Şimdi Ara

5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
4.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şurda 2 tane öngörü de eksik olduğunu düşündüğüm nokta var.

1. 3. Parti aio partner yani sapphire , gigabyte üretimi özelleştirilmiş kartlarda daha çok bu sıkıntı oluyor görüldüğü üzere referans kartlarda böyle bu seviyede bir şikayet yok hatta partner markalı referans kartlarda bile pek bir şikayet yok. O yüzden amd üretsin değil partnerleri biraz daha belki dikkatli olsun demek daha doğru olur düşüncesindeyim.

2. Nvidia kartlarda bu tarz sorun yok tamamen şehir efsanesi nasıl şehir efsanesi yok değil yani var ama daha az var yada kendi içinde çözüme ulaştırılıp nvidia sorunsuzluğu ruhuna hızlıca geri dönüldüğü ve konu uzatılmadığı kapatıldığı için yani kısaca sorumluluk nvidia karta yüklenmediği için görülmüyor yada dikkatte kalmıyor.

Mesela al sıradan bir psu ile çalışabilecek bir model kernel power hatası kalitesiz psu dan %99.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-kernel-power-41-hatasi.1037536/

Amd kart alıp almamak kişinin kendi inisiyatifine yapacaklarına ve bütçesine kalmış bir durum ben senelerdir amd de alıyorum nvidia da alıyorum gerekirse nvidia için psu değiştirdim bir daha da değiştiririm ama karta yada firmaya kart satın alma bazında doğru f/p ürünü ise hiç bir zaman mesafeli yada ön yargılı olmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 21 Ağustos 2020; 14:2:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CreedDain C kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle corsair 650w +80 kullanıyorum msi rx 5700 xt gaming x seri kullanıyorum öncelikle marka seçimin bana göre yanlış ben de sapphire almayı düşünüyordum isim vermim technopat da danıştım konuştuk adam bana direk bana uzak durmam ve daha iyi marka yönelmem gerektiğini söyledi iyi ki dinlemişim sistemim de en ufak sorun yok yağ gibi alıyor maşalh 👌

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deswaaa

Hocam öncelikle corsair 650w +80 kullanıyorum msi rx 5700 xt gaming x seri kullanıyorum öncelikle marka seçimin bana göre yanlış ben de sapphire almayı düşünüyordum isim vermim technopat da danıştım konuştuk adam bana direk bana uzak durmam ve daha iyi marka yönelmem gerektiğini söyledi iyi ki dinlemişim sistemim de en ufak sorun yok yağ gibi alıyor maşalh 👌
    O 600w 80 plus Concord, Frisby, Platoon, Hadron, Everest, Powerboost, TX vs düşük tier cihazlar bu seviye aletler brocum çoğu tier d veya e.

Birtek şuanda oda cooler masterin 80+ 650w olan modeli var tier b ama düşük öncelik sınıfında 80+ white o beni kurtardı diyen var sorun yaşadım diyen var yani hazır kasa psu lar arasında , o en iyisi gibide olsa biz işimizi garantiye almaya bakıyoruz okadar çok bu sebeple sorun yaşayan var ki a marka çalışıp b marka çalışmadığı zamanda olmuyor malesef.

Jonnyguru linustechtips veya igorlabs ile falan direkt görüşüp fikir falan da alarak ilerliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 21 Ağustos 2020; 22:7:49 >

• Igor Wallossek'le görüştüğümde ona Sapphire kartlara, Powercolor BIOS'u falan atarak sorunu çözebilir miyiz diye sordum. Bana hiçbir fayda sağlamayacağına dair geri dönüşte bulundu ve tüm bu sorunların tamamen dandik PSU'lardan kaynaklandığını doğruladı.

Sapphire ile fazla sorun yaşandığını görmemizin tek sebebi fiyatından ve pulse modellerinin yıllardır devam eden popülerliğinden dolayı herkes tarafından tercih ediliyor olmasıdır.

5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.

PSU alırken bütçeyi kısmak demek, iki PSU almak demektir. Üst seviye kartları takmayın şu dandik aletlere artık veya aynı FPS'i görmek için Nvidia'ya fazladan binlerce lira dökün. Siz bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 21 Ağustos 2020; 22:14:35 >

• Griffith kullanıcısına yanıt
    İbretlik bir yazışma olmuş

Hiperaktif Ryzen 3000'ler, PBO kapatarak ya da manuel hız aşırtma ile dizginlenebiliyorken;

Hiperaktif Radeon 5000'ler, dandik PSU bolluğu ve dengesiz şebeke altyapısının katkısıyla meydanı epeyce boş buldular. PSU'lara ayar vermek gibi bir misyon yürütüyorlar.

