Şimdi Ara

50 bin Bütçeyle Otomatik Honda Civic mi? Skoda Octavia DSG? Megan 3 EDC? Kia Ceed mi? i30 mu? C4 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
4
Favori
11.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrte

Aracım suan 30.000 km en ufak bı masraf cıkarmadı.EDC gayet konforlu suan da cok memnunum yakıtı kokluyor diyebilirim.

Dci motor zaten kendını kanıtlamıs durumda gerek perfomans gerek yakıtı olsun.Bence Megane sızın aracınız olabılır.

Memnun olmanıza sevindim, umarım uzun yıllar bir problem yaşamadan aracınızı kullanırsınız.
    Ben de sayın Haluk 23 ün megane 3 EDC sayfasını baştan sona okudum. Örneğin, hem bizim şirket araçlarımızda hem de Haluk Beyin aracında iç malzemelerin (direksiyon) 1. yılı dolmadan yıpranmaya başlaması beni araçtan oldukça soğuttu... bir de EDC nin karasızlıkları eklenince...
    Bu kombinasyonda bir araç alınca 2. yılın sonunda satmak şart gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

- Civic en mantıklısı ama lpg şart.

- 2.elde 47-48 bine concept otomatik ceed'ler var. İç mekan daha sade, i30 gibi göz yorucu değil Maalesef şu anki sıfır fiyatları abartı yüksek. Sene sonunda çok ciddi indirimler yapıyorlar. Ben otomatik concept ceed için 49300 fiyat almıştım.

- Tercihlerinize yeni seat leon 1.2 tsi dsg eklemenizi tavsiye ederim. Mayıs haziran gibi gelecek. 49,5-50 bin gibi bir fiyatı olur.

- Civic dizel olsa kararımı çoktan verirdim. ancak kafamdaki en büyük soru işareti LPG nin güvenilirliği ve istanbulun yoğun trafiğindeki yakıt ekonomisi. daha bu akşam yüzleştim çünkü ~2 saat yoğun trafikte kalarak :(

- Concept plus donanımlı Ceed (cam tavan ) beni hem tasarımı hem donanımıyla oldukça etkiledi. Bu hafta içi test sürüşü yapmaya çalışıcam. Normalde fazla olan yakıt tüketimi eşim de kullanınca iyice artacaktır maalesef. Sıfır liste fiyatı ~58 bin TL. 2. elde de 50 bin mertebesinde maalesef... araç kıymetlendi. Bugünki durumu görünce; yıllar önce ÖTV muafiyetli Proceed dizel manueli ~29 bin TL ye almadığam pişman oldum :( Halbuki öngörülerim iyidir ancak kısmet değilmiş...

-Şu an Seat marka araç kullandığımdan farklı modelleri denemek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

ÖTV muafiyeti'nden yararlanabiliyorsanız(Sol ayağından kusuru olanlar yararlanabiliyor diye biliyorum) ÖTV muafiyeti ile 50.000 TL'ye çok güzel araçlar alabilirsiniz.

Evet arkadaşın dediği gibi mecaz yaptım. istanbul trafiği insanı edebi açıdan da geliştiriyor maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Tam benlik konu olmuş. :)

Birkaç gün icinde detaylica birseyler yazmaya calisirim arkadaşım.

Selamlar.

Haluk Bey Merhabalar. Özellikle araç araştırmaya başladığımdan beri, son birkaç haftadır sizin yorumlarınızı okumaya çalışıyordum. Megane 3 EDC konunuz, otomatik şanzımanları anlattığınız konu, test sürüşleri konunuz (bu konuyu okuması inanılmaz keyifliydi gerçekten elinize sağlık)...

Sizin görüş ve önerilerinizi bekliyor olacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Güvenli birşey olsa neden LPG li araçları kapalı otoparka sokmasınlar ki....

İşte bir diğer ?. dediğiniz gibi kapalı parka girme sorunu. İstanbulda gelde açık alanda park et aracını, hele şehrin göbeğinde bir alışveriş merkezine git, 100 bilemedin 200 araçlık açık otopark öğlen olmadan dolmuştur. park yeri ara dur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Hocam varsın kilometrede 5 kuruş fazla yaksın ama kafanız rahat olsun.

Bu yüyzden koreli dizel otomatik araçlar tam size göre.

Hyundai İ30 Style alabilirsiniz yeni kasa. Hatta Elite bile bulunabilir.

