Şimdi Ara

5700 XT ile Tam 3 Yıl Süren Sorunlarımı Nasıl Çözdüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
3
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu kartı aldım alalı burnum çok afedersiniz pislikten çıkmıyordu. Kartın başlığına bunları yazmak yerine belki işine yarayan olur diye buradan sizlere de yardımcı olabilecek bir rehber hazırlamak istedim. Aslında çok kısa sürecek işlemlerimiz; herhangi bir biçimde BIOS modlaması da yapmayacağız. (Yapacağız ama soft mod diyelim; kartın BIOS'unu değiştirmeden...)

Rehber sonunda neler elde edeceğiz?

* Hemen hemen 0 gürültüyle çalışan, 0 takılma, 0 performans problemi yaratan bir 5700XT'ye sahip olacağız. 

Ne kaybedeceğiz?

* Sadece Adrenalin ve hemen hemen hiçbir işe yaramayan özelliklerini...

---

Detaylar için bir ufak Google yapmanızı rica ediyorum. Örnek veriyorum GPUZ'den ekran kartının biosunu çıkarma olayını tek tek burada yazmayacağım.

1. İlk olarak PC'de Ryzen Master, MSI Afterburner veya OC/UV yaptığınız hiçbir şey kalmasın. CPU için RyzenMaster kullanıyorsanız da ayarları BIOS'ta kalıcı hale getirip öyle başlayın işlemlere. Windows üzerinde hiçbir saat hızı değişimine ihtiyacınız kalmayacak.
    2. DDU Uninstaller indiriyoruz ve kuruyoruz. Son sürüm olmasına dikkat edin lütfen.
    3. DDU Uninstaller'ı açıyoruz ve en üstteki seçeneği seçerek AMD Driver'larına dair ne varsa silip süpürüyor ve bilgisayarı baştan başlatıyoruz. (Bu işlemi safe mode'da yapmanızı öneririm.)
    4. PC baştan başladıktan sonra AMD'nin en son stabil sürücülerini indiriyoruz ve MİNİMAL KURULUM seçerek yüklüyoruz. Yapacağımız işlemler sonucunda Full Install nedense hiçbir işe yaramıyor. Performansı berbat ediyor, takılmalar, oyundan atmalar bitmek bilmiyor. (Dileyen Full Install ile de deneyebilir Adrenalin özelliklerinden vazgeçemem diyorsa.)
    5. PC'yi baştan başlatmak isterse başlatalım. Son aşamada Adrenalin ile hiçbir işimiz kalmayasıya kadar restart'lara ok verelim.
    6. Gelelim rehberimizin en önemli kısmına... Buraya tıklayarak MorePowerTool ve buraya tıklayarak GPUZ indirelim. 
    7. GPUZ aracılığıyla BIOS'u çıkaralım ve MorePowerTool ile yükletelim.
    8. Buraya tıklayarak verilen her bir ayarı tek tek yapalım. Eğer sadece soft bir modlama yapmak istiyorsanız; sadece TDC Limit GFX'i 170'e alıp write edebilirsiniz bu arada... Bu kartın daha az ısınmasına sebep olacaktır.
    9. Ayarları her bir sekmede yaptıktan sonra Write diyip yeni sekmeye geçip o ayarı da yapıyoruz.
    10. Tümünü tamamladıktan sonra bilgisayarı baştan başlatıyoruz. Hepsi bu kadar. Canavar gibi performanslı ve sessiz, ısınmayan 5700XT hayırlı olsun.

OPSIYONEL:

Eğer bazı oyunlar açılırken pat diye kapanıyorsa; Forza Horizon 5 mesela... OC/UV kaşıntılı oyunlar var. Bunun için de MSI Afterburner kurup Power'ı %20 yaparak kaydediyoruz. Başka hiçbir ayara gerek yok.

Takıldığınız bir yer varsa yardım edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U2ME2 -- 19 Ocak 2023; 15:41:55 >

• Yıllarca Amd kartta kullandım Nvidia da, iki çipsette de sorun yaşamadım, forumda yazılan sorunlara asla denk gelmedim, bütçeme hangi çipset uygun geldiyse onu aldım şahsen illa o olsun bu olmasın diye bir derdim yok yani, beta olmayan son sürücüleri kurarım her zaman ve temiz şekilde kurulum yapmaya özen gösteririm, format atana kadar sistem stabil şekilde gittiği yere kadar gider bende...

