Şimdi Ara

50 bin Bütçeyle Otomatik Honda Civic mi? Skoda Octavia DSG? Megan 3 EDC? Kia Ceed mi? i30 mu? C4 mü? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
4
Favori
11.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ndmrc

quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

hocam senin için sordum arkadaşa,
    elegance lpg almışlar, ayrıca 52 değil 52.500 müş fiyat
    eco olan değilmiş, eco da sadece salınımı azaltıyor sanırım

8 lt yakarsa ceed otomatik öp başına koy bence şehir içi hocam,
    ben manuel ile 7.5 yakıyorum agresif kullanımla

Öncelikle teşekkür ederim.
    Civic Premium eco + lpg kiti dahil 3 araç için mart ayında geçerli 50800 fiyat almıştık

Civic Elegance Eco LPG Kiti Dahil Fiyatı pazarlıklarla 53-54 bine filan bulmanız mümkün bence
  • Honda civic hariç hepsini tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter
    quote:

Orijinalden alıntı: mrte
    Aracım suan 30.000 km en ufak bı masraf cıkarmadı.EDC gayet konforlu suan da cok memnunum yakıtı kokluyor diyebilirim.
    Dci motor zaten kendını kanıtlamıs durumda gerek perfomans gerek yakıtı olsun.Bence Megane sızın aracınız olabılır.

şu edc ye laf ediyorsunuz ya saçımı başımı yoluyorum. ben hayatımda bu kadar rahat bir araç kullanmadım.
    tipi güzel diye kia ceed alın boş verin az yakmış çok yakmış önemli olan etrafınızdakilerin size bakması
    yoksa benim gibi şehir içinde 5,5-6 litre mazot yakarsınız ama utanırsınız çirkin aracım var diye

hocam bi avuç para verip araba alıyon,
    utandıktan sonra 3 lt yaksan nolur:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver1 -- 5 Nisan 2013; 19:12:35 >

• Ceed

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter
    quote:

Orijinalden alıntı: mrte
    Aracım suan 30.000 km en ufak bı masraf cıkarmadı.EDC gayet konforlu suan da cok memnunum yakıtı kokluyor diyebilirim.
    Dci motor zaten kendını kanıtlamıs durumda gerek perfomans gerek yakıtı olsun.Bence Megane sızın aracınız olabılır.

şu edc ye laf ediyorsunuz ya saçımı başımı yoluyorum. ben hayatımda bu kadar rahat bir araç kullanmadım.
    tipi güzel diye kia ceed alın boş verin az yakmış çok yakmış önemli olan etrafınızdakilerin size bakması
    yoksa benim gibi şehir içinde 5,5-6 litre mazot yakarsınız ama utanırsınız çirkin aracım var diye

hocam bi avuç para verip araba alıyon,
    utandıktan sonra 3 lt yaksan nolur:)

ben bu foruma artık daha ne diyeyim bilemiyorum

• Sıkışık trafikteki kararsızlğı fazla yaşamadığım için sorun etmiyorum ancak turbo boşluğu çok daha can sıkıcı. Bir de yakıt ekonomisi yapıcam diye sürekli düşük devirde kalma ısrarı var keşke spor modu da olsaymış..

Hiç edc kullanmamış kişilerde bile nedense ciddi bir önyargı var. Çift kavrama sorun çıkarır, bikaç sene geçmeden şanzımanı kucağa alırız, bozulursa bi ton para öderiz vs vs.. Ha ileride arıza çıkarır mı? Kul yapısı nihayetinde.

Ben 28 aydır ve 30 bin km dir edc li megane 3 kullanıyorum. En iyisidir en mükemmelidir savunmasına girmeyeceğim herkesin kendi tercihi kendi aklıdır ancak benim ciddi bir şikayetim yok tekrar araç alıyor olsam dizel+edc yine listemin ilk sıralarında olur.. Lpg ye mecburiyet olmadığı sürece binmem.
  • En son tercihiniz ne oldu acaba? Ben de benzer bir ikilemde kaldığım için bu başlığı pür dikkat okudum. Aslında benim önceliklerim biraz farklı olduğu için sadece 2 seçenek kaldı aklımda. Octavia 1.6 TDI Dsg Elegance la Honda Civic 1.6 Smart Eco Otomatik Elegance arasında kaldım. Akşam civic candır diye yatıyorum sabah octavia iyidir diye uyanıyorum. Bu forumda araba konusunda yazılan yorumları son derece faydalı bulduğum için bu 2 araç özelinde birkaç yorum yazarsanız çok sevinirim.
    Dün test sürüş ve son pazarlıklarını da yaptım. Octavia 65.500 son fiyat. (Hiçbir ekstra aksesuar, opsiyon vs yok). Civic LPG dahil 59.000 son fiyat.
    Test ettiğimde şöyle bir his uyandırdı bende. Octavia aşırı konforlu ve rahat bir araç olmuş. Dizelin rahatsız eden sesi yok, vites geçişleri vs gayet başarılı. Ama Civic de çok atik, spor ve agresif bir araç hissi uyandırdı. Bir de garanti yönünden Octavia 2, Civic 6 yıl garantili olması aklımı karıştırıyor. Dsg sıkıntı çıkarır mı acaba 2-3 yıl sonra?

