5 gün önce teslim aldığım aracımla öğleden sonra talihsiz bir olay yaşşadım.daha önce başıma gelmediği için tespit tutanağının ne şekilde doldurulacağı hakkında pek bilgim yoktu.park yasağının olduğu yerde park eden bir araç kapısını açtı ve sağ ön çamurluktan itibaren hasar aldım.polis çağırdık yaralanmalı kaza var oraya yetişmem lazım aranızda anlaşın dedi.biz aramızda anlaşamadık tespit tutanağına ikimizde kendimize göre kazayı anlattık.kazayı anlatırken part yasağı olan bir bölgede aracın partk ettiğini belirttim.fakat karşı tarafın en yazdığını okumadım.karşı tarafın kaskosu yok.bende hasarsızlığımı bozmak istemiyorum.hasarım karşı tarafın trafik sigortasından karşılanabilirmi?ne yapmam lazım? yardımlarınızı bekliyorum..
Geçmiş olsun. Büyük ihtimalle suçu karşı tarafa verirler. Siz tutanak tutup, ehliyet-ruhsat-trafik sigortasının fotokopilerini aldıysanız gidin yetkili servise onarıma başlasınlar. Tramere bu fotoları yolladığınızda da zaten haklı olduğunuz anlaşılır. Beklemek istemiyorsanız kendi kaskonuzdan onarıma başlatın kaskonuz karşı tarafın sigortasından parayı alır ve böylece hasarsızlığınızda bozulmaz.
Böyle olayları gördükçe sinirleniyorum kendim yaşamış gibi oluyorum.Geçmiş olsun.Yav insan nasıl olurda aynaya bakmadan kapı açar hemde sonuna kadar?Bu nasıl bir zekadır.Tutanak hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.Benim size tavsiyem birde değer kaybı davası açmanız olur.Böylece o karşınızdaki zeka seviyesi düşük insan bir daha kapısını açarken 5 defa arkasını kontrol etmeyi öğrenir.
cevabınız için çok teşekkür ederim.birkaç arkadaşıma sorduğumda kaza tespit tutanağının anlaşma olduğu durumlarda kullanılacağı aksi durumlarda polis eşliğinde zabıt tutulması gerektiği söylediler.bizde bir anlaşma yoktu.aracın park edilmemesi gereken yolda park ettiğini yazdım ama 10 metre gerisindeki tabelanın fotosunu çekmeyi unuttum.karşı tarafın tüm belgelerininde fotokopilerini aldım.aleyhime gelişecek herhangi bir durum olmaz değilmi?
quote:
Orijinalden alıntı: Mk4Ever.
Böyle olayları gördükçe sinirleniyorum kendim yaşamış gibi oluyorum.Geçmiş olsun.Yav insan nasıl olurda aynaya bakmadan kapı açar hemde sonuna kadar?Bu nasıl bir zekadır.Tutanak hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.Benim size tavsiyem birde değer kaybı davası açmanız olur.Böylece o karşınızdaki zeka seviyesi düşük insan bir daha kapısını açarken 5 defa arkasını kontrol etmeyi öğrenir.
hiç sormayın.duyarlılığınız için teşekkür ederim.karşı taraf suçunu kabul etmiyor hiçbirşekilde.sanırım iki kapı değişecek.aracımın değerini dava açmamı gerektirecek kadar düşürürümü? karşı taraf olay yerinden ayrılırken bile kendisinin haklı olduğunu savunuyoru.yer de bakırköy osmaniye adalet sarayı ana giriş önü.
quote:
Orijinalden alıntı: mertergün
quote:
hiç sormayın.duyarlılığınız için teşekkür ederim.karşı taraf suçunu kabul etmiyor hiçbirşekilde.sanırım iki kapı değişecek.aracımın değerini dava açmamı gerektirecek kadar düşürürümü? karşı taraf olay yerinden ayrılırken bile kendisinin haklı olduğunu savunuyoru.yer de bakırköy osmaniye adalet sarayı ana giriş önü.
