Şimdi Ara

408 ,austral,C5 air Cross tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sene sonuna doğru yeni araç alacağım,Honda Civic aracımı satıp ya sıfır için zorlayacagim, ya da 1 yılı geçmemiş ikinci el SUV düşünüyorum. LPG ye çok alistigimdan yakıt biraz zorlayacak.

3 araç içinden en mantıklısı hangisi sizce?

408 dizaynı çok güzel ama çok alçak araba kullanmak istemiyorum,ayrıca tüketimi çok diyorlar

Austral ise en beğendiğim araç görüntü olarak.

C5 hakkında hiç fikrim yok

• zaferdurukan kullanıcısına yanıt
    Ben 408i motorundan dolayı tercih etmezdim.
    C5A da yeni kasası yolda olduğu için eskisi alınmaz.
    Bunlar arasından Austral kalıyor geriye.
  • Yakıt zorlayacak ise dizel sadece c5'te var.

Ona yönelmeniz mantıklı olacaktır.

• Psa grubu araç almak iyi cesaret valla
  • sanatairum kullanıcısına yanıt

Aslında yakıt o kadar zorlamayacak çünkü hafta da iki gün kullanıyorum ama LPG nin maddi etkisinden çok psikolojik olarak rahatlığı var

• Aralarında en konforlu Citroen C5 Aircross

Bagaj hacmi hepsi birbirine yakın ve yeterli

Austral'in cam tavanının açılmaması büyük bir eksi ayrıca cvt şanzıman olmasıda can sıkıcı

408 diğerlerine göre alçak kalıyor, sedan arabanın az yükseltilmişi gibi

C5 Aircross seneye kasa değiştirecek, Austral ve 408 ise makyaj yiyecek

408'in 1.2 motor kayış problemi biliniyor ama arabayı alıp 2 senede değiştirenlerdenseniz o süre zarfında zaten sorun çıkarmaz

Şahsen aynı paralara gerçek c-suv araçlar varken 408 almazdım

ben 3 ay önce C5 Aircross shine tercih ettim aşırı derecede memnunum ve tavsiye ederim. Dizel olması sebebiyle araç az yakıyor. 29 ekim tarihinde istanbuldan çanakkaleye gittim ufak bir tatil için ve ortalamam 4.7 litre oldu.

sırf cam tavan açılmaması ve cvt şanzıman sebebi ile austral almadım.

• Donald Draper kullanıcısına yanıt

Hocam cvt de ki problem nedir? Bilmediğimden soruyorum. C5 hep kafamda ama biraz tipini begenemiyorum🙃 lakin herkes gerçekten çok konforlu olduğundan bahsediyor.

Belirttiğiniz araçların en yakışıklısı C5A bence

• C5 Aircross sahibiyim. Aldığıma hiç pişman olmadım. Çok konforlu, çok keyifli araç.

Cansız olması, çok bağırması. Bassan da gitmemesi vs....

Stellantis'in 1.2 motoru yağ içinde çalışan triger kayışı nedeniyle sorunlu olarak biliniyor.

Her ne kadar bu sorunu giderdik deseler de hala yeni modellerinde de şikayetvar.com'a şikayet yağmaya devam ediyor. Demek ki tam olarak sorun giderilmemiş.

Austral için Tce motorda da bir takım şikayetler var ama Stellantis kadar değil. Ayrıva Renault'un hemen her yere servis ve ustasını bulabilirsin.

Opel, Peugeot, Citroen yetkili servis sorunları diye aratın aylar sonrasına randevu vermekten tutun bir çok şikayet ile karşılaşırsınız.

Bir araba almak paket program almak demektir. Araba ile birlikte bakım ve yedek parça gibi yan ürünleri de satın alıyorsunuz. Bunlara da dikkat etmek önemli.

Ayrıca yeni nesil CVT şanzımanların artık çift kavrama ve tam otomatiklerden farkı kalmadı. CVT şanzımanlı yeni model araçların testlerini YouTube'ta izlersen bu konulara değiniyorlar.

Çift kavrama gibi her an masraf açma korkusu yok. Kaç kademe olursa olsun tam otomatikten daha az yakıt tüketimine imza atıyor.

• Yakıt sorun değilse listede yok ama makyajlı tucson en alınası bence. Listeden olacaksa da Austral.

