Merhaba arkadaşlar, bu yıl ilk kez YKS'ye girdim. Yılın ortasında eşit ağırlığa geçme kararı almıştım ve yıl boyunca pek çalışmadım. Odaklanırken sıkıntılar yaşıyordum, bir sürü program hazırlamama rağmen dikkatim dağılıyordu ve çevrem ders çalışma ortamımı desteklemiyordu. Sınavda da eşit ağırlıkta 180 bin, sayısalda hiç işaretleme yapmadan 400 bin yaptım. Aslında mezuna kalmadan gitmeyi çok istiyordum ama yazın hedef değiştirdim ve sayısala geçmeye karar verdim. Artık ilk dört binden fazlasını kabul etmeyeceğim. Bu konuyu da mezuna kalan veya gelecek yıl ilk sınavına girecek olan herkesi önlerine geçecek kişi hakkında bilgilendirmek için yazıyorum. İleride iyi yaptığınızı düşünürseniz bilin ki önünüzde 400 binden ilk 4 bine -en kötü ihtimalle- çekmiş biri olacak. Dayanağım olmadan yazmıyorum. Hayatımı ders dışında öğrenerek geçirdim ve derslerde anlatılan şekillerde olmasa da konular hakkında bilgi sahibiyim. Yalnızca test çözmeye uyum sağlamada sıkıntı yaşıyordum bunca zamandır ki artık o da sıkıntı değil. Eskiden hazırladığım gerçekçi olmayan programların yarattığı hayal kırıklıkları beni ilerlemekten alıkoyuyordu. Çünkü bir kez daha hayal kırıklığına uğramaktan, deneyip başarısız olmaktan ve bunu kendime itiraf etmekten korkuyordum. Çünkü en iyi ben biliyordum irademin yetip de fazlasıyla artacağını. Sonunda kararımı verdim ve artık kendime haksızlık etmiyorum. Ben ya yaparım ya da yapmam ve sınava hazırlık süreci boyunca istisna sayabileceğim yalnızca dersler vardı. Yapamayacağımı düşünen insanları defalarca kez dinledim. Şu zamana kadar kendime çok ihanet ettim, hatalarımı tekrar tekrar düşünüp değerlendirdim ve kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı. Başarıyı çalışmadan alınan verimle ölçen bir sistemde öğrenmeyi çoktan hayatının bir parçası haline getirmiş, adanmış ve irade gücü yüksek bir rakip en zorlusudur. Size son ana kadar zorluk çıkaracağımdan emin olabilirsiniz. Kısacası artık kendimi biliyor ve dolaylı yoldan rakiplerimi biliyorum. Şu gerçeği de belirtmek isterim ki sizin veya bir başkasının başarısız olması benim için ne bir kanıt ne de önem teşkil ediyor. Sizin başarısızlığınız yalnızca sizi ve sizden umutlu olanları ilgilendirir. Fakat benim başarım yalnızca kendimi ve çevremi ilgilendirmeyecek. Eğer benden iyi yapabileceğinizi düşünüyorsanız lütfen deneyin, önümüzde koskoca bir yıl uzanıyor. Yine de belirteyim: Siz on adım atarsanız ben yirmi adım atacağım. Siz 3 bin birinci olursanız ben 3 bininci olacağım. Bu sebeple bu bir meydan okuma değil ama bir söz ve bir beyanat. Sonucum ne olursa olsun yıl sonunda burada paylaşacağım. Rakiplerime iyi şanslar dilemek isterdim ama dilediğiniz şans ve geçen her saniye aleyhinize. İyi çalışmalar. Dilerim önüme geçebileceğiniz umudunu verecek kadar iyi olmaz. Kimsenin umudunu yok etmek istemem. :) |
Bildirim