Şimdi Ara

55ub850v lg problemi.. Lütfen YARDIM!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba .. Benim ilginç bir problemim var evdeki cihazım lg 55ub850v 4k televizyon.... Önceleri olayı nasıl fark ettim söyleyim... Önce lig tv izlerken maç sırasında 10-15 dk sonra ekranda çok hafif takılmalar oluyordu. Sonra 5-10 dk sonra geçiyor ve gayet akıcı bir görüntü oluyor. Sonrasında yine tekrar ediyordu. Şimdide ps4 oynarken özellikle futbol oyunlarında pes 2015 ve 2016 da buna benzer takılmalar oluyo. ps4 de iken bu takılmalar sırasında tv yi kapatıp açarsam düzeliyor ama 15 dk sonra falan tekrar başlıyor. Normal tv yayınında ve film izlerken gayet akıcı. Tv nin yazılımı güncel... Farklı hdmi girişlerini de denedim . Servis çağırdım bekliyorum ama yinede önerilerinizi almak istedim...Takılmadan kastım aynı pc de oyun oynarsın makinayı kasar fps düşüşü yaşarsın ya

• quote:

Orijinalden alıntı: drsas

Arkadaşlar merhaba .. Benim ilginç bir problemim var evdeki cihazım lg 55ub850v 4k televizyon.... Önceleri olayı nasıl fark ettim söyleyim... Önce lig tv izlerken maç sırasında 10-15 dk sonra ekranda çok hafif takılmalar oluyordu. Sonra 5-10 dk sonra geçiyor ve gayet akıcı bir görüntü oluyor. Sonrasında yine tekrar ediyordu. Şimdide ps4 oynarken özellikle futbol oyunlarında pes 2015 ve 2016 da buna benzer takılmalar oluyo. ps4 de iken bu takılmalar sırasında tv yi kapatıp açarsam düzeliyor ama 15 dk sonra falan tekrar başlıyor. Normal tv yayınında ve film izlerken gayet akıcı. Tv nin yazılımı güncel... Farklı hdmi girişlerini de denedim . Servis çağırdım bekliyorum ama yinede önerilerinizi almak istedim...Takılmadan kastım aynı pc de oyun oynarsın makinayı kasar fps düşüşü yaşarsın ya

Fabrika ayarlarina getir birde öyle kullan eger sorun devam ederse donanimsal bir sorun var demektir. Servis halleder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam lg nin sitesinde 04.55.55 sürümü çıkmış indirdim sorun kalmadı :))))) yuppppiiii......
  • quote:

Orijinalden alıntı: drsas

hocam lg nin sitesinde 04.55.55 sürümü çıkmış indirdim sorun kalmadı :))))) yuppppiiii......

Senin adına sevindim.

• yinede teşekkürler
  • Hocam aynı sıkıntı benim tv'de de mevcut.Dediğiniz gibi ligtvde yapıyor. En güncel yazılımı yükledim , önce düzeldi sandım ama şuan hala tekrar ediyor. Servisi çağırdınız mı onlar ne dediler? Ben de servisi çağırmayı düşünüyorum. Sizin yaptığınız gibi tüm hdmi çıkışlarını denedim , görüntü ayarlarını sıfırladım ama sonuç değişmedi. Siz probleminizin düzeldiğine emin misiniz? Ben digitürk'ün kutudan bile olabileceğini düşünmüştüm , digitürk plus cihaza geçtim ama değişen bir şey olmadı. Maçlarda hızlı anlarda takılma yapıyor dediğiniz gibi.
  • BeiLan41 kullanıcısına yanıt
    oyun modunda durum nasıl?
  • bahsettiğiniz sorun iki ana nedenli dir

1-HIZ sorunu(panel yüksek Latency değeri üretiyor ki günümüz panellerin de bu değer ortalama 100/120ms dir-Normal/Standard mode ve Game mode da ise min.35/40ms-CRT ye göre tabiki!)
    olası bir yüksek action işlemler de sistem geç kalıyor! kısaca biz buna genel olarak "HIZ yetersizliği" deriz

2-Sistem "Stabilite" sorunu ki genel de herkesin gözünden kaçırdığı en önemli kriter işte budur! üreticiler henüz bunu çözmüş değiler ve genel de yaptıkları da şudur;
    FW çıkararak mevcut HIZ değerini arttırmak... ve bazı kullanıcılar da o zaman durum düzelir! yapılan işlem budur ama Engine sistemin de bir genel "stabilite" sorunu varsa
    o zaman çıkan bu FW işe yaramaz ve kullanıcıları okursanız şöyle bir şey görebilirsiniz,birisi düzeldi derken ikisi aynen sorun devam ediyor der! işte bahsettiğim sıkıntı budur
    FW sadece HIZ konusunda iyileşme yapar ama szin paneliniz de genel stabilite bozukluğu varsa sorun devam eder! ve örneğin Latency değeri 100ms değil de 5ms ye bile insan sorun devam eder!

