Şimdi Ara

42' LG LE 5300 FULL HD LED TV izlenimler (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
1
Favori
133.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok güzel görünüyor, güle güle kullanın. Ben de bu şekilde yapmayı planlıyorum, PC yi de TV ye yakın bir yerde tutmak mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

Genel olarak LE5300 serisinin performansından memnun musunuz? Yoksa keşke bu fiyata LED kandırmacasına aldırmayıp o fiyat aralığında LED olmayan bir model alsaydım dediniz mi hiç?

Genel olarak ben çok memnunum, renkler özellikle blu-ray filmlerde çok gerçekçi ve güzel, iyi ki almışım diyorum. Hele ki HD uydu alıcısıyla maç izlemek hakikaten bir başka.

Üründen bende menunum sd ve hd yayın performansı gayet güzel, bu fiyata bu ürün bence iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaysar

HD uydu alıcısı da olsa alamadığı bir formatta ekrana görüntü veremez, 4:3 aldığı formata ekstra piksel mi ekleyecek 16:9'a çevirmek için? sonuçta ne alıyorsa TV'ye onu aktarır, SDlerden farkı HDyi desteklemesi bunun dışında bir görüntüyü Tv'ye aktaramaz.. Sonuna benceyi de ekliyeyim

quote:

Orijinalden alıntı: emretrg

oktay saolasın dediğin gibi aslında olayın basit bir mantığı var 4:3 yani kare gibi gelen bir görüntüyü dikdörtgene hiçbir cihaz çeviremez normalde sağda ve solda siyah bant olması gerekir. bu şekilde doğru olarak izlersiniz ancak o bandı kaldırıp tam ekran yaptığınızda oraya gecelek olan görüntü kareden dikdörtgene çevrilmiş bir görüntü olacaktır yani ister istemez dağılacak görüntü, çünkü normalde o kısımlarda görüntü yok. çekilmeyen görüntüyü de televizyon ya da cihaz gösteremez doğal olarak

kanal d ve starın bazı programlarına dikkat ediyorum bazen normal kanal d de göremediğiniz kısımları hd kanal d de gösteriyor program hd ye göre çekiliyor kanal d hd yi açtığınızda görüntüyü tam ekran ve 16:9 olarak izleyebilirken diğerinde yan tarafta kalan kısımları göstermiyor. ancak görüntü çok farkediyor kalite olarak uydunun hd olması da orada işe yarıyor zaten. bir de tabi görüntüler daha canlı oluyor.

Daha önce de dediğim gibi 4:3 ya da 16:9 formatı çözünürlüklerin meydana getirdiği formatlardır.Formatlar çözünürlüğü belirlemiyor çözünürlükler formatları belirliyor.O yüzden bu format mevzusuna takılıp kalmayalım.Bu TV'de şu an sd yayından gelen 4:3 formatlı görüntünün çözünürlüğü 576i bunun da 768*576 çözünürlüğüne denk gelmesi lazım.HD uydu alıcılarının sd yayınlarda verdiği 1080i ise 1920*1080'dir.HD uydu alıcısı 576i görüntüyü 1080i olarak veriyorsa bu onun görüntünün çözünürlüğünü arttırdığını göstermez mi?4:3 görüntüyü hiçbir cihaz 16:9'a yani dikdörtgene çeviremez demişsiniz.Yani 576i çözünürlüğü olan bir görüntünün 1080i olamayacağını söylemişsiniz.Yalnız görüyoruz ki HD uydu alıcısı bu işi yapıyor ki normal uydu alıcısı kullanırken 576i olan çözünürlük HD uydu alıcısında 1080i oluyor.Düşük çözünürlükteki bir görüntüyü yüksek çözünürlüklü yapmak için ya dediğiniz gibi yanlara siyah bant koyarsınız ya da var olan görüntüyü genişletirsiniz.Normal uydu alıcıları görüntüyü olduğu gibi aktarıyor ve görüntüyü tam ekran yapma işi TV'ye kalıyor; ancak HD uydu alıcısı ise bu işi TV'ye bırakmadan kendi çok daha iyi yapıyor ve görüntüyü TV'ye öyle veriyor.Görüntüdeki kalite farkı da buradan kaynaklanıyor zaten.Basık görüntü olayı blu-ray çözünürlüğü olan bir yayına göre elbette daha fazla olacaktır ancak kesinlikle normal uydu alıcıdan da daha az olacaktır.Normal uydu alıcılardan farkı HD'yi desteklemesi yani HD kanalları gösterebilmesi demişsiniz ama HD uydu alıcıların sd görüntüleri bile normal uydu alıcılara nazaran çok daha güzel gösterdiğini darbelux nickli arkadaş bizzat deneyip görmüş.emretrg arkadaş da herhalde sırf 1 yıllık bedava HD kanallar için bu cihaza 420 tl vermedi.Aynı zamanda normal sd yayınları da daha net bir görüntüyle seyretmek için aldı.Çözünürlüğü HD uydu alıcıları değiştiremez diyorsunuz ama internette herhangi bir videoyu 3GP formatından AVI'ya ya da başka formatlara yani başka çözünürlüklere çeviren onlarca bedava program var.420 tl'lik bir cihaz da bir zahmet bu işi yapsın.Daha önce de dediğim gibi uzman değilim ama söylediklerimin de arkasındayım.Cihaza 576i olarak gelen bir görüntü TV'ye 1080i olarak gidiyorsa kimse beni bu görüntünün çözünürlüğünün artmadığına inandıramaz.

