Şimdi Ara

5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
4.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Durumu bilenlere yansıtıp yeni birşey daha öğreneyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayara enerji verince fanların dönmeye başlayıp boot edememesi ramlerden kaynaklı olabilir. Ramlerin voltajını artırıp deneyebilirsiniz. 1. 37 Volt gibi bir değer girebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU 'nu kontrol et. Çok elektrik harcayan bir ekran kartı kullandığını unutma. Afterburner ile test edebilirsin. Belkide silikon piyangon çok kötü oldu voltaj düşük geliyor kilitliyor.
  • Hocam bendeki siyah beyaz corsair yazısına sahip model. Evet dediğiniz gibi bundan 9 ay kadar önce ilk aldığımda 1 kez böyle pc kapanmıştı daha sonra açılmıştı bende internette hep driver sorunu yazdığı için umursamamıştım. Bu aya kadar hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Metro exodus, total war warhammer serileri, assasins creed origins, oddysey, GTA saymıyorum zaten hepsini oynamışlığım var. Bunun haricinde OCT ile PSU testi yapmıştım herhangi sorun çıkmadı. İşlemci testleri de yapmışlığım var yine herhangi bir sorunum yoktu. Ekran kartında ise Heaven testini yaptım en son, ard arda 3 defa yaptım ve emin olmak istedim yine herhangi bir sorunla karşılaşmamıştım. Sorunun ne olduğu konusunda gerçekten en ufak bir fikrim yok. Artık şans eseri kötü gününde olduğunda kapanacak iyi olduğunda sorun çıkartmayacak böyle gidecek sanırım. Böyle garip bir probleme sahip bilgisayar mantıken garantiye de yollanmaz. Artık işimiz şansa kaldı sorun çıkartmasın diye her açtığımızda dua edicez sanırım. Bende amd fanboyu olmasam da çok sevdiğim bir markadır hep desteklemişimdir fakat son bir aydır inanılmaz pişmanlık duyuyorum.

• CreedDain C kullanıcısına yanıt
    Cihazı test etme ve görme şansımız olmadı tabi ram , anakart hatta ssd yada bios ayarı buna sebep olabilirde.

Ama %80 bu psu ile sorunun çözülecektir.

gittigidiyor
    High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/high-power-750w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j750gd-f12s_pdp_519256915

Yenilenmiş olan vs650 modeli bile psu kalitesi olarak 4. Sınıf bir power supply ve high end tipi güç çeken ekran kartları ile kullanılması kesinlikle önerilmiyor.

Tier D • Recommended only for very cheap, iGPU systems

Corsair | Builder CX(-M) 2012 <=600W [green-label] - CV <=550W - VS 2017 [gray-label] - RM 2013 1000w [orange-label]

https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 20 Ağustos 2020; 20:54:10 >

• nerdeyse 10 ay olacak. Rog Strix Rx5700XT kullanmaktayım. Aynı sizin gibi ilk 15-20 gün siyah ekran vs. ile karşılaştım fakat ondan sonraki yazılımlarda bunu aştılar. Oldukça uzun süredir hatasız bir şekilde yüksek performans almaktayım. Kaldı ki 3500 TL'ye almıştım kartı. 240 hz monitör ile oynadığım oyunların bir çoğuna desteği sorunsuz verirken, iş için yaptığım kullanımlarda da işimi fazlasıyla gören performans almaktayım(Mimarım).

Yine de sağda solda meslektaşlarım sorduğunda gönlüm rahat bir şekilde tavsiye edemiyorum. Nvidia'ya yönlendiriyorum. Çünkü işimin yoğun zamanında ilk aldığımda bilgisayarı nerdeyse 1 günlük çalışmam aniden gelen siyah ekran sonunda çöp olmuştu(Düzenli kayıt almamam benim hatam tabi ki). Ama fiyat-performans kıyaslaması yapacak olursak şuan kusursuz durumda PC.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CreedDain

Yok ki hocam başka pcie kablosu sadece Y şeklinde tek kablo var ekran kartı için geri kalan kablolar ekran kartına uygun değil.
    Tek pci exp güç kablosu olması kötü olmuş en azından deneyebilirdiniz. Bence temiz bir windows kurulumu yapıp birde öyle deneyin.

Ben kendi sistemimde şu şekilde bağladım kartı.

5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.
    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.

• hagi10best kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynen ilk aldığımda yaşamıştım fakat 7-8 ay sorunsuz kullanıyordum ta ki bu aya kadar umarım siz sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edersiniz. Çünkü bu durum baya canımı sıktı.
  • CreedDain C kullanıcısına yanıt
    Random reset , black screen hatta donmaların bir çoğu sürücü sorunu değil genel karşılaşılan durumların %60-70 kadarında dandik (iyi markaların da düşük tier li bronze veya gold ürünleri dahil) yada uyumsuz yada yetersiz yada arızalı power supply sorunudur.

İkinci olarak ram üçüncü olarak ssd anakart işlemci ekran kartının donanımsal arızası yada ısısından veya yazılımsal sürücü çakışmaları elektrik kaçakları şase yapma gibi durumlarda olur. (Stabil olmayan ram işlemci stok değer , overclock ve undervolt dahil)

Bazende sadece kablolama hatasıdır psu kablosu kötüdür ekran kartı tek kablo ile beslenmiştir 12v eps cpu beslemesi tam yerine oturmamıştır vb..

