Şimdi Ara

5 yıllık Galaxy S8, yeni bir güncelleme aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: vshotnights@gmail.com Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
33
Cevap
2
Favori
3.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 yıllık Galaxy S8, yeni bir güncelleme aldı

Android dünyası, Apple’ın karşısında her zaman güncelleme problemleri yüzünden eleştirilmişti. Google Pixel cihazları bile kısıtlı güncelleme alırken Apple, 6 yıllık cihazlara bile güncelleme sunmaya devam ediyor. Ancak Android dünyası, son yıllarda güncelleme konusunda bir hayli gelişti.

Samsung, güncelleme konusunda kullanıcıları mutlu ediyor

Google Pixel cihazlarının Android 12 güncellemesi almasından 3 hafta sonra ilk Android 12 güncellemesini yayınlayan Samsung, aynı zamanda birçok cihazı için Android 12 Beta deneyimi de sunuyor. Ancak Samsung’un güncelleme konusundaki başarısı sadece yeni cihazlarla sınırlı kalmıyor. 2017 yılında Android 7 ile çıkış yapan ve en son Android 9’a güncellenen Galaxy S8 serisi, bu senenin başında Samsung’un güncelleme takviminden çıkarılmıştı. Ancak Galaxy S8 serisi için Fransa’da yeni bir güvenlik güncellemesi yayınlandı. G95xFXXUCDUK1 numaralı güncelleme, birçok güvenlik ve gizlilik açıklarını kapatıyor. Samsung, her ne kadar işletim sistemi yükseltmesi sunmasa da güvenlik güncellemeleri de telefonlarını yenileyemeyen kullanıcılar için büyük önem taşıyor.

Ayrıca Bkz.Galaxy Tab A8 10.5 2021 tanıtıldı: İşte fiyatı

Samsung, Android dünyasında güncelleme deneyimini oldukça yukarı taşıyan firmalardan biri oldu. Birçok cihazına güncelleme desteğini uzatan firma, kullanıcılar tarafından takdir ediliyor.

Kaynak:https://www.sammobile.com/news/5-year-old-galaxy-s8-plus-new-software-update/

• "Telefonlarını yenileyemeyen" mi? S3 bile taş gibi çalışıyor iken neyi yenileyeceğim arkadaş, bir de onu söyleseler ya? Silah zoru ile olmasa Galaxy Note 8 de geçmeme gerek kalmayacaktı ki telefonu, o kadar eski olmamasına rağmen Android 9 ile terk ettiler. Güzelim telefon ortada kaldı resmen.
    Piyasaya geniş yelpazede telefon sunarsan güncelleme konusunda tabiki tercihler yapmak zorunda kalırsın. Apple aynı işlemci ile 3 model sunuyor, 1 güncelleme ile aynı ailenin tüm serisi kolaylıkla güncellenebiliyor. Samsung yapıyor 10 tane model, herbiri farklı konfigrasyon. 5 yılda piyasaya sürdüğü değişik konfigrasyon telefon adetini siz hesaplayın. 5 yıl boyunca her birine güncelleme verebileceğini sanmak saflıktır. Ayrıca telefonunun kaldırmayacağı bir güncellemeyi, bana güncelleme gelmiyor diye sitem etmek ayrı bir kafa karışıklığı. Kısaca "elma"yla samsungu veya diğer markaları karşılaştırmak büyüklüklük veya kaliteyle alakalı değil öncelikle teknik sebeplerden kaynaklıdır. Düz mantık düşünmekten vazgeçin artık.