• quote:

quote:

hocam senin için sordum arkadaşa,
    elegance lpg almışlar, ayrıca 52 değil 52.500 müş fiyat
    eco olan değilmiş, eco da sadece salınımı azaltıyor sanırım

8 lt yakarsa ceed otomatik öp başına koy bence şehir içi hocam,
    ben manuel ile 7.5 yakıyorum agresif kullanımla

Öncelikle teşekkür ederim.
    Civic Premium eco + lpg kiti dahil 3 araç için mart ayında geçerli 50800 fiyat almıştık

eee ne araç aldınız hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: temizyurek

ee ne araç aldınız hocam ?

Öncelikle iyi akşamlar.

Aracı almadım henüz. Araştırmalara birkaç ay önceden başladığım için henüz sonuçlanacak inşallah. kısmetse bu hafta içi imzamdaki aracımın satışını tamamlayacağım.

Şu an baktığım araçlar:

Hyundai i30 elite dizel+oto.
    Kia ceed concept plus dizel+oto.
    Citroen C4 exclusive dizel+oto.
    Citroen DS4 dsport dizel+oto.
    Honda civic elegance gazlı+oto.

ikinci el 2012 model temiz ve az km.li bakıyorum şu an... bakalım hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndmrc -- 19 Mayıs 2013; 22:24:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deemer

En son tercihiniz ne oldu acaba? Ben de benzer bir ikilemde kaldığım için bu başlığı pür dikkat okudum. Aslında benim önceliklerim biraz farklı olduğu için sadece 2 seçenek kaldı aklımda. Octavia 1.6 TDI Dsg Elegance la Honda Civic 1.6 Smart Eco Otomatik Elegance arasında kaldım. Akşam civic candır diye yatıyorum sabah octavia iyidir diye uyanıyorum. Bu forumda araba konusunda yazılan yorumları son derece faydalı bulduğum için bu 2 araç özelinde birkaç yorum yazarsanız çok sevinirim.
    Dün test sürüş ve son pazarlıklarını da yaptım. Octavia 65.500 son fiyat. (Hiçbir ekstra aksesuar, opsiyon vs yok). Civic LPG dahil 59.000 son fiyat.
    Test ettiğimde şöyle bir his uyandırdı bende. Octavia aşırı konforlu ve rahat bir araç olmuş. Dizelin rahatsız eden sesi yok, vites geçişleri vs gayet başarılı. Ama Civic de çok atik, spor ve agresif bir araç hissi uyandırdı. Bir de garanti yönünden Octavia 2, Civic 6 yıl garantili olması aklımı karıştırıyor. Dsg sıkıntı çıkarır mı acaba 2-3 yıl sonra?

Öncelikle iyi akşamlar.

Bu konuda daha önce yazmıştım Octavia Elegance tam istediğim araçtı. Ancak okudukça ve araştırdıkça, 2 yıl garanti süreci dışında DSG şanzımanın kinder sürpriz yumurta gibi olduğuna kanaat getirdim maalesef. Honda 6 yıl garanti ile beni cezbetmiyor değil ancak LPG?
    Bir de DS4 karizmasıyla fena halde aklımı alıyor... bakalım neler olacak.
    (Bütçe 50bin)

Ancak önemli olan dürüst bir satıcı ve temiz bir araç kombinasyonunu bulmak... bulurum inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndmrc -- 19 Mayıs 2013; 22:35:11 >

• quote:

quote:

ee ne araç aldınız hocam ?

Öncelikle iyi akşamlar.

Aracı almadım henüz. Araştırmalara birkaç ay önceden başladığım için henüz sonuçlanacak inşallah. kısmetse bu hafta içi imzamdaki aracımın satışını tamamlayacağım.

Şu an baktığım araçlar:

Hyundai i30 elite dizel+oto.
    Kia ceed concept plus dizel+oto.
    Citroen C4 exclusive dizel+oto.
    Citroen DS4 dsport dizel+oto.
    Honda civic elegance gazlı+oto.

ikinci el 2012 model temiz ve az km.li bakıyorum şu an... bakalım hayırlısı

tüm yazıları okudum.ben olsam civic + LPG alırdım ki aldım, çok memnunum, gönül rahatlığı ile vicdanen rahat olarak size tavsiye ederim.
    otomatiği sorunsuz, ikinci eli çok iyi, güvenli , f/p oranı oldukça iyi , bu fiyata bence lınabilecek bir araba.

