Şimdi Ara

50 bin Bütçeyle Otomatik Honda Civic mi? Skoda Octavia DSG? Megan 3 EDC? Kia Ceed mi? i30 mu? C4 mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
4
Favori
11.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ndmrc

lpg nin fiyatını,yakacağı en kral rakam olan 8-9 litreyle çarp,yine de dizel kazığından iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

ceed in yakıt tüketimi ile ilgili bir kanıya varabilmek için, aynı kilo ve aynı motor gücüne sahip araçların verilerine bir göz atınız. mesala fluance forumunu incelerseniz, 1,5 dizellerinin şehir içinde 7-8 lt arası olduğunu görürsünüz, yada 1,6 dizel focus...1,6 dizel alıyorsanız performans bekliyorsunuzdur, dolayısyla yakıt tüketimi tabiki 1,3 dizeller kadar düşük olmayacaktır, bu doğal bir sonuç, manuel ceed ler şehir için 5,5-7 arası değişen tüketime sahip, ayni sınıf ortalamalarında, otomatik ceedleri ise yine aynı sınıf ve kilodaki otomatik dizeller ile bir kıyaslayanız, belki 1 -1,5 lt fark olabilir, sonra bu araçlar ile ceed arasındaki fiyat farkına baknız, en sonda alacağınız aracı kaç yıl kullanacaksınız, bunlar sonunda tabiki bir hesaplama yapacaksınız, bence o hesap çok şeyi ortaya koyacaktır. saydığınız araçların hepsi kaliteli araçlar...

Sayın metesserdar, kıyaslama konusundaki düşüncenize katılıyorum. Tüm koşullarda ceed tam otomatik şanzıman kullandığından diğer otomatik dizel versiyonlardan 1-1,5 lt fazla yakacaktır.

Açık konuşmak gerekirse, kalite olarak ve buna paralel de fiyat olarak kia araçlar beklentimin oldukça üzerine çıktı.
    Keşke kalite bu denli artarken fiyat aynı doğrusallıkta artmasaydı da bizde ceed confort plus ın keyfini sürseydik şu an...

• quote:

Honda ile dün deneme sürüşü yapmıştım (lpg li elegance) ve aracı beğenmiştim. Bu sabah eşimle kahvaltı yaparken tv de altyazı geçti "Esenyurt'ta LPG'li otomobil, seyir halindeyken bir anda alev aldı. Sürücü ve araçta bulunan 4 arkadaşı otomobilden son anda çıkarak kurtuldu." eşim Hondayı çok beğenmiş olmasına rağmen altyazıyı okur okumaz Lpg li araç almayalım dedi! İnsanı gerçekten iki kez düşündüren bir durum maalesef...

Hocam o yanan araç doğan. Muhtemelen merdiven altı bir yere kötü montaj yaptırmıştır. Siz zaten honda ile anlaşmalı brc servislerinde yaptırırsınız montajı. Şimdiki lpg sistemlerinde emniyet valfi var, olası bir kaçak durumunda gazı otomatik kesiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist
    lpg nin fiyatını,yakacağı en kral rakam olan 8-9 litreyle çarp,yine de dizel kazığından iyidir.

Benim hesabımda şu şekilde:

Listemde yer alan Otomatik Honda Civic'in ş.içi yakıt tüketim 9,6 lt (katalog değeri) İstanbul trafiği de tam ş.içi olacağından karma değer olsa olsa 9lt olur. (Örneğin dün 2 saat trafikte kaldım ve ş.içinde en fazla 6lt yakan dizel seat ibizamın ortalama yakıt tüketimi verisi yaklaşık 9lt görünüyordu!) Buna bir de en az %25 LPG farkını ekleseniz 11 lt x 2,6 TL/lt = 29 krş.

Dizel her zaman ilk tercihimdir. Ancak, otomatiğe geçiş yapacağımdan parama göre en sorunsuz ve konforlu şanzıman Honda olduğundan listeme girmiştir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41
    Hocam o yanan araç doğan. Muhtemelen merdiven altı bir yere kötü montaj yaptırmıştır. Siz zaten honda ile anlaşmalı brc servislerinde yaptırırsınız montajı. Şimdiki lpg sistemlerinde emniyet valfi var, olası bir kaçak durumunda gazı otomatik kesiyor.

