız ben 3 bininci olacağım. Bu sebeple bu bir meydan okuma değil ama bir söz ve bir beyanat. Sonucum ne olursa olsun yıl sonunda burada paylaşacağım. Rakiplerime iyi şanslar dilemek isterdim ama dilediğiniz şans ve geçen her saniye aleyhinize.

İyi çalışmalar. Dilerim önüme geçebileceğiniz umudunu verecek kadar iyi olmaz. Kimsenin umudunu yok etmek istemem. :)

• "Eğer benden iyi yapabileceğinizi düşünüyorsanız lütfen deneyin"
    Ben burayı anlamadım. Hedefiniz 4k değil de 400 olsa bile her sene forumda ilk 400den daha iyi birçok öğrenci çıkıyor? Neden herkesten iyi yapacağınızı iddia ettiniz? Yani hedefiniz 1.lik bile olabilir anlarım ama ilk 4bine girerek herkesten iyi olmuş olmuyorsunuz. Bana pek mantıklı gelmedi herkesi geçilecek rakip olarak görmek
    Sen olayı çok yanlış anlamışsın.
    Senin istediğin zamanında ayar olduğun adamların önüne geçmek,üniversite falan değil.
    YKS'nin amacı hayal ettiğin mesleğe giden uygun adımı atmaktır.Burada sayısal loto oynamıyoruz , sayılara çok takılma.
    Yazdığından çok net anlaşıldığı üzere daha say,ea ayrımını bile yapmamışsın sen sonucu görünce oh be arkadaşlarımdan iyiyim demek için çalışıyorsun..
    Bu kafayla gidersen o sıralamaya sahip olamazsın.Bu sidik yarıştırmaya benzemez.
    Bu şekilde de devam edersen yalnız kalırsın.
    Bu boş ego ve özgüvenin olduğu sürece yapamazsın sayısalda ilk 50 k ya bile giremeyeceksin buraya yazıyorum bunu sonucun açıklandığında upla burayı eğer ilk 50 k ya girdiysen kendimi forumdan sınırsız çizdireceğim ibanına da 1000 tl para yatıracağım hayatımda bu kadar saçma ve içi boş güven görmedim bana 1 milyondan 20 k ya çeken ve 800 k dan 60 k ya çeken örnekleri göstereceklere diyeceğim şudur o istisnaları ben de dinledim hiçbirinde bu adamdaki gibi salakça bi ego yoktu adamlar 2-3 senesini harcayıp yaptılar
  • canım 40 bin daha gerçekçi bir hedef olmaz mı sence?
  • Vay anasini milletteki guvene bak
    En son 320k dan 120-80 yaptigini iddia eden vardi bu daha gercekci gerci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 19 Ağustos 2020; 19:9:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Ben o arkadaşı hala merak ediyorum açıkçası. Hani öyle her yere sonucunu paylaşmıyordu ki troll diyelim.
    Eline ne geçti acaba böyle yaparak ?
  • Hızlı giden atı b*ku seyrek düşer

Bence bu kadar kesin ve büyük konuşmayın

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    2 3 gun eglendi iste, belki sinava bile girmemistir

Yani ama eğlenmek isteyen adam forumun her tarafına yazardı "şundan bunu yaptım" diye. Yani dikkat çekmek için her şeyi yapardı.
    Bilemedim ki şimdi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizin tek bir yazıdan potansiyel ölçme yeteneğinize sahip olsaydım en gerçekçi hedefim Harvard olurdu. Fikriniz için teşekkür ederim.
    Ne kadarının içi boş güven ve ne kadarının gerçek olduğunu yıl sonunda kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Zira iki sonucu da paylaşacağım. Fikriniz için teşekkür ederim.
  • Fazla özgüven felaket getirir yapıp yapamayacağını kimse bilemez lakin bu kadar emin konuşma bence sınav anı karnının ağırma ihtimali, fazla stres yapma ihtimalin,uyuyamamak vs gibi durumlar bile potansiyelinden çok aşağıda bir sınav sonucu görmene sebep olabilir yani hiçbir şeyin garantisi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce yarış atı olmaya bu kadar hevesli birini hiç görmemiştim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen olayı çok yanlış anlamışsın.
    Senin istediğin zamanında ayar olduğun adamların önüne geçmek,üniversite falan değil.
    YKS'nin amacı hayal ettiğin mesleğe giden uygun adımı atmaktır.Burada sayısal loto oynamıyoruz , sayılara çok takılma.
    Yazdığından çok net anlaşıldığı üzere daha say,ea ayrımını bile yapmamışsın sen sonucu görünce oh be arkadaşlarımdan iyiyim demek için çalışıyorsun..
    Bu kafayla gidersen o sıralamaya sahip olamazsın.Bu sidik yarıştırmaya benzemez.
    Bu şekilde de devam edersen yalnız kalırsın.

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Adam 63 obp dedi tercihler bitti hala konusuyoruz daha nasil ilgi çeksin

• Imm hilmi bunu sevmedi kullanıcısına yanıt
    Gerçeklere oranla ne kadar büyük olduğunu zaman gösterecek. Fikriniz için teşekkür ederim.
  • Ben arkadaşların aksine eğer kişi şuanki özgüvenini ve motivasyonunu sınav gününe kadar taze tutabilirse hedefine ulaşacağını düşünüyorum Akademikten daha çok bu sınav tamamen öğrencinin psikolojisinin ölçüldüğü bir sınav olarak düşünüyorum Eğer sınav adayının motivasyonu her zaman güçlü olursa istediğini alabileceğinden eminim Başarılar diliyorum kardeşim sana
  • Artık ilk dört binden fazlasını kabul etmeyeceğim ???özgüvenle egoyu karıştırma derim evet çoğu kişi (mezun)bu sınavı yanlış veya istikrarsız çalışmaktan kaybediyor ama bu demek değildir ki sen çok iyi çalışarak ilk dört bine rahat rahat gireceksin,biraz ayakların yere bassın en azından 20kyı hedefle derim sonrasında hüsrana uğramaman için anladığım kadarıyla senin binanın temeli çok sağlam değil işin çok daha zor olacak ha bu arada rakibini gözünde büyütmede küçültmede ama sen bu egoyla çoktan gerimizde kaldın başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 19 Ağustos 2020; 20:42:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    O da doğru ya
  • Konuyu fava aldım 1 sene sonraya tarih kurdum görelim kardeşim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.