Ya bırak samsung güncelleme alanında androidi yukarı taşımışmış. Sene 2017 gittim sıfır Galaxy S7 aldım, sonraki android güncellemesi 8-9 ay sonra falan gelmişti. Onu geçtim 1 sene dolmadan bir telefon yavaşlar mı ya? Öyle fotoğraf, uygulama vs dolduran birisi hiç olmadım ama telefon gözle görülür şekilde yavaşladı. Sonraki telefonum Nokia 8 oldu, yeni android sürümü çıktı 1 ay dolmadan güncellemesini getirdi nokia, 3 sene sorunsuz yavaşlamasız kullandım. Bu arada samsungdan başka marka tele geçince fark ettiğim ilk olay samsungun ne kadar kırılgan olduğuydu. Dokunduğu yer çatlıyor telefonun. Nokiada 3 sene sonunda şebeke problemi çıktı o dönemler para konusunda sıkışıktım, f/p telefona geçmek istedim Oppo aldım ama Nokia hız konusunda hala ilk günkü gibiydi, sorun olmasa kullanmaya devam ederdim. Oppo da şimdilik çok iyi gidiyor, nokiadan aldığım verimi alıyorum diyebilirim rahatlıkla.

Hadi bana öyle denk geldi diyeceğim, ev arkadaşım da çıktığı gibi S8 aldı onun telefonu da 6 ay gibi bir sürede çok fazla

şekilde yavaşladı. Bana soruyordu bu telefon niye bu kadar yavaş bi bak şuna diye.

Velhasıl kelam özete gelelim; Samsung, Apple'dan da öte sırf isim satan bir marka olmuş, planlı eskitmeleri falan apple'a göre bile daha agresif geldi bana. Büyük konuşmak istemiyorum aslında ama bir daha samsung falan almam kolay kolay.

Aslında nerede gelişmeye çalışan şirket var onların ürünlerini almak mantıklı çünkü müşteri çekmek için iyi ürünler yapmaya çalışıyorlar genelde. Oppo ve Nokia da samsung kadar isim yaparsa büyük ihtimalle onlar da samsung ve apple gibi olacaklar, o zaman da yine pazarda tutunmaya çalışan markalara yöneliriz.

• Samsung 3
  • Güvenlik güncellemesinin neresi şaşırtıcı onu anlamadım. Adamlar daha önce de 2015 te çıkardığı telefonlara 2020 de güvenlik güncellemesi yolluyordu. Bende sandım yeni sürüme geçiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 19 Aralık 2021; 1:28:32 >
  • Ona bakılırsa 9 senelik iPhone 5s cihazım da halen güvenlik güncellemesi alıyor. Kusura bakmasınlar ama daha yiyecek çok fırın ekmekleri var.
  • Verecek tabi bu sanki lütufmuş gibi haber yapmanın anlamı yok.
  • "Telefonlarını yenileyemeyen" mi? S3 bile taş gibi çalışıyor iken neyi yenileyeceğim arkadaş, bir de onu söyleseler ya? Silah zoru ile olmasa Galaxy Note 8 de geçmeme gerek kalmayacaktı ki telefonu, o kadar eski olmamasına rağmen Android 9 ile terk ettiler. Güzelim telefon ortada kaldı resmen.
  • Piyasaya geniş yelpazede telefon sunarsan güncelleme konusunda tabiki tercihler yapmak zorunda kalırsın. Apple aynı işlemci ile 3 model sunuyor, 1 güncelleme ile aynı ailenin tüm serisi kolaylıkla güncellenebiliyor. Samsung yapıyor 10 tane model, herbiri farklı konfigrasyon. 5 yılda piyasaya sürdüğü değişik konfigrasyon telefon adetini siz hesaplayın. 5 yıl boyunca her birine güncelleme verebileceğini sanmak saflıktır. Ayrıca telefonunun kaldırmayacağı bir güncellemeyi, bana güncelleme gelmiyor diye sitem etmek ayrı bir kafa karışıklığı. Kısaca "elma"yla samsungu veya diğer markaları karşılaştırmak büyüklüklük veya kaliteyle alakalı değil öncelikle teknik sebeplerden kaynaklıdır. Düz mantık düşünmekten vazgeçin artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Note 2 ye niye gelmiyor :D
  • Ac1DBuRN kullanıcısına yanıt
    yazılım ve donanım kendilerinin olmadığı için çok model çıkartmak zorundalar, Apple oradan 2 -0 önde başlıyor zaten.
  • Ya bırak samsung güncelleme alanında androidi yukarı taşımışmış. Sene 2017 gittim sıfır Galaxy S7 aldım, sonraki android güncellemesi 8-9 ay sonra falan gelmişti. Onu geçtim 1 sene dolmadan bir telefon yavaşlar mı ya? Öyle fotoğraf, uygulama vs dolduran birisi hiç olmadım ama telefon gözle görülür şekilde yavaşladı. Sonraki telefonum Nokia 8 oldu, yeni android sürümü çıktı 1 ay dolmadan güncellemesini getirdi nokia, 3 sene sorunsuz yavaşlamasız kullandım. Bu arada samsungdan başka marka tele geçince fark ettiğim ilk olay samsungun ne kadar kırılgan olduğuydu. Dokunduğu yer çatlıyor telefonun. Nokiada 3 sene sonunda şebeke problemi çıktı o dönemler para konusunda sıkışıktım, f/p telefona geçmek istedim Oppo aldım ama Nokia hız konusunda hala ilk günkü gibiydi, sorun olmasa kullanmaya devam ederdim. Oppo da şimdilik çok iyi gidiyor, nokiadan aldığım verimi alıyorum diyebilirim rahatlıkla.

