Şimdi Ara

50mm ve 18-55'i satıp 17-50 f2.8 almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde Canon 700D makina var.

Elimdeki lensler

18-55 IS Kit Lens
    50mm 1.8 prime
    55-250

Sinema öğrencisi olduğum için çoğunlukla bu makina ile video çekiyorum. Fakat düşük ışıkta 18-55'in diyafram değeri yetmediği için ISO'yu arttırmak durumunda kalıyorum ve bu da noise yapıyor. 50mm'i taktığımda ise lens çok dar açı olduğu için o da işimi görmüyor. Kısacası şuan elimdeki bu iki lensi satıp Tamron veya Sigma 17-50 almak istiyorum.

Sizce 17-50 bu satacağım iki lens görevini de görür mü? (Mesela 17-50 ile güzel portreler de çekebilir miyim?)

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 22 Mayıs 2015; 22:17:57 >

• GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Sabırla buradaki yazıyı okursanız iyi olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_106004698/tm.htm

Öncelikle video çekimleri için aslında video kamera edinmenizi önermek istiyorum. Bunun haricinde 17-50 oldukça çok işinizi görecektir. Sigma tercih etmeniz faydalı olacaktır. 50mm yi bence maddi bir sıkıntı yaşamayacaksanız satmayın. fotoğraf çekmek isterseniz arayabilirsiniz. Onun tadı cidden bir başka... Hele fiyatını düşününce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Sabırla buradaki yazıyı okursanız iyi olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_106004698/tm.htm

Öncelikle video çekimleri için aslında video kamera edinmenizi önermek istiyorum. Bunun haricinde 17-50 oldukça çok işinizi görecektir. Sigma tercih etmeniz faydalı olacaktır. 50mm yi bence maddi bir sıkıntı yaşamayacaksanız satmayın. fotoğraf çekmek isterseniz arayabilirsiniz. Onun tadı cidden bir başka... Hele fiyatını düşününce...

Göz atıyorum hocam.

Elimde Sony'nin handycam kamerası var fakat okulda hep DSLR dayatması mevcut. Alan derinliği efektlerine çok bayılıyor hocalar ondan sanırım.

• Ben o hocaların ne iş yaptıklarını da çok merak ediyorum. Okula gidip bir şeyler okuyup öğrenmişler sonrada müfredata göre eğitim mi veriyorlar. Aşçılıkta meb bakanlığından o kadar ders aldık. Hiçbiri işimize yaramadık gerçek endüstrüel mutfak bambaşka bir şey çıktı. Sinema bölümünde öğrencilerin eline dslr tutuşturuyorlar mezun olunca eline kamera verince afallayıp kalıyorlar.

Ciddi ciddi bir şeyler yapacak isen adam akıllı bir kamera ayarla, yönetmen,oyuncu, ışıkcı gibi arkadaşlar edin. Hatta part time iş ayarla. Diablo daki clanımda bir sinema sektöründe olan arkadaşım varidi. Sırf ortam oluşsun tanınayım tecrübe kazanayım diye ticari kaygısı olmayan özgün yapımlarda ücretsiz olarak yardıma gidiyordu. İlerde şöyle bir adam eksik dendiğinde arkadaşı önerebiliyorlar ve iş bulabiliyordu. Adam akıllı kameran olursa topu olan çocuklar gibi olursun. Maç yapmak için topa ihtiyaç vardır. Haliyle topu olan oynar. Tiyatrocu, ışıkçı, senarist kişiler bulursun. Sana teklif ederler, sen kamera var bende güzel bir şeyler çıkartalım dersin kısa filmler yaparsınız. O kadar sene okuyup sonra eeee ne yapıyoruz şimdi demekle olmuyor bu işler. Senin yarış aslında çoktan başladı bile.

Okul diplomam olsun yerim sinemasını diyor isen elindeki lenslerde idare eder. Boşuna para harcama alacaksan sigma daha yumulak bilezik halkası. Tamron toz aldıkça kaskatı olacaktır ilerde. DSLR de otomatik af puan kırdırır manuel olarak odaklamayı öğrenmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 23 Mayıs 2015; 0:55:25 >

• vereceğim ilk öneri eğer AF kullanıyorsan Tamron 17-50 alma, gerçi belki mikrofonun vardır ama sigma olanını tercih et yinede.

2. olarak 18-135 STM alabilirsin ama diyafram eksikliğincen söz etmişsin o yüzden bu da çöküyor. Sigma 17-50 yada 18-50 idi senin işini görecektir sanıyorum
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    ihtiyaç açık diyafram olduğunda akla sigma 18-35/1.8 geliyor ancak çok pahalı, 2. ele düşse bile herhalde 1.500 civarı olacaktır...
    bu durumda sigma 17-50/2.8 en uygun seçenek, ardından yine sigma 17-70/2.8-4 gelir bu da çok sağlam lenstir...

@GoldPunch
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.