sizin hasarınız kapı yada çamurluk sonundan değilde tampondan itibaraen olsaydı size suçlu olurdunuz. ancak fotoğraftaki hasardan anlaşıldığı gibi siz geçişinizi tamamladıktan sonra kontrolsüz şekilde kapıyı açmış bariz belli.
o yüzden suç tamamen karşı tarafta.
tutanak tutup sigortadan yapılacagı için aracın geçmişinde hasar kaydı görünecektir. Kendı ustanıza cebinizden vs yaptırıp sigortayı karıştırmadığınız takdirde hasar kaydı vs çıkmayacaktır.
cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize.hoş olmayan bir durum gerçekten.durduk yere aracımızın değeri düşüyo ve yapabileceğimiz hiçbirşey yok.kendimizi güvenceye almak için yaptırdığımız kasko ise adeta teselli ikramiyesi gibi.değer düşmesine engel olamıyor fakat uğradığımız zararı karşılıyor.keşke tramerde plaka sorgularken sürücülerin hata durumu yada aracın aldığı hasar durumu daha açık belirtilsede bizde mağdur durumda kalmasak.araç yan yatsada kapılar değişebilir bizimki gibi ufak bir kazadada..
geçmiş olsun.
Personeli olduğu kurumun önünde bekleme halindeymişmiş. Değer kaybı davası açmayı sakın ihmal etmeyin ders olsun böyle olur olmaz yerlerde arabasını park edenlere. İşyerimden evime 3 km lik mesafede özellikle iş çıkış saatine gidiş gelişli yolda resmen slalom yapıyorum. Dörtlüyü yakan bırakmış arabasını gitmiş.
fotoları gorunce ıcım acıdı......gecmıs olsun dostum
quote:
Orijinalden alıntı: mertergün
Personeli olduğumuz kurum önünde bekleme halinde iken araçtan aşağı inmek üzere kapıyı araladığımda sol tarafımdan seyir halindeki 34 ..... plakalı citroen c4 marka markalı beyaz otomobil park halinde inme fırsatım bile olmadan aralık halindeki kapıma vurmuştur.karşı tarafın savunması bu :)
Aklınca açık olan kapıya gelip vurdu diyerek üste çıkmaya çalışmış ama resimlerden siz geçerken kapıyı açmaya çalıştığı bariz belli.
hepinize ilginiz ve iyidilekleriniz için teşekkür ederim.az önce sigorta yetkilisiyle yaptığım görüşme sonucunda çok büyük ihtimal bilirkişinin benim lehime karar vereceğini öğrendim.hasar sebebiyle değer kaybını nasıl tanzim edebileceğimi sorduğumda ise dava süreceinin çok meşakatli ve uzun olacağını sonuçta gelir gider dengesinin pekte karlı olmayacağını söyledi.diğer araç sahibiyle telefonda görüşeceğim durumu anlatıp zararımı kendisinin karşılaması gerektiğini söyleyeceğim.anlayışlı çıkarsa kayıt dışı bir şekilde halletmeye çalışırız durumum yok derse birşey diyemem ama ters tepki verip cahilce konuşursa mutlaka dava açacağım ..
Geçmiş olsun. Fotoğraflarınızı mutlaka bir yerlere kaydedin. kaza fotoğrafları elinizde olduğu sürece çok fazla değer kayı yaşamazsınız.Eğer 3-5 sene binecekseniz davayla uğraşmayın derim.
Cidden gerizekalı bu insanlar
quote:
Orijinalden alıntı: jdmworks
Cidden gerizekalı bu insanlar
Daha kapıyı açıp inmesini beceremeyen insanlar direksiyon başına geçiyor. Çok geçmiş olsun üzüldüm vallahi aracınızı görünce bir daha bu tür şeyler yaşamazsınız umarım.
