Şimdi Ara

50 bin Bütçeyle Otomatik Honda Civic mi? Skoda Octavia DSG? Megan 3 EDC? Kia Ceed mi? i30 mu? C4 mü? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
4
Favori
11.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

cee'd c4 i30'dan birini seçin. 3'ü de iyi araçlar. c4 daha az yakar, daha konforludur, ama vites geçişleri cee'd ve i30 kadar iyi değildir.

i30 ufak tefek sorunları var gibi ama şık ve konforludur. cee'd biraz daha iyi yol tutar ama daha az konforlu i30 ve c4'e göre. deneyin karar verin.

aynı yol koşullarında i30 ve cee'd 8-9 yakarken c4 6-7 aralığında yakar. 2 litre falan farkediyor şehir içinde.

tek bir itirazım var yazdıklarınıza mcp piyasadaki en sorunsuz 1-2 vitesten biridir. sağlamlık açısından c4'de piyasadaki en sorunsuz araçlardan biridir. hele elektronik arızası hiç duymadık. eski kasa için geçerli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 31 Mart 2013; 23:08:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ndmrc

Haftaiçi özel işlerim nedeniyle test sürüşüne gidememiştik ancak bugün vakit ayırarak 3 arkadaş test sürüşü için yola çıktık...

* İlk durağımız Citroen'di:

* İkinci durağımız Kia bayisiydi:
    Daha önce 2 kez bayiye uğramıştık, araç olmasına rağmen test sürüşü için vakit olmadığından yapamamıştık...
    nasıl olsa test aracı var diye dün direkt bayiye gittik. maalesef bu sefer de onlar test aracını, başka bir müşteriye göndermişler :( (araç müşterinin ayağına gidiyor)
    Kia bayisine de 3 kişi araç almayı düşündüğümüzü söyleyince, satış yetkilisi aracı h.içi denememiz için çalıştığımız yere göndereceğini söyledi! umarım gönderirler de test sürüşünü yaparız artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndmrc -- 31 Mart 2013; 21:48:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Haluk Bey değerlendirme ve öneriniz için teşekkür ederim.

Lpg konusunda özellikle eşimin çekincesi çok fazla...
    C4 kafama iyice yatmaya başladı...umarım en hayırlısı olur

İleleyen günlerde sizin görüşlerinize tekrardan başvurabilirim
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

Honda Elegance'de katlanır ayna ve arka park sensörünü donanımdan kaldırdılar ama servis ücretsiz olarak park sensörünü takıyor.2012 modellerde katlanır ayna ve orijinal park sensörü olması gerekiyor.

Ayrıca birkaç yorumda ECO model civiclerde lpg var sanılarak yorum yapılmış,ben yok,diye biliyorum.Sadece lpg'nin ön hazırlığı mevcut.LPG daha sonra serviste takılıyor ama BRC bayisinde 1600-1800 liraya takılan my11 kit 2300 liraya takılıyordu en son.Serviste takılırsa sadece uzatılmış ek 3 yıl garanti devam ediyor.

Konu sahibi arkadaşa tek tavsiyem, sorunsuz otomatik şanzıman arıyorsa Civic'ten şaşmasın,derim.

Ben de brc my11 kit ve 41 litrelik simit tank taktırdım.Stepneyi de sattım.Onun yerine de AJS mini stepne aldım,sorunsuz biniyorum.Ayrıca bulunduğum beldede 7 aydır alt yapı çalışmaları mevcut.Bu yüzden araç otomatik de olsa 1. ve 2. vites aralığında gidiyor,buna rağmen yakıt sarfiyatım en son km'de 31 kuruştu.İstanbul'un yoğun trafinde de bundan fazla olacağını sanmam.

Öncelikle öneri ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.
    ben de dediğiniz şekilde biliyorum: fiyat listesinde de 640TL fark sadece LPG ön hazırlık için ve Fiyata LPG kiti dahil değil!

yoğun ş.içi trafiğinde 31 kuruş iyi bir değer gibi ~12lt/100km

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

kafanıza göre

cee'd c4 i30'dan birini seçin. 3'ü de iyi araçlar...

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Konuyu açma nedenim zaten yanlış bildiklerimi düzeltmek ve doğru tercih yapma noktasında faydalanmak...

tam beklediğim tarzda bir cavap yazmışsınız tekrardan teşekkürler.

az önce de yazdığım gibi C4'e doğru araştırmalarımı arttıracağım sanırım...
  • Hepsi alınabilir araçlar, ben c4 ehdi c.plus mcp kullanıyorum, bugün alacak olsam yine c4 alırım. 31.000kmdeyim, 2yıl bitti. Ne solma, ne yıpranma, ne de arıza çıkmadı, araç hala ilk aldığım gün gibi.
    Onemli tarafı servise gelen 200.000km araçlarda da kronik sorun yok söylenenlere göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrebelliousx

50 bin Bütçeyle Otomatik Honda Civic mi? Skoda Octavia DSG? Megan 3 EDC? Kia Ceed mi? i30 mu? C4 mü?

