devre yıllar önce yapmıştım 10 senedir kullanıldığım aktiftir halen eskiden heryerde vardı çıkışlar 2n3773 yada 2sa1302 kullanabilir sürücüler bd243-244 kullandım lakin bd135-136 serisiydi sanırım tasarımdaki bc 337 yada bc 546 de kullanılabilir. stereo olarak yeniden yaptım devrenin bitmiş halindeki trafo ac 30v ancak dc40v olarak doğruluyor. ancak dc 50v olarak kalmış aklımda eski devreye öyle no düşülmüş. tam yüklenemedeğimi için voltaj düşmesi barmı ölçemiyorum hoparlörler tavan hoparlörü gücü düşük neden yaptım elimde fisher stklı set vardı yanan trafosunu bulamadım taktığım tarfoda yetersiz kalıp boğuluyordu tam topladım henüz vu metre ekleyebilirim basittinden ancak üşeniyorum koruma devreside yok sadece geçikme ekledim anfini tam gücünüde bilmiyorum tahmini yazdım. baskı devresi arkadaş çinde sarı kağıt almış ona lazerden çıktı aldık sonra plaketi laminatte ısıttı birkaç kez sonra basıp çıkartık devrenin birini ters basımdır devreyi fotodan editleyip bastık uğraşmadım yalnız açık şema doğrudur. filitre 2200uf 80v buldum onu taktık hoparlöre seride 2200uf 35-50 63v ne bulursanız. ![]() ![]() ![]() |
50-70w 2n3055li anfi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Başarılı çalışma,
Besleme kısmındaki uzay montajı da derleyip toparlarsanız , besleme de kondansatör kapasitesini de artırın 6800-10.000 uf gibi olsun bass lar daha kalite olur
uygun kutulama ile iyi bir cihaz olur
Tebrikler , kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 10 Ağustos 2023; 11:32:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler kutu için uğraşamam eskiden olsa boyar yazılarını basardım.
besleme için 2200/80v dan yüksek kapasite bulmadım parelel 1 adet daha bağlayabilirim stklı anfiye trafo bulursam daha ufak tefek birşey onu takıcam şimdilik bunu bir deneyecem.
-
Bende de tda7377 var birkaç sene önce int-el elektronikten 10 liraya almıştım. Boş vaktim olursa bende bir devre kurayım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu devreden yapıp dinlemesi daha hoş oluyor. yada bana öyle geliyor bilmiyorum.
30w anfi yapsamda sesi 15w açacam, 100w anfi yapsamda sesi 15w açacam (evde kullanımda).
Bende 2sc5200 2sa1943 ile 100w ve 200w lık yapmıştım,
4-5 tane stk4048 yapmıştım, hatta bir çiftini karton kutu trafo vumetre ile emanet orkestra kolonu alıp mahallede çalmıştik 🤣,
en son mj10003 10002 darlington çifti ile mono 300w ve 12v > 2x40v inverlter ile devre kurdum, son devrem oldu 😂 .
Şu anda tda7377 yetiyor artiyor bile, yeterki bir çift mdf den orjinal müzikseti kolonu olsun .
Evde zulalarda duran, 2 adet set gövdesi, 6 adet kolon var ,,, evdekinler gittiğinde bir çift kolon kuruyorum ,sağa sola.
elime anfi ne gelirse artık ototeyp olur, ekolayzerli otoanfi olur, muzikseti gövdesi olur, veya tda1554 tda7377 devresi,,, akşamdan başlar gece 2 ye kadar 5-6 saat kendi duyacağım kadar dinlerim, işte o zaman müzik dinledim derim kendime.
Sağliklı Huzurlu günler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X