Şimdi Ara

5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
4.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gösterdiğiniz PSU maalesef aşırı kalitesiz bir PSU. Corsair'in en kötü PSU'sudur. Kaliteli bir PSU ödünç alıp, test yapabilirsiniz.

PSU tier list:https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/
  • Manuel şekilde bios tuşu ile cihazı silent biosa aldım(en sağ). Pc açıldı fakat ilk bootta biosa attı direk bütün bios ayarları sıfırlanmıştı. Tabi bunun nedeni bios pilini çıkarıp takmamdır. Ddu ile driverı silip 2019 adrenalini yükleyeceğim. Şuan ki driver 20.4.2 WHQL 'ymiş. Benim şahsi düşüncem ekran kartının psu dan güç çekme konusunda sorun yaşaması. Bir kaç yabancı arkadaş 1200w psu ile bile sorun yaşadığını yazmış. Umarım her zamanki gibi driver kaynaklı bir sorundur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    80+ PSU'lar sertifikalı oluyor ve üzerlerindeki etiketteki değerleri sorunsuz bir şekilde sağlayabiliyorlar. Sahte 80+ PSU'lar da geziyor tabii piyasada. Her 80+ PSU iyi olacak diye bir kural yok tabii ki ama her iyi PSU 80+ olacak diye bir kural vardır diyebiliriz. Aslında enerji verimliliğiyle ilgili bir ibare ancak yüksek enerji verimliliği sağlayabilmek için çoğu zaman kaliteli bileşenler kullanmak gerekiyor zaten.
  • CreedDain C kullanıcısına yanıt
    Silent BIOS'a almak mantıklı bir karar olmuş. Umarım tekrar sorun yaşamazsınız. Elektronik biraz şans işi. Bu ekran kartında da anladığım kadarıyla şans faktörü olması gerekenden daha fazla bir rol oynuyor.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı 35w güç çekerken youtube videosu açıkken ekran siyah oldu ses bir süre devam etti ve 5 sn sonra ses de takıldı ve mavi ekran verdi windows bilgi alıyor derken altta hata olarak amd dosyalarından birisi göründü. Şimdi güvenli modda ddu ile driver silme işlemini gerçekleştiriyorum.

GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Hocam PSUların Bronze Gold Platinum vb sertifikaları, sadece şebekeden çektiği wattın ne kadarını işleyebildiği ne kadar oranda tasarruf edebildiğiyle ilgilidir.Asıl önemli olan psunun etiketinde yazdığı gibi 650 Wattsa 650W 750 Wattsa 750W değerini gerçekten verip vermediğidir. Yani içindeki bileşenlerin kalitesi önemlidir.Belli başlı sektörde eskiden beri olan markalar genelde giriş seviyesindeki psularını da kaliteli yapıyor denilebilir.Ama bazı markalar aerocool cougar vb. markalar ise genelde etiketinde yazdığı değeri veremediği gibi kötü senaryolarda da sistemi tam anlamıyla koruyamıyor. Genel olarak sisteme psu alınacakken marka model önemli elbette lakin fazladan 50-100 watt üstü almak daha garanti oluyor... PSU listesinden kaliteli olana bakılıp alınmalı. Hazır sistem satan Türkiye'de ki firmaların çoğu toptan baya baya ucuza aldığı kalitesiz bileşenleri sisteme koymakta. Özelleştir seçeneği olanlarda ise özelleştireceğiniz çeşitler çok kısıtlı kalmakta ve genelde diğerleri de çok kaliteli değildir. Şöyle düşünün sistemden gerçek anlamda anlayan kişi zaten o tarz sistem toplamaz.Satıcılarda elindeki ürünü mecbur satmak zorunda. Eğer ki kendi anlamıyorsa da bir bilene sorarak o sistemi yorumlatmak da. Keşke öncesinden tercih etmeseydiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasperPişmanlıktır -- 20 Ağustos 2020; 16:36:9 >

Kartın crash esnasındaki güç tüketimi sizi yanıltmasın. Tamamen rastgele gerçekleşen bir durum. Profesyonel ekipmanlarım olmadığı için ben de detaylı bir analiz yapamadım ama saatlerce oyun oynayıp sonra bir anda masaüstünde crash yaşayabilirsiniz. BIOS'ta işlemcinize manüel olarak 1.25V verip tekrar bir test yapabilirseniz iyi olur.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Ben normalde işlemcimi CBS ve PBO kapalı 3.6 ghz auto volt (1.1v civarı) kullanıyorum. Amd'nin oto oc'unu başarılı bulmuyorum.Bu şekilde hem serin hem de performans olarak büyük fark olmadığını düşünüyorum. Bu şekilde kullanmamın problemlerle bir bağlantısı olabilir mi? Birde anakartımda manuel volt yok sadece offset ayarı var ancak bu şekilde manuel volt verebiliyorum.
    Hayır, doğru yapıyorsunuz. Size yetiyorsa sorun yoktur zaten. Ben BIOS sıfırlandıktan sonra belki stock ayarlarda kullanmaya devam ediyorsunuzdur diye yazdım. PBO ve bu kart birleşince PSU ruhunu teslim edebiliyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 20 Ağustos 2020; 17:14:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CreedDain