Detay bilgilendirmeniz için teşekkürler. Araştırmaya devam...
  • Yeni Clio Sport Tourer incelemelerine de başladım! forumun derinliklerine dalalım bakalım akşam akşam neler öğreneceğiz sevgili forumdaşlardan...
  • quote:

.

e dizelin 9 litre yaktığını sen söylüyorsun,dizel otomatik alınca mucize mi yaratacaksın
  • quote:

e dizelin 9 litre yaktığını sen söylüyorsun,dizel otomatik alınca mucize mi yaratacaksın

burada anlatmak istediğim şu aslında. benim aracımın ş.içi katalog değeri 5.7 lt olmasına rağmen ekstra yoğun istanbul trafiğinde (10 km. yol dur kalk sürekli 2 saat sürdü!) 8.8lt değer vardı.
    Bu durumda Civic 'in ş.içi katalog değeri olan 9.6lt ne mertebelere çıkar varın siz düşünün... ben normal zamanlardaki istanbul ş.içi trafiği için hesaplama yaptım. köprü veya h.sonu trafiği işin içine girince hesaplar değişir tabiki...
  • quote:

aksine,atmosferik benzinli araçla turbo dizel bir aracı kıyaslıyorsunuz.
    O açıdan dizelde(ki 1.6 dizelden bahsediyoruz) tüketim yine yüksek çıkacaktır.
    Ceed ve i30 gibi araçlarla 9 litrenin altına inmeyenler var.
    Bu da kafadan 36 lira eder.
    Lpg li araçta ise turbo gibi bir dert olmadığından kastırmadığınız sürece 9 litreyi rahatlıkla yakalarsınız.
    Bu da hesaben 25 liraya tekabül eder.
    Dizelin bakım masrafını vs de düşündüğünüz zaman hakikaten de dizel kazığı yemenin alemi yok.
  • bence kesinlikle honda civic :D
  • quote:

quote:

Bu bizim forumun yorumlarına hastayım.
    adam dsg den kaçıyor dsg li araba öneriyorlar adama.
    malzeme kalitesi diyor cetta öneriyorlar
    Beyin bedava ya.
    Öncelikle ceed ve i30 otomatik dizelleri çok tüketiyor,isyan noktasında millet.
    DSG'yi zaten sen konuşmuşsun.
    Meganı da civic varken elerim açıkçası.Zira bahsettiğin gibi sıkıntılar çıkabiliyor.
    Arkadaşım civic aradığın araçtır senin.
    lpg garantisi de var binersin mis gibi.
    Performansı yeterli,şanzımanı motoru sorunsuz,elektroniği sorunsuz.
    Dizel otomatik peşinde koşup kazıklanmanın alemi yok.

İyide benzinli otomatik Civic'te dizel otomatik parasına satılıyor zaten.

Daha büyük kazık.Daha az kalite hemde.

İ30 alınır, kilometrede 5-6 kuruş fazla yaksanda yakarsın, ne her yıl LPG ayarıyla uğraşırsın, ne kapalı avmlerle, ne de bagajda tüp taşımış olursun.

Kafan rahat olur.

• quote:

quote:

aksine,atmosferik benzinli araçla turbo dizel bir aracı kıyaslıyorsunuz.
    O açıdan dizelde(ki 1.6 dizelden bahsediyoruz) tüketim yine yüksek çıkacaktır.
    Ceed ve i30 gibi araçlarla 9 litrenin altına inmeyenler var.
    Bu da kafadan 36 lira eder.
    Lpg li araçta ise turbo gibi bir dert olmadığından kastırmadığınız sürece 9 litreyi rahatlıkla yakalarsınız.
    Bu da hesaben 25 liraya tekabül eder.
    Dizelin bakım masrafını vs de düşündüğünüz zaman hakikaten de dizel kazığı yemenin alemi yok.

