Şimdi Ara

4k tv ve lag olayı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 65" tv alma arifesindeyim ve lg 65ub980v tv yi çok uygun fiyata buldum ama inceleme sitesinde 100 ms lag dan bahsediliyor. Ben pc ve ps4 te çok oyun oynayan biriyim. Genelde single player oynarım. Multi neredeyse hiç. Ama tabi bu belki oynamayacağım anlamına da gelmez. Bu tv yi alsam aban çok mu problem çıkarır single player hareketli oyunlarda acaba?? Bi ayrdımda bulunursanız çokmmuylu olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 100 ms çok fazla.. Benim TV 43 ms ve ben çok hissediyorum.
  • Güçlü grafik işlemci, çok hızlı bir ram, ve geniş işlem hacimli bir rom bulunmalı ki 4k tv ile yarar olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç bilgi vereyim özellikle "Gamer" lara

1-ebat büyüdükçe Latency değeri artar;bu bir fizik kuralıdır paneller de,sanırım bunu biliyorsunuz değilmi

2-Bir de çok yeni sayılacak bir denklem bulundu ve bunu da yeri geldikçe yazıyorum zira konu yabancı forumlar da epeyi zaman dır tartışılıyor ve ben de
    olayı teknik olarak zaten çok daha önce den biliyordum buyrun formül budur;çözmeye kalkışmayın çünkü siz çözemezsiniz bunu ancak üretici çözer

3D+Android/Tizen v.s gibi sistemler+ARC port HDMI bağlantı kullanımı durumun da+4k(biz buna FHD üzerinde ki çok daha yüksek pixel ölçüleri diyoruz)=Latency yükselmesi

bir diğer kısaca tanımıyla "input-LAG" değeri

Paneller yaklaşık böyledir artık burada ki ana sorun ""çakal üreticilerin"" özellikle mevcut eskimiş TFT-LCD teknolojisinin böyle abuk uygulamalar ile eşyanın tabiyatına
    aykırı atraksiyonlar yapmalarıdır! hemen hepiniz PC kullanıyorsunuz hatta bazılarınız bu işin "piri" olmuşsunuzdur ve bilmediğiniz atraksiyon da olmayabilir,ama bazı sistemler
    uyum içinde olması v.s için ona göre bir HW sistemi gerekiyor,yoksa olmayacak Dua ya amin denmez misali;kafanıza göre sistem düzemezsiniz veya düzseniz bile ne performans olur
    ne de stabilite>>>şimdi panelciler böyla işler yapıyorolar ve acaip zorluyorlar ama yine olamıyor,ana sebeb şudur;bu meret "pixel-tabanlı" ve eski ilk bulunuş haliyle çalışan ve zaten
    kendisinin HIZ sorunu olan bir yapıdadır siz şimdi bunun üzerine şeytanın bile aklına gelmeyecek uygulamaları ıvır-zıvır özellikler v.s olarak koymaktasanız,kaldıki PC de bile böyle
    numaralar yapamazsınız ya da bir yere kadar olur,adam lar paneli PC çevirmek istiyorlar ama işin uygun ve uyumlu olacak HW sistemini beceremiyorlar!

Bunu bir zamanlar Tosh denedi(ZL1 serisi) süper bir Panel çıktı ama aslında çıkan şu idi Panel+External bir MediaBox şeklinde olan ama aslında en baba PC den bile iyi olan bir sistem
    şöyle düşünün 8 adet MediaPlayer dan 1080p açıp video açıp hepsini aynı anda video-plexer ile izleyebiliyorsunuz! sadece bu örnek yeter gerisini anlatmıyorum,herifler nasıl bir sistem
    yapmışsa 8 tane 1080p oynarmı aynı anda yaw,biz bir taneyi açıyoruz PC ancak onu becerebiliyor

Bu sistem daha sonra terkedildi! yani çözümü üreticiler biliyor ama maliyetleri kısmak adına,şimdiki saçma işleri yapıyorlar ve sorunlar da giderek artıyor!

