Şimdi Ara

50.000 TL ile ne yapılır? Faiz mi? İş Kurmak mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
6
Favori
27.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: reguse

Evet, afiyetle yersiniz

iyiymiş olabilir 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tekstil isine girerdim

Bir depo kiralayip ardindan kisin kumas alirdim fabrikalardan

Ardindan tanesini 50 kurusdan kisa sort ve uzun esortman diktirirdim 50.000 adet civarinda yaptirabilirsin. 50000 liraya

Yazin tanesini 3 liradan satsan 3 e katliyorsun parani 1 sezonda

• balikcibili B kullanıcısına yanıt
    Osmanbey'de tekstilci arkadaşlarım var hocam. Maalesef çoğu kapattı dükkanını.

Kriz en çok tekstik sektörünü vurdu diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

Osmanbey'de tekstilci arkadaşlarım var hocam. Maalesef çoğu kapattı dükkanını.

Kriz en çok tekstik sektörünü vurdu diyorlar.

Kesinlikle yanlis

Eger tekstil isi mantikli gelmezse yaklasik 25-30 bin tl ye pazarcilik isine girebilirsin

Zevkli ve tatili bol bir istir

Detayli bilgi istersen her turlu yardimci olurum

• Parayı götür Löseve bağışla böyle düşüncelerden de kurtulursun paran mi var derdin var

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferagkaya

Parayı götür Löseve bağışla böyle düşüncelerden de kurtulursun paran mi var derdin var

Yok hocam ya. Biraz daha para kazanıp hayatımı yaşamak istiyorum. Hani illa bir yere bağışlayacaksam, ZEvkime BAğışlama Nİyetindeyim 50.000 TL'yi

• Arranger. kullanıcısına yanıt
    Uzak dur.

Dükkanın giderleri her türlü fazla olacak. Bence dolar/euroya döndür beklet paranı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 20 Temmuz 2017; 1:15:5 >
  • Ticaret genel olarak kârlı olmasına karşın tahmin edilenden çok daha zorlu bir iştir. Reklam, pazarlama ve maliyet kavramlarına hakimseniz bu tarafa yönelmeniz mantıklı olur. Yaratıcılığınızı ne oranda konuşturursunuz bilemem lâkin aksesuar eşyalara olan rağbeti özgün tasarımlarla birleştirerek kadın-erkek demeden geniş bir kitleye sunabilirsiniz. @reguse
  • Devridünya kullanıcısına yanıt
    Reklam, pazarlama ve maliyet konusunda temel eğitim ve bilgi birikimim var hocam.

Ticaret konusunda en büyük sıkıntı, biraz fazla iyi niyetli olmam.

Çevremdekiler ticaret yapacaksan fazla iyi niyetli olma kaybedersin diyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faiz, Allah affetsin.

50 bin ile yapilacak is cok sinirli. Ozellikle bu aralar bir kriz havasi var.

• balikcibili B kullanıcısına yanıt
    Tekstil işindeydik, tanesini 50 kuruştan ne diktiriyorsun acaba çok merak ediyorum, mendil kenarına overlok mu? Tekstil küçüksen eğer öldü memlekette, tekstile giren intihar eder.
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Haklılar. Her şeyden önce merhametinizi satmalısınız. 'Ha yok tercihim bu değil' derseniz, şu sıralar gayrimenkule yatırım kazançlı olacaktır. Özellikle gelişmekte olan şehirlerin üniversite bulunan muhitlerinden alınabilecek apart daireler, uzun vadede ciddi bir getiri imkânı sunar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devridünya -- 20 Temmuz 2017; 1:34:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rixeos

Faiz, Allah affetsin.

50 bin ile yapilacak is cok sinirli. Ozellikle bu aralar bir kriz havasi var.

Neden hocam? Evini kiralayan para kazanıyor da parasını kiralayan neden para kazanamasın?

İslam'a göre haksız kazanç olarak faiz haramdır. Hukuk dilinde sebepsiz zenginleşme diyoruz buna. Ki bunun da cezası vardır.

Yorumum tartışma amaçlı değildir, şahsi fikrim. Sizin fikrinize de saygı duyuyorum.

Hocam staji yapmadan nasil anladiniz meslegin size gore olmadigini? Bence gidin stajinizi yapin, 50 binice vadeye yatirin.

Ev kiralamak ile faiz ayni degil. Nefsimkz bize guzel ve etkileyici gostermek icin her yolu deniyor sanirim.

Sorun yok bende saygi duyarim ama faizi desteklemem sadece. Yine de para sizin yapacak bir sey yok.

Ic piyasalarda para yok kimsede bunu bilin simdilik. Herkes can cekisiyor. Bakalim nas olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Hocam staji yapmadan nasil anladiniz meslegin size gore olmadigini? Bence gidin stajinizi yapin, 50 binice vadeye yatirin.

Anlatayım...

Hukuk okumak en büyük hayalimdi. Zamanında aile baskısı yüzünden sayısalcı olmak zorunda kaldım ve mühendislik okudum.

Daha sonra KPSS'ye girdim ve sözeli ne kadar çok sevdiğimi hatırladım. Bizim zamanımızda sayısalcılar sözel, sözelciler de sayısal bölüm yazamazdı. Sonra öğrendim ki sistem değişmiş. O sıralar kuzenim de LYS/YGS'ye girecekti. Hukuk istiyordu. Gel bak 10 sene sonra tekrar ÖSS benzeri sınava gireceğim, yarışalım senle dedim. Hem kuzenimle yarışacak hem de içimde ukde olan bir şeyi belki de gerçekleştirebilecektim. O pdr kazandı ben tam burslu hukuk fakültesi kazandım.

Severek okudum. 3 buçuk hatta 2 dersi saymazsak 3 senede bitirdim. Onur belgesi bile aldım.

Ama dediğim gibi bunu bir meslek sahibi olmak için yapmadım. Bir nevi idealimi gerçekleştirmiş, içimde ukde olan bir şeyi başarmış oldum...

Öyle yani... Fakat belli de olmaz sağım solum. Bakarsın 6 ay sonra staja başlar 33/34 yaşında Avukat olurum.

Bu arada ben bu konuyu bu amaçla açmamıştım yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 20 Temmuz 2017; 1:53:26 >

Anladim hocam, ama stajinizi yapin bence. Hic bir sey yapmasaniz bile Cmk'dan 1.500 tl civari para kazanirsiniz aylik, ek gelir olur:)

50 bin tl ile de is kurulmaz bence, 250.000 tl civarina bir is kurmayi dusundum, bulamadim. Parayi vadeye koydum, sizde oyle yapin:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 20 Temmuz 2017; 1:55:4 >
  • rixeos R kullanıcısına yanıt
    Belki de haklısınız hocam. Ben düz mantık ile yorumladım kira ve faiz bağıntısını. İslami açıdan da faiz hakkında yüzeysel bir bilgim var. Görüşlerinizi dikkate alacağım.

kardeş sen insan mısın? tıp da oku tam olsun, alır seni müzeye koyarız.
    Hocam faiz haram ama kar payi caiz. Ciddiye almamak gerek cok. Misal ben arkadasima 100.000 tl borc veriyorum ev almasi icin. Evi aliyor, 1 sene sonra bana borcunu geri oduyor. Ama evin degeri de 1 sene sonra 115.000 civarina cikiyor ve enflasyondan dolayi benim param %10 deger kaybediyor. Bu mu hak? Haram olabilecek bir sey varsa reel faizdir ki Turkiye'de reel faiz diye bir sey yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.