Öncelikle bununla geçmiş olsun diyelim tutanak tutarken keşke dikkat etseydiniz ne yazdığına artı birde dost tavsiyesi olsun karşı tarafın ruhsat fotokopisini,tutunak fotokopisini alın çünkü bir sıkıntı çıkarsa elinizde bir belge olur kişiye ulaşmanız gerekir elinizde bilgi olur.Konuya gelecek olursak polisin gelmemesi kötü olmuş artık gelmiyorlar zaten ölümlü veya yaralanmalı kaza olmadıkça ancak tutanakta anlaşabilseydiniz sigortalarınız birbirinizin hasarını karşılardı bunu tabi tutanak üzerinde belirtmeniz gerekir.Şuanda olayın seyri ne olur tam birşey söyleyemiyorum ancak en kötü ihtimalle karşı taraf kusurunu kabul etmediyse trafik mahkemesine başvuracaktır.Sizinde itiraz etme hakkınız var vs. ancak mahkemeye verilmeden önce uzlaşma hakkı vardır iki tarafında karakolda zaten sorarlar size tekrar geçmiş olsun.
Karşı taraf Kaza Tespit Tutanağına ne yazarsa yazsın altını imzaladığı an kazaya karıştığını açıkça belirtmiş olur. Tramer eldeki kroki ve resimlere bakarak kimin kusurlu olduğuna karar verir, sigorta da buna göre işlem yapar. Her iki taraf da ben haklıyım dese de bu tarafların anlaşamadığı anlamına gelmez. Tramer polisin yapacağı işlemi yapar ve kararını verir. Mahkeme safhası taraflardan biri Trafik Kaza Tespit Tutanağını imzalamazsa yapılacak iştir. 4 sene önce bir kavşakta bir taksiye göbekten vurdum aracın sağ tarafındaki 4 parça boydan boya yırtıldı. İkimiz de tutanakta kendimizin haklı olduğu şeklinde ifade yazdık. Tramer taksi şöförünü kusurlu buldu; kavşakta sağdaki araca yol vermediğinden dolayı. Tutanaktaki ben yolumda giderken geldi bana vurdu ifadesi geçerlilik kazanmadı. Burada da Tramer kaza dosyasında ki evraklara göre işlem yapar...
Öncelikle geçmiş olsun, Kazada hatalı taraf %100 karşı taraf çıkacaktır. Bu konuda endişeniz olmasın, Bir süre canınız sıkılacak belki fakat, buna da şükredin demir yığını bir şekilde yerine gelir, önemli olan kimsenin canının yanmaması. Yalnız karşı tarafın savunma biçimi çok vahim. Zaten birçok kazada bu gibi trafik kurallarından bihaber insanlar yüzünden gerçekleşiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: araba merakı
Yalnız karşı tarafın savunma biçimi çok vahim. Zaten birçok kazada bu gibi trafik kurallarından bihaber insanlar yüzünden gerçekleşiyor.
Çok sinir bozucu bir durum.Geçmiş olsun.Canınızı sıkmayın.
geçmiş olsun allah daha büyüğünü göstermesin
hepinize tekrar çok teşekkür ediyorm.sormak istediğim bir konu var.aracı servise bıraksam tamirle uğraşmayıp direk kapıları değiştirirler yüklü bir hasar kaydı oluşturur bu da tramerde.acaba aracı sanayide karşı tarafın trafik sigortasının anlaşmalı olduğu bir ustaya götürsem yağlı çekiçle kapı düzltilebiliyormuş birkaç parçada boya tabiki.arkadaşlarım bu fikri aklıma soktu.sizce ne yapmalıyım? 2 kapı dğişmesi insanlarda farklı izlenim oluşturabilir.onarım şeklinde ise maksimum 1000 liralık bir hasar kaydı oluşacak..
o kapıların yanındaki aynaları sanki süs olsun diye koymuşlar, neden inerken kontrol etmiyorsun arkadan gelen var mı diye be herif?
geçmiş olsun hocam, merak ettiğim bir husus var, aracınızı aldığınızda foruma resmini koymuş muydunuz? bu konudan muzdarip olan epey arkadaş vardı sanki.