650w corsair psu var. Donanım parçalarının her birini psu da dahil test ettim. Herhangi sorun görülmüyor. Arkadaşın driver önermesi normal çünkü amd driverları gerçekten böyle sorunlara neden oluyormuş. Yabancı kaynaklarda da çok konu ve video var bu şekilde. Pc bios pilini tak çıkar yapınca boot olabiliyor. Bu da garip bir ayrıntı kendim keşfettim. (daha önce bios pili çıkarıp takınca açılmıştı şimdi olmadı malesef)
    Dostum o güç kaynağı -Corsair Builder VS650 650W 80+ Power Supply- ise yüzde 85 verimliliğe sahip o da ortalama 550 watt yapıyor toplam, @TimeGuard'ın dediği gibi 410w+ çektiği durumlarda geriye kalan sistem bileşenlerine bu 140 wattlık güç yetmeyecektir. Haliyle bu nedenle sorun yaşıyorsun.

Yüksek kapasiteli ve kaliteli bir PSU alıp sorunsuz kullanıma devam edebilirsin. O ekran kartı çok iyi olmasına rağmen çok güçlü PSU'yu şart koşuyor. Yoksa bu tarz arızaların önüne geçemezsiniz.

Bende kullandım ve birebir aynı sorunları yaşadım. İster akım koruma al ister başka şeyler bir faydası olmayacak, çünkü sistemi yeterince besleyemiyor o PSU.

A+ ya da S Class minimum 750 watt bir PSU yeterlidir, sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz böylece.

Stabil dediğiniz eski sürücüyü yükleme sonucu değiştirdi mi?

Ayrıca negatif offset voltaj vermeden de denemek lazım. Yetersiz/Düşük voltaj stabiliteyi bozabilir diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ekran kartının iki tane güç girişi varya, psu dan iki ayrı pci express kablosu çekerek tak o girişleri, tek kablo üzerinden yapma.
    Bende msi mech gp oc 5700 var. Psu da coolermaster 650 watt 80+, tek kablo çektiğimde, nadirde olsa pc reset atıyordu, şimdi çift kablo çektiğimde in beri hiç reset atmadı.

• Hocam son sürüm 2020 stabildeyken de problem olmuştu. Sildim 2019 adrenalin yükledim yarım saat kadar sorun yoktu derken yine ekran no signal dedi kapandı. Şuan işlemci ve kasa fanları dönüyor. Ekran kartı fanları ve rgb si çalışıyor fakat monitörde görüntü yok. Ek olarak mouse klavye ışığı da yanmıyor sanırım boot sırasında ekran kartından sonra onları devreye soktuğu için. Herkes PSU dan dolayı olduğunu düşünüyor 7-8 ay boyunca hiç böyle bir problem yaşamamıştım ama yine de PSU yu değiştirebilirim. Herhangi bir yakınımda psu olsa bir kaç gün denerdim fakat çevremde öyle birisi de yok. Bilmiyorum ne yapacağımı incehesaptan almıştım problemi onlara söylesem muhtemelen kasayı yollamamı isterler. Sonuç olarak orada bilgisayar sorunsuz açılabilir sonuçta sürekli olan bir problem değil ara ara gerçekleşiyor. Ne yapsam bilmiyorum.

• Magnat_HiFi M kullanıcısına yanıt
    Hocam gördüğüm kadarıyla maalesef pcie kablosu tek halde gelip 2 ye ayrılıyor Y şeklinde yani.

Tamam o ikisinide kullanma, psu dan bir tane daha kablo demeti çek. Diğer girişede onu tak. Bir dene lütfen.

• Magnat_HiFi M kullanıcısına yanıt
    Yok ki hocam başka pcie kablosu sadece Y şeklinde tek kablo var ekran kartı için geri kalan kablolar ekran kartına uygun değil.

Sizin PSU linkini verdiğinizin eski revizyonu olabilir. 2 x 6+2 pin görünüyor:

5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    Yok hocam kutusunda benim de 2x yazıyor teorik olarak 2x ama tek kablodan 2 pcie kablosu geliyor Y şeklinde bir aldatma durumu söz konusu bence de. Hatta bende sizin gibi düşündüm kutu açılış videosu izledim orada da benim ki gibi Y şeklinde pcie kablosu.

• VS650'nin turuncu stickerlı eski versiyonunda da, beyaz stickerlı yeni versiyonunda da sadece tek bir PCIe kablosu vardır. İkisini de incelemiştim zamanında. 12V kanallarının sıkıntılarıyla meşhurdurlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.