• Hocam yeni kasa ceed cam tavan otomatik vites dizel 51000 fiyati oldugunu ogrendim bugun. Arabami yikatiyordum oraya gelen musterinin arabasiydi biraz muhabbet ettik ve memnun oldugunu soyledi. Yakitinin biraz fazla oldugunu soyledi 2500km de imis ve eşi kullaniyormus. Ben zaman gectikce sakin kullanimda 6.5-7 lt gorecegini tahmin ediyorum. Aracin kasasi da cok hos ve dedigim gibi full donanim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Hocam yeni kasa ceed cam tavan otomatik vites dizel 51000 fiyati oldugunu ogrendim bugun. Arabami yikatiyordum oraya gelen musterinin arabasiydi biraz muhabbet ettik ve memnun oldugunu soyledi. Yakitinin biraz fazla oldugunu soyledi 2500km de imis ve eşi kullaniyormus. Ben zaman gectikce sakin kullanimda 6.5-7 lt gorecegini tahmin ediyorum. Aracin kasasi da cok hos ve dedigim gibi full donanim.

Bilgi için teşekkürler...ceedi oldukça beğeniyorum ama yakıt performansı heleki istanbulda en önemli kriterlerden biri haline geliyor.
    ayrıca aracı eşim de kullanacağından yakıt tüketimi 8 lt mertebesinde olur ki bu değer benim kriterlerime göre yüksek...
  • quote:

quote:

Hocam yeni kasa ceed cam tavan otomatik vites dizel 51000 fiyati oldugunu ogrendim bugun. Arabami yikatiyordum oraya gelen musterinin arabasiydi biraz muhabbet ettik ve memnun oldugunu soyledi. Yakitinin biraz fazla oldugunu soyledi 2500km de imis ve eşi kullaniyormus. Ben zaman gectikce sakin kullanimda 6.5-7 lt gorecegini tahmin ediyorum. Aracin kasasi da cok hos ve dedigim gibi full donanim.

Bilgi için teşekkürler...ceedi oldukça beğeniyorum ama yakıt performansı heleki istanbulda en önemli kriterlerden biri haline geliyor.
    ayrıca aracı eşim de kullanacağından yakıt tüketimi 8 lt mertebesinde olur ki bu değer benim kriterlerime göre yüksek...

Hocam yakit konusunu ele alirsak 1.3 astra J diyorum fakat ondada suan otomatik dizel secenegi yok. Eger aceleniz yoksa opel yeni motorunu tanitti yakin zamanda onu bekleyebilirsiniz

• quote:

Hocam yakit konusunu ele alirsak 1.3 astra J diyorum fakat ondada suan otomatik dizel secenegi yok. Eger aceleniz yoksa opel yeni motorunu tanitti yakin zamanda onu bekleyebilirsiniz

Autoshowda incelediğim ve dizel+otomatik konusunda bir bilgi edinemediğim araçlar şu şekilde:

Toledo dizel+otomatik
    Rapid dizel+otomatik
    Citroen Elysee dizel+otomatik
    Ford B-max dizel+otomatik
    Astra dizel+otomatik

...başka vardı sanki ama şu an hatırlayamadım
  • quote:

quote:

Autoshowda incelediğim ve dizel+otomatik konusunda bir bilgi edinemediğim araçlar şu şekilde:

Toledo dizel+otomatik
    Rapid dizel+otomatik
    Citroen Elysee dizel+otomatik
    Ford B-max dizel+otomatik
    Astra dizel+otomatik

...başka vardı sanki ama şu an hatırlayamadım

Hocam toledoyu gorunce aklima geldi yeni leona baktiniz mi?

• Öncelikle Megane'dan başlamak gerekirse Megane sizin yakıt konusunda beklentinizi karşılayacaktır. Ancak EDC çift kavramalı şanzımanın daha çok taze olması ve forumda Sn. Haluk23 arkadaşımızın belirli kilometre sonrası ortaya çıkan düzensizliklere değinmesi can sıkıcı konumda. Megane'ın ben şahsi olarak iç tasarımını hiç beğenmiyorum bu da ayrı bir negatif durum.

Skoda Octavia konusunda pek bir bilgim yok. Hiç bakmak bile aklımdan geçmedi. Zaten şu şartlar altında Doğuş Grubu araçları içerisinde DSG riskine gireceksem sadece Seat Leon için girerdim. Doğuş Grubu bence Türk halkına çok büyük saygısızlık yapıyor her konuda.

Hyundai i30 şekil olarak da forumda genel test edenler olarak da oldukça memnun kalınan bir araç. Ancak siz düşünüyormusunuz bilmiyorum ama ikinci el piyasasında fiyatı oldukça değer kaybettiği için hoşuma gitse de benim tercihlerim arasına girmedi ne yazıkki. Kia Ceed için de 2.el değer kaybetme konusu benim için en büyük eksi.Citroen konusunda bahsettiğiniz olumsuzlukları Peugeot yetkili servisi olan bi akrabam da dile getirdi ve tavsiye etmedi.Ki zaten piyasada elden çıkarmaya çalışan ne kadar insan var siz de farketmişsiniz.