"Game mode" da sistem çoğu devreleri off yaptığı için(sizin ayarlarınız ON bile olsa sistem bunu off da çalıştırıyor!) LAG değeri iyice düşer ama LGE paneller HIZ konusunda iyi değildir!
    stabilite konusun da yine böyledir!

ancak LGE/Samy/Phil çok fazla FW çıkarır(çok fazla sorun çıktığı için!) dolayısıyla zaman içinde iyileşmeler olur/olabilir veya aynen kalır!

>Gaming de mutlaka Game Mode kullanacaksınız! en düşük LAG burada ama çoğu zaman bu da sizin işlem hızınıza göre sorun çıkarabilir,çünkü sorunsuz gaming için "max.2-frame-lost"
    latency olması gerekiyor ki bu da=32ms yapar yani 32ms altında olmalıdır işleminiz! ama böyle paneller artık yok! 3-frame-lost ile oynuyorsunuz çoğu zaman 40/48ms olunca
    stabilite durumu değişiyor!

çok hızlı ve sorunsuz gaming içinse 5/15ms ve en fazla 1-frame-lost ile her bir atraksiyonu yaparsınız ve hatta on-line gaming de olur sorunsuz!

>PS3/4 genel sıkıntısı;bu cihaz paneller ile tam bir "hand-shake" yapamadığı için hem hızı hem de stabiliteyi düşürüyor özellikle PS4 ile!!!
    örneğin PC den bu sorun olmazken veya çok az olurkan PS3/4 de daha fazla olabiliyor

dolayısıyla PS3/4 kullanımın da "özel" durum vardır!(bu da henüz çözülmüş değildir)

Sony ler veya eski Tosh ve bazı paneller bu konuda çok daha iyidir!

>HW(donanımsal) sorun kesinlikle değildir! mevcut Engine sisteminin işlem yapma(SW den)performansıyla alakalıdır bunlar!

>gelelim diğer yayınlardaki durumlarına;DTürk veya Receiver v.s 1.2. şıklar da yazdığım durum aynen geçerlidir,"stabilite" fix olarak bir çizgi de işlem yapamıyor!
    aksiyon arttıkça düşme yaşanması normaldir çünkü panelin hızı yeterli gelemiyor! anlık kesilmeler(drop-out/judder/stutter) dediğimiz sıkıntılar ortaya çıkıyor çünkü
    olası bir stabilite bozukluğu ""hıza yetişemeyip bir kaç frame geriye düşüp"" sonra işlemi yapıyor(drop-out)sizde bunu takılma olarak ileriki kareden yakalayınca
    o takılma dediğiniz hareketleri görüyorsunuz

>"stabilite" sorunu bütün bunları en başta yapıyor ve çoğu kere bunun aksaması sonucunda çeşitli bozulmalar oluyor,örneğin lag değeri iyi ve düzgün bir işlem de
    örneğin sabit 45ms de durursa sorun çıkarma veya 35ms olsun bu değer ama işlenen data çok hızlı ise o zaman lag değeri sürekli oynuyor ve bir 60msye çıkıyor
    sonra 35ms ye iniyor sonra 70ms ye çıkarsa falso yapacaktır demektir bir kere böyle çalışan bir işlem hatalı dır!

bizim sorunsuz ve stabil dediğimiz işlemde ise şu olmalıdır>>> lag değeri ya sabit ya da çok az oynamayla örneğin ortalaması "45ms" ise bunun 37/38-45/47ms gibi olması
    demek "stabildir"

bir diğer örnek ise şudur sizin lag değeriniz 35ms olarak bulunmuştur Game Mode ile(aslında teknik olarak böyle değildir!) ve bu değer eğer gerçek de böyle ise sorun çıkarmaz
    ve stabilitesi de düzgün ise! ve 35ms de zaten iyi bir değer gibidir! ama game başladı ve lag değeri bir 65ms bir 30ms bir de 80ms gibi değerler de oynuyorsa o zaman
    yine sorun var veya sizlerin bahsettiği sorunlar oluyor demektir

CRT olsa sıfır LAG olduğu için zaten sorun sıfır oluyor ancak "pixel-tabanlı" bu paneller de ise işlem sebebiyle hep bir gecikme yaşanıyor buda size sorunlar olarak geliyor!

yapılacak bir şey yok,FW leri bekleyeceksiniz ve düzeldiyse ne ala yoksa böyle sorunlar kalacak demektir!

son olarak;panel de

3D
    4k
    çeşitli işletim sistemleri olması(Webos/Andro/Tiz gibi)
    ARC port kullanımı!
    SmartTV dahil ıvır-zıvır özelliklerin çok fazla olması gibi

olması panellerin HIZ larını ciddi düşürmektedir! stabiliteyi de aşırı bozmaktadır!