Concept plus donanımlı ceed beni hem tasarımı hem donanımıyla oldukça etkilemişti. Bu hafta içi test sürüşü yapmaya çalışıcam.
  • Octavia kullanıcısı olarak biraz bilgi vermek gerekirse. Bende 1.9 elgance dsg var. 2007 model kazasız boyasız.
    Çok şükür 1 yıldır bende dsg mükemmel hiç sorun çıkarmadı.İç malzemesi orta kalitede ama direksiyon simidi biraz aşınmış durumda. Araba genel olarak yakıt-Yol tutuşu-konfor-frenleme olarak iyi.Ama arabamın ön konsoldan gelen berbat bir cızırtı sesi var ve aşırı rahatsız ediyor.Yetkili servis çözemedi bende söktürüp taktırmaktan bıktım açıkçası.Tabi karar sizin ama şunu bilinki vw gurubu vw hariç skoda ve seatlara aynı özeni göstermiyor.O yüzden civic - golf- focus daha iyi olur gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Aynı araştırmayı kasım-aralık 2012 de yaptım.

Sayın kocaballi dğerlendirmeniz için teşekkürler...

1. Hondayı test ettim ve beğendim ancak kafamdaki en büyük soru işareti LPG nin güvenilirliği ve istanbulun yoğun trafiğindeki yakıt ekonomisi. daha bu akşam yüzleştim çünkü ~2 saat yoğun trafikte kalarak :(
    Gelecek olan Civic HB dizel M/T olacakmış. otomatik için bsüreç belirsiz maalesef :( Civic dizel+ oto. kombinasyonu olsaydı bu konuyu açmak zorunda kalmayacaktım

2. Şu an Seat marka araç kullandığımdan farklı modelleri denemek istiyorum.

3. Daha önce detaylıca yazdım...

4. Concept plus donanımlı Ceed (cam tavan ) düşünebilirim tek ? yakıt gibi görünmekte.

Kia konusunda bir diğer önemli hususta Şikayetvar sitesini incelediğimde hiçbir şikayete cevap verilmemiş bu durum ben de inanılmaz soru işareti yarattı. acaba bu durum Çelikmotor grubunun politikasından mı kaynaklanıyor??

• Bir de bugün bir alışveriş merkezinde Clio SportTourer (Yeni Clio Sport Tourer Icon 1.5 dCi 90 bg Stop & Start) gördüm ve B segmenti olmasına rağmen baya beğendim. Dizel+Otomatik versiyonunun haziran ayı gibi geleceğini söyledi yetkili arkadaş...

Bu aracı siteden inceledim istediğim tüm donanımlar mevcut hatta fazlası bile vardı bir de ekstradan cam tavanlı olarak gözüme hoş geldi... tabiki Garanti süresi bitmeden satmak koşuluyla

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndmrc -- 25 Mart 2013; 0:31:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un_forgiven

Octavia kullanıcısı olarak biraz bilgi vermek gerekirse. Bende 1.9 elgance dsg var. 2007 model kazasız boyasız.
    Çok şükür 1 yıldır bende dsg mükemmel hiç sorun çıkarmadı.İç malzemesi orta kalitede ama direksiyon simidi biraz aşınmış durumda. Araba genel olarak yakıt-Yol tutuşu-konfor-frenleme olarak iyi.Ama arabamın ön konsoldan gelen berbat bir cızırtı sesi var ve aşırı rahatsız ediyor.Yetkili servis çözemedi bende söktürüp taktırmaktan bıktım açıkçası.Tabi karar sizin ama şunu bilinki vw gurubu vw hariç skoda ve seatlara aynı özeni göstermiyor.O yüzden civic - golf- focus daha iyi olur gibi.

Sayın Un_forgiven bir kullanıcı olarak objektif yorumuz için teşekkürler.

En hoşlanmadığım ve arabamla olan bağımı zayıflatabilecek şeylerden biri ön konsoldan gelebilecek ve çözüm bulunamayıp kronikleşek ses. golf istemiyoruz ve açıkçası yeni jettalarda malzeme kalitesi yönünden zayıf geldi bana.

Focus un hem dizel+otomatik kombinasyonu yok hem de iç mekan dıştan göründüğü kadar geniş değil maalesef...

• sizinle aynı bütçeye sahip olsaydım 3 seçenek arasında kalirdim. fiat sevgim nedeniyle punto, mantikli olması nedeniyle 301 ve aşık olmam nedeniyle i30.
    siz c sınıfı düşünmeniz nedeniyle bence i30 almalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ndmrc

Bu bizim forumun yorumlarına hastayım.
    adam dsg den kaçıyor dsg li araba öneriyorlar adama.
    malzeme kalitesi diyor cetta öneriyorlar
    Beyin bedava ya.
    Öncelikle ceed ve i30 otomatik dizelleri çok tüketiyor,isyan noktasında millet.
    DSG'yi zaten sen konuşmuşsun.
    Meganı da civic varken elerim açıkçası.Zira bahsettiğin gibi sıkıntılar çıkabiliyor.
    Arkadaşım civic aradığın araçtır senin.
    lpg garantisi de var binersin mis gibi.
    Performansı yeterli,şanzımanı motoru sorunsuz,elektroniği sorunsuz.
    Dizel otomatik peşinde koşup kazıklanmanın alemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 25 Mart 2013; 9:04:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ndmrc

Ben şubat ayında civic aldım çok memnunum.