Nasıl bir savunma yaptığını gerçekten merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim . Onun kabul etmemesi birşey değiştirmez sonuçta kusurlu çıkarsa siz davayı açarsınız.Değeri bilirkişiler tespit eder ancak 2 kapı değişirse yine piyasadaki kazasız emsallerine göre herhalde 3-4 bin tl fark eder.Bunu da tahsil edersiniz.Hiçbir problem kalmaz.Canınızı sıkmayın.Cana gelceğine mala gelsin.
quote:
cevabınız için çok teşekkür ederim.birkaç arkadaşıma sorduğumda kaza tespit tutanağının anlaşma olduğu durumlarda kullanılacağı aksi durumlarda polis eşliğinde zabıt tutulması gerektiği söylediler.bizde bir anlaşma yoktu.aracın park edilmemesi gereken yolda park ettiğini yazdım ama 10 metre gerisindeki tabelanın fotosunu çekmeyi unuttum.karşı tarafın tüm belgelerininde fotokopilerini aldım.aleyhime gelişecek herhangi bir durum olmaz değilmi?
Kapıyı dikkatle açmak için park yasağı olması gerekmiyor, kapıyı arkadan gelen trafiği kontrol etmeden açmak her zaman suç. En sinir olduğum şeydir böyle arabanın kapısını içerden tekmelemişçesine hızlı açanlar, onları kapının yanına yere asfalta oturtup bikaç kere kafasına kafasına açmak lazım arabanın kapısını
Nasıl bir savunma yaptığını gerçekten merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim . Onun kabul etmemesi birşey değiştirmez sonuçta kusurlu çıkarsa siz davayı açarsınız.Değeri bilirkişiler tespit eder ancak 2 kapı değişirse yine piyasadaki kazasız emsallerine göre herhalde 3-4 bin tl fark eder.Bunu da tahsil edersiniz.Hiçbir problem kalmaz.Canınızı sıkmayın.Cana gelceğine mala gelsin.
Personeli olduğumuz kurum önünde bekleme halinde iken araçtan aşağı inmek üzere kapıyı araladığımda sol tarafımdan seyir halindeki 34 ..... plakalı citroen c4 marka markalı beyaz otomobil park halinde inme fırsatım bile olmadan aralık halindeki kapıma vurmuştur.karşı tarafın savunması bu :)
quote:
Orijinalden alıntı: panda34
quote:
Kapıyı dikkatle açmak için park yasağı olması gerekmiyor, kapıyı arkadan gelen trafiği kontrol etmeden açmak her zaman suç. En sinir olduğum şeydir böyle arabanın kapısını içerden tekmelemişçesine hızlı açanlar, onları kapının yanına yere asfalta oturtup bikaç kere kafasına kafasına açmak lazım arabanın kapısını
bunu öğrediğim iyi oldu.bide suçlu ben çıksam tüm moralim altüst olurdu :) trafikte dikkatli olmak şart :)
quote:
quote:
quote:
quote:
Personeli olduğumuz kurum önünde bekleme halinde iken araçtan aşağı inmek üzere kapıyı araladığımda sol tarafımdan seyir halindeki 34 ..... plakalı citroen c4 marka markalı beyaz otomobil park halinde inme fırsatım bile olmadan aralık halindeki kapıma vurmuştur.karşı tarafın savunması bu :)
Komikmiş gerçekten .Dediğim bu davayı sakın esgeçmeyin.Araştırın lütfen.Bu sizin hakkınız.Bir avukata danışın.Yarar zarar dengesine bakın.Avukata vereceğiniz ücret ile muhtemel alacağınız arası farklar vs.Mantığınıza yatarsa davayı açın.Ben ibret olsun diye açardım açıkçası.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Komikmiş gerçekten .Dediğim bu davayı sakın esgeçmeyin.Araştırın lütfen.Bu sizin hakkınız.Bir avukata danışın.Yarar zarar dengesine bakın.Avukata vereceğiniz ücret ile muhtemel alacağınız arası farklar vs.Mantığınıza yatarsa davayı açın.Ben ibret olsun diye açardım açıkçası.
bunu gerçekten düşüneceğim.yarın ilk işim bir avukata bu işi danışmak olacak :)
Adamın yaptığı savunmaya bak, akıllara zarar
Geçmiş olsun. Karşı tarafın sigortası hasarı karşılayacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: nk061
Adamın yaptığı savunmaya bak, akıllara zarar
Geçmiş olsun. Karşı tarafın sigortası hasarı karşılayacaktır.