örneğin 3D olmayan ve diğer sistemlerinde olmadığı entrylevel/32/37/40 gibi ebatlı paneller de HIZ olarak çok daha yüksektir

ebat 50 ve üstü demek bu konuda düşüş demektir!(PDP ler hariç)

++

• quote:

Orijinalden alıntı: GLODIO

oyun modunda durum nasıl?

görüntü ayarını şimdi oyun'a getirdim, spor modunu açtım bakalım yine olacak mı fener maçından sonra yazarım.
  • Oyun modunda sıkıntı olmadı...

• Arkadaslar 5.02 versyon guncellemesi geldi simdilik ps4 de ve digiturk mac yayinlarinda problem yok gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

bahsettiğiniz sorun iki ana nedenli dir

1-HIZ sorunu(panel yüksek Latency değeri üretiyor ki günümüz panellerin de bu değer ortalama 100/120ms dir-Normal/Standard mode ve Game mode da ise min.35/40ms-CRT ye göre tabiki!)
    olası bir yüksek action işlemler de sistem geç kalıyor! kısaca biz buna genel olarak "HIZ yetersizliği" deriz

2-Sistem "Stabilite" sorunu ki genel de herkesin gözünden kaçırdığı en önemli kriter işte budur! üreticiler henüz bunu çözmüş değiler ve genel de yaptıkları da şudur;
    FW çıkararak mevcut HIZ değerini arttırmak... ve bazı kullanıcılar da o zaman durum düzelir! yapılan işlem budur ama Engine sistemin de bir genel "stabilite" sorunu varsa
    o zaman çıkan bu FW işe yaramaz ve kullanıcıları okursanız şöyle bir şey görebilirsiniz,birisi düzeldi derken ikisi aynen sorun devam ediyor der! işte bahsettiğim sıkıntı budur
    FW sadece HIZ konusunda iyileşme yapar ama szin paneliniz de genel stabilite bozukluğu varsa sorun devam eder! ve örneğin Latency değeri 100ms değil de 5ms ye bile insan sorun devam eder!

"Game mode" da sistem çoğu devreleri off yaptığı için(sizin ayarlarınız ON bile olsa sistem bunu off da çalıştırıyor!) LAG değeri iyice düşer ama LGE paneller HIZ konusunda iyi değildir!
    stabilite konusun da yine böyledir!

ancak LGE/Samy/Phil çok fazla FW çıkarır(çok fazla sorun çıktığı için!) dolayısıyla zaman içinde iyileşmeler olur/olabilir veya aynen kalır!

>Gaming de mutlaka Game Mode kullanacaksınız! en düşük LAG burada ama çoğu zaman bu da sizin işlem hızınıza göre sorun çıkarabilir,çünkü sorunsuz gaming için "max.2-frame-lost"
    latency olması gerekiyor ki bu da=32ms yapar yani 32ms altında olmalıdır işleminiz! ama böyle paneller artık yok! 3-frame-lost ile oynuyorsunuz çoğu zaman 40/48ms olunca
    stabilite durumu değişiyor!

çok hızlı ve sorunsuz gaming içinse 5/15ms ve en fazla 1-frame-lost ile her bir atraksiyonu yaparsınız ve hatta on-line gaming de olur sorunsuz!

>PS3/4 genel sıkıntısı;bu cihaz paneller ile tam bir "hand-shake" yapamadığı için hem hızı hem de stabiliteyi düşürüyor özellikle PS4 ile!!!
    örneğin PC den bu sorun olmazken veya çok az olurkan PS3/4 de daha fazla olabiliyor

dolayısıyla PS3/4 kullanımın da "özel" durum vardır!(bu da henüz çözülmüş değildir)

Sony ler veya eski Tosh ve bazı paneller bu konuda çok daha iyidir!

>HW(donanımsal) sorun kesinlikle değildir! mevcut Engine sisteminin işlem yapma(SW den)performansıyla alakalıdır bunlar!

