Şimdi Ara

45 yaş üstü işsizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes genç nüfusta işsizlikten yakınıyor ama bence 45 yaş üstü işsizlikte genç nüfustaki kadar var.ama bunun konuşulmama nedeni insanların 45 yaş civarında emekli olma nedenidir.bir çok şirket ve fabrika orta ve alt kademediki yaşlı insanları kovalıyor artık.çünkü yerine genç dinamik ve daha düşük ücretle çalışacak kişileri alıyorlar.ama üst kademelerde çalışanlar 55 60 yaşına kadar çalışabiliyor.

Şimdi iş ilanlarına baktığımızda hep 30 yaş sınırır 35 yaş sınırı gibi şartlar görüyoruz.Peki şimdi emeklilik 65 yaş a çıkarılınca insanlar nasıl emekli olacak.
    Örneğin 50 yaşında birisi işsiz kaldığında bu kişiyi kim işe alacak.yada 60 yaşında birisi işsiz kalırsa nerden iş bulacak.65 yaşına kadar hırsızlık yaparak mı geçinecek.Bunun günümüzde sorun olmama nedeni 45 yaş civarında insanların emekli olması.ama şimdi herkes emeklilik için 65 yaşı beklerse nolacak.
    SİZİN BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ NELER.BENCE TÜRKİYE İLERİDE BUNU ÇOK KONUŞACAK

• Kendi işini kursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinvebilim

Kendi işini kursun

o kaynagi siz saglayacaksaniz problem cozulmus demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmişte 45 yaş üstü işsizler vardı.

Annesi öldüğünde emekli maaşını almak için annesi kılığına girenler.
    Sigortasız olan babasının hastalığının tedavisi için banka soyan.

daha geçen gün yolda bir adam çevirdi benden para istedi. başka şehirden gelmiş bende belediyeye git belediye yardım etsin dedim. Adam demezmi belediyeye gittim buralı olmadığım için yardım etmediler. Bu ilçede kimse yardım etmez sürünürsün dedim başını çaresine bak dedim, çünkü bir kaç yıl önce marketten kovulan birisi benden para istemişti kimse yardım etmemiş sokaklarda yatmış ağaçtaki meyveyi almaya çalışmış çok yüksekte olduğu için alamadığını söylemişti. Benim çocukluğumda dingo adını verdiğimiz. yaşlı bir adam vardı nezaman görsem temiz giyinir elinde meyve sepeti olurdu boş üniversitede binasında yatıp kalkardı eğer şu anda yaşamış olsaydı sana yardım ederdi. Belediye yardım etmemiş ama o yaşlı adam yardım ederdi. Eğer zenginseniz maddi durumunuz çok iyise sakın iflas edeyim demeyin yoksa çok kötü durumlara düşebilirsiniz. Geçmişte ailelerin parçalanıp çok kötü durumlara düştüğünü gördüm.

Dediğiniz gibi üst yönetimdekiler rahatlıkla emekli oluyorlar alt tabadakiler işten çıkarıldıktan sonra iş aramak zorunda kalıyorlar bu zaman içersinde iş bulmaları zor oluyor bazen aylar bazen yıllar sonra iş buluyorlar.
    düzgün iş bulana kadar part time işte çalışıyorlar, karınlarını doyurabilmek için emekli olan anne veya babasında maddi yardım alıyorlar. Sigorta primleri düzgün ödenmediği için gelecekte emekli olmaları zor.

Sosya güvenlik kurumu ilaç hesaplamalrında hata yaptığını buldum. 100 tablet ilaç yazdırıyorsunuz devlet 20 tablet veriyor. 100 tablet 22TL 20 tablet 10 TL 100 tablet 24 ay kullanıldığında hesaplandığında kurumun zarar ettiğini buldum.

Üretmediğimiz için cari açığıda düşündüğümüzde durum pek iyi gözükmüyor.

• Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz..

Etrafta pek az yer 30, 35'inden sonra insanları işe alıyor. Yöneticiler için bu sınır daha yüksek tabi ama iş hayatında piramit benzeri bir yapı var. Yükseldikçe sayınız azalmak zorunda.
    Peki diğerleri ne yapacak?

Kendi işini kursun cümlesi bir çözüm yolu değil,
  • Gelecekte yani 40 yıl sonra genç nüfusun daha az olacağı,daha gelişmiş bir ülke olacağımız düşünülüyor bence.Ondan dolayı şu anki kadar genç nüfusun işini elinden alma baskısı gelecekte olmayabilir.Emeklilik yaşının arttırılmasının nedeni ise yaşlanan nüfus olabilir.Çok daha ileri gelecektekiler değil ama 65 yaş sınırının ilk çıktığı zamandaki nesil ileride sıkıntı yaşayabilir tabi ki.
    Hepsi değil ama artan teknolojiden dolayı ağır işçilik değil de daha çok bilgiye yönelik şeylere yönelmek 65 yaş emekliliğinin zorunluluğudur.Eğer böyle sektörler elinizde yoksa yüksek yaşta emeklilik sıkıntı doğuracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 18 Eylül 2012; 21:56:05 >
  • Eger meslekte uzmanlasirsaniz ne kadar yasliysaniz o kadar kolay is bulursunuz. Tabi her meslek icin gecerli degil bu durum. Iste bu problem asil o mesleklere sahip olan insanlarda oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    18 Yaş Altı Borsa Hesabı
    6 ay önce açıldı
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    3 yıl önce açıldı
    23 yaş geç bir yaş mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.