Bazen de genel olarak yazıyorum bunu, gereksiz yere kullanıcılar sürekli driver ve o.c arayüz programlarını (vga ve ramlere o.c yapmaya asla değmiyor bu benim şahsi görüşüm) kurcalamaya başlıyor, donanımın da bu defa ayarları gidiyor, kendince bios kurmalar yok şunu kurunca daha iyi oluyor fazla fps alıyorum vb. durumlara girince çorba oluyor herşey.

• Bende 5700 XT kullanıyorum, sizin yaşadığınız sorunlar nelerdi ? 22.6.1 sürücüsü yüklü şu anda genel olarak performansından memnunum kartın. Sadece memory clock nedense boştada full oyundada hep sabit çalışıyor tek onu çözemedim.

• xmxksk kullanıcısına yanıt

Hocam FPS düşüşü, oyundan atma, donma, sıcaklık sorunları vs. saymakla bitmez. Belki benim kart optimize değildi.

• Bu kadar yazıyı görünce zaten insan duygusal olarak karttan uzaklaşıyor en iyisi hiç almamak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt

Samimiyetle söylüyorum, önermiyorum hocam.

Ben upgrade yaparsam bir daha AMD'ye bulaşmam. Ucuz etin yahnisi resmen.

• U2ME2 kullanıcısına yanıt

Ben çok almak istedim ama hep olumsuz yorum görünce gözüm korktu. Nvidia ile sorunsuz gidiyor. AMD canavar gibi donanım çıkarıyor yazılım kısmı patates.

• snakefatih kullanıcısına yanıt

Tercih işte hocam... Ben oyun içerisindeyken ALT-R yapıp bir keskinliği artırmak istiyorum örneğin; o Adrenalin bir türlü açılmıyor ya cinlerim tepeme çıkıyor mesela.

Tahammül edilebilecek gibi değil yazılım tarafı.

Ama dediğiniz de doğru; küçük tweak'lerle 4-5 bin lira kar ettiriyor size. Orası da başka bi şey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • U2ME2 kullanıcısına yanıt

Sizde baya sıkıntı yaratmış üzüldüm :( Oyunlarda benim kartın ortalama sıcaklığı 75 derece ( XFX marka 3 fanlı ) onun dışında donma atma hiç yaşamadım. Güncel tarihte mesela tek sorunum next gen güncellemesi ile witcher 3 ciddi fps kaybı yarattı oda genel sanırım.

Ama siz bu ayarlar ile performans artışı yaşadıysanız bende deneyebilirim. 5700 XT hala oldukça güçlü bir kart ve yakın zamanda güncelleme düşüncem yok

• Çile ve dert sahibi olmak isteyen AMD gpu ve cpu satın alabilir.

• Skylik S kullanıcısına yanıt

Az daha abartın lütfen. Hatta amd batsın, nvidia-intel tekel olsun. Kafalarına göre fiyatlandırsınlar ürünleri nasıl plan?

-Geçmiş olsun. Rx570 ile uzun süredir yolculuktayım tek sorunum oldu sadece. Şans işi bence bu olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 19 Ocak 2023; 21:30:3 >
  • Yıllarca Amd kartta kullandım Nvidia da, iki çipsette de sorun yaşamadım, forumda yazılan sorunlara asla denk gelmedim, bütçeme hangi çipset uygun geldiyse onu aldım şahsen illa o olsun bu olmasın diye bir derdim yok yani, beta olmayan son sürücüleri kurarım her zaman ve temiz şekilde kurulum yapmaya özen gösteririm, format atana kadar sistem stabil şekilde gittiği yere kadar gider bende...

Bazen de genel olarak yazıyorum bunu, gereksiz yere kullanıcılar sürekli driver ve o.c arayüz programlarını (vga ve ramlere o.c yapmaya asla değmiyor bu benim şahsi görüşüm) kurcalamaya başlıyor, donanımın da bu defa ayarları gidiyor, kendince bios kurmalar yok şunu kurunca daha iyi oluyor fazla fps alıyorum vb. durumlara girince çorba oluyor herşey.