Uzunca süredir sürüm notlarında yer alan malum siyah ekran sorununu çözmeye çalışan ekibin bilgisayarlarındaki PSU'lar da böyleyse (en azından 1 tanesi yeterli) tam şamata olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: extagon

senin sorunun sürücünün dışında bir sorun. boot olmuyor diyorsun adam driver öneriyor sana psu kaç w?
    :D malesef bilende bilmeyende konuşuyor klavye işte elektiriğini kesemiyorsun ki :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Igor Wallossek'le görüştüğümde ona Sapphire kartlara, Powercolor BIOS'u falan atarak sorunu çözebilir miyiz diye sordum. Bana hiçbir fayda sağlamayacağına dair geri dönüşte bulundu ve tüm bu sorunların tamamen dandik PSU'lardan kaynaklandığını doğruladı.

Sapphire ile fazla sorun yaşandığını görmemizin tek sebebi fiyatından ve pulse modellerinin yıllardır devam eden popülerliğinden dolayı herkes tarafından tercih ediliyor olmasıdır.

PSU alırken bütçeyi kısmak demek, iki PSU almak demektir. Üst seviye kartları takmayın şu dandik aletlere artık veya aynı FPS'i görmek için Nvidia'ya fazladan binlerce lira dökün. Siz bilirsiniz.
    Temiz iş.

Konuya dönersek arkadaşın açılmama sorunuda varsa ramleride sıkıntı olabilir uyumsuzluk yapıyor olabilir bunuda ekleyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epirus

İbretlik bir yazışma olmuş

Hiperaktif Ryzen 3000'ler, PBO kapatarak ya da manuel hız aşırtma ile dizginlenebiliyorken;

Hiperaktif Radeon 5000'ler, dandik PSU bolluğu ve dengesiz şebeke altyapısının katkısıyla meydanı epeyce boş buldular. PSU'lara ayar vermek gibi bir misyon yürütüyorlar.

Uzunca süredir sürüm notlarında yer alan malum siyah ekran sorununu çözmeye çalışan ekibin bilgisayarlarındaki PSU'lar da böyleyse (en azından 1 tanesi yeterli) tam şamata olur
    O listede kullanıcı raporlarının yoğunluğuna görede eklenen sıkıntılar vardır adamlar herkese düzgün psu ve kaliteli display port yada hdmi kablo veya özel olarak sistem stabilite testi için gidip sistem sorununu tespit edecek ram , işlemci vb.. Görevli gönderemeyeceğine göre iyi kötü bazı sıkıntılar bitse bile ki sürücüde %97 sorun yok artık hep kötü psu belası çıktı sıkıntı yada stabil olmayan ram veya işlemci gibi.. Bir süre daha minor error olarak kalır.

Bu listede tier a ve b de ideal minimum 750w altına düşen high end tipi güç çeken kart kullanıcıları yada yeni nesil kartını gene düşük tier (tier c-d-e) sınıfı ürünlerde kullanan insanlar malesef her daim her markada az yada çok sıkıntı yaşamaya hazır olmalı.

https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

Ve binlerce lira verdiği ekran kartının yada sisteminin bozulma olasılığınada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Ağustos 2020; 11:19:5 >

• Bu kartların üzerinde veya nette minimum şu amper şu watt PSU gerekir yazmıyor mu
    Amma da dert oldu bu aralar

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Bir zamanlar (Aralık 2009) şöyle bir konu açmıştım:

## nVidia ve AMD-ATi Grafik Sürücü Sürüm Notları (Release Notes) - İnceleme ##

https://forum.donanimhaber.com/nvidia-ve-amd-ati-grafik-surucu-surum-notlari-release-notes-inceleme--36209199

O dönemde de neredeyse 7/24/365 sürücü tartışmaları olurdu.

İçeriği okuyanların bir kesimi artık pek ses etmemeye başlamışlardı.

İronik olansa ben hiç AMD/ATi grafik kartı almadım. En son bilgisayarımda ise entegre AMD/ATi grafik vardı (o zamanlar işlemciye değil anakart çipsetine entegre edilirlerdi).

• Epirus kullanıcısına yanıt
    Çözdük brocum 5700xt için farkında olmadan düşük tier (C-D-E) ve 750W altı ürün alırsanız muhtemel üzülürsünüz iş tamamen şansa kalır gene 650-700w ile kurtaran örnekler de var ama tier b 750w ürün olup çift besleme bağlayanlarda kartta arıza yoksa neredeyse sıfır sorun.

