Şimdi Ara

5-6 Senedir muayeneye girmeyen araç. ( bilgisi olanlar )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. arkadaşlar bir araçla ilgileniyoruzda, araç sahibi askeri personelmiş. 5-6 senedir aracı muayeneye sokmamış.

aracı aldıktan sonraki prosedür nasıl işleyecek?

her sene için harcı tekrar mı yatırılacak?

veya bunun bi cezasıda katlanmış olarak mı gelicek?

aracı almadan, tahminen kaç lira ödememiz gerektiğini hesaplayabilir miyiz?

Araç 1997 renault europa 1.4i

Bir bilen detaylıca anlatabilir mi acaba. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WapTRyphoon -- 11 Mayıs 2013; 1:56:26 >

• Geçtiğimiz ay aracımı muayeneye götürdüğümde yanlış anlamadıysam muayene tarihini 2-3 yıl kadar geciktiren birinden 600 liraya yakın para aldılar. Normal muayene ücreti 197 lira. Prosedür nasıl işler bilmem ama aracı alacağınız adamla bu konuda anlaşın.

En sağlıklı bilgiyi de Tüvturk merkezlerinden birini arayarak elde edersiniz..
  • hocam bizde aynı durumda bir araç almıştık. tuv un sitesinde hesaplama var. gecikme faizi ekliyorlar her ay için. bizim araçın 4 yıl geçmişti muayenesi 498 tl para almışlardı

ekleme:http://www.tuvturk.com.tr/gecikme-bedeli.aspx buyrun linkte buldum rasgele 2 tarih ayarladım.yaklaşık 6 senelik

Muayene Ücreti : 159,30 TL
    Gecikme Cezası : 533,66 TL
    Toplam : 692,96 TL

tam tarihleri girerseniz doğru sonucu bulursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 11 Mayıs 2013; 1:49:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

hocam bizde aynı durumda bir araç almıştık. tuv un sitesinde hesaplama var. gecikme faizi ekliyorlar her ay için. bizim araçın 4 yıl geçmişti muayenesi 498 tl para almışlardı

çok sağolun.. 6 yıl olarak hesapladım

Gecikme Cezası : 573,48 TL
    Toplam : 732,78 TL

olarak çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: WapTRyphoon

quote:

hocam bizde aynı durumda bir araç almıştık. tuv un sitesinde hesaplama var. gecikme faizi ekliyorlar her ay için. bizim araçın 4 yıl geçmişti muayenesi 498 tl para almışlardı

olarak çıkıyor

bunun dışında yapmanız gereken birşey yok..aracın sahibi vergileri ödemiş olmak zorundaki size arabayı satabilsin...aracı alın trafik sigortasını yaptırın.aracı kontrol edin ve muayeneye gidin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WapTRyphoon

quote:

olarak çıkıyor

bunun dışında yapmanız gereken birşey yok..aracın sahibi vergileri ödemiş olmak zorundaki size arabayı satabilsin...aracı alın trafik sigortasını yaptırın.aracı kontrol edin ve muayeneye gidin

Sağol hemşerim

• Yazık şu ülkedeki denetime.. Abicim gelmeyen arabanın evine ihbarname çek aracınızı 1 ay içinde getirin diye. Bu araçlar sonuçta trafiğe çıkmaya uygun değiller ise zaten kazaya sebep olabilirler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.