5.1 ses sitemim var. mp3 yada 5.1 olmayan filmleri izlerken arka kolonlardan çok az ses geliyor hatta duyabilmek için kulağımı yapıştırıyorum yoksa mümkün değil onlardan ses çıktığını anlayamam.
normalde 5.1 sistemde 2.0 lık bir ses dinlerken ön sol ve arka sol hoparlörler sanki tek bir sol hoparlör gibi ikisindende aynı seviyede ses gelmesi gerekmezmi ? eğer böyle olması gerekiyorsa benim sistemde bir arıza var.
gerçi 5.1 filmleri izlerkende arkalardan çok az ses geliyor çoğu zaman ordan ses geldiğini hissetmiyorum.
sistemim microlab h500. (350 ytl lik bir sistem)
arkadaşlar cevap verecek kimse yokmu ?
bence bunun pro logic ile alakası var bence arıza yok.
ön kolonların sesini kısıp arka kolonların sesini sonuna kadar açarsan arada dengeyi sağlayabilirsin.
ya sorma.benimde aynı sorunum var. bendekide creative.
bu problem bende de var winamp ı update ettikten sonra hoparlörlerden gelen ses seviyesi değişti
Film izlerken arkalardan daha az ses gelmesi normaldir. Çünkü ses yerleşmesinde ön ve center TV (veya görüntü oynatıcının) yanında bulunur. Siz ise TV'nin karşısında ama uzağında koltukta oturarak izlersiniz, arka hoparlörler de yanınızda konumlandırılır. Aradaki mesafeyi dengelemek için ön ve center hoparlörlerden daha yüksek ses verilir. İşin formatı, doğal olanı budur. Ancak iş bilgisayar başında oturunca tamamen karışıyor. Monitör başındayken hem ön ve center hoparlöre çok yakın oturuyoruz (dolayısıyla sesi biraz daha kısıyoruz) hem de arka hoparlörler bize daha uzak kalıyor, dolayısıyla arkalardan gelen sesleri çok daha düşük seviyede duyabiliyoruz. Monitör karşıdında otururken tek çözüm ön ve center'ın sesini kısıp arkaların sesini açmak. Ses kartı ayarlarında yoksa bile WinDVD gibi DVD oynatıcı yazılımların ses ayarlarında bu tür bir ayar var, oradan ince ayar yapılabilir.
normalde 5.1 sistemde 2.0 lık bir ses dinlerken ön sol ve arka sol hoparlörler sanki tek bir sol hoparlör gibi ikisindende aynı seviyede ses gelmesi gerekmezmi.
hayır. arkalardan HİÇ ses gelmemesi gerekir. ancak ses kanallara ayrılırken oluşan hatalardanmı bilmiyorum ama arkalardan çok az bir ses gelebilir. bu ses genellikle robot sesi gibidir. senin ses kartın desteklemiyorsa multikanal programlarına bakıcaksın veya jetaudio yu indirip onun ayarlarından multikanalı seçiceksin. ama bunlar bana karışık gelir beni aşar diyorsan bi yerden stereo çoğaltıcı bulup kanalların ön ve arkalarını birleştirip ses kartının frontlarına sokucaksın.
sonuç olarak kaderimize boyun mu eğecez?yoksa bi kurtuluş var mı?
tamam 5.1 ses varken arkalardan az ses gelmesini anladık. peki 2.0 kullanımda niye az geliyor ?
ya beyler ben logitech x 530 alcam ve mp3 çalrda kullanmayı düşünüyorum olmıcakmı yane yardımcı olurmusunuz
o ses gelmesi normaldir sonuçta onlar bağlı hoparlörler.Bu bir sorun değil.Arkadaşım sisteminden ben de almak istiyorum memnunmusun bass kalitesi nasıl.3.5'lik uydulardan ne tarz basslar geliyor.8'lik wooferın performansu nasıl camları titretiyor mu.Bildiğin ya da dinlediğin sistemlerle karşılaştırabilirmisin.Cevap yazarsan çok sevinirim.
binayı inletiyor sistem. küçükler bile deli gibi bass veriyor. büyük zaten camı falan yere indirir heralde. ben 3. kattan açıyorum sesi arkadaş arka çapraz 4. kattan dinliyor. öyle diyim yani.
Arkadaslar bende PC ses sistemi yok ama Philips HTS3115 ev sinema sistemi var. Dün birşey farkettim digiturkte bazı kanalları dinlerken arkadaki hoparlörlerden robot sesi gibi mekanik çok az sesler geliyor bunu da kulağa dayadığımda duyuyorum. (Gerçi kulağa yaklaştırmak veya dayamak ne kadar doğru o da tartışılır çünkü sistemi bütün halde dinlemek değil mi amaç?) Yukarıda bir arkadaş da yazmış normal değil mi bu sistemde bir sıkıntı yok. Bu ses genelde reklamlar veya eski filmler seyrederken geliyor ama mesela aksiyon filmlerinde ve CD dinlerken böyle bir sorun yok. Tabii ki duruma göre bazen ses geliyor bazen ses gelmiyor arkadan o da sahnee göre değişiklik gösteriyor diye düşünüyorum. Robot sesi konusunda fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler
Benim 5+1 sistemde hiç bir işe yaramıyor.Satıcı adama dedim ki " neden arka iki kolondan gelen ses saçma sapan ve kulak tırmalıyo " adamın verdiği cevap karşısında sadece onu ayakta alkışlayabiliyorum: "zaten 5+1 lerin arka iki kolondan ses gelmez..."
supermiş adamın verdiği cevap
Adama dalacaktın. Hata sende
quote:
Orjinalden alıntı: Chleopathra
Benim 5+1 sistemde hiç bir işe yaramıyor.Satıcı adama dedim ki " neden arka iki kolondan gelen ses saçma sapan ve kulak tırmalıyo " adamın verdiği cevap karşısında sadece onu ayakta alkışlayabiliyorum: "zaten 5+1 lerin arka iki kolondan ses gelmez..."
binayı inletiyor sistem. küçükler bile deli gibi bass veriyor. büyük zaten camı falan yere indirir heralde. ben 3. kattan açıyorum sesi arkadaş arka çapraz 4. kattan dinliyor. öyle diyim yani.