Şimdi Ara

4017 İle Yürüyen ışık devresinde Sorun var yardımcı olurmusunuz ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle her kese merhaba. Benim sorunum 4017 ve 555 entegresi ile yürüyen ışık devresi yaptım.Devre normalde sorunsuz çalışmakta yalnız led yerine şerit led bağladığımda bd137 kullanmak zorunda kaldım.Alternatif bir şey var mı bilmiyorum ama videoda da gördüğünüz gibi ledler tam sönmüyor 555 in her clock palsinde hafif ledler yanıyor. bunu nasıl önleye bilirim.Belki anlatamamış olabilirim videoyu izlerseniz daha iyi anlaşılacaktır. Şimdiden teşekktürler yardımcı olacak her kese ;)

http://youtu.be/yKUOVoeCqU4

• bd137 555 osilatör den parazit alıyor olabilir
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    onu nasıl giderebilirim ???

hem şunuda denedim 555 in 3. bacağı çıkış ucu bunu transistöre girdiğimde normal yanıp sönmeye başladı 4017nin çıkışlarına normal led bağladığımda da sistem normal çalışıyor ama transistörle sürdüğümde

1.bacak emitter şaseye bağladım
    3. bacak base uçu 4017nin çıkışna bağladım arasına 4.7k ohm diren. ile
    2. bacak colector uçu bunuda ledin eksi kutubuna girdim arasına 100 ohm ile dirençlerin değerlerini değiştirdim sorun hala devam etmekte... :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: efecan.uyar

onu nasıl giderebilirim ???

hem şunuda denedim 555 in 3. bacağı çıkış ucu bunu transistöre girdiğimde normal yanıp sönmeye başladı 4017nin çıkışlarına normal led bağladığımda da sistem normal çalışıyor ama transistörle sürdüğümde

1.bacak emitter şaseye bağladım
    3. bacak base uçu 4017nin çıkışna bağladım arasına 4.7k ohm diren. ile
    2. bacak colector uçu bunuda ledin eksi kutubuna girdim arasına 100 ohm ile dirençlerin değerlerini değiştirdim sorun hala devam etmekte... :((

bd137 pozitif beyz'li yani npn transistör, bacak bağlantıları burada var:

dolayısı ile, emiter eksi'ye, collector led'lere, led'lerin diğer ucu ise artı'ya bağlanması gereklidir. kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 5 Aralık 2014; 22:07:51 >

• ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    4017 nın cıkıslarına 10 r ıle bd basesine gır ve bd lerın basesi ile şaseye yanı gnd ye 10 k tak sorun cozulecegını tahmın edıyoprum ben geelde bu yolu tercıh ederım
    ve sonuç ıyı oluyor tığpkı mosfet lere uyguladısımız gıbı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 5 Aralık 2014; 23:52:32 >
  • aynen japon kardeşim dediğin şekilde uyguladım sorun çözüldü teşekkürler gerçekten ;)
  • efecan.uyar E kullanıcısına yanıt
    rica ederim kardesım yardımcı olduysak ne mutlu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.