Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan değişiklikle 444'lü numaraların adı ''Yerel Aranır Numaralar'' olarak değiştirildi. Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan ''Numaralandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' ile ''Bilgi ve Danışma Numaraları'' ibaresi ''Yerel Aranır Numaralar'' olarak değiştirilirken, numara gruplarının belirlenmesi, tahsisi ve kullanımında uygulanacak usul ve esaslar konusunda yetkili kuruluş BTK olarak belirlendi.
Halihazırda 444 XXXX şeklinde kullanılan numaralarla ilgili değişiklikle, yönetmelikteki ''tahsis edilen'' ibaresi ''ikincil tahsisi yapılan ve ülkenin her yerinden 7 hane çevrilmek suretiyle aranan'' biçiminde değiştirildi.
Artık bu 444 e bir müdahele şart. Operatörle görüşmek çok zor. Yok o tuş yok bu tuş. Standart olarak 0 la operatöre bağlanılabilmeli bence.
quote:
Orijinalden alıntı: gulnare
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan değişiklikle 444'lü numaraların adı ''Yerel Aranır Numaralar'' olarak değiştirildi. Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan ''Numaralandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' ile ''Bilgi ve Danışma Numaraları'' ibaresi ''Yerel Aranır Numaralar'' olarak değiştirilirken, numara gruplarının belirlenmesi, tahsisi ve kullanımında uygulanacak usul ve esaslar konusunda yetkili kuruluş BTK olarak belirlendi.
Halihazırda 444 XXXX şeklinde kullanılan numaralarla ilgili değişiklikle, yönetmelikteki ''tahsis edilen'' ibaresi ''ikincil tahsisi yapılan ve ülkenin her yerinden 7 hane çevrilmek suretiyle aranan'' biçiminde değiştirildi.
Ayrica simdi degisti mi, bedava dk dan mi gidiyor?
Lanet olsun avea dan aradim 430 saniyeye 3.32 tl aldi. Haram zikkim olsun!
bugün beni birisi aradı ama telefonu açtığımda hiç ses yoktu geri aradığımda ise iş bankası müşteri hizmetleri çıktı.... numara şu: 0266 715 16 00
quote:
Orijinalden alıntı: halilakdere
bugün beni birisi aradı ama telefonu açtığımda hiç ses yoktu geri aradığımda ise iş bankası müşteri hizmetleri çıktı.... numara şu: 0266 715 16 00
Bu başlık çok faydalı bir başlık,ama burada yazılan her bilgiyi kesinlikle doğru kabul edip atlamamak lazım.Kötü niyetli kişiler de olabilir.Banka numarası veriyoruz diyerek dolandırıcılıkla ilgili numaralar da verilebilir.Böyle bir risk var diye başlık iptal edilecek değil,çünkü genel olarak bu konu çok yararlı,tek çözüm kötü niyetlilere karşı uyanık olmak,verilen numaraları iyi analiz etmek. Mesela,dikkat ediniz,bankaları aradığınızda sizden kart numaranızın hepsini istemez genellikle,aradığınız numara bankada kayıtlı olan bir hattınız ise sizi tanır ve lütfen işlem yapmak istediğiniz kartın son 4 rakamını yazın der. Şifre falan tabiki sorar ama annne kızlık soyadı sormaz sistem,ancak müşteri hizmetlerine bağlanırsanız sorulur. İşin içinde dolandırıcılık varmı yokmu anlamak sizin uyanıklığınıza kalmış,mesela ben işlem yaptığım bankaların telesekreter seslerini nerdeyse kodladım,bankanın sesinden farklı bir sesi anında farkederim. Zaten telefondaki konuşma şekli istenilenler kendini belli eder.
Sonuç olarak konu yararlı,çok kişi de bunu yazmış,ama kötü niyetli kişilere alet olabilir konu,dikkatli olmakta yarar var.Bir de konuda verilen işe yarayan numaralar bir süre sonra sanırım iptal ediliyor ve işe yaramıyor,bu yüzden bilgiyi verenlerin paylaşanların suçlanmaması lazım.Çünkü firmalar nedendir bilinmez bizim bulduğumuz çözümlere karşı önlem alıp karşı çözümler üretiyorlar.Gördüğümüz kadarıyla firmalar,444 lü numaraları terkedip 0 850 ile başlayan numaralar almaya kullanmaya başlamışlar.