Keşke işi bilen biri çıksa da bu mevzuya son noktayı koysa.Belki de şu an saçmalıyorumdur

• onur arkadaşım HD receiverin, SD görüntüyü basık göstermemesi için ekstra piksel eklemesi gerekir, mesela sahada 4:3 yüzünden görünmeyen, bir kaç oyuncunun daha görünmesi lazım:) yanlış anlama böyle bir şey mümkün değil, 400 tl olması önemli değil bin lira da olsa şuanda bunu yapabilecek makine yok, kameranın çekmediği görüntüyü vermekten bahsediyorsun çünkü Jpeg bir resmi al mesela boyutlarını değiştir ne yaparsan yap o da orjinaliyle aynı oranda büyültülüp küçültülmüyorsa ya basıklaşır yada uzar, hiç farkı yok. Hatta biraz araştırırsan HD receiverlerin SD görüntüleri aktarmadaki başarısızlığına tanık olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 14 Mart 2011; 22:55:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

Mesele sadece ondan ibaret degil ki. Ps3 bagladiginiz zaman otomatik olarak 60 Hz oluyor. Ama goruntu kalitesi isiklarin iz birakmasi logolarin kaybolmasi vs.. Zaten fiyati en ucuz led tv buydu. Bana soracak olursaniz led oldugunu bile cok gostermiyor. Oyle ahim sahim bir televizyon degil ama sd yayinlarda cok basarili. hd yayinlar icin diger televizyonum varken bunu ovmek digerine hakaret olur :)

Yani dostum yerden yere vurdun TV'yi ama ben 1 ay TV'i araştırarak satın aldım...

Media Markt olsun, Elektro World olsun Teknosa olsun 4 yerde TV'yi inceledim ve kıyasladım. Bütün görevlilerin siyah başarımı konusunda LG en iyilerden bir tanesi olduğunu söylediler. Gözümlede bunu 4 ayrı teknoloji mağzasında gördüm.

Evde hem uydu hemde PC'e bağlı kullanıyorum. HD6870 ekran kartlı sistemimde oyun da oynuyorum filimde izliyorum v.s... Aletin renk ve görüntü kalitesi mükemmel! FULL HD görüntülerde ise Dirt 2 oyununu gerçekle ayırt edemiyorsunuz...

Sizin konu başından beri bahsettiğiniz hiç bir sorunu en ufak şekilde yaşamadım. Ayrıca Samsung LED arka aydınlatmalı diğer modellerle kıyasladığımda ışık gücü bariz şekilde daha güçlü LG nin. Gündüz bile ışık altında sanki gece izliyormuşsunuz kadar renkler canlı ve görüntü belirgin, net.

Truemotion gerçekten başarılı... Oyunlarda sadece 0.2 sn gecikme yaratıyor. Kapatarak oyunu daha hassas oynanabilir.

Üründe gördüğüm tek sorun
    Karanlık ortamda ekranın köşelerine yakın alanlarda görüntü siyah veya siyaha yakın ise köşelerdeki ışıklandırma hüzme şeklinde belli oluyor. EKran ışığı ne derece açıksa o derece belli oluyor. Gündüz görmeniz pek mümkün değil belki akşam salonunuzun lambaları yanarkende bir miktar belli olabilir. Ama ışıkları söndürüp filim izlerken bazı anlarda rahatsız edici seviyede köşelerde ışık hüzmeleri belli oluyor.

