Şimdi Ara

500 gb ssdim var fakat oynadığım oyunları hdd ye yükledim düşüncem yanlış mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. 500 gb ssd aldım 1tb da hdd var. ssdde sadece windows ve gerekli programlar yüklü bide işlemcim ve ekran kartım için cpuz gpuz falan filan amd chipsetleri yüklü. Oynadığım bütün oyunları hddye yükledim sizce yanlış mı yaptım ?

Yükleme sebebim: Oynadığım hiçbir oyunda "yavaş açılıyor, loading uzun sürüyor, dakkalarca bekliyorum" gibi hiç bi sorunla karşılaşmamam. yada hdd taze daha performansında olduğu için mi şuan oyunlar hızlı ?

Yüklü oyunlar;
    -Rainbow six
    -Doom
    -Pubg
    -Lol
    -Apex Legends
    -Cod IW
    -BF3 ve BF4

Özellikle pubg, doom ve apexe şaşırıyorum hiçte öyle 30 saniyeyi bile bulmadan oyuna giriyor. Yoksa bu oyunlar ssd gerektircek kadar yada gta 5 kadar komplike mi yüklenmiyor ? Teşekkürlerr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tamamiyle ssd kullanımınıza bağlı.

Eğer oyun harici ssd üzerinde başka bir program v.s. depolamayacaksanız çok oynadığınız oyunları ssd üzerine kurabilirsiniz. Sonuçta boşta alan kalacağına sık oynadığınız oyunları ssd üzerine alıp loading sürelerini bir miktar düşürmek mantıklı olacaktır.

Özellikle bf3 bf4 gibi oyunlarda ssd loading sürelerinde hissedilir düşüş sağlıyor. 500 gb ssd depolama alanı yüksek sayılabilecek bir alan, ssd'nin tüm nimetlerinden faydalanmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Eylül 2019; 22:27:42 >
  • Hocam bf3 ve bf4 yazmışım ama oyunlar yüklü değil daha alacağım. Bf3 ve bf4 ü ssdye yüklerim o zaman. Peki apexi ssdye aktarmak istersem nasıl bi yöntem izleyim ? Sonuçta originden indirdim ve silme işine girmek istemiyorum kalıntı dosya falan bırakır diye. Olmadı apexi ssdye yüklerim

Bide bf3 bf4 ve apex kaç gb kaplar toplamda

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Hocam bf3 ve bf4 yazmışım ama oyunlar yüklü değil daha alacağım. Bf3 ve bf4 ü ssdye yüklerim o zaman. Peki apexi ssdye aktarmak istersem nasıl bi yöntem izleyim ? Sonuçta originden indirdim ve silme işine girmek istemiyorum kalıntı dosya falan bırakır diye. Olmadı apexi ssdye yüklerim

Bide bf3 bf4 ve apex kaç gb kaplar toplamda
    bf3 ve apex'i bilmiyorum bf4 68 gb yer kaplıyor, bf3 biraz daha azdır. bf1 85 gb yer kaplıyor.
  • Bf3 hala multiplayer oynanıyormu bende o konuda bilgim yokta bf4 ün multiplayer oynandığından eminimdir.

Bu arada bf3 ve bf4 ssde GERÇEKTEN FARK EDİYORSA. Yani multiplayere girerken millet daha çatışmaya girmeden giriyorsa ssdye yüklerim

• quote:

Bf3 hala multiplayer oynanıyormu bende o konuda bilgim yokta bf4 ün multiplayer oynandığından eminimdir.

Bu arada bf3 ve bf4 ssde GERÇEKTEN FARK EDİYORSA. Yani multiplayere girerken millet daha çatışmaya girmeden giriyorsa ssdye yüklerim
    BF4 multisi hala güzel, BF1'den çok BF4 oynuyorum ben. BF1 pek sarmıyor beni.

Ben oyunlar için 2 ayrı ssd kullanıyorum birinde steam oyunları diğerinde origin oyunları var. BF4 ve BF1 gibi oyunlarda ssd loading sürelerinde ciddi şekilde fark ediyor, millet daha beklerken ben çoktan silah ayarlarımı yapıp oyunun başlamasını bekliyorum. Ayrıca çoğu kişi fark etmez belki ama ssd üzerindeki oyunlar işlemciye daha az yük bindiriyor, sata diskteki anlık gecikmeler işlemcinin de fazladan meşgul olması demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Eylül 2019; 23:3:45 >
  • Hocam apex için ne diyorsunuz peki ? Şuan baktım 30.3 gb diyor. Ben direk apex dosyasını kesip ssdye yapıştırsam komple oyunu taşımış olurmu ssdye ? Yoksa benim silip tekrar yüklemem mi lazım ssdye ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam apex için ne diyorsunuz peki ? Şuan baktım 30.3 gb diyor. Ben direk apex dosyasını kesip ssdye yapıştırsam komple oyunu taşımış olurmu ssdye ? Yoksa benim silip tekrar yüklemem mi lazım ssdye ?
    Apex'i hiç bilmiyorum o yüzden yanlış bilgi vermek istemem.

Şöyle bir döküman buldum deneyebilirsiniz, menüden farklı diske taşınabiliyormuş.
    https://www.pwrdown.com/gaming/apex-legends-how-to-move-install-location-to-another-drive/

• Teşekkürler hocam deniyorum şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

BF4 multisi hala güzel, BF1'den çok BF4 oynuyorum ben. BF1 pek sarmıyor beni.

Ben oyunlar için 2 ayrı ssd kullanıyorum birinde steam oyunları diğerinde origin oyunları var. BF4 ve BF1 gibi oyunlarda ssd loading sürelerinde ciddi şekilde fark ediyor, millet daha beklerken ben çoktan silah ayarlarımı yapıp oyunun başlamasını bekliyorum. Ayrıca çoğu kişi fark etmez belki ama ssd üzerindeki oyunlar işlemciye daha az yük bindiriyor, sata diskteki anlık gecikmeler işlemcinin de fazladan meşgul olması demek.

Alıntıları Göster
    Nickiniz ne originde hocam beraber oynayalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.