• Civic +lpg de hiçbir sorun çıkmaz öncelikle ondan bir kurtul. Piyasada bu kadar honda var ve felaket piyasası var lpgye uyumsuz bir araç olsa bu kadar tutulmazdı. Klasık atmosferık lpg canavarı motor :)

Onun dışında yeni octavia elegance donanım aracı en küçük vidasına kadar inceledim. Hiç konuşmuyorum arkadaşlar bana bakıyor resmen arabayla bütünleitim. Ağzımdan tek kelime çıktı ' adamlar yapmışşşşşşş yaa ' dedim.

Test sürüşüne çıkma şansım olmadı ama bayıde incelediğim kadarıyla bir alt kasayı kullanmış olmamında sağladığı çıkarımla güzel araba. Ama benim aklımı DSG kurcalardı senin yerinde olsam.

İ30-Ceed şanzımanda başarılıdır ve iki araçta kalitelidir kim ne derse desin.. Ki şanızmanı kendini kanıtlamıştır tr yollarında. Ama o kadar parayı verdikten sonra ben 2. el değeri de isterim.

Megane c sınıfında konforunu her zaman sevdiğim bir araç olmayı başarmıştır. Yeni EDC şanzımanın daha kaliteli olduğunu idda ediyor üretici firma. Kullanıcı yorumları farklılaşabliyor. Henüz kendini kanıtlamadı gibi geliyor bana. Ve saydığınız diğer kriterlerin bazılarını karşılamayabilir belki uzun süre sorunsuzluk, ses gelme vs.

Sözün özü elegance donanım sunrooflu + brc lpgli bir honda civic otomatikteki sorunsuzluğu ve kendini kanıtlamışığı, 2. el değeri ve ruhu ile tercihim olurdu.

Şahsi fikirlerim saygılar efenim

• quote:

tüm yazıları okudum.ben olsam civic + LPG alırdım ki aldım, çok memnunum, gönül rahatlığı ile vicdanen rahat olarak size tavsiye ederim.
    otomatiği sorunsuz, ikinci eli çok iyi, güvenli , f/p oranı oldukça iyi , bu fiyata bence lınabilecek bir araba.

Öneriniz için teşekkürler. Güle güle kullanın arcınızı.
    rica etsem aracın yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ben istanbul da yaşadığım için. ş.içi yakıt tüketimi önemli oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Civic +lpg de hiçbir sorun çıkmaz öncelikle ondan bir kurtul. Piyasada bu kadar honda var ve felaket piyasası var lpgye uyumsuz bir araç olsa bu kadar tutulmazdı. Klasık atmosferık lpg canavarı motor :)

Onun dışında yeni octavia elegance donanım aracı en küçük vidasına kadar inceledim. Hiç konuşmuyorum arkadaşlar bana bakıyor resmen arabayla bütünleitim. Ağzımdan tek kelime çıktı ' adamlar yapmışşşşşşş yaa ' dedim.

Test sürüşüne çıkma şansım olmadı ama bayıde incelediğim kadarıyla bir alt kasayı kullanmış olmamında sağladığı çıkarımla güzel araba. Ama benim aklımı DSG kurcalardı senin yerinde olsam.

İ30-Ceed şanzımanda başarılıdır ve iki araçta kalitelidir kim ne derse desin.. Ki şanızmanı kendini kanıtlamıştır tr yollarında. Ama o kadar parayı verdikten sonra ben 2. el değeri de isterim.

Megane c sınıfında konforunu her zaman sevdiğim bir araç olmayı başarmıştır. Yeni EDC şanzımanın daha kaliteli olduğunu idda ediyor üretici firma. Kullanıcı yorumları farklılaşabliyor. Henüz kendini kanıtlamadı gibi geliyor bana. Ve saydığınız diğer kriterlerin bazılarını karşılamayabilir belki uzun süre sorunsuzluk, ses gelme vs.

Sözün özü elegance donanım sunrooflu + brc lpgli bir honda civic otomatikteki sorunsuzluğu ve kendini kanıtlamışığı, 2. el değeri ve ruhu ile tercihim olurdu.

Öneriniz için teşekkürler.

LPG ibaresinin sonuna ? koymamın nedeni, honda motorunun lpg uyumunda sorun olduğunu düşünmem değil, benim LPG ye olan önyargım tamamen. yoksa lpg düşünsem ilk sırada honda yer alacaktır.