Diyeceksiniz ki nası bişey bu ışık hüzmesi. Ekranın tam köşelerinden ekranın ortasına doğru, köşelerden 8-10 cm uzunluğunda belli olan ışık hüzmeleri. Bunu görebilmeniz için karanlık ortamda ekran ışığı tam açıkken köşeerdeki görüntü siyah veya siyaha yakınken bakmalısınız. Ben ekranı komple siyah görüntü verdiğimde ekran otomatik olarak ışığı azaltıyor. Bu şekilde köşelerdek hüzmeler belli olmuyor. Ama ekranon ortasında canlı bir renk olsun ve köşeler siyah olsun işte o zaman feciii şekilde ışık hüzmelerini görebiliyorum. Aydınlatma ışığını kısdığınız seviyede bu hüzmelerin görünürlüğü azalıyor. Ancak yinede belli oluyor.

Bu denli güzel özellikli ve görüntü kaliteli TV'nin bu kötü yanı açıkcası beğenime gölge düşürdü... Bu seviyedeki bir TV ye yakışmamış. Fİyat ile kıyaslamıyorum LG nin LED serisi bir TV sinde bu sorun kesinlikle olmamalıydı!

Bunun dışında her şeyiyle mükemmel bir TV...

• quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

Merhaba arkadaşlar;

LG 42LE5300 serisi Tv aldım. TV ile birlikte bir de HT-850 Ev sinema sistemi aldım. Kendi yaptığımız LCD ünitesine her iki sistemi de adapte ettik. Ortaya böyle bir sonuç çıktı. Şu anda tek eksik bir PC. Sisteme birde PC ekleyeceğim.

42' LG LE 5300 FULL HD LED TV izlenimler

Hocam hoparlorleri o şekilde yerleştirirsen saran ses hissini alamazsın. Sol ve sağ kolon ortaya çok yakın. O hoparlorları evin en dip köşelerine yerleştireceksiniz... Tabi zaten diğer 4 hoparlor bu şekildeyse ve ortadaki 3 kolon orta kolonuysa bilemem. AYrıca ortada duran ufak hoparlor sadece sette monte edilmeli ve o kolon üste monte edilmeli. TV daha aşağıya alınmalı.Sizinki gibi bir dizaynda direk sesi kulağınıza alacak ve hoş olmayacaktır.

TV çok yukarda. En iyi görüntü için sehpa seviyesine ayağıyla nasıl duruyorsa öyle monte edilmeli... Ayrıca o saat ne öyle hocam yarıldım...

Birde abi kızacaksın biliyorum ama demeden geçemeyeceğim TV ünitesi ve TV den önce oturma gurubunu değiştirsen daha sağlıklı olacakmış sanırım ... Yani resme bakınca aklıma ilk gelen apache gençliği oldu

Hani Şahin'e en güzel çelik cantı takmak gibi olmuş... Kusuruma bakma şahsına bişey demek için yazmadım görüşlerimi söyledim kardeşim beni yanlış anlama...

O TV'i alıyorsa bir insan genelde teknoloji merakından alır. Göz zevkinden alır. Madem bunun için alıyorsan o zaman bu düşüncelerini uygulamak lazım sadece TV almakla olmuyor. Ses sitemi ve montesi konusunda da aynı titizliği göstermek lazım. Ayrıca o odanın ortasında o set sence nasıl duruyor. Emanet gibi duruyorsa bir yanlışlık olmalı

Ben annanemin evine teknoloji seven bir gencin müdahale ettiği hissine kapıldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 15 Mart 2011; 1:21:59 >

• @Menow

Yorumun için teşekkürler ancak herşey ihtiyaçlara göre düşünülüp yapıldı. Bazıları için zaman, mekan ve maddi imkan gerekiyor. Elden gelen şimdilik bu.
    TV biraz daha aşağıda olamazdı çünkü evde küçük çocuk var ve en çok ilgisini çeken şey TV. Onun ulaşamaması gerekiyordu. Zaten bu yüzden ses sistemi amfisini ve recever'ı camlı bölmeye koymak zorunda kaldım. Normalden az biraz yüksek ama çok değil kesinlikle.

Oda büyük olsaydı dediklerini gerçekleştirebilirdim ama yaklaşık 16m2 (4x4m) bir odada ancak bu kadar oluyor. Sağ tarafta kapı, sol tarafta radyatör var. O yüzden kolonları oralara koymam imkansız. Ünitenin kenarlarında da yer olmadığından en uygunu oralardı. Netteki bazı dekorasyonlarda da kolonların TV'nin yanına asılı olduğunu görmüştüm zaten.

