Bildirim
4590'dan 4790'a Geçiş Mantıklımı ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
200-250 lira üste koyup alabileceksen ve bütçeyi sarsmayacaksan değer tabi ki, gtx780 gibi güzel bir ekran kartın var hem onu daha güzel beslersin + hyper threading özelliği kazanırsın, özellikle çok oyunculu büyük haritalı bol aksiyon sahneli online oyunlarda işlemcinin üstünlüğünü hissedersin, işlemci kaynaklı süpriz ani fps düşüşlerinde azalma olur. Bf3-4, Gta oynuyorum demişsin bu oyunlar tam İ7 lik oyunlardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 18 Ağustos 2015; 1:21:36 > -
4590 vs 4790
-
quote:
Orijinalden alıntı: İmportant
4590 vs 4790
Yukarıdaki sonuçlara göre de alacağın bir İ7 işlemci seni en az bir yıl (en azından amd zen-intel cannonlake işlemciler çıkana kadar ) daha mutlu edecektir.
Bu bir yıl içerisinde gtx 780 ekran kartını da 980-980ti gibi bir kartla makul para+ takas yaparsan, dx12/win 10 un oyunlarda sistemini daha verimli kullanacağını da hesaba katarsak 2 sene anakart kasa psu değiştirmeden yüksek ayarlarda oyunlarını oynamaya devam edersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 18 Ağustos 2015; 1:30:32 >
-
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
@ kurs@tz
Hocam ileriye yönelik planım yok açıkçası 1 yıl içinde ülkeden çıkış planım var. Amaç bu 1 yılı rahat kafayla geçirmek. İşlemciyi kafaya koydum gibi.
Ram konusunda ne düşünüyorsunuz ? -
quote:
Orijinalden alıntı: basturk9027
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
@ kurs@tz
Hocam ileriye yönelik planım yok açıkçası 1 yıl içinde ülkeden çıkış planım var. Amaç bu 1 yılı rahat kafayla geçirmek. İşlemciyi kafaya koydum gibi.
Ram konusunda ne düşünüyorsunuz ?
8 gb sistem belleği gayet yeterli, hiç bi sıkıntı yaratmaz. -
i7 olabilir ramler israf olur. -
i5 4590, gtx 780'e hiç bir şekilde darboğaz yapmıyorsa 4790a geçmek oyunlarda sana hiç bir fayda sağlamaz.Sen en iyisi AA kapat veya 2x yap bak keyfine. -
quote:
Orijinalden alıntı: beratad
i5 4590, gtx 780'e hiç bir şekilde darboğaz yapmıyorsa 4790a geçmek oyunlarda sana hiç bir fayda sağlamaz.Sen en iyisi AA kapat veya 2x yap bak keyfine.
Özellikle BF4'de bazı haritalarda (kalabalık) işlemci kullanımı %80-90 civarına dayanıyor. O zamanlarda ekran kartı %80 civarına düşüyor. Oyunun optimizasyon özürlüsü olduğunu biliyorum ama yinede soru işareti oluşuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 20 Ağustos 2015; 9:32:05 > -
quote:
quote:
i5 4590, gtx 780'e hiç bir şekilde darboğaz yapmıyorsa 4790a geçmek oyunlarda sana hiç bir fayda sağlamaz.Sen en iyisi AA kapat veya 2x yap bak keyfine.
Özellikle BF4'de bazı haritalarda (kalabalık) işlemci kullanımı %80-90 civarına dayanıyor. O zamanlarda ekran kartı %80 civarına düşüyor. Oyunun optimizasyon özürlüsü olduğunu biliyorum ama yinede soru işareti oluşuyor.