Örneğin bu modelde şimdilik işler on numara beş yıldız gidiyor.

akakce.com
    High Power Performance Gold GD HP1-J750GD-F12S Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-performance-gold-gd-hp1-j750gd-f12s-fiyati,513006375.html

@Epirus

En güncel ve bilimsel kıyaslama bu ulaşabildiğim.

techpowerup
    QA Consultants Determines AMD's Most Stable Graphics Drivers in the Industry
    https://www.techpowerup.com/246025/qa-consultants-determines-amds-most-stable-graphics-drivers-in-the-industry

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Ağustos 2020; 12:31:56 >

• Buna bir.üst konu iyi olur aslında
    5700xt alacakların dikkatine diye
    Forumlar bunun için var

• Sık sık söyledik sonsuz örnek var bizim forumda dünya forumlarında vs duyan duymuştur umarım.

Alıntı @Griffith:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145163207

anandtech forums: technology, hardware, software, and deals
    Page 3 - [solved] Computer crashing & hard-resetting all over the place (was: Huge issues with RX 5700 XT, now with R9 270X too)
    https://forums.anandtech.com/threads/solved-computer-crashing-hard-resetting-all-over-the-place-was-huge-issues-with-rx-5700-xt-now-with-r9-270x-too.2576953/page-3

Adam en sonunda yeni bir PSU alıp kurtulmuş bizim burada önerdiğimiz gibi ama kullanıcılar olarak bu eziyeti yaşamak zorunda değiliz diye düşünüyorum. Reddit'te referans kartlarda sorun yaşayanlar dolu. AMD'nin savunulacak tarafı yok bu ekran kartlarında bence.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dpu92y/i_fixed_my_5700_xt_issues/

700W EVGA PSU ile referans kartta sorun yaşamış adam, iki ayrı kabloyla bağlayarak çözmüş sorunu. Anakarttaki PCIe portundan 75W, 6+2 PCIe kablosundan 150W güç verebiliyor PSU'lar rahatlıkla. Ben sırf kablo karmaşası olmasın diye Y-split kablolarla kaç tane sistem kurmuşumdur. Hiçbir sorun yaşamadım. 1080 Ti dahil. 2020 yılında yeni teknolojilerin daha az güç tüketmesini beklerim ben artık. Tam tersi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Ağustos 2020; 13:2:24 >

Yalnız bu spesifik bir örnek.

Sonuçta bu kartlar on yıllardır surekli geliştiriliyor. Doğal olarak her jenerasyon için hazırlanan sürücüler de farklı oluyor.

Örneğin:

İyi bir ürün geçmişimiz var. Sürücülerimiz de rakiplere göre daha iyi (sorunsuz, stabil) olsun. Öyle bir dönem oluyor ki hem rakipleri geçmek, hem de daha çok para kazanmak için sürücü işini savsaklıyoruz.

https://forum.donanimhaber.com/nvidia-geforce-196-75-whql-surucusunu-kaldirdi--38227357

Oha! bizim meşhur sürücülerimiz resmen kendi grafik kartımızı yakıyor.

• Şuan şüphelerim ekran kartı ve PSU'dan ziyade ram'lere doğru kaydı. Ram overclock işlemi yapıp daha sonra stabilite test edenlerde benzer çökme sorunun olduğunu gördüm. Bilgisayarın aniden takılması, sesin de bir kaç saniyeliğine takılması. Daha sonra kendisini resetlemesi, eğer boot olmazsa biosun kendisini sıfırlayıp ya da sizin mecburen biosu sıfırlayıp düşük mhz ram ile sistemin açılması vb. Ekranın gitmesinin nedeninin de pc boot olurken ramlerin ekran kartından önce kontrol edilip aktive edilmesine bağlıyorum. Şuan ramleri autoda DOCP kapalı halde kullanıyorum yani 2133mhz'de bu şekilde ciddi performansdan feragat etmiş olacağım fakat bu şekilde kullandığım süreçte çökme, takılma, resetleme vb. problemler devam etmezse ram'lerin problemin altında yatan neden olduğuna karar vereceğim.

Bu arada ramlerin markası Corsair 2x8gb 16cl, ram kodu:''cmk8gx4m1d3000c16'' DOCP açıkken ramler 3000mhz - 16 20 20 38 - 1.35v ile çalışıyor. DRAM calculator'dan 3000mhz için önerilen ayar çıkarttığımda 1.35v'da çok daha düşük timingleri gösteriyor. Bu yüksek timingler ile bile sorun çıkartan bir ramin o önerilen ayarlarla iyi çalışabileceğini düşünmüyorum. Muhtemelen ramlerin asus anakart ve ryzen ile uyumlu olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CasperPişmanlıktır

