Şimdi Ara

50 bin Bütçeyle Otomatik Honda Civic mi? Skoda Octavia DSG? Megan 3 EDC? Kia Ceed mi? i30 mu? C4 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
4
Favori
11.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbul'da ikamet etmekteyim. imzamda yer alan aracımı severek almama ve kullanmama rağmen, malum istanbul trafiğinde pert olan sol bacağımdan dolayı ve eşimin rahat kullanabilmesi amacıyla otomatik şanzımanlı bir araca geçmeye karar verdik.

Alacağımız araçtan beklentilerimiz:

1.Maksimum 50 bin TL bütçe ayırdık.

2.Konforlu bir otomatik şanzımana sahip olması.

3.Aracı aldıktan sonra rutin ihtiyaçları ve bakımı dışında masrafı olmadan uzun yıllar binmek istiyoruz.

4.Aracın iç malzeme kalitesi iyi olsun. Örneğin deri direksiyon simidi 1 yıl sonunda yıpranmasın...vb

5. İç taraftan yarın öbürgün gelecek potansiyel tıkırtılar minimum seviyede olsun

6.Yakıt ekonomisi iyi olsun. LPG'li olması durumunda ise: LPG uyumlu motor olsun. ve sakin kullanımda ekonomisi iyi olsun.

7.Araç C sınıfı olacağından, sınıfına göre en azından orta konforlu ve donanımlı olsun. Malzeme kalitesi iyi olsun.

8. ESP + Cruise Conrol + Katlabilir yan ayna + Arka park sensörü + Yokuş kalkış desteği gibi özellikler olmazsa olmaz

İlk tercihim dizel+otomatik kombinasyonu, bu kapsamda yaptığım incelemelerde edindiğim bilgi çerçevesinde:

(Aşağıdaki sıralamayı tercihime göre yazmadım. Yani ilk tercihim Skoda olmadığı gibi, Honda da son tercihim değildir!)

1.Doğuş grubu Dizel+DSG = Özellikle Skoda Octavia Elegance istediğim bir araçtı. Sıfır alacak durumum olmadığından, garanti süresi içerisinde alınıp binilmeli. söz konusu sürede 3 yıldan az olacağından ve potansiyel bir DSG arızası kafamda hep kalacağından tercih listemde alt sıralara ekledim.

2. Renault Megane 3 Dizel + EDC = Haluk (haluk23) beyin konusunu dikkatlice okudum. Gerek onun yorumları gerekse de şirket aracımızda gördüklerim (1-2 vites kararsızlığı + deri aksamlardaki çok erken aşınmalar... vb) ve en önemlisi EDC şanzımanında ileide oluşacak potansiyel masrafı bu aracıda listemde sonlara atmama neden oldu.

3. Kia Ceed veya Hyundai i30 dizel+otomatik (tipinden dolayı kia bir adım önde) = tam otomatik şanzıman kullandıklarından konforlu fakat özellikle ş.içi yakıt tüketimleri oldukça fazla olması ve 0 fiyatlarının yüksek olması beni 2. ele yönlendirdi. Oradaki durum da şu şekilde; yaklaşık 50 bin lira verip 2. el araç alma psikolojisi garip geliyor bana. Listemin üst sırlarına yakın durumdalar.

4. Citroen C4 dizel+otomatik = Bu araç ilk çıktığında kendi kendime tam bekledğim teknoloji (e-hdi) bu aracı almayı düşünürüm ileride... Gerçekten yakıt ekonomisi muhteşem. Ancak robotize şanzıman, okuduğum kadarıyla sıkışık tarfikte EDC veya DSG den daha sıkıntılı ve araç ileride sıkıntı çıkarma potansiyeli var gibi. Satılık ilan sayısıda oldukça fazla?. Bir de ustam otomatik citroen hiç tavsiye etmedi, abi çok sıkıntı çıkartıyor dedi, elektronik devresi de çok uğraşırsın dedi...

5. Honda Cıvıc Benzinli + LPG = Bir dizelci olarak LPG'ye mesafeli durmaktayım ancak araştırdıkça kafam yatmaya başladı. Bir de beni etkileyen tabiki Hondanın efsane 2006 da üretilen kasası, sorunsuz tam otomatik şanzımanı. Şu Honda Civicte dizel+otomatik kombinasyonunu getirse de araç arama sürecim son bulsa keşke  . Yeni kasada Premium Eco benim için yeterli bir donanıma sahip. Denem sürüşü yaptım (elegance eco) otomatik vites gayet konforlu, ancak İstanbulda ş.içi yakıt tüketimi biraz üzecek gibi.

