GIGABYTE 790XTA-UD4 anakarta sahibim bildiğim kadarıyla x8-x8 olarak çalışıyor anakartım ikinci kartı alıp crossfire yapamıyım mı ve bu anakart ile performans alabilirmiyim birde sapphire 5770 v2 sahibiyim aynı model almak zorundamıyım farklı bir model mesela vapor-x veya başka bir marka alsam bir problem yaratırmı cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: sodom79
GIGABYTE 790XTA-UD4 anakarta sahibim bildiğim kadarıyla x8-x8 olarak çalışıyor anakartım ikinci kartı alıp crossfire yapamıyım mı ve bu anakart ile performans alabilirmiyim birde sapphire 5770 v2 sahibiyim aynı model almak zorundamıyım farklı bir model mesela vapor-x veya başka bir marka alsam bir problem yaratırmı cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
Crossfire hakkında araştırma yapmadım, bilmiyorum ama şuna cevap verebilirim; vapor-x vs. bunlarda değişen şeyler genelde fan, marka vs. dir. Bazen ufak tefek saat hızı farkları olabilir ama sorun teşkil etmez. 5770 olduktan sonra her türlü kullanırsınız. Kart aynı olsun, modelinin aynı olup olmaması önemli değil kısaca.
kardeş bi problem yaratmaz sonuçta aynu GPUya sahipler 5770 in CF performansı gerçekten mükemmel diyebilirim bu testlerde GTX480 bile bazı testlerde geride bırakmış artık sürücü sorunumu yoksa gerçekten kartın CF potansiyeli bu kadar ii mi..? ben şahsen CF yapman taraftarıyım ama.. bu anakartla tam performans alamıcan kesin 16x 16x olsaydı tadından yenmezdi
kardeş oradaki model 5850 5770 de aynı performansı vericek die birşey yok.. ama ordada sölediğim gibi CF yapma taraftarıyım..
Cevaplar için teşekkürler aslında tek 5770 şu an bana yetiyor fakat anakartın x8 -x8 de olsa desteklemesi ve güç kaynağımın yeterli güçte olması beni crossfire yapmaya teşvik ediyor daha fazla kare almak kötü olmasa gerek ama forumda okuduğum kadarıyla ms sorunu varmış daha fazla kare alıp fakat akıcılık kaybı yaşamak istemiyorum. Aslında denemeye değer memnun kalmazsam diğer kartı elden çıkarabilirim daha sonra üst model tek kart alabilirim tekrar teşekkürler
düşünme tarzın güzel dnemeye değer ve sonrada çok rahat bir şekilde elden çıkarabilirsin..
Cevaplar için teşekkürler aslında tek 5770 şu an bana yetiyor fakat anakartın x8 -x8 de olsa desteklemesi ve güç kaynağımın yeterli güçte olması beni crossfire yapmaya teşvik ediyor daha fazla kare almak kötü olmasa gerek ama forumda okuduğum kadarıyla ms sorunu varmış daha fazla kare alıp fakat akıcılık kaybı yaşamak istemiyorum. Aslında denemeye değer memnun kalmazsam diğer kartı elden çıkarabilirim daha sonra üst model tek kart alabilirim tekrar teşekkürler
MS yi bende çok araştırdım.Kullanmadan etmeden yorum yapıyor herkes.Öyle bir şey yok.Sen daha önce bu işi yapmış birine danış. Kloroform 'dan bahsediyorum.Bu arkadaşa sor varmıymış MS yokmuymuş.Bende yapacaktım 5770 cf ama kartın tipi hoşuma gitmemişti v2 modeldi referans modeldende bulamamıştım o yüzden vazgeçtim.Ama MS yüzünden vazgeçeceksen yazık etmiş olursun.Bende 5850 cf yapmayı düşünüyorum.
Kloroform ustad yardımcı olur bu konuda
Sadece 2. kartı alırken dikkat etmen gereken nokta fabrika çıkışlı oc li modellere fazladan para verme, soğutma için konuşmuyorum saat hızları için diyorum. Senin elindekinin standart hızlarda bir 5770 olduğunu varsayarsak 2. kart her halükarda fabrika hızlarına düşürülecek crossfire için. Onun dışında gpu nun 5770 olması yeterli cf için, farklı marka, v2, v1, değişik soğutma vs cf yapmana engel değil.
hazır konu açılmışken sorayım gerçi kendi konumda cevap alamadım burda sorayım dedim iki farklı anakart modeli arasında kaldım
birisi: msi=> p55-gd65 modeli vatan bilgisayarda 16x+16x pci-e ile cf veya sli yapabilme özelliği var mıdır böyle bir özellik diğeri: gigabyte=> p55a-ud4 sata3 usb3 destekliyor 16x ve 8x pci-e girişleri var
msi anakartın gerçekten böyle bir özelliği var mı 16x+16x cf için eğer yoksa gigabyte tercih edecem, eğer cf özelliği 16x ise 5770 cf nin gigabyte anakart alırsam almayı düşündüğüm toxic 5850 karşısında performansı nasıldır?? lütfen yardımcı olur musunuz???
burda senı etkıleyecek ıkı unsur daha var bırı ekranın buyuklugu cozunurlugu digeri işlemcin?
redline_59 hocam işlemci i5 750 monitör 21.5" led böyle bir sistem kurmayı planlıyorum ama kafamda soru işaretleri eksik olmuyor, çözünürlük 1920x1080 full hd
hatta şu modeli almayı düşünüyoruz ama yazın toplanacak sistem ağustos ayında şimdiden sorayım ki bilmediklerimi öğreneyim
hazır konu açılmışken sorayım gerçi kendi konumda cevap alamadım burda sorayım dedim iki farklı anakart modeli arasında kaldım
birisi: msi=> p55-gd65 modeli vatan bilgisayarda 16x+16x pci-e ile cf veya sli yapabilme özelliği var mıdır böyle bir özellik diğeri: gigabyte=> p55a-ud4 sata3 usb3 destekliyor 16x ve 8x pci-e girişleri var
msi anakartın gerçekten böyle bir özelliği var mı 16x+16x cf için eğer yoksa gigabyte tercih edecem, eğer cf özelliği 16x ise 5770 cf nin gigabyte anakart alırsam almayı düşündüğüm toxic 5850 karşısında performansı nasıldır?? lütfen yardımcı olur musunuz???
P55 Çipseti Crossfire modunda X16 X16 şeklinde çalışmaz.Crossfire yaptığında x8 x8 veya x8 x4 şeