Şimdi Ara

4wd vs rwd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dört çeker araçlarda kayıp olduğunu söyleniliyor, iki dift olduğu için yüksek hızlarda kayba neden oluyormuş bunun net açıklaması nedir? Audi quattro kullandım bmw ve mercedes arkadan itişli kullandım ama quattro daha atik geldi daha çabuk hızlandı, yüksek hızlarda belki arkadan itişliler daha hızlıydı bunu bende farketmemiş olabilirşm ama kafam karışıyor, dört çeker aracı kullanmak daha zevkliydi her türlü yolda hızlısın ama arkadan itişliyi kontrol zor bide düşük hızda hantaldı, kullananların yorumunu almak istiyorum? 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dört çeker araçlar 60-70 e kadar daha atak sonrasında burun kalktığı için ön tekerlerdeki çekiş dezavantaja dönüşüyor bir önceki aracım f10 520d rwd, şu an biraderde w212 fl e250bluetec var 4 çeker, e daha güvenilir gidiyor ama 5 kadar zevkli değil
  • 4 çeker her yerde ve her koşulda rwd veya fwd'den daha iyidir
  • Aktarma kaybı daha fazla olabilir, birde aktarma için ayrıca güc kaybı meydana geliyor, motor 2 teker yerine 4 tekeri hareket ettirmek zorunda.
  • Güç şaft-akslar ve diferansiyel yardımı ile 4 tekerleğe aktarılıyor, bütün parçaları sırayla hareket ettirip tekerleğe aktarmanın oluşturacağı bir kayıp var elbette. Whp loss denir buna, iki çeker araçlarda %15-18 arası gezinir kayıplar, 4 çeker araçlarda duruma göre %25'lere kadar çıkıyor, hatta bildiğim en ciddi aktarma kaybı olan araç %29 ile eski RS6 quattro idi.

Bu 4 çeker aktarma kayıplarını minimize etmek için haldex benzeri part-time 4 çekerler icat edildi zaten. Sizin kullandığınız araç A4 quattro falansa bunların 4 çekeri (torsen quattro) ciddi çok iyi ve buna paralel aktarma kayıpları da fazla. düşük hızlarda pek anlaşılmaz önden çekişe göre olan kayıp, yüksek hızlarda belli oluyor.
  • aynı motora sahip aynı marka model aracın rwd awd kıyaslaması olmadan kıyaslama boş.herkesin awd uyarlaması farklı.rwd'larda genel olarak arka daha kolay kopar
  • 4WD nasıl peki?

Ben bu tip araçlarda belirgin bir diffarensiyel göremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda CR-V 2015 4WD REZİLLİK !
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdiki 4wd lerin çoğu akıllı 4wd, ihtiyaç olduğunda 4 çeker oluyor, yani güç kaybı minimum,güvenlik maksimum
  • Awd akıllı dört çeker değil mi? İhtiyaç durumdan dört çeker oluyor diye biliyorum, 4ws sürekli bahsetmek istediğimde sürekli dört çeker araçlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4WD vitesteki L konumu sürekli 4 X 4 olmasını mı sağlıyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.