Yukarıda yazdıklarım çerçevesinde; önerilerinizi, görüşlerinizi ve deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndmrc -- 27 Mart 2013; 22:27:19 >

• 1-Skoda Octavia Elegance
    2-Honda Cıvıc Benzinli + LPG

bunlar benim tercihim aslında,, megane III size uyuyor ancak tasarımı beni itiyor çok çirkin bir araba ya o kadar para verilecekse severek binin.

Bu ikiliden de Civic daha konforludur VE kalın yazayım burayı alabileceğiniz en sorunsuz arabadır. ha derseniz neden ikinci sırada hocam bu devirde dizel araba ne olursa olsun bir adım öteye taşıyor. Lpg de olsa bi dizel kadar uygun tüketim olmayacaktır. Her konuda yazıyorum aracım benzinli ve alırken dizelle arasında 8 bin tl fark var diye benzini tercih ettik. Gelin görün ki arabayı süremiyorum çünkü benzin 4.75 ve tüketim de ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheApproachingCurve -- 24 Mart 2013; 14:30:20 >

• jetta 1.2 tsi comfortline aradığınız araç
  • - Hondada dizel fiyatına benzinli civic alıyorsunuz. Bi önceki kasadan da hem tip olarak hem de iç mekan kalitesi olarak geride bi araç. Sadece bagajı büyümüş ve denilene göre yalıtımı ve darbe emişi artırılmış. Motor şanzıman zaten aynı.

- Renault edc konusunda kendini ispatlamadığını düşünüyorum. Sanırım forum üyelerinden "haluk23" olması lazım, kullanıp şanzımanda sorun oluştuğunu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Zaten çift kavrama şanzımanın sorunsuzca yıllarca kullanılabileceğine pek inanmıyorum, ön yargı da olabilir benimkisi. Bu sebeple dsg de öneremeyeceğim. Ayrıca edc dsg ye göre daha sorunsuz algısı oluştu fakat toplam satılan edc ve dsg sayılarına bakarsak, arıza istatistiğinin de bu oranda dsg aleyhine yükselmesi normal.

- İ30 ve ceed aynı arabalar. Ben i30 dizel otomatik test ettim. Harika bi araç yapmışlar, biraz abartmış olabilirim ama ben çok beğendim. Bi kere kabin çok sessiz ve konforlu. Araç güçlü ve tam otomatik olmasına rağmen oldukça seri. 0-100 hızlanması benim manuel benzinli focustan daha iyi mesela. Ancak test esnasında yol bilgisayarında gördüğüm 11.9 lt/100km tüketim beni biraz uzaklaştırmıştı, ikna olmamıştık. Ancak sorunsuz şanzıman arıyorsanız tam otomatik tork konvertörlü sistemler en uzun ömürlüleri diye bilinir.

Sonuç olarak bi gün bi citroen önereceğimi hiç tahmin etmezdim ama c4'ü bayide incelemiş birisi olarak ve şanzımanın arıza yapsa da diğer sistemlere göre çözümünün basit ve az maliyetli olacağını düşünerek c4 ehdi önerebilirim. Bayide test aracı yoktu test edemedik ama iç mekanı oldukça etkilemişti beni. Malzeme kalitesi, oturma pozisyonu tamamıyla konfor için dizayn edilmiş. Bir de mcp versiyonlarda vites kolu çok küçük ve kenarda bi yerde tasarlandığı için ortaya büyük bi buzdolabı işlevi gören göz yapmışlar. Beni en çok bu etkilemişti. İçine baya bi içecek yiyecek sığdırılabilir ve konumu tam elinizin altında çok rahat yerde. Yani uzun yolda c4 mcp 6 ileri 112 hp çok ekonomik ve konforlu sürüş sağlayacağını düşünüyorum. Bi önceki c4 versiyonları özellikle elektronik arızalarla anılır. Bi tanıdığımda vardı ve tuhaf arızalar yapıyordu, serviste garantiden hallediliyordu. 2006 model benzinliydi onunki. Ancak yeni c4ler pek arıza ile anılmıyor ama en iyisi bu kısmı sahipleri cevaplasın. i30 otomatik ile karşılaştırıldığında bence şehiriçinde aralarında en azından 2 lt yakıt farkı olur. Yani c4 5.5 yakarken i30 veya ceed otm 7.5 yakar diye tahmin ediyorum. Tek dezavantajı yarı otomatik olduğundan vites geçişlerinin biraz sarsıntılı olması. Ben daha önce 3 adet easytronic araç (2 corsa, 1 astra) kullanmış birisi olarak, bu şanzımanlara alışınca sorun kalmıyor. Kaldı ki mcp, easytronicten daha başarılı bi şanzıman ve bu tip dizel araçlarda benzinli gibi sarsılma olmuyor. 1.6 hdi üniteyi anlatmaya pek gerek yok çünkü birçok markada kullanılan güçlü ve ekonomik bi motor.