Sürücüler ilgili bu sorunların sebepleri listesinde en sonda gelir.

Bunu bize sürücü sorunu olarak afedersiniz yediren kader utansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 21 Ağustos 2020; 8:48:9 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Bu bariz mühendislik hatasına belki sürücülerle müdahale etme şansı olabilir AMD'nin. Yanlış mıyım?
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Olamaz psu gibi psu alacaksın malesef bu ürün çoklu platform için test edildiğinden laptop , cep telefonu , konsol , apple , masaüstü pc o belli bir standartın altında uyumsuzluk yaratıyor olmasını güç kaynakları ile arttırıyor olabilir bunun amd ile ilgisi yok bir de şu var hep 3. Parti ürünlerde partner üretimi ürünlerde daha çok bu durum genel olarak stok referans tasarım kartlarda pek şikayet yok yani doğrudan amd ile veya sürücü ile bir alakası yok psu ya benzeyen 3. 4. Sınıf olmayan dünya Guru otoritelerince ve sektör standartlarını düzgün karşılayan güç ünitesi alacaksın psu bazlı çıkan sorunları engellemek için.

Yani burda aman high end tipi güç çeken veya harici gpu kullanımı için uzak durun kaçın neredeyse denilen tier c - d - e tipi güç ünitelerinden uzak durmak en ideal zaten mantıklı çözüm.

Yani AMD nin bir mühendislik hatası bir durumu yok burda sıkıntı partnerlerin kartlarında yoğunlaştığı için partnerler bir tık daha dikkat edecek kartların güç profiline yada gidip yukarda bahsettiğim tipte psu gibi psu alacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Ağustos 2020; 12:6:10 >

Veya benim gibi yapıp, ekran kartında AMD'den uzak duracaksın. Bu kadar üzen bir kart görmedim ben. Linus Tech Tips ve Anandtech forumlarında da millet hep bu sorunlardan ötürü isyan etmiş haklı olarak.

anandtech forums: technology, hardware, software, and deals
    Page 3 - [solved] Computer crashing & hard-resetting all over the place (was: Huge issues with RX 5700 XT, now with R9 270X too)
    https://forums.anandtech.com/threads/solved-computer-crashing-hard-resetting-all-over-the-place-was-huge-issues-with-rx-5700-xt-now-with-r9-270x-too.2576953/page-3

Adam en sonunda yeni bir PSU alıp kurtulmuş bizim burada önerdiğimiz gibi ama kullanıcılar olarak bu eziyeti yaşamak zorunda değiliz diye düşünüyorum. Reddit'te referans kartlarda sorun yaşayanlar dolu. AMD'nin savunulacak tarafı yok bu ekran kartlarında bence.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dpu92y/i_fixed_my_5700_xt_issues/

700W EVGA PSU ile referans kartta sorun yaşamış adam, iki ayrı kabloyla bağlayarak çözmüş sorunu. Anakarttaki PCIe portundan 75W, 6+2 PCIe kablosundan 150W güç verebiliyor PSU'lar rahatlıkla. Ben sırf kablo karmaşası olmasın diye Y-split kablolarla kaç tane sistem kurmuşumdur. Hiçbir sorun yaşamadım. 1080 Ti dahil. 2020 yılında yeni teknolojilerin daha az güç tüketmesini beklerim ben artık. Tam tersi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 21 Ağustos 2020; 13:39:4 >

• Griffith kullanıcısına yanıt
    Yani şimdi şöyle birşey var 5-25bin tl arasında satın aldığın bilgisayara 550 - 750 tl lik tier b gold psu almayı eğer eziyet görüyorsan yani o bilgisayarı kasa hediyesi gelen 200-300 liralık en fazla maliyeti olan psu ya emanet etmeyi uygun görüyorsan bence burda senin veya bu tip yaklaşan pc satıcılarının veya alıcılarının genel kabul gören universal standartlara yaklaşımı açısından bir mantık hatası var gibi.

Tbp yani faturaya hesapladığımız güç tüketimi düşük burda kısa süreli peak power ve aio partner kart üreticilerinin biraz geniş sert tuttuğu kart güç profilleri değeri bizi sıkıntıya iten malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 21 Ağustos 2020; 13:42:41 >
    Ben üst seviye olmayan PSU'larla muhattap olmuyorum bile ama Nvidia ekran kartlarının sorun yaşatmadığı senaryolarda benzer performanstaki AMD ekran kartları sorun yaşatıyorsa benim suçlayacağım taraf bellidir. Kendim sorun yaşamıyorum diye düşük bütçelerle, bronze PSU'larla bir oyun sistemi kurmaya çalışan, özellikle genç kullanıcıların hobilerinin burunlarından gelmesini görmezden gelemiyorum maalesef. Tabii ki her zaman kaliteli PSU tercih edilmelidir (özellikle ülkemizdeki gibi apartmanda biri klimayı açınca voltajın dalgalandığı korkunç tesisatlı binalarda) fakat AMD de kaliteli kart üretmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 21 Ağustos 2020; 15:3:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.