O saat kesinlikle gerekli bizim için. Namaz vakitleri ezan okuyor ve namaz vakitlerini sürekli ekranında gösteriyor.

Oturma grubunu da şu an değiştirecek durumda değilim. Zaten oda küçük olduğu için yeni bir şey alsamda bu odada şık durmayacaktır.

Eğer 7x4m bir salonum olsaydı dediklerinizi yapabilirdim belki. İmkanlar şimdilik bu kadarına müsade ediyor.

Sağlıcakla.

• quote:

onur arkadaşım HD receiverin, SD görüntüyü basık göstermemesi için ekstra piksel eklemesi gerekir, mesela sahada 4:3 yüzünden görünmeyen, bir kaç oyuncunun daha görünmesi lazım:) yanlış anlama böyle bir şey mümkün değil, 400 tl olması önemli değil bin lira da olsa şuanda bunu yapabilecek makine yok, kameranın çekmediği görüntüyü vermekten bahsediyorsun çünkü Jpeg bir resmi al mesela boyutlarını değiştir ne yaparsan yap o da orjinaliyle aynı oranda büyültülüp küçültülmüyorsa ya basıklaşır yada uzar, hiç farkı yok. Hatta biraz araştırırsan HD receiverlerin SD görüntüleri aktarmadaki başarısızlığına tanık olabilirsin.

Görüntünün basık görünmemesi için ekstra piksel gerektiğini biliyorum ancak TV'ye gelen görüntü için 1080i diyor.Bu bir kandırmaca mı o zaman?Piksel ekliyor ki 1080i yazıyor dedim kendi kendime ve o yüzden HD uydu alıcılar görüntüyü basık göstermez dedim.Normal alıcı 576i görüntü verirken HD uydu alıcı 1080i görüntü veriyor.O yüzden görüntünün ekrana tam oturacağını düşündüm.HD alıcıların sd görüntülerdeki başarısızlığından bahsetmişsiniz ama emretrg ve darbelux nickli arkadaşlar normal uydu alıcılardan daha başarılı olduklarını söylemişler.576i görüntünün piksel sayısı ile 1080i'nin piksel sayısı aynı olmadığına göre bu alıcının piksel eklediğini göstermez mi?Alıcı 1080i yazıyor ama bu bir kandırmaca diyorsanız zaten ben yanılıyorumdur.Ben tamamen alıcının bilgi tuşuna basıldığında 1080i yazmasından yola çıkarak böyle bir şeyi öne sürdüm.Alıcının yalancısıyım.

• quote:

@Menow

Yorumun için teşekkürler ancak herşey ihtiyaçlara göre düşünülüp yapıldı. Bazıları için zaman, mekan ve maddi imkan gerekiyor. Elden gelen şimdilik bu.
    TV biraz daha aşağıda olamazdı çünkü evde küçük çocuk var ve en çok ilgisini çeken şey TV. Onun ulaşamaması gerekiyordu. Zaten bu yüzden ses sistemi amfisini ve recever'ı camlı bölmeye koymak zorunda kaldım. Normalden az biraz yüksek ama çok değil kesinlikle.

Oda büyük olsaydı dediklerini gerçekleştirebilirdim ama yaklaşık 16m2 (4x4m) bir odada ancak bu kadar oluyor. Sağ tarafta kapı, sol tarafta radyatör var. O yüzden kolonları oralara koymam imkansız. Ünitenin kenarlarında da yer olmadığından en uygunu oralardı. Netteki bazı dekorasyonlarda da kolonların TV'nin yanına asılı olduğunu görmüştüm zaten.

O saat kesinlikle gerekli bizim için. Namaz vakitleri ezan okuyor ve namaz vakitlerini sürekli ekranında gösteriyor.

Oturma grubunu da şu an değiştirecek durumda değilim. Zaten oda küçük olduğu için yeni bir şey alsamda bu odada şık durmayacaktır.

Eğer 7x4m bir salonum olsaydı dediklerinizi yapabilirdim belki. İmkanlar şimdilik bu kadarına müsade ediyor.

Sağlıcakla.

TV'niz, üniteniz ve ses sisteminiz hayırlı olsun.Dediğiniz gibi bazı şeyleri yapabilmek için zaman, mekan ve para gerekiyor.Bizim de şu an TV ile mobilyalar falan tamamen uyumsuz.Böyle durumlarda babam hep her şey sırayla der Haklı da.Her şey bir anda olmuyor maalesef.

• konu dışına çıkacağım ama saat çok iyi monte edilmiş ve işlevi benim için çok önemli, ezan vakitlerini doğru bildiriyorsa o saati nasıl elde edebilirim?
    quote:

@Menow

Sağlıcakla.