İş Bankasını aRadım Avedan.Güya 500 dakika her yöne. 6 liramgitti..
quote:
Orijinalden alıntı: Seyid Battal Gazi
İş Bankasını aRadım Avedan.Güya 500 dakika her yöne. 6 liramgitti..
hangisi. şu üstteki arkadaşın verdiği numara mı 444 02 02 numarası mı?
4440202. O numaraya güvenemedim. Sİtesinde bulamadım çnkü o numarayı.
okumadım ama herkes haklı bu konuda
quote:
Orijinalden alıntı: Seyid Battal Gazi
4440202. O numaraya güvenemedim. Sİtesinde bulamadım çnkü o numarayı.
yuh. hani avea'da 444'lü numaraları arama başına 40 krş'tu? avea'ya bir şikayet maili gönderebilir misiniz bu konu hakkında?
1 nisan 2012 den sonra bedava dakikalar dan düşecek miş Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sabit ve mobil telefonlarla 444'lü numaraların aranmasından kaynaklanan yüksek ücretlere yönelik şikayetleri dikkate alarak, her yöne paket kapsamına aldığı 444'lü numaraların aranma ücretlerine de üst sınır getirdi.
BTK'dan alınan bilgiye göre, sabit ve mobil telefonlarla 444'lü numaraların aranmasından kaynaklanan yüksek ücretlere yönelik şikayetleri dikkate alarak yeni bir düzenleme yaptı.
Tüketicilerin hak ve menfaatlerinin gözetilmesi ve 444 hizmetinden uygun ücretlerle faydalanılması gerekçeleriyle yapıldığı belirtilen düzenleme, her yöne paketlerindeki görüşme sürelerinin 444'lü aramalar için de kullanılmasını öngörüyor.
1 Nisan 2012'den itibaren uygulanacak olan düzenlemeyle vatandaşlar, abonelik paketlerindeki Türk Telekom yönüne ücretsiz dakikalarını 444 aramaları için de kullanabilecek.
-Şehir içi tarifelerinden daha yüksek olmayacak-
Ayrıca 444 aramaları için tüketicilere uygulanacak ücretlere operatörler bazında da bazı üst sınırlar getirildi. Buna göre, Türk Telekom abonelik paketlerinde 444'lü aramalara şehir içi tarifelerinden daha yüksek bir ücret belirlenemeyecek. Diğer operatörlerin abonelik paketlerinde ise Türk Telekom yönüne doğru yapılan arama ücretleri üst sınır olacak.
Düzenleme ile 444'lü aramaların sonlandırılması karşılığında Türk Telekom tarafından diğer operatörlere uygulanan ara bağlantı ücretleri de yüzde 50'nin üzerinde düşürülerek 1 Nisan 2012'den itibaren geçerli olacak şekilde mevcut arabağlantı ücretlerine eşitlendi.
Operatörlerin söz konusu karara uygun olarak revize edecekleri son kullanıcı tarifelerini BTK'ya sunacak ve yeni tarifelerle ilgili tüketiciler bilgilendirilecek.
HELAL
kazıkla kazıkla. Bu olaya bu kadar zamandır göz yum. sonra da ""evet, tüketiciyi korumak için" geç bile kalındı.
Fakat bunun altından yine bir şey çıkar. Telekom başta olmak üzere bundan da bir türlü ekstra ücret almaya devam eder.
nisan'a kadar niye bekliyor ki?? neyi çözmeye çalışıyor
eski sistemi getirsin yeter
Herkes 1 nisan'ı beklediği için kimse yeni mesaj yazmıyor sanırım.
umarım 1 nisan günü Nisan 1 şakasına dönüşmez.
eski tarifemde (avea tümkamu) 444 yönlere 40kr/dk. ödüyordum. acayip faturalar gelmişti. ne oldu şimdi. olan belli, yediğimiz kazıkla kaldık işte. şu andaki tarifemde heryöne 500 dakikamı 444 için kullananamam da koyuyordu. şimdi işler normale dönüyor, yani eşşeğimizi kaybettirip tekrar buldurdular, bulana kadar da cebimizden epeyce bir meblağı indirdiler.