Benim korkumda zaten DSG'nin ne zaman ne sorun çıkaracağının belirsiz olması? açıkçası böyle bir lüksüm yok.

Kia ve Ceed şanzıman olarak süper ancak ş.içi yakıt tüketimi düşük hacimli benzinli araçlara yakın :(

EDC konusunda da forumda güzel paylaşımlar yapan haluk beyden tecrübe ettik ve düşünmüyorum.

Bir yakının daha yeni citroen c4 aldı. ben de bayide daha önce test sürüşü yapmıştım ve tekrar süreceğim.

Bir de hondayı değerlendireceğim...

• quote:

quote:

Öneriniz için teşekkürler. Güle güle kullanın arcınızı.
    rica etsem aracın yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ben istanbul da yaşadığım için. ş.içi yakıt tüketimi önemli oluyor...

yol bilgisayarında 7-9 lt benzin arasında değişiyor sürekli. kullanıma ve kullandığınız yere göre.
    lpg de 240 kuruşu da 330 kuruşu da gördüm. net birşey söylemek zaten yanlış olur. ben trabzondayım. sürekli in yokuş , çık yokuş...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Civic +lpg de hiçbir sorun çıkmaz öncelikle ondan bir kurtul. Piyasada bu kadar honda var ve felaket piyasası var lpgye uyumsuz bir araç olsa bu kadar tutulmazdı. Klasık atmosferık lpg canavarı motor :)

Öneriniz için teşekkürler.

LPG ibaresinin sonuna ? koymamın nedeni, honda motorunun lpg uyumunda sorun olduğunu düşünmem değil, benim LPG ye olan önyargım tamamen. yoksa lpg düşünsem ilk sırada honda yer alacaktır.

Benim korkumda zaten DSG'nin ne zaman ne sorun çıkaracağının belirsiz olması? açıkçası böyle bir lüksüm yok.

Kia ve Ceed şanzıman olarak süper ancak ş.içi yakıt tüketimi düşük hacimli benzinli araçlara yakın :(

EDC konusunda da forumda güzel paylaşımlar yapan haluk beyden tecrübe ettik ve düşünmüyorum.

Bir yakının daha yeni citroen c4 aldı. ben de bayide daha önce test sürüşü yapmıştım ve tekrar süreceğim.

Bir de hondayı değerlendireceğim...

Yani lpg ile daha önce kötü deneyimler yaşamış olabilirsiniz. 97 lerden beri lpgli araç kullanıyoruz aile olarak. Brc-lovato bayiliği falan yaptık daha önce de.

Marka falan hikaye Kaliteli işçilik+Kaliteli yakıt+Bakım ile lpg kesinlikle sorunsuz kullanılabilir. Brc dememin sebebi servisin garanti vermesi yani.

Genede de forumlardan kullanıcıları ile görüşün. Benzin+lpgli civic kullancısıyım ama benim ki farklı kasa

• umarım bulursunuz.. ben de hala kararsızım. tek endişem octavia'nın lansman fiyat avantajını kaçırmak. Umarım 70bin barajının üzerine çıkmaz haziranda.
    teşekkürler yorum ve önerileriniz için.
  • Skoda rapid'in DSG ile geleceği söyleniyor. DSG ile ilgili kafam oldukça karışık. kimisi üzerine yok diyor,Kimisi şans işi diyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben lpg'ye her zaman ön yargı ile yaklaşıyorum aynı sizin gibi. Türk insanın kafasında var bir kere bu durum Ben 2 sayfadır sürekli kafanızda lpg ile ilgili soru işareti olacağını anladım. Bence 1-2 lt yakıt için hiç kafanızı soru işaretleri ile doldurmayın. Ben cebimden 10 lira fazla çıksın kafam rahat olsun mantığındayım her zaman. Aylık 100 lira fazla çıksın cebinizden , ne avm derdi olsun , ne eşiniz tedirgin olsun , ne sizin aklınız kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deemer

En son tercihiniz ne oldu acaba? Ben de benzer bir ikilemde kaldığım için bu başlığı pür dikkat okudum. Aslında benim önceliklerim biraz farklı olduğu için sadece 2 seçenek kaldı aklımda. Octavia 1.6 TDI Dsg Elegance la Honda Civic 1.6 Smart Eco Otomatik Elegance arasında kaldım. Akşam civic candır diye yatıyorum sabah octavia iyidir diye uyanıyorum. Bu forumda araba konusunda yazılan yorumları son derece faydalı bulduğum için bu 2 araç özelinde birkaç yorum yazarsanız çok sevinirim.

Hocam şuan aynı ikilemde kaldım octaviaya çok yakınım ama. Dsg düşündürüyor.hangi aracı aldınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.