1 yıl sonra ülkeden çıkacam demişsin bence değiştirme. -
Aradaki farkı ödeyeceğin kadar bütçen var ise neden gecilmesin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmezsen çok şey kaybetmezsin, bütçe meselesi, kafanı çok kurcalayan birşeyse bütçende müsaitse alırsın 4790 ı 2-3 sene kafandan silersin işlemci işini, 8gb ram günümüz için yeterli denebilir ama gta da ram kullanımım 7.5 gb lara kadar ulaşıyor bu da demek oluyor ki oyun için 8gb ın yetmemeye başladığı zamanlar çok uzak değil -
4590'ın gtx780'e hayatta darboğaz yapacağını düşünmüyorum. GTX970-GTX980 aralığında bir karttır. (Gtx 970'e biraz daha yakın) -
Bildiğim kadarıyla performans olarak 780<970<780ti<980 şeklinde -
quote:
Orijinalden alıntı: bonser24
quote:
quote:
Bf4 mu optimize ozurlu??? Birseyden anlamiyorsan o guzel kafani yorma.Bosuna isindirma beynini.
Oncelikle usluba dikkat et ! 5 yasinda cocuklar konuda cirit atsin diye soru sormadim burada ! Ayrica Google a bf4 yqzinca otomatik optimizasyon sorunu diye otomatik dolduruyor hangi dunyada yasiyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle konudaki insanlara bak herkes yardımcı olmaya çalışmış yorum yapmış. Senin ne yaptığın ortada.
Senin üslubun forumdaki diğer konulara yaptığın yorumlardan belli oluyor.(Hala nasıl uzaklaştırılmadın anlamış değilim)
Oyun optimizasyon ÖZÜRLÜSÜ bunu ne yapsan değiştiremezsin. Goggle kullan sayfa sayfa konu bulacaksın. Geçen aylarda gelen güncellemeyle toparladı yine biraz.
Son olarak çok iyiyim diyorsan buyur gel kapışalım id imzada. -
quote:
quote:
Bayılıyorum şu lafa da.Dhye göre pc için optimize özürlü olmayan oyun yok.
@beratard
i5 4590 gtx 780e darboğaz yapması imkansız fakat i7-i5 farkı görülen oyunlarda fps farkı olur.Gta 5 bunlardan birisi mesela.Fps farkı görmek için darboğaz olması gerekmiyor.Sence hd7850 gibi bir kartla fx6300 kullanmakla i7 4790k kullanmak aynı şey midir?Bu ikisi de darboğaz yapmıyor sonuçta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 21 Ağustos 2015; 11:45:15 >
-
Bende hemfikirim sizinle gtx970 ile i5 4460 öneriliyor heryerde. Testlere görede darboğaz olmaz gibi görünüyor. Yaşanan duruma anlatamıyorsunuz ama bunları. Dediğim gibi kalabalık haritada işlemci %80-90 oluyor ekran kartı %80'lere çekiliyor. Böyle oluncada fps iniyor aşşalara ,oyunun tadı kaçıyor. -
4590 gtx 780'e darboğaz yapacak bir işlemci değil açıkcası bf4'ü bir yıldan beri oynarım üstelik i3 3220 işlemci ile oyunun sorunlu olduğunu düşünmüyorum zaten optimziasyon sorunu olsa bunu en önce ben farkederdim bu işlemci ile 115 rank'a kadar high ayarlarda 40-50 fps gayet iyi oynattı tüm haritalarda -
quote:
Bende hemfikirim sizinle gtx970 ile i5 4460 öneriliyor heryerde. Testlere görede darboğaz olmaz gibi görünüyor. Yaşanan duruma anlatamıyorsunuz ama bunları. Dediğim gibi kalabalık haritada işlemci %80-90 oluyor ekran kartı %80'lere çekiliyor. Böyle oluncada fps iniyor aşşalara ,oyunun tadı kaçıyor.
Bf4 hakkinda hic bilgim yok ama gta 5 gibi i5 i7 cok farkediyorsa gecin i7ye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 8700f vs 7500f
- ryzen ne demek
- ryzen 9 9950x3d
- pbo enhancement nedir
- vt-d nedir
- snapdragon 8 gen 2
- işlemci kıyaslama
- ryzen 9 9900x3d
- cpu sıcaklığı görme
- mediatek dimensity 9300+
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X