>gelelim diğer yayınlardaki durumlarına;DTürk veya Receiver v.s 1.2. şıklar da yazdığım durum aynen geçerlidir,"stabilite" fix olarak bir çizgi de işlem yapamıyor!
    aksiyon arttıkça düşme yaşanması normaldir çünkü panelin hızı yeterli gelemiyor! anlık kesilmeler(drop-out/judder/stutter) dediğimiz sıkıntılar ortaya çıkıyor çünkü
    olası bir stabilite bozukluğu ""hıza yetişemeyip bir kaç frame geriye düşüp"" sonra işlemi yapıyor(drop-out)sizde bunu takılma olarak ileriki kareden yakalayınca
    o takılma dediğiniz hareketleri görüyorsunuz

>"stabilite" sorunu bütün bunları en başta yapıyor ve çoğu kere bunun aksaması sonucunda çeşitli bozulmalar oluyor,örneğin lag değeri iyi ve düzgün bir işlem de
    örneğin sabit 45ms de durursa sorun çıkarma veya 35ms olsun bu değer ama işlenen data çok hızlı ise o zaman lag değeri sürekli oynuyor ve bir 60msye çıkıyor
    sonra 35ms ye iniyor sonra 70ms ye çıkarsa falso yapacaktır demektir bir kere böyle çalışan bir işlem hatalı dır!

bizim sorunsuz ve stabil dediğimiz işlemde ise şu olmalıdır>>> lag değeri ya sabit ya da çok az oynamayla örneğin ortalaması "45ms" ise bunun 37/38-45/47ms gibi olması
    demek "stabildir"

bir diğer örnek ise şudur sizin lag değeriniz 35ms olarak bulunmuştur Game Mode ile(aslında teknik olarak böyle değildir!) ve bu değer eğer gerçek de böyle ise sorun çıkarmaz
    ve stabilitesi de düzgün ise! ve 35ms de zaten iyi bir değer gibidir! ama game başladı ve lag değeri bir 65ms bir 30ms bir de 80ms gibi değerler de oynuyorsa o zaman
    yine sorun var veya sizlerin bahsettiği sorunlar oluyor demektir

CRT olsa sıfır LAG olduğu için zaten sorun sıfır oluyor ancak "pixel-tabanlı" bu paneller de ise işlem sebebiyle hep bir gecikme yaşanıyor buda size sorunlar olarak geliyor!

yapılacak bir şey yok,FW leri bekleyeceksiniz ve düzeldiyse ne ala yoksa böyle sorunlar kalacak demektir!

son olarak;panel de

3D
    4k
    çeşitli işletim sistemleri olması(Webos/Andro/Tiz gibi)
    ARC port kullanımı!
    SmartTV dahil ıvır-zıvır özelliklerin çok fazla olması gibi

olması panellerin HIZ larını ciddi düşürmektedir! stabiliteyi de aşırı bozmaktadır!

örneğin 3D olmayan ve diğer sistemlerinde olmadığı entrylevel/32/37/40 gibi ebatlı paneller de HIZ olarak çok daha yüksektir

ebat 50 ve üstü demek bu konuda düşüş demektir!(PDP ler hariç)

++

ayrıca ayrıntılı ve bu güzel bilgiler için teşekkürler....

• Arkadaşlar aynı model tv tam bir yıldır kullanıyorum. şı an itibari ile tv açamıyorum. öndeki standby ışığı kırmızı yanıyor. kumanda dan yada akıllı kumandadan açma tuşunu basınca 2-3 kere kırmızı ışık yanıp sönüyor sonrada kırmızı ışık yanmıyor bu sıra tv de hiç görüntü renk ses yok . gene kumanda dan kaptma tuşuna basıyon standby kırmızı ışık geri geliyor. fişden çektim olmadı joystlik den de kapatım açtım olmadı kafayı yiyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtvolkanozbay

Arkadaşlar aynı model tv tam bir yıldır kullanıyorum. şı an itibari ile tv açamıyorum. öndeki standby ışığı kırmızı yanıyor. kumanda dan yada akıllı kumandadan açma tuşunu basınca 2-3 kere kırmızı ışık yanıp sönüyor sonrada kırmızı ışık yanmıyor bu sıra tv de hiç görüntü renk ses yok . gene kumanda dan kaptma tuşuna basıyon standby kırmızı ışık geri geliyor. fişden çektim olmadı joystlik den de kapatım açtım olmadı kafayı yiyecem

Servise gönder.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

quote:

Orijinalden alıntı: dtvolkanozbay

Arkadaşlar aynı model tv tam bir yıldır kullanıyorum. şı an itibari ile tv açamıyorum. öndeki standby ışığı kırmızı yanıyor. kumanda dan yada akıllı kumandadan açma tuşunu basınca 2-3 kere kırmızı ışık yanıp sönüyor sonrada kırmızı ışık yanmıyor bu sıra tv de hiç görüntü renk ses yok . gene kumanda dan kaptma tuşuna basıyon standby kırmızı ışık geri geliyor. fişden çektim olmadı joystlik den de kapatım açtım olmadı kafayı yiyecem

Servise gönder.

servis kaydı açtırdım şimdi bakalım ne olucak
  • Hocam bu standby ışığının 3 kere yanıp sönmesi neyden çıkmıştı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.