• @oktaysar

Suudi Arabistan'dan getirdik. TR'de de değişik modelleri satılıyor ancak bu kadar kaliteli ve fonksiyonel değil. TR'de büyükşehirlerin namaz vakitleri rahatlıkla ayarlanabiliyor. Ayarlarda olmayan şehirler içinse en yakın büyük şehir seçilip, tölerans ayarı ile kendi şehrinize ayarlıyorsunuz. Daha sonra her hün her vakit kendisi namaz vakitlerini ayarlıyor. Namaz vakitleri şaşmıyor. Heleki büyükşehirde iseniz hiç ayar sorununuz olmaz. Markası Alfajr. Nette araştırabilirsiniz.
  • teşekkürler cevap için.
    quote:

@oktaysar

Suudi Arabistan'dan getirdik. TR'de de değişik modelleri satılıyor ancak bu kadar kaliteli ve fonksiyonel değil. TR'de büyükşehirlerin namaz vakitleri rahatlıkla ayarlanabiliyor. Ayarlarda olmayan şehirler içinse en yakın büyük şehir seçilip, tölerans ayarı ile kendi şehrinize ayarlıyorsunuz. Daha sonra her hün her vakit kendisi namaz vakitlerini ayarlıyor. Namaz vakitleri şaşmıyor. Heleki büyükşehirde iseniz hiç ayar sorununuz olmaz. Markası Alfajr. Nette araştırabilirsiniz.
  • selam arkadaşlar. ben de hepsiburada'dan 47le5300 almıştım ve digitürk hd hediye edilmişti. hd kanallarda performans iyi. yalnızzz televizyonun ses performansı hiç iyi değil. sesi 50 ye getirince ancak yüksek ses elde edebiliyosunuz. ben de bu yüzden lg sinema sistemi aldım. yalnız size sormak istediğim bir şey daha var. usbden dolby digital veya dts film izleyen oldu mu? televizyon bu ses teknolojilerini destekliyo mu? bazı sitelerde evet denilmiş ama ben denedim nedense olmadı.
  • tv ye taktığınız usb deki filmler dts veya dolby ise tv ses sistemine dts ve dolby i gönderebiliyomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogun2006

tv ye taktığınız usb deki filmler dts veya dolby ise tv ses sistemine dts ve dolby i gönderebiliyomu

Televizyon DTS desteklememektedir. Bu yüzden USB den izlediğiniz filmlerden DTS olanların seslerini alamazsınız.
  • peki dolby digital video koydum ben. yine dolby ses alamadım. dolby desteklediğinden emin misiniz
  • Merhabalar herkese, geçen gün teknik servis gelerek televizyonumun kurulumunu yaptı. Gerçekten görüntü ve kullanışlılık bakımından beni çok tatmin etti. 42LE5310 ile birlikte Digiturk HD'yi seçtim. Ancak bir de Sony ses sistemin var ve ses sistemimin sadece scart audio girişi var. Ses sistemini nasıl aktif hale getirebilirim. Ceveaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbabacan -- 17 Mart 2011; 19:40:00 >
  • Digitürk hd nin normal kanallardaki performansı nasıl peki? Piksel piksel veya soluk mu bu tip seyler var mı? Ben de almayı düşünüyorum da.
  • quote:

Digitürk hd nin normal kanallardaki performansı nasıl peki? Piksel piksel veya soluk mu bu tip seyler var mı? Ben de almayı düşünüyorum da.

Oktay bey, Digiturk HD normal kanallarda tatmin edici, HD kanalları ise fevkalade (benim için yeterli). Ben tv kurulumundan sonra tv ayarlarını isteğime göre değiştirdim. Kesinlikle piksel piksel gözükmüyor (Oturma mesafem tvden 2,5 metre uzaklıkta).
  • anladım teşekkürler, hala hangi platforma yöneleceğimi bulamadım fikir ediniyorum sağol
    quote:

Orijinalden alıntı: Commandotore

quote:

Digitürk hd nin normal kanallardaki performansı nasıl peki? Piksel piksel veya soluk mu bu tip seyler var mı? Ben de almayı düşünüyorum da.

Oktay bey, Digiturk HD normal kanallarda tatmin edici, HD kanalları ise fevkalade (benim için yeterli). Ben tv kurulumundan sonra tv ayarlarını isteğime göre değiştirdim. Kesinlikle piksel piksel gözükmüyor (Oturma mesafem tvden 2,5 metre uzaklıkta).

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.