Bir alay "çekirdek" kullanıyorlar 4/6/8 gibi ama bunlar sistemin o sevdiğiniz özelliklerini stabil v.s çalıştırmak içindir başka bir ota yaramaz çekirdekler!
    "HIZ" konusun da isterseniz değil Octa-core,180 tane çekirdek taksanız yine olmaz!!! bazı arkadaşlar ya çok saf ya ciddi bilgisiz yada zerre kadar merakı yok ve kafayı da hiç
    iştemiyor "şu kadar çekirdek var" deniyor özellike hileli katalog bilgilerinde veya satıcılar veya forumlarda dolanan bir sürü fake tipler(mal satmanın peşinde olanlardır bunlar)

bu bilgi olmayıp külliyen sallamadır yaw,HIZ ile bunların yani çekirdeklerin alakası olsaydı,panel CRT gibi sıfır Latency verir yaw çekirdek+HIZ ilişkisini hala göremiyor bazı insanlar!

ayrıca dikkat etmişseniz Latency değerleri adeta her sene biraz daha yükseliyor! iyi de bir alay çekirdek var veya kimisine göre "yeni teknolojisi" varmış da v.s v.s
    o zaman adama sormazlarmı iyi de nedne 100ms LAG var veya çoğu 55 ve üzeri paneller de Latency değerleri 120/140/180/200ms diye devam ediyor!!!

@fatih arkadaşın bahsettiği 100ms sanırım Game Mode ile değildir veya olmaması gerekiyor?? normal de 100/120ms den başlar paneller artık>>>ama bunlar Standard/Normal ve Film
    mode larda böyle çıkar ve Game mode ile 40/50ms lere iner!! çoğu panel böyledir sadece bu konuda artık üretilmeyen Tosh lar en Hızlı panellerdir veya güümüz de Sony ler böyledir!

Samy ve LGE bu konuda kısmen daha yavaştır LGE en yavaşıdır gibi örnekleri vardır!

ANCAK bazı LGE serilerinde "Game Mode" ile bile 90/100ms LAG çıkıyor!!! o panelle gamimg olmaz beyler

Sıkı bir gamer için max.lag 32ms olmalıdır veya daha altı;bu da "2-frame-lost" demektir=32ms ama bu lag ile hemen her oyun oynanır,"Online gaming" ise zordur!

çoğu oyunlar 30/35ms de sorunsuz oynar ama çok hassas ve gözler de ona göre ise 40/45ms falsoyu hemen anlarsınız!

zaten TFT-LCD paneller de max lag 5/15ms olmalıdır ki online gaming bile olabilsin ama böyle bir panel YOK,ya CRT ile yada "TN" panelli Monitör ile bunlar olur

++
    Not;üreticiler artık 3D desteğini çekmeye başladılar paneller den! bazı üreticiler buna başladı bile ve artık her panel 3D li değildir! ana sebeb sistemi başlı başına yormasıdır!
    çalışmasa bile durduğu yerden sistemi yavaşlatıyor! teknik olarak baktığım zaman çok fazla BUG var bu paneller de!

"Engine" sistemini yenileyemiyorlar!! bulamadılar böyle yeni bir sistem HIZ olarak iyi olacak biçimde Chipset konusu bir tek Tosh da en iyisi ama o da "Dükkan" kapatıyor
    ancak CevoEngine ve yeni chipsetleri CEVO4k engine işine devam ederlerse bunu en başta Sony ye verebilirler(veya ortak geliştirme de olabilir)Sony bu konuda çok iyidir

Bu işin Engine kısmı çözülmezse,bu mevcut göz boyama sistemli uygulamalar ile zaten eski bir teknoloji olan TFT-LCD ler düzelmez!

Oled ve Amoled çıksa bile onlar da BUG lu hem de daha da kötü!

Sonuç olarak ya paneli deneyin Gaming de ya da alan birilerini bulun gidin onda inceleyin bu LAG değerleri ile aslında FILM işi de pek olamıyor adam gibi!
    LAG ler çok yüksek ve işleri bozuyor! ama panel fiyatlarına bakıyorum resmen Araba fiyatlarıyla yarışıyorlar yaw (65 ve üzeri ebatlarda)

Adam Merso veya BMW alıyor ama HIZ yapamıyor varmı böyle bir şey yaw

++

• Nfs ve fifa tarzı oyunlar için sıkıntı yok ama bf4 tarzı oyunları online da oynayamazsın. Daha doğrusu dezavanjlı olarak oynarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga bende 60" lg plazma var.Oyun modu dışında lagdan oyun oynanmıyor.Nette bile gezemiyorsun mouse hareketinin gecikmesinden.Oyun modunda nispeten daha iyi tepki veriyor.Dell ips monitor ile kıyaslayınca oyun modunda bile bir tık geri kalıyor.Düşün yani bu plazma.Ledlerde nasıldır Allah bilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.