Şimdi Ara

508 SW (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
12
Favori
30.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanıyorumda sonrasındada artık musterı memnnunıyetı ıcın Pejo tam otomatıge gecıs yaptı ama tam otomatıklerın bıraz yakıt tuketımı fazla bendede LagunaIII Vardı 2.0 dci motor yakıt yuzunden sattık harıka arabayı dızell olmasına ragmen ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lag3

Sanıyorumda sonrasındada artık musterı memnnunıyetı ıcın Pejo tam otomatıge gecıs yaptı ama tam otomatıklerın bıraz yakıt tuketımı fazla bendede LagunaIII Vardı 2.0 dci motor yakıt yuzunden sattık harıka arabayı dızell olmasına ragmen ...
    Evet bluehdi motorlarla birlikte (euro 6 normlarına uygun) eat 6 tam otomatik vitese geçtiler.
    Ortalama tüketimde 1 litre civarı fazla yakıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımız 141.000 km ye geldi.
    Bakım için 5 hafta ve 2500 km si daha var ama az yukarıda da bahsettiğim vites geçişlerinde baskı balatadaki titreşim aracın keyfini azaltmaya başladı.
    Bu araç benim için keyif aracı olduğundan suyunu çıkarana kadar binmeye gerek yok diyerek baskı_ balatayı değiştirmeye karar verdim.
    Ayrıca araç 8 yaşını bitirdi triger içinde önerilen süre olan 10 yıla yaklaşıyoruz (km olarak ta 180.000) dolaysıyla hazır araç bu işler için servise girecekse bir kez girsin diyerek
    Triger seti, devirdaim, gergi setini hep beraber değiştirmeye karar verdim.
    Önce parçacıdan fiyat aldım.
    Valeo marka baskı balata seti için 2000 tl
    Triger seti için 300 tl (orjinal)
    Devirdaim için 200 tl (orjinal)
    Gergi seti için 350 tl (gates marka)
    Keçe, şanzıman yağı içinde 100 tl yani toplamda 3000 tl fiyat verdiler.
    Buradan ustama gittim 800 tl işçilik söyledi.
    Birdr bakımı dahil etsem aşağı yukarı 4000_4200 lira arasına aracın bütün mekanik sarf malzemeleri yenilenecek.
    Araç şimdiye kadar servis bakımlı olduğundan birde servisten fiyat almak istedim
    Servis bakım dahil 10.000 lira fiyat verdi
    Sadece baskı balata değişimine sağ olsunlar 7000_7500 tl diyorlar.
    Allahtan korkmaz adamlar dışarıda orjinal baskı balata 3000 tl
    Neyse dedim bunların bu fiyatı söylerken yüzleri kızarmıyorsa sende utanma.
    Dedimki ben dışardan 2000 tl ye baskı balatayı getirsem siz işçilik hizmeti verir misiniz.
    Ne demek dediler tabiki veririz ama garanti vermeyiz.
    Tamam dedim.
    Kaç lira olur işçilik içinde?
    1500 tl diyorlar.
    Bana buda fazla geldi.
    Sanırım kendi ustamda yaptıracağım.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Bence de mantıklı olan kendi ustanıza yaptırmanız. Yetkili servisler epeydir ne koparırsak kar mantığı ile çalışıyor. Malum satışlar düştü, bir yerlerden çıkarmak lazım.
    Forumda açtığım ankette otomobilden “en iyi anlayan” forum üyesi olduğunuz sonucuna varılmıştı

Ama şimdi 508 SW’ye bindiğinizi öğrendim

Otomobilden “ en iyi anlayan “ arkadaşımız olarak 508 SW’ye binmeniz beni ziyadesiyle üzdü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

508 i aldığım yere dün gece bindiğim otobüs ile tekrar 600 küsür km yol gittim.
    Bu sefer uzun zamandır eşim için kovaladığım küçük otomatik aracı almak için.
    Ve aynı yerden 2. Aslanıda alıp bu karda kışta sağ salim getirdim.

Yeni ve ikinci aslanımız 2008 model 1.6 vti 207 premium otomatik
    Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın aracınızı kazasız belasız inşallah şanzıman tam otomatik mi bu modeller de aisin mi ve yakıtı nasıl teşekkürler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

Forumda açtığım ankette otomobilden “en iyi anlayan” forum üyesi olduğunuz sonucuna varılmıştı

Otomobilden “ en iyi anlayan “ arkadaşımız olarak 508 SW’ye binmeniz beni ziyadesiyle üzdü
    Bu hayal kırıklığından sonra bir dakika bile forumda kalmamalısın bence

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Bence de mantıklı olan kendi ustanıza yaptırmanız. Yetkili servisler epeydir ne koparırsak kar mantığı ile çalışıyor. Malum satışlar düştü, bir yerlerden çıkarmak lazım.
    Kendi ustamda zaten yetkili servis sorumlusuydu samsunda. Buradaki citroen servisi kapanınca kendilerine servis açtılar. Bu süreçte kendisiyle bunun daha hayırlı olacağı yönünde sohbetimizde olmuştu. Maşallah işleride oturttular. Benim cactus un baskı balatasınıda o değiştirmişti.