Civic ise benim de almayı planladığım bir araç. O fiyata o donanımların hepsini veren bi araç daha ben henüz bulamadım açıkçası.Otomatik şanzıman denilince akla gelen araba Honda oldu artık.LPG uyumu güç kaybı olmaması benim için oldukça avantajdı. Kısmet olursa 10 gün içerisinde siparişimi vereceğim ben de.

Sıralayacak olursam:
    1-Civic
    2-i30 (2.El değer kaybı göz önüne alınacak en büyük engel)

Şimdiden hangi tercihiniz olursa hayırlı olsun.Araba biraz gönül işi.İçinizin ısınması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caracas34 -- 2 Nisan 2013; 3:12:28 >

• honda civic içeriye fazla ses alsa da yoldaki en ufak çukuru bile hissetseniz de sol öndeki kolon sola dönüşte rahar görmenizi engellese de dikiz ve yan aynaların gösterdiği uzaklıklar değişse de içindeki plastiklerden tıngır mıngır sesler gelse de tadına bakmadan ölmek istemeyeceğiniz bir araba bence

bugün yeni Auris Dizel 1.4 D-4D Advance Skypack otomatik vites'i 55000 tl ye yoğun pazarlıkla alabildim.. bence bir bakın derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haven -- 2 Nisan 2013; 14:59:42 >
  • quote:

Objektif yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim. kia ceed confort plus gerçekten donanım olarak oldukça tatminkar ancak dedğiniz gibi otomatik+dizel olunca işin rengi değişiyor.

Arkadaşınızın aldığı honda hangi donanım acaba?

hocam senin için sordum arkadaşa,
    elegance lpg almışlar, ayrıca 52 değil 52.500 müş fiyat
    eco olan değilmiş, eco da sadece salınımı azaltıyor sanırım

8 lt yakarsa ceed otomatik öp başına koy bence şehir içi hocam,
    ben manuel ile 7.5 yakıyorum agresif kullanımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: caracas34

Öncelikle Megane'dan başlamak gerekirse...

Sıralayacak olursam:
    1-Civic
    2-i30 (2.El değer kaybı göz önüne alınacak en büyük engel)

Değerlendirme ve tavsiyeleriniz için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: haven

honda civic...
    bugün yeni Auris Dizel 1.4 D-4D Advance Skypack otomatik vites'i 55000 tl ye yoğun pazarlıkla alabildim.. bence bir bakın derim..

Hayırlı olsun güle güle kullanın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

hocam senin için sordum arkadaşa,
    elegance lpg almışlar, ayrıca 52 değil 52.500 müş fiyat
    eco olan değilmiş, eco da sadece salınımı azaltıyor sanırım

8 lt yakarsa ceed otomatik öp başına koy bence şehir içi hocam,
    ben manuel ile 7.5 yakıyorum agresif kullanımla

Öncelikle teşekkür ederim.
    Civic Premium eco + lpg kiti dahil 3 araç için mart ayında geçerli 50800 fiyat almıştık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrte

Aracım suan 30.000 km en ufak bı masraf cıkarmadı.EDC gayet konforlu suan da cok memnunum yakıtı kokluyor diyebilirim.

Dci motor zaten kendını kanıtlamıs durumda gerek perfomans gerek yakıtı olsun.Bence Megane sızın aracınız olabılır.

şu edc ye laf ediyorsunuz ya saçımı başımı yoluyorum. ben hayatımda bu kadar rahat bir araç kullanmadım.

tipi güzel diye kia ceed alın boş verin az yakmış çok yakmış önemli olan etrafınızdakilerin size bakması

yoksa benim gibi şehir içinde 5,5-6 litre mazot yakarsınız ama utanırsınız çirkin aracım var diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

quote:

Orijinalden alıntı: mrte

Aracım suan 30.000 km en ufak bı masraf cıkarmadı.EDC gayet konforlu suan da cok memnunum yakıtı kokluyor diyebilirim.

Dci motor zaten kendını kanıtlamıs durumda gerek perfomans gerek yakıtı olsun.Bence Megane sızın aracınız olabılır.

şu edc ye laf ediyorsunuz ya saçımı başımı yoluyorum. ben hayatımda bu kadar rahat bir araç kullanmadım.

tipi güzel diye kia ceed alın boş verin az yakmış çok yakmış önemli olan etrafınızdakilerin size bakması

yoksa benim gibi şehir içinde 5,5-6 litre mazot yakarsınız ama utanırsınız çirkin aracım var diye

Fluence ye bence haksızlık etmeyin tipi bence gayet güzel hani arabada abes bir şey yok.Gayet derli toplu , tabi şahsi fikrim bu.

EDC gerçekten cok rahat , sarsıntısız geçişler , performansı törpülememesi , yakıtı manuale göre 0,3 litre azaltması gibi artıları var. Sorunsuzluk meselesi tabi herkesin

kafasını kurcalıyor sonucta az para verilmiyor.Ancak arabayı adam akıllı kullanıp , kurallara uyarsak , arabayı üzmessek bence hiçbir şey olmaz.Ben riske girip aldım.

Suandada herkese tavsiye ederim.Gayet rahat ve keyifli bir kullanımı var.

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.