Valla hiç alakası yok 10-15 yıldır hd 7850-r9 280-r9 380x-rx 580- rx 5700 xt kullanıcısı olarak amd nin bana plaket vermesi lazım o zaman   ben yıllardır amd fanı olarak çok memnunum  

E hocam, hem amd fanıyım diyorsun, hem de amd kartlardan memnunum diyorsun. Toplama ve çıkarmada "0" gibi birşey yazdığın.

• LEON-X kullanıcısına yanıt

Bu dediğiniz oldukça kırıcı... Bu konu özelinde yazdığınız için üzerime de alınıyorum. Kimse çalışan, gayet iyi bir performans veren bir kartı incik cıncık etmez.

Belli ki bu kartla ilgili bir sorun var ki zaten binlerce başlık var forumlarda.

çift monitör kullanıyorsanız 144 hz olacak şekilde, ondan kaynaklanıyor olabilir. ikinci olanı 60hz'ye çekmek sorunu çözüyor.

• Sylisyum kullanıcısına yanıt

Aynen kardeş hd 3450 r9 380 kullanmadım zamanında sallıyorum.

reddit
    R9 390 GPU clock speeds and memory clock stuck at 300 mhz and 150 mhz even while playing games.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/413l6t/r9_390_gpu_clock_speeds_and_memory_clock_stuck_at

Firmanın hissedarı olsanız bu kadar avukatlığını yapmazsınız firmanın :DDD

• LEON-X kullanıcısına yanıt

Bro asus rog 5700xtde kronik isi sorunu vardi 85/88c altina dusmezdi. Kronik Norm somun degisip cozulurdu yapayaman gpu voltaja undervolt yapardi.

Asus r280x dc2de hataliydi cizginin forumdaki acilan konudan sonra Asusu birakma sebebi buydu.. herkes karti garantiye gonderdi cizgi tamir etti degisim vermedi forumun 3/5 kisinin gazlamasi ve konuda milleti gaza getirmesiyle foruma uye olan niyazi saral konuyu gordu karar aldi kac yillik cizgi asusu birakti 

• 1080pde fazlasıyla yeterli bir kart olduğundan bende güncellemeyi hiç düşünmedim.
    Geçen haftalarda undervolt yaptım, 900/1950 yaptım değerleri csgoda filan anlık donmalar oluyordu azaldı.
    Adrenalinde tdp güç azaltma ayarı bi işe yaramıyo heralde ordan oynayınca bi sonuç alamamıştım ama UV işe yaradı daha az ısınıyor ve daha performanslı sanki.
    İşlemcileride aynı 3700x işlemciye clockları sabitlemezsen sürekli voltaj oynadığında boşta bile ısınıyor.
    Amd kartlar yıllardır Opengl uygulamalarda intel işlemcilerin dahili gpusundan kötü performans veriyordu son güncelleme ile onuda çözmüşlerdi. Yani yazılımla çözülcek bi sorun madem hiç mi test etmezler kendi ürünlerini

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben size kullanmadınız mı dedim?

Bir kart yüzünden tüm markayı silelim diyosunuz. Kim tek-el olursa kullanıcı kaybeder.

Gtx 760'ım bir anda bozuldu hiçbir ön hata vermeden siyah ekran. Nvidia'yı ölümüne kötüleyim mi şimdi?

Hatta o halde forumdan satmıştım. Linki bıraktım aşağıya.

https://forum.donanimhaber.com/satildi-arizali-gigabyte-gtx-760-wf--135193672

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 22 Ocak 2023; 9:25:34 >
  • Nvida dan tnt2,gforce 4, 9600gt, gtx460,gtx960,rtx2060,rtx 3060ti
    Amd olarak ati 9550
    Hatta ati 9550 ile ilk ve son olarak amd sempron 2600 islemci kullandım kasa hala calisir durumda
    Ben 1998 yılında ilk pc de anakart arızası yasadim baska pc lerde iki kez de guc kaynadı sorunu yasadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz4565 -- 22 Ocak 2023; 9:59:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.