Hocam PSUların Bronze Gold Platinum vb sertifikaları, sadece şebekeden çektiği wattın ne kadarını işleyebildiği ne kadar oranda tasarruf edebildiğiyle ilgilidir.Asıl önemli olan psunun etiketinde yazdığı gibi 650 Wattsa 650W 750 Wattsa 750W değerini gerçekten verip vermediğidir. Yani içindeki bileşenlerin kalitesi önemlidir.Belli başlı sektörde eskiden beri olan markalar genelde giriş seviyesindeki psularını da kaliteli yapıyor denilebilir.Ama bazı markalar aerocool cougar vb. markalar ise genelde etiketinde yazdığı değeri veremediği gibi kötü senaryolarda da sistemi tam anlamıyla koruyamıyor. Genel olarak sisteme psu alınacakken marka model önemli elbette lakin fazladan 50-100 watt üstü almak daha garanti oluyor... PSU listesinden kaliteli olana bakılıp alınmalı. Hazır sistem satan Türkiye'de ki firmaların çoğu toptan baya baya ucuza aldığı kalitesiz bileşenleri sisteme koymakta. Özelleştir seçeneği olanlarda ise özelleştireceğiniz çeşitler çok kısıtlı kalmakta ve genelde diğerleri de çok kaliteli değildir. Şöyle düşünün sistemden gerçek anlamda anlayan kişi zaten o tarz sistem toplamaz.Satıcılarda elindeki ürünü mecbur satmak zorunda. Eğer ki kendi anlamıyorsa da bir bilene sorarak o sistemi yorumlatmak da. Keşke öncesinden tercih etmeseydiniz.
    Sayın CasperPişmanlıktır,

Ama bazı markalar aerocool cougar vb. markalar ise genelde etiketinde yazdığı değeri veremediği gibi kötü senaryolarda da sistemi tam anlamıyla koruyamıyor.

Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu?
    Hangi model Cougar PSU kullandığınızı öğrenebilir miyim?
    Lütfen fotoğrafını ekleyin.
    Ve gerçekten ne gibi bir testlerden geçirip de bu yargıya vardığınızı merak ediyorum.
    Lütfen forum üyeleriyle paylaşın.

• OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak söyleyecek koruyamıyor veremiyordan ziyade kullanıcıların 5700xt + cougar stx 700 psu ile bozulan stabil olmayan psu değişmeden düzelmeyen örneklerine hitaben söylemiştir.

80 plus olunca kaliteli olmuyor dostum.

TecLabyoutube
    Mais LIXO no mercado de fontes de alimentação! (mais na descrição)
    https://www.youtube.com/watch?v=GeFdZeSsRcE&feature=youtu.be

Bakın cougar stx 700

Sorun 1
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/guec-kaynaklarini-bozan-5700-xt-sistem.1022557/

Sorun 2
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144748187

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Eylül 2020; 14:34:17 >

• Kasa ve özellikle psu. Bunları bir kere alacaksınız ama tam alacaksınız yoksa böyle sorunlar yaşanıyor. Özellikle bizim gibi parası devamlı devalüe olan ülkelerde çok büyük zararlardan kurtulursunuz benden söylemesi. 8 senedir haf-x ve corsair ax850 kullanıyorum hala da high end bileşenlerle kullanmaya devam ediyorum.

Sayın Timeguard,

Sorun 1https://www.technopat.net/sosyal/konu/guec-kaynaklarini-bozan-5700-xt-sistem.1022557/

'Güç Kaynaklarını bozan 5700 xt sistem' başlığından PSU'da problem olduğunu nasıl çıkarıyorsunuz?
    Yazıyı okumadığınız ya da bilinçli olarak çarpıttığınız belli.
    Kullanıcı kullandığı bir bileşenin PSU'ya zarar verdiğinden bahsediyor. Aynı ürünü kullanan farklı kullanıcılar da (farklı marka PSU ile) benzer deneyimi yaşadıklarından bahsediyor ve siz buradan Cougar STX 700'ü sorunlu ilan ediyorsunuz öyle mi?

Sorun 2https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144748187

Kendinizi referans verdiğiniz bir yazışmanın neresini düzeltebilirim sizce?

Teklifimi tekrar ediyorum. Lütfen patlayan, çatlayan PSU'nun seri numarasını ve faturasını paylaşın.
    Yoksa duyumlarınıza göre bir markayı kötülemekten vazgeçin.
    Ya da bir markayı kötüleyip diğer markayı ön plana çıkarmayı. Sanırım anladınız ne demek istediğimi.

• OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Sayın OK_comsis patlama çatlama mecazi yani (elimizde kaldı patladı gibi) stabil çalıştırmadı sistem arıza verdi gibisinden konuyu çarpıtan sizsiniz technopattaki arkadaş psu larını değiştirmek zorunda kaldı en son iyi a tier kalitesi yüksek psu almak zorunda konunun sonuna bakın öteki arkadaşta kaliteli psu alınca sistemi normal çalıştı elde iki tane üst üste örnek oluncada doğal olarak tavsiye edilmez bu model .

Sorunlu değil önerilmez 5700xt kartında (modelden modele değişebilir) stabil çalıştırmama ihtimali var diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 24 Ağustos 2020; 17:11:23 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.