• Bence yazdığınız kriterler doğrultusunda yolunuz civic'e çıkıyor. o fiyata fabrika montajlı LPG si olan 2012 model civic elegance alınır.
  •  50 bin Bütçeyle Otomatik Honda Civic mi? Skoda Octavia DSG? Megan 3 EDC? Kia Ceed mi? i30 mu? C4 mü?
  • Kia Ceed ve İ30 baya donanımlı araçlar. Donanım istiyorsanız onlara bakmanızı öneririm. Birde TDI+DSG Seat Leon'da bakabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    VW GOLF mü TOYOTA AURİS Mİ?
    13 yıl önce açıldı
    VW Polo MK3'mü Opel Corsa B'mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracım suan 30.000 km en ufak bı masraf cıkarmadı.EDC gayet konforlu suan da cok memnunum yakıtı kokluyor diyebilirim.

Dci motor zaten kendını kanıtlamıs durumda gerek perfomans gerek yakıtı olsun.Bence Megane sızın aracınız olabılır.
  • - Civic en mantıklısı ama lpg şart.

- 2.elde 47-48 bine concept otomatik ceed'ler var. İç mekan daha sade, i30 gibi göz yorucu değil Maalesef şu anki sıfır fiyatları abartı yüksek. Sene sonunda çok ciddi indirimler yapıyorlar. Ben otomatik concept ceed için 49300 fiyat almıştım.

- Tercihlerinize yeni seat leon 1.2 tsi dsg eklemenizi tavsiye ederim. Mayıs haziran gibi gelecek. 49,5-50 bin gibi bir fiyatı olur.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 1 Nisan 2013; 16:31:03 >
  • Tam benlik konu olmuş. :)

Birkaç gün icinde detaylica birseyler yazmaya calisirim arkadaşım.

Selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

1-Skoda Octavia Elegance
    2-Honda Cıvıc Benzinli + LPG

bunlar benim tercihim aslında,, megane III size uyuyor ancak tasarımı beni itiyor çok çirkin bir araba ya o kadar para verilecekse severek binin.

Bu ikiliden de Civic daha konforludur VE kalın yazayım burayı alabileceğiniz en sorunsuz arabadır. ha derseniz neden ikinci sırada hocam bu devirde dizel araba ne olursa olsun bir adım öteye taşıyor. Lpg de olsa bi dizel kadar uygun tüketim olmayacaktır. Her konuda yazıyorum aracım benzinli ve alırken dizelle arasında 8 bin tl fark var diye benzini tercih ettik. Gelin görün ki arabayı süremiyorum çünkü benzin 4.75 ve tüketim de ortada

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Skoda Octavia Elegance Dizel+DSG yıllar önce kendi kendime hedef koyduğum araçtı. İç donanım malzeme kalitesi gerçekten etkileyici. Ancak, az önce siteden baktım 2012 model aracın 62.500 TL liste fiyatı var, bu rakamlara çıkmam imkansız. 2. el almak istesem en az 55bin mertebesinde ve DSG sinin ne durumda olacağı meçhul.

Az önce Floryadan eve döndüm. Ancak, giderken resmen işkence çektim ve ilk mesajımda yazdığım gibi sol ayağım kasılmaya başlamıştı:( Bu trafikte hem araçlara hem de kullananlara yazık gerçekten.

Honda ile dün deneme sürüşü yapmıştım (lpg li elegance) ve aracı beğenmiştim. Bu sabah eşimle kahvaltı yaparken tv de altyazı geçti "Esenyurt'ta LPG'li otomobil, seyir halindeyken bir anda alev aldı. Sürücü ve araçta bulunan 4 arkadaşı otomobilden son anda çıkarak kurtuldu." eşim Hondayı çok beğenmiş olmasına rağmen altyazıyı okur okumaz Lpg li araç almayalım dedi! İnsanı gerçekten iki kez düşündüren bir durum maalesef...