• Australda 10 senelik Megane tasarımı var. C5A yenilenecek seneye. Grandland beklenebilir.

performanstan çalması, devamlı bağırması, ruhsuz ve hissiz olması

• aynı durumda idim, geçen sene Mart ayında söylediğin tüm arabalara baktım. 10 yıllık Citroen C4'ümü sattım..

Toyota Corolla Cross aldım.. Huzur içinde biniyorum.. Şehir içi puff pufff, şehirlerarası biraz sesli.. Ve en önemlisi sorunsuz ve stabil.. Güven içinde biniyorsun..

5lt şehir içinde , 6-6.5 basma durumuna göre şehirlerarası yolda yakıyor, 2. elde de sorun yaşamazsın, istediğin zaman değiştirirsin..

E-CVT şanzımana şehir içinde aşık olursun, yüksek konfor yaşarsın.. 15 km yol boyunca 2 km hızla gidebilirsin kavrama derdi olmadan..

1.2 benzinli motorları ve E-DSC gibi bir şanzıman koduyla gelen Stellantis araçlardan şimdilik, rüştünü ıspat edene dek uzak dur derim. Üstelik bu araçlar mild hibrit olduğu için, şehir içi kasarak 6.5-7 lt'lerde geziniyor..

Stellantis dediğimde de çok fazla marka var bu kombini kullanan ( Opel - Peugeot - Citroen - Fiat ) araç markalarından bazıları. bu markalarda neye bakarsan bak hep motor / şanzıman aynı..

Austral 1.3 - 160hp olan modeli de Renault - Nissan - Mitsubishi ortaklığı sebbeiyle Nissan Qasqai'de çalışan motor.. Bu motor da şehir içi(ist koşullarında) 7.5-8 lt yakar.. Git Nissan forumunu oku , bilgilen..

Test sürüşü yapmadan araç almamanı tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 30 Ekim 2024; 17:23:22 >

• Bu araçların hepsi kendisini ispatlamış kullanıcı kitlesi olan araçlar. Hepsinin birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları var.

Yakıt önemli ise Toyota corolla cross ve c5a artı puan kazanır.

Geniş iç hacim ve bagajda ise c5a öne çıkıyor.

Yolculuklar kısa mesafe olmayacak ise PSA'nın 1.5 dizel motorunu tavsiye ederim. Az yakar.

1.2lt motorda da şikayetler var ama araştırırsanız yapılan revizyonlar sonrası avrupada şikayetler bitmiş durumda. Aksine ödüllü bir motor.

Ama firmanın belirttiği yağ, belirtilen periyodda kullanılmalı. Yanlış yağ bu motorda sorun çıkarıyor.

Ben araç tercih ederken çocuktan ötürü geniş bagaj ve arka sıranın genişliğine bakıyorum. Bu sebep ile C5A önceliğim olurdu. Ama hepsinde test sürüşü yapar, fiyat teklifi alır, fiyat ağırlıklı değerlendirirdim. C5A'nın kasa yenilemesi olacağı için full donanımını 1.8m gibi bir rakama bırakıyorlarsa bence avantaj, yeni kasa min 2.2m üzerine çıkacaktır bugünkü fiyatlar ile.

Renault'a -renault kendisine saygısı olmadığı için mesafeliyim. Esasen iyi araçlar üretiyor ama bir süre sonra aracı kendi öldürüyor.

Opel Grandland'de de iyi teklif alabilirsiniz, koltukları çok rahat, ama C5A nın bagaj daha geniştir.

QQ falan pahalı geliyor bana göre denk donanımda. o fiyatı vereceksem geniş araç daha mantıklı. Ama qq'nın son kasasına binmedim, iç hacim arttımı bilemiyorum.

Özet ile çok düşünmeyin, hayırlısı :) Artık markaların hepsi belli yerlere geldi. İhtiyaçlarınızın hangisinin öncelikli olduğuna karar verin, ona göre düşünün.

• liebermann L kullanıcısına yanıt

Toyota 1.8 vergi sorunu vara ikinci eli biraz pahalı benim için.

• Araç güzel olsa dahi 2-3 sene sonra ismi değişecek bir reno almazdım. Bu listeden c5 ac dizel alırdım ya da farklı alternatiflere yönelirdim.
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Evet benim de en çok düşündüğüm o konu ama australin dizaynı,iç dizaynı beni cezbediyor. Bakalım kısmet artik

• Donald Draper kullanıcısına yanıt

Merhabalar, C5 Aircross ta çift renk tavan boya atması dışında farklı bilinen ve sık rastlanan hata yada sorunlar mevcut mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.