Şimdi Ara

500 m2 arsaya müstakil ev yaptırmak ne kadara mâl olur? 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
17.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 500m2 arsa üzerinde görsellerinide aşağıda atmış olduğum ev gibi bahçeli 160-200 m2 kullanım alanı olan müstakil bir evin mâliyeti A'dan Z'ye tüm masraflarıyla ortalalama ne kadara mâl olur? İşin ehli mimar,inşaat mühendisi,inşaat sektörüyle ilgili arkadaşlardan fikirlerini rica ediyorum.Selametle.. 500 m2 arsaya müstakil ev yaptırmak ne kadara mâl olur? 2019 500 m2 arsaya müstakil ev yaptırmak ne kadara mâl olur? 2019

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İşi bilmeden sallayan arkadaşlara kulak asmayın. Ben daha bu sene 500 m2 arsaya 100 m2 olacak şekilde tek kat ev yaptırdım. Fayans parrkesin mutfak dolabı vs. toplam 73 bin lira masraf ettim. Ev temelli filan betonarme ev. duruma göre önümüzdeki yıllarda 2. bir kat yada geniş bir terasla bir çatı katı yaptırmayı planlıyorun. Hadi bi 30 da çatıya gitse. Ortalama 100bine mis gibi ev çıkıyor ortaya. Öyle kötü bir ev de değil ha. Hadi ış cephe taş kaplama filan yap 150 bine mis gibi villa tipi ev çıkar.
  • gecen senelerde 1.5 trılyon oluyordu su an dolar 3 kat arttı ınsaatlar durdu
    sanırım 4.5 trılyonu bulur bıde gumruge vergıler geldı ortalama 5 trılyon
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    hocam çok demediniz mi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primum non nocere -- 18 Mayıs 2019; 13:36:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    5 trilyonmu? 5 trilyona ben 20 katlı 4'er daireli koskoca rezidans dikerim şakamı yapıyosunuz

• Maksimum 200 bin lira.

• Bilginiz varmı yoksa tahminmi ediyorsunuz?

• Az çok bilgim var, Ankara’nın en büyük konut projesinde çalışmıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam teşekkür ederimm

az yavaş at hocam

Prefabrik ev yaptır bence belediye masraflarını bilmiyorum, onun dışında 200 bin'e çok güzel yaparsın
  • Yahu demirin,harcın kilosunu hesapla zaten ortaya cıkıyor.Bi de tugla fiyatını koy odalar için.Tek katlıysa çok para etmez.En baba 100-150k.

• Sektör hakkında bilgim yok ondan sordum hocam.
    -Tuğla
    -Çimento
    -Demir
    -Harfiyat
    -Kamyonet
    -Belediye işleri
    -İşcilerin sigortaları ücretleri
    -Su Doğalgaz için tesisat
    -Yalıtım pencere
    -Evin içi mutfak banyo tuvalet masrafları
    -Binanın etrafın çevrilmesi ve giriş kapısı
    -Bahçenin maliyeti vs vs vs...

Bilgisi olan varsa bizide bilgilendirirlerse eğer memnun olurum diye işin ehli olan arkadaşlara sorayım dedim

• Prefabrik düşün uğraşma bu kadar şeyle, evin temelini yaptırıyorsun gerisini onlar hallediyor.
  • Koye ev yaptik 130mt2 155k masraf oldu.6 ay oncesi bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souledge -- 18 Mayıs 2019; 15:5:19 >
  • souledge S kullanıcısına yanıt
    Bu görsellerdeki gibi bir evmi yaptınız hocam? Allah güzel günlerde oturmayı nasip etsin inşallah

• Sadece proje çizimi ve temel kazılması , temel atılması , ruhsat zart zurt 50bin tl. Çevre ve şehircilik bakanlığı sitesinde güncel ve örnek maliyetler yer alıyor. Ordan m2 birim fiyatından hesaplayabilirsiniz.
    Edit; burda iki resimdeki evlerin maliyet farkı üstteki %10-15 daha maliyetli olur. Tam boy açılır camlar var dış tarafta , onların maliyeti inanılmaz boyutlarda benden söylemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikincieldeguven.com -- 18 Mayıs 2019; 15:17:3 >
  • Şato gibi yapmayacaksanız 200-250 bin arasına çıkar diye tahmin ediyorum. Bizim yaptığımız 75 metrekare ama 2 katlı olan evin maliyeti 150 bini bulacak.

• Sende öyle durmaz ama söyliyim ben

• Hocam bu islerin icinde birisi olarak az çok kafandakini anladım. Ever Uzun yillar oturucak ve iyi malzeme kullanarak yapilsin derken ortalama 350.000 maksimum 400.000 gibi fiyatlar iki katli Sato gibi bol camli evler yaptirabilirsin.

• 150 bin gibi bir fiyattan başlar 1 milyona kadar gider. Kullandığın her türlü malzeme çok önemli (çokomelli mi desem)

Taahüt işi yapanlardan teklif al ama her türlü detayı mutlaka ama mutlaka belirt derim .projen var mı? Imar durumu nedir? Emsal kaç?

• astegon kullanıcısına yanıt
    Benimkisi sadece meraktan hocam ortada değerlendirmesini yapacak birşey yok :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.