Şimdi Ara

4TB lık SİSTEM KURUCAZ AMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 4tb lık mirror olarak kullanılacak bir bilgisayar topluyacakgız storage oalrak gibi kullanıcaz yani içinde videolar falan atılacak 10tane 400gb disk takıcaz bunu en uygun fiyatlı nasıl yapabiliriz.normal bir sistem e 10 tane disk takamam sanırım ve bu yaklaşık 4tb lık bir disk i görmez sanırım.bunun için raid kartı almamız lazım sanırım bunlarda hangisi uygundur nasıl bişey almammız daha iyi olur fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

• valla ben yapacak olsam
    250x16 hdd yapardım 400 ile pahalıya gelir sonra seagate'den şaşma kablo sorunundan dolayı direkt sata al
    kasa tabiki cm stacker t01 olcak
    2tanede 580'lik tagan takacaksın
    aslında baya komplike bi iş bence sen derdini iyice yaz ne için kullanılacak bütçe ne kadar tam olarak bilgi ver yardımcı olmaya çalışırız
  • 16 hdd 250 gb'den
    en son 99$ + KDV idi ama bir haftadır bakmadım fiyatlarına
    1600X1.18X1.57=2970 YTL
    2 tane de psu

400gb alırsan en ucuzu 235 $
    aynı hesaptan 4350 YTL yapıyor

200 $'ın altında olmalı ki 400lük diskler zarara uğramayasın
    ama tabi bu sadece finansal bir hesap sonuçta extra 6 disk daha fazla güç ve yer tüketimi demek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mdg

valla ben yapacak olsam
    250x16 hdd yapardım 400 ile pahalıya gelir sonra seagate'den şaşma kablo sorunundan dolayı direkt sata al
    kasa tabiki cm stacker t01 olcak
    2tanede 580'lik tagan takacaksın
    aslında baya komplike bi iş bence sen derdini iyice yaz ne için kullanılacak bütçe ne kadar tam olarak bilgi ver yardımcı olmaya çalışırız

oha dıyorum ne 2 tane tagan 580
    klıma takmadık kasaya 10 tane dısk taktık
    enermax liberty 620 watt tek bsına cok rahat yeter artar

2.si 16 hdd yı nereye kouyacagını vede nasıl bır pc ye baglıyacagını mrk ettım
    su an 8 den fazla sata portu olan anakart gormedım ben

• quote:

Orjinalden alıntı: vampire5005

arkadaşlar 4tb lık mirror olarak kullanılacak bir bilgisayar topluyacakgız storage oalrak gibi kullanıcaz yani içinde videolar falan atılacak 10tane 400gb disk takıcaz bunu en uygun fiyatlı nasıl yapabiliriz.normal bir sistem e 10 tane disk takamam sanırım ve bu yaklaşık 4tb lık bir disk i görmez sanırım.bunun için raid kartı almamız lazım sanırım bunlarda hangisi uygundur nasıl bişey almammız daha iyi olur fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

ASUS P5LD2 : 4 SATA, 6 PARALEL Cihaz Takabiliyorsun, toplamda 10 eder işte.

Zaten Üstünde RAID de var. SATALAR için ama!

10 tane diski destekleyen raid kart hiç görmedim, olsa bile çok pahalıdır!
    Sen 4 satayı kullanarak raid yap bi de raid kartıyla 4 satayı yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algorian -- 6 Haziran 2006; 10:23:50 >
  • arkadaşlar bana tek tek parça ve fiyatlarını verebilirseniz sevinirm.örnegin hangi anakart hangi sata kartı ile kaç tane disk baglayabilrim gibi.16 disk i hangi anakart ile raid kartı kaldırabilir.ve toplam fiyat kaç a çıkar arkadaşlar.ben tv de çalışıyorum.kısa bir görüntü bile GBlar tutuyor 10dk görüntünün 10gb tuttugu bile oluyor biz bunu depo olarak kullanıcaz.ben bu sistemi çalıştırabilicek en uygun fiyatlı sistemi kurmak istiyorum.ve sadece 16 tane disk i baglanamak yetmiyor o diskin kapasitesini yaklaşık 4tb ı görebilicek bir anakart arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampire5005 -- 6 Haziran 2006; 10:54:19 >
  • herhangi bi anakarta 16 disk takabileceğini sanmıyorum raid controller kartları araştırmand fayda var

gerçi yinede ben 16lık kart duymadım.

istersen real time çalışan bantlar var storage olarak kullancaksanız çok yüksek bi erişim süresine ihtiyacınız yok herhalde.

büyük depolama birimleriyle ilgilenebilirsiniz isterseniz bi firmanın numarasını falanda verebilirim. turkcell in falan bu tür işlerini yapan bi firma.

en azından 16diskin bozulması riskinden kurtulur ve çok daha ciddi bi sisteme sahip olursunuz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2TB HDD neden 2 ye bölünmeli?
    13 yıl önce açıldı
    M2 Ssd ye Windows Kuramıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tabi olabilir konuşabilceim bir msn adresi falan varsa verebilirseniz sevinirim.
  • sen bana derdini msn'den bi anlat istersen
    özeline atıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.