Şimdi Ara

5 yıl yenilenme süreci gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ali Koç Fenerbahçe'ye başkan olursa Beşiktaş gibi bir yenilenme süreci izlemeli. Zaten 4 yılı bulan FFP anlaşması var oyuncu alım satımları bu anlaşmaya göre mantıklı yapılmalı.
    4 yıl içerisinde kısa vade düşünmek takımı daha kötü hale getirir. Zaten kötüyüz bundan kötü nasıl olabilir bilmiyorum ancak geçmiş yıllara baktığımızda son 7 yılda kazanılan 2 şampiyonluk malesef başarısızlıktır.

Hadi olaya sadece şampiyonluk olarak bakmayalım. 9 yıldır en büyük gelir kaynağı olan şampiyonlar ligine katılamayan takım 3 Temmuz'a rağmen halen ayakta kaldıysa sağlam bir bütçesi var demektir çünkü başka bir takım olsa batabilirdi.

Buna rağmen her sezon transfere devasa paralar harcayan Fenerbahçe, başarısız olan yine Fenerbahçe. Özellikle Vitor Pereira zamanında harcanan paraların haddi hesabı yok.

Köklü bir yenilik yapılması şart. Takımın %80 inin satılması ya da gönderilmesi şart. Bakınız kiralansın demiyorum kesinlikle bu isimlerin takımda yeri yok. Hatta bedavaya gönderin gitsin maaş yükünden kurtulur Fenerbahçe en azından.

Bu zamana kadar çoğu oyuncusunu bedavaya gönderip batmayan Fenerbahçe bundan sonra da batmaz.
    5 yıl boyunca yenilik sürecine girilmeli. Bu süre içinde lig ve avrupa önemsenmemeli. Altyapıdan da bahsetmek istemiyorum. Burada önemli olan teknip ekibin ne kadar iyi olduğudur. Altyapıdan oyuncu alınıp geliştirmek o kadar kolay olsaydı her takım böyle yapardı ki önemli olan takım yönetimi ve ekibidir. Altyapı konusunda geçmişten günümüze adından söz ettiren takımlar Sporting Lizbon, Porto, Barcelona, Real Madrid vb örnek gösterilebilir.

Ali Koç gelirse takımı tamamen yenileyeceğini düşünüyorum ve yıldız isimler yerine genç oyuncular kiralayarak devam ederse daha iyi olacaktır.

• Bence bunlara gerek yok.4-5 tane kalburüstü yerine oturan transferle doğru kadro mühendisliğiyle bu takım düzelirdi. Ama yönetimde o vizyon yok. Halen Milan'ın kapısında yatıyorlar stoper için. Senelerdir Emre gibi bir orta sahanın yerini dolduramadılar. Doldurmayı bırak o bölgeye o özellikte oyuncu gerektiğini bile göremiyorlar. Sonrada herkes TD olmuş herkes futbolu çok iyi biliyor deniyor. Buyuk takımlar özellikle Fenerbahçe öyle 5 sene bekleyemez. En basit recete şuydu bence, tutardın 'Kjer ve lensi' Valbuena ve belki isla hariç bu alınanlardan hiç birini almazdın. Yaşına başına bakmadan Etoo yada Adebayor dan birini de alır bir de sağlam sol bekle en kötü bu durumda olmazdın. Bugün Emre, Valbuena ve Lens in olduğu bir orta sahaya kim hayır diyebilirdi, Zaten yaptığın transferlere bu adamlara harcayacağın paraları harcadın üstelik.

Yani recete futbolu gerçekten bilen ama komisyoncu olmayan birine teslim etmek bu da Aziz le olmaz. Sizin dediğiniz yenileme olayı mutlaka gerekli ama bunu tümden genç takım kurarak değil zamana yayarak aynı zamanda başarı gelirken yavaş yavaş yapmak daha doğru olur bence.

• supernova034 kullanıcısına yanıt
    Dostum büyüğü küçüğü yok bu işin. Kısa vadede yine o kadar oyuncu alınmaya devam edilmesi israfı getirir. Eto, Adebayor cidden gereksiz. Bu oyunculara vereceğin maaşlara gerek yok. 5 yıl süreç gerekiyor Fenerbahçe'ye. Bu süre zarfında yönetimden tut teknik ekibe kadar herşeyin yenilenmesi gerek. Fenerbahçe belli bir sistemde çalışması lazım.

Sadece 1 tane oyun anlayışı olacak ki onu benimseyebilsin. Her sene ya da iki senede bir teknik direktör değiştirmekten takım ayak uyduramıyor zaten elde olan oyuncuların kapasitesi belli. Bizim tesislerimiz ve altyapı oyuncularımız iyi. U18-21 maçlarındaki başarılar ortada.

Belli bir sistem olacak bunu senelerdir uygulayacak. Büyük takımlara baktığımızda senelerdir aynı dizilişte ve mentalitede oynuyorlar artık alışmışlar çünkü.
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    Büyük takımlarda o değişim senin dediğin gibi bir anda komple yaşanmıyor işte. Atıyorum adamlar elinde emre den daha iyisi olmadan göndermiyor Emre yi yaşlı diye. 5 sene kimse sabretmez Türkiye de. Birde Etoo ve Adebayor gereksiz gelebilir sana ama Türkiye de iş yapıyorlar ve Bizde de en azından bu sene için ideal olabilirdi. Ve senin elinde santraforun yok. Saldado yu amaktansa bana daha heyacan verici ve mantıklı geliyor en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 26 Ağustos 2017; 21:20:30 >
  • Biz Kjaer'den gelecek para ile güzel bir takım kurabilirdik. Ama daha kjaer satılmadan o paranın sidik olacağına da biliyorduk. Nitekim öyle de oldu. Yangından mal kaçırır gibi Dirar denen herife bonservis ücreti verildi. Sonrasında da gidip Isla'yı bedavaya aldılar Yırtıcı forvet lazım iken rvp'nin 2 yaş genç halini getirdiler. Hemde 5 milyon ücret ile. Giuliano transferine bir şey demiyorum. Adamı kiralayıp harika bir iş başarıcaktık fakat bazıları yüzünden bonservis vermek zorunda kaldık. Stoch vs satıldı. Wiel gidiyor. Burada can sıkan 3 olay var. En kötüsü ise Dirar ve Soldado için ödenen paralar. Gelecek yönetim için adam gibi bir şey bırakmak isteyen yönetim böyle salakça transferler yapmaz. Resmen enkaz bırakmak için uğraştılar ve başardılar da. Ben 2 yıla iyi oluruz diyordum ama bu yapılanlardan sonra 5 yılı düşünmek abes kaçmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 27 Ağustos 2017; 10:58:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.