• Güvenli birşey olsa neden LPG li araçları kapalı otoparka sokmasınlar ki....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

jetta 1.2 tsi comfortline aradığınız araç

Açıkçası meksikalı jetta pek hoşuma gitmedi. 1.2 tsi comfortline için 50 binden fazla para veriyorsunuz ancak ne CC ne de katlanabilir aynaları alamıyorsunuz.
  • honda civic ve skoda octavia diyorum.
  • Hocam varsın kilometrede 5 kuruş fazla yaksın ama kafanız rahat olsun.

Bu yüyzden koreli dizel otomatik araçlar tam size göre.

Hyundai İ30 Style alabilirsiniz yeni kasa. Hatta Elite bile bulunabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

- Hondada dizel fiyatına benzinli civic alıyorsunuz...

- Renault edc konusunda kendini ispatlamadığını düşünüyorum...

- İ30 ve ceed aynı arabalar...

Sonuç olarak bi gün bi citroen önereceğimi hiç tahmin etmezdim...

Sayın navy_35 öncelikle detaylı cevabınız için teşekkürler.

- Daha önce yazdığım gibi Hondanın bir önceki kasası beni gerçekten çok etkilemişti. Yeni kasanın dizaynı daha mütevazı ve sıradan gibi. Keşke Honda Civic'te dizel+otomatik kombinasyonunu getirse de araç arama sürecim son bulsa... Civic HB de Dizelin manuel versiyonu yılın ilk yarısında gelecek sanırım ve tüketim değerleri ve motor performansı muteşem diye okumuştum...

- EDC ve DSG için düşüncelerimi yazmıştım. Sıfır alınması durumunda Haluk Beyin de yapacağı gibi garanti süresi içerisinde binilip satılması uygun olacaktır. O da tam araca alışıp vazgeçmek gibi bir durum yaratmakta...

- Açıkçası bu ikili içerisinde concept plus donanımlı ceed beni hem tasarımı hem donanımıyla oldukça etkilemişti. Ama istanbul tarfiği ve yakıt ekonomisi en büyük soru işareti. Dizel araçla benzinli gibi yakıt tüketimi maalesef... Ancak Ceed hep aklımın bir köşesinde yer almakta. Hafta içi test sürüşü yapacağım inşallah

- Benim de ilk sıralarda yer alan tercihlerimden biri C4 tü! Ancak Ustamın söyledikleri ve robotize şanzımanın performansı beni düşündürmekte. Geçenlerde bir forumdaşın yorumunu okumuştum: Sanırım C5 ti araç dönüş yolunda istanbulun yoğun trafiğine takılmış ve sonrasında bazı sıkıntılar baş göstermiş diye okumuştum... bir de dış tasarımı ön taraf tamam da arkası ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Bence yazdığınız kriterler doğrultusunda yolunuz civic'e çıkıyor. o fiyata fabrika montajlı LPG si olan 2012 model civic elegance alınır.

Elegance Eco için min. 54 bin fiyat çekiyorlar. 3 arkadaş araç bakıyoruz ve bu fiyat 3 araç için verildi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ndmrc

Aynı araştırmayı kasım-aralık 2012 de yaptım.

sonuç olarak..:

1. Honda civic elegance+LPG

2. Seat leon tdi+dsg+copa plus (eski kasa)

3. Megane privilege dizel+EDC

4. ceed-i30 (sarfiyatı ve fiyatı kabullenilirse-ceed önde dediğiniz gibi)

Hepsi 50-55 bandında....sıralamam yukarıdaki şekilde, ancak son anda, ev durumu söz konusu olduğu için askıya aldım...

Tabii :

yeni kasa Leon tdi+dsg
    dizel civic hb (şanzuman ??)

bekleyebilirsiniz ama opsiyonlara göre fiyatlar oynayacaktır.

sizin ve benim durumumuz bu, başkası olmaz emin olun.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Kia Ceed ve İ30 baya donanımlı araçlar. Donanım istiyorsanız onlara bakmanızı öneririm. Birde TDI+DSG Seat Leon'da bakabilirsiniz.

Dediğim gibi concept plus donanımlı ceed beni hem tasarımı hem donanımıyla oldukça etkilemişti. Bu hafta içi test sürüşü yapmaya çalışıcam. Normalde fazla olan yakıt tüketimi eşim de kullanınca iyice artaktır.

Bir de şu an Seat marka araç kullandığımdan farklı modelleri denemek istiyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.