Turbosuz araç aynı şartlarda daha fazla yakar.

LPgli Civic İstanbul şehir içinde en az 11 litre LPG yakar.

30 kuruş helalinden.

Dizel-oto bir koreli yaksa yaksa 32 -33 kuruş yakar.

Arada ki farka kesinlikle değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğan. -- 25 Mart 2013; 23:59:20 >

• Otomatik şanzıman hariç bütün bu özellikleri barındıran i30 dizel'i 47 bin liraya aldım. Uzun yıllar binmeyi düşünüyorum.
  • Donanim ariyorsaniz i30 oneririm. Hyundainin kiaya gore ustunlugunu satarken anlarsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aagir

sizinle aynı bütçeye sahip olsaydım 3 seçenek arasında kalirdim. fiat sevgim nedeniyle punto, mantikli olması nedeniyle 301 ve aşık olmam nedeniyle i30.
    siz c sınıfı düşünmeniz nedeniyle bence i30 almalısınız.

-Fiat grubu düşünmüyorum.

-301 dizel+otomatik kombinasyonu maalesef yok.

-i30 daha önce yazdığım şekilde...

zaten c sınıfında ben de fiat yani bravo düşünmezdim hiç tutmadı. en mantikli şık i30.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Otomatik şanzıman hariç bütün bu özellikleri barındıran i30 dizel'i 47 bin liraya aldım. Uzun yıllar binmeyi düşünüyorum.

aracınız elite mi? öyle ise bedavaya almışsınız.

• quote:

quote:

Otomatik şanzıman hariç bütün bu özellikleri barındıran i30 dizel'i 47 bin liraya aldım. Uzun yıllar binmeyi düşünüyorum.

Yok elite param yetmedi. Borçsuz binmek istedim style aldım. Geri görüş kamerası cam tavanı da olmayı versin dedim. Style de full gibi dolu. Bazen sürerken farkediyorum yeni yeni özelliklerini, donanımlarını falan. Bu arabada bu kadar şey varmıydı diyorum. Geçen ankara-istanbul gittim tem otoyolunda. Kızılcahamam güdül yokuşunu 6. viteste ivmelenerek çıktı. O zaman anladım paramın boşa gitmediğini.

• quote:

quote:

quote:

Yok elite param yetmedi. Borçsuz binmek istedim style aldım. Geri görüş kamerası cam tavanı da olmayı versin dedim. Style de full gibi dolu. Bazen sürerken farkediyorum yeni yeni özelliklerini, donanımlarını falan. Bu arabada bu kadar şey varmıydı diyorum. Geçen ankara-istanbul gittim tem otoyolunda. Kızılcahamam güdül yokuşunu 6. viteste ivmelenerek çıktı. O zaman anladım paramın boşa gitmediğini.

hayırlı olsun. imzanızda araç bilginiz zaten varmış. mobilden girdiğim için göremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

dizel alırsa 2. el alabiliyor yalnız eklemiş olayım.
    Dream Eco* Otomatik Vites 1.6 Benzinli/LPG 50.860
    YENİ i30 1.6 CRDi STYLE OTM 54.730 TL
    Neresinden bakarsan bak lpg dahil arada 4 bin lira fark var.
    Arkadaşımızın bütçesinin de 50k olduğunu düşünürsek:
    Ve 4 bin lirayı lpg fiyatına bölersen aradaki uçurumu kaç senede kapatırsın onu da düşün.
    Şahsen kapalı avm otoparkına giremeyeceğim diye 4 bin liramı sokağa atmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Mart 2013; 9:17:21 >
  • quote:

Kazasız belasız güle güle binin aracınıza...

Benim mevcut bindiğim aracımdan gerek yakıt sarfiyatı olarak gerekse de donanım olarakta gayet tatminkar (örneğin elektrikli katlanabilir ısıtmalı yan aynaları bile var...)

Ancak benim şu an olmazsa olmazım sorunsuz bir otomatik vites ve mümkünse ailemizin büyüme ihtimaline cevap verebilecek daha büyük iç hacimli bir araç...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.