Şimdi Ara

550d den sonra 40d ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan 550d kullanıyorum çok da memnunum fakat orta sınıf diye tabir edilen bodylerdeki ikincil lcd ekran beni çok cezbediyor daha çok profesyonel havası katıyor 550d makinemi satıp 40d veya 50d alsam pişman olur muyum? 40d de video özelliği yokmuş ama benim için video hiç önemli değil 550d kullandığım süre boyunca en fazla 3 dakika deneme amaçlı video çektim o yüzden video dışında yani bi eksikliğini arar mıyım ? fotoğraf kalitesi açısından karşılaştırırsak daha mı iyidir yada daha mı kötüdür elimde mevcut olan lensleri yeni alacağım body de kullanmak istiyorum fotoğraf kalitesi açısından sonuçlar nasıl olur bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Af,agirlik,iso basarisi konuslarinda pismanlik yasayabilirsiniz ama fotograf kalitesi konusunda pismanlik yasayacaginizi sanmiyorun.

Benzer donusleri ben de yaptim. Ust ekrana alisinca lcd ekran garip geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crop oldugundan pek bir fark gormezsiniz ama 40D biraz eskimedimi yani orta sinifta suan sizin yerinizde olsam 60D veya 70D dusunurdum. Bir arkadasimda 550D vardi o da satip Olympus OMD EM5 aldi. Yani aynasizda dusunulebilir

• 40D 550D den sonra üzer, benden söylemesi. 5D classic falan bakin, en azından fullframe. Gözünüz gönlünüz açılır.

• @çekomastik Hocam piyasada temiz 5D bulmak artık çok zor, malumunuz 10 yıllık gövde, bahsettiğim yalnızca kasa kozmetiği değil; çektiğiniz her fotoğrafta en az 5, 6 büyük leke olacaktır (5d'lerde sensor temizleme mevcut değil) PS kullanan birisi için 1dk'lık iş ama can sıkıcı oluyor bir süre sonra. Ayrıca arkadaş halihazırda ef-s lenste kullanmak istiyor galiba. Gönül isterdi ki 5dmii gibi hem tam kare farkını hem de teknoloji farkını yaşatan bir makineye geçilebilsin ama bütçe fazla değilse 60D ideal gibi. Ama bu yükseltme de sadece kontrol avantajı ve görünüm kazandıracak pek bi artı beklememek lazım. Kolay gelsin.
  • tevfikteo kullanıcısına yanıt
    Evet bahsettiğiniz durum 5d de mevcut, çünkü ben de kullanıyorum. Sayesinde sensör temizleme konusunda master yaptım sağolsun:) Ama şahsen ben bu alete hastayım, mark2 yada 6d alma konusunda gidip gelsem de elden çıkarmayı pek düşünmüyorum.

• çekomastik kullanıcısına yanıt
    Ben de bir 5d almak istiyorum da shutter sorunu var. Kaç olduğunu bilsem sayı problem değil ama tamamen belirsiz olması sorun yaratıyor bana. Yani 100binde de olabilir 1 milyonda da. 100bin civarı shutterlı 5d çok düşük ihtimal tabi. En azından 300bindedir piyasadaki her makine.

O kadar shutterlı makinenin gövdesi de yıpranmış olur ama tam belli de olmuyor. Geçenlerde 840binde Mark 2 gördüm mesela ve çok temizdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım şuan için 40d ve 50d almaktan vazgeçtim şuan kullandığım 550d 10k civarında ilk aldığım günkü gibi özenle kullanıyorum bu temizlikte 40d veya 50d bulmak imkansız gibi ayrıca 60d içinde yeterli bütöem yok 550d yi satıp para eklemeden almayı düşünüyordum bu yaza biraz biraz birikim yapıp 5d mark ii almak daha mantıklı olacak galiba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.