teşekkür ederim :) bakalım inşallah aleyhimize gelişen bir durum olmaz
KAPIYI AÇAN KİŞİ KUSURLU BÖYLE @mertergün ] SİMDİYE KADAR 5 ARAÇ YAPTIM KAPI AÇANLAR HEP SUÇLU İDİ TRAFİK SİGORTALARI KARSILADI KASKONUZDAN YAPTIRABİLİRSİNİZ KUSURLU OLMADIGINIZ İÇİN KASKONUZ BOZULMAZ KARSI TARAFA RUCU EDER ALIR ...
quote:
Orijinalden alıntı: ayarotoservis
KAPIYI AÇAN KİŞİ KUSURLU BÖYLE @mertergün ] SİMDİYE KADAR 5 ARAÇ YAPTIM KAPI AÇANLAR HEP SUÇLU İDİ TRAFİK SİGORTALARI KARSILADI KASKONUZDAN YAPTIRABİLİRSİNİZ KUSURLU OLMADIGINIZ İÇİN KASKONUZ BOZULMAZ KARSI TARAFA RUCU EDER ALIR ...
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.ama tramer kaydında hasarlar gözükür değilmi? yani aracı satmak istedğimiz zaman fiyat mutlak düşer? kusura bakmayın daha önce başıma bu tarz olaylar gelmediği için biraz fazla sorguluyorum
geçmiş olsun her citroen sahibi bu deneyimi yaşamalı. ben c3 ile aynı şekilde giderken kapısını açtıgı için c3 ün sacını yamultmuşlardı geçen yaz. citroenlere özgü bi durum gören kapısını açıyor
quote:
Orijinalden alıntı: ColDasHeLL
geçmiş olsun her citroen sahibi bu deneyimi yaşamalı. ben c3 ile aynı şekilde giderken kapısını açtıgı için c3 ün sacını yamultmuşlardı geçen yaz. citroenlere özgü bi durum gören kapısını açıyor
ilginç bir tesadüfmüş :)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ayarotoservis
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.ama tramer kaydında hasarlar gözükür değilmi? yani aracı satmak istedğimiz zaman fiyat mutlak düşer? kusura bakmayın daha önce başıma bu tarz olaylar gelmediği için biraz fazla sorguluyorum
RİCA EDERİM TRAMER DE HASARINIZ GÖZÜKECEKTİR SERVİS ÖN KAPIYI KESİN OLARAK ARKA KAPIYI BELKİ DEGİŞTİREBİLİR BUDA SATARKEN ARAÇ FİYATINA YANSICAKTIR DEGİŞEN PARÇA OLDUGU İÇİN TRAMERDE HASAR KAYDI 3000 TL Yİ GEÇMEZ BU ARADA
Hatalı park etmiş olmasının bir önemi yok zaten.Büyük kusuru ona vereceklerdir diye düşünüyorum.Aracınızı da servise bırakırsanız,sağ ön kapı değişir,arka kapıda boyanır.Çamurlukta da bir şeyler var gibi.Yakından görmek lazım ancak en kötü ihtimal o da boyanabilir.Geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin.
Geçmiş olsun, ön kapının sacı değiştirilip geri kalan kısımı onarırlar bence. Suçlu karşı taraf olacak. Bu olay belirlendikten sonra araç sahibi ile irtibata geçip, değer kaybı bedeli istediğinizi belirtin derim. Muhtemelen diyecekleri; O da neymiş? Aracın yapılmadı mı zaten? Sen neyin kafasını yaşıyorsun? Bi git işine allasen vb sözler
Dersiniz ki, ben bu aracı 5 gün önce 45 bin liraya aldım (fiyat örnektir) Şu an satmaya kalktığımda, oluşan kazadan dolayı yaklaşık olarak 2.500-3.000 lira değer kaybına neden oldu. Zaten 45 bine alınan bir araç, ikinci elde 39-40-42 bin aralığına satılıyor. Neyse ki kazanız çok ciddi değil. Benim aracımda 4 parça boyalı, (öyle aldım) sıkıntı etmeyin derim.