Sizi bu forumu okumanızı tavsiye ediyorum, aklınıza gelebilecek hertürlü cevap mevcut. Ben lpgsiz biniyorum ama tüketim değerleri bu konu içerisinde mevcut, kesinlikle tavsiye ediyorum pişman olmazsınız,

http://forum.donanimhaber.com/m_55901362/mpage_390/key_/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist
    Bu bizim forumun yorumlarına hastayım...

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Beklentilerimi ve kriterlerimi detaylıca anlatmaya çalıştım... tabiki gelen yanıtlar değişkenlik göstermekte!

Dediğiniz gibi Honda civici düşünüyorum. ayrıca aracı test ettim ancak LPG işini bir miktar daha araştıracağım ve tabiki istanbul ş.içi yakıt tüketimini de.

Detayları paylaşmaya çalışiacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aagir

sizinle aynı bütçeye sahip olsaydım 3 seçenek arasında kalirdim. fiat sevgim nedeniyle punto, mantikli olması nedeniyle 301 ve aşık olmam nedeniyle i30.

-Fiat grubu düşünmüyorum.

-301 dizel+otomatik kombinasyonu maalesef yok.

-i30 daha önce yazdığım şekilde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aagir

sizinle aynı bütçeye sahip olsaydım 3 seçenek arasında kalirdim. fiat sevgim nedeniyle punto, mantikli olması nedeniyle 301 ve aşık olmam nedeniyle i30.

-Fiat grubu düşünmüyorum.

-301 dizel+otomatik kombinasyonu maalesef yok.

-i30 daha önce yazdığım şekilde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ireyal
    Ben şubat ayında civic aldım çok memnunum...

Yönlendirmeniz ve öneriniz için teşekkür ederim.
    Honda konusu gerçekten alev alev, 1 günde sayfalarca yazılıyor. Honda sahipleri oldukça paylaşımcı anlaşılan
  • Hocam merhabalar,
    Ayni butceyle anneme arac baktigim icin yazmak istedim.
    Oncelikle ustalarin lafina kalirsak honda,toyota,vw den baska arac almamamiz lazim.Bu baglamda ustanizin citroenle ilgili dediklerini kabul etmiyorum cunku yeni c4 cag atlamis bir arac, guclu ve ekonomik motoru,kaliteli ic hacmi donanimiyla fiyatini su siralar en cok hakeden arac.Mcp sanzimani 2kere test ettim kesinlikle gelistirilmis eski kasasina gore daha sarsintisiz vites gecisleri var.yakiti uygun seviyede tutuyor.E olasi bi masrafta hem tam otomatiklerden hem cift kavramalardan cok cok ucuza hallolan bi sanziman.Cevremde yari otomatik kullanan cok insan var buyuk problem yasayani hic duymadim. Dsg li jettamiza 40 bin bindik 10 binkmde kavrama degisti, dsg alacaksaniz bu tip seyler olabilir.

Koreliler benimde ilgi alaninda lakin yakitlarindan korktugum icin c4 suan daha mantikli.
    Yada 2 3 gun bi i30/ceed kiralayip durumu gormek lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceed in yakıt tüketimi ile ilgili bir kanıya varabilmek için, aynı kilo ve aynı motor gücüne sahip araçların verilerine bir göz atınız. mesala fluance forumunu incelerseniz, 1,5 dizellerinin şehir içinde 7-8 lt arası olduğunu görürsünüz, yada 1,6 dizel focus...1,6 dizel alıyorsanız performans bekliyorsunuzdur, dolayısyla yakıt tüketimi tabiki 1,3 dizeller kadar düşük olmayacaktır, bu doğal bir sonuç, manuel ceed ler şehir için 5,5-7 arası değişen tüketime sahip, ayni sınıf ortalamalarında, otomatik ceedleri ise yine aynı sınıf ve kilodaki otomatik dizeller ile bir kıyaslayanız, belki 1 -1,5 lt fark olabilir, sonra bu araçlar ile ceed arasındaki fiyat farkına baknız, en sonda alacağınız aracı kaç yıl kullanacaksınız, bunlar sonunda tabiki bir hesaplama yapacaksınız, bence o hesap çok şeyi ortaya koyacaktır. saydığınız araçların hepsi kaliteli araçlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet147

Hocam merhabalar,
    Ayni butceyle anneme arac baktigim icin yazmak istedim...

Katkınız için teşekkürler.
    C4 ile ilgili kendi düşüncelerimi de paylaşmıştım. Bu hafta içi Ceed ve C4 ile test sürüşü yapmaya çalışacağım... testler sonrasında yorumlarımı paylaşmak isterim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndmrc -- 25 Mart 2013; 20:23:28 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.