O zaman hiç düsünmeyin bile hocam

• quote:

Ben otomobilden anlamam hocam, öyle bir iddiamda yok zaten. Hayatta hiçbir yerde de öyle birşey söylemedim söylememde. Arkadaşlar sağolsunlar önermişler, yoksa ben ismimin orada olmasından sadece rahatsız oldum. Çünkü burada çok çok değerli insanlar varken benim adımın orada olması beni sadece üzer.
    Ayrıca biz burada bir yarışın içinde değiliz, ara ara sidik yarıştıranlar denk geliyor ama bizi onlardan sanma.

Bu arada ben seni son zamanlar haricinde hiç görmedim, ama son zamanlarda yazdıklarından anladığım kadarıyla sen gerçekten anlıyorsun bu işlerden o yüzden bende sana oy verdim
    İnşallah sen birinci olursun, çünkü bunu hak ediyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: krtl1903

Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın aracınızı kazasız belasız inşallah şanzıman tam otomatik mi bu modeller de aisin mi ve yakıtı nasıl teşekkürler?

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Araç tam otomatik vitesli al4 şanzımana sahip. Yakıt olarak çok verimli değil. Eski bir şanzıman ve dolaysıyla tüketim değerleri yüksek.
    Uzun yolda 7 litre civarı şehir içinde 11_13 litre civarı tüketimi var (gerçek şehir içi 18 km ortalama hız ve kısa mesafe kullanımı)
    Ama normalde bu şanzımanlı araçlar hantalken bu araç (120 hp) özellikle ilk 2 viteste oldukça atik

Anlamam diyemem, 2. el piyasasından anlarım, hayatımda çok sayıda araba aldım, test ettim, sattım, inceledim.

Otomobilin tasarımından mekanik kısmının engineering safhasına kadar uzun bir serüveni vardır, ben bu kısımlarından anlamam. Mühendis kökenli değilim.

DH genelde insanların boş vakitlerini hoş geçirmek için kullandıkları bir forum, herkesin arabadan anlamasını beklemeyiz

• quote:

Anlamam diyemem, 2. el piyasasından anlarım, hayatımda çok sayıda araba aldım, test ettim, sattım, inceledim.

Otomobilin tasarımından mekanik kısmının engineering safhasına kadar uzun bir serüveni vardır, ben bu kısımlarından anlamam. Mühendis kökenli değilim.

DH genelde insanların boş vakitlerini hoş geçirmek için kullandıkları bir forum, herkesin arabadan anlamasını beklemeyiz
    Peki bu işlerden anlayan birisi olarak 508 sw a binmem sizi niye üzdü acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 30 Ocak 2020; 23:9:51 >
    Lütfen son cümlenin ironi olduğunu söyleyin.

Bu arada yeni aracınız hayırlı olsun. 207 her daim güzel tercihtir. Cam tavanlı 508 ise muazzam bir seçim

Bence 508 SW otomobilden iyi anlayan birinin sahip olacağı bir araç olmadığını düşünüyorum

SW için Variant, V60, Avant, Estate, Sports Tourer gibi isimli modellerin makbul olduğunu söyleyebilirim.

SW almam ama alacak olsam son alacağım araç 508 SW olurdu.

Tercihinize saygı duyarım.

Hayırlı olsun.

• Sw 508 ilik gibi arabadır, özellikle de beyaz renk ve allure donanim ise. Kronik kapı fitilleri gicirdama sorunu var yalnız. Sizde de oldu mu bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

Lütfen son cümlenin ironi olduğunu söyleyin.

Bu arada yeni aracınız hayırlı olsun. 207 her daim güzel tercihtir. Cam tavanlı 508 ise muazzam bir seçim
    Ben erdal beyin bay mouseno olduğundan şüphe ediyorum diyeyim siz anlayın gerisini

• Bununla yakınarak sizin de arabadan ne kadar az anladığınız görülüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Ben erdal beyin bay mouseno olduğundan şüphe ediyorum diyeyim siz anlayın gerisini

Alıntıları Göster
    Takmaya bile gerek yok. Forumu blogspot felan sanıyor fiat spa ile beraber.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Sw 508 ilik gibi arabadır, özellikle de beyaz renk ve allure donanim ise. Kronik kapı fitilleri gicirdama sorunu var yalnız. Sizde de oldu mu bilmiyorum.
    Hocam bu araç kapalı garaj aracı, bende aldığımdan beri araca hiç bir araca göstermediğim ihtimamı gösteriyorum (kapı fitilleride dahil) şu an için hiçbir sıkıntısı yok.
    Sadece ön cam değişiminden sonra kötü zeminde trim sesleri peydah oldu.Araçtan tek şikayetim bu.
    Araç 40 yaşımdan sonra tekrar 20 li yaşlarımdaki gibi otomobil keyfi veriyor bana.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.