Hadi bana öyle denk geldi diyeceğim, ev arkadaşım da çıktığı gibi S8 aldı onun telefonu da 6 ay gibi bir sürede çok fazla

şekilde yavaşladı. Bana soruyordu bu telefon niye bu kadar yavaş bi bak şuna diye.

Velhasıl kelam özete gelelim; Samsung, Apple'dan da öte sırf isim satan bir marka olmuş, planlı eskitmeleri falan apple'a göre bile daha agresif geldi bana. Büyük konuşmak istemiyorum aslında ama bir daha samsung falan almam kolay kolay.

Aslında nerede gelişmeye çalışan şirket var onların ürünlerini almak mantıklı çünkü müşteri çekmek için iyi ürünler yapmaya çalışıyorlar genelde. Oppo ve Nokia da samsung kadar isim yaparsa büyük ihtimalle onlar da samsung ve apple gibi olacaklar, o zaman da yine pazarda tutunmaya çalışan markalara yöneliriz.

• Güvenlik güncellemesi alsa ne olur.Android sistemi yine aynı.Apple hiç değilse ios güncellemeside veriyor.Note 9 kullanıyorum 2 yıl sonra güncellemeyi kesti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lterlemez

"Telefonlarını yenileyemeyen" mi? S3 bile taş gibi çalışıyor iken neyi yenileyeceğim arkadaş, bir de onu söyleseler ya? Silah zoru ile olmasa Galaxy Note 8 de geçmeme gerek kalmayacaktı ki telefonu, o kadar eski olmamasına rağmen Android 9 ile terk ettiler. Güzelim telefon ortada kaldı resmen.
    Aynen note 8 kaldı, artık bisey gelmez heralde
  • neinnick kullanıcısına yanıt

Sadece güvenlik güncellemelerini alıyor.

• Bu fiyatlara bakınca güncelleme almayıp beni yarı yolda bırakan telefonun anlını karışlarım
  • Hani sadece iphone ye uzun zaman sonra guncelleme geliyordu. Galaxy note 4 aldım 6 sene kullandım yavaşladı icin anneme verdim simdi galaxy note 10 aldım. Bi 6 sene daha devamke
  • Eski dizüstü pc'ler de güncelleme alıyor, yanılmıyorsam.
  • Şu an gelen bi güncelleme yok ...one uı güncellemesi gelse iyi olurdu 1.0 ı kullanıyor, gerçi 5 yıllık olmasına rağmen hem hızlı hem stabil çalışıyor...
  • S8 Samsung' un en çok satılan modellerinden birisi. Aktif kullanıcı sayısı açısından da önemli bir rakama sahip. Haliyle normal.
  • BekirHan kullanıcısına yanıt

Çok güzel telefon bozulana kadar kullanacağım 5 yıllık Galaxy S8, yeni bir güncelleme aldı 

• Bu güncelleme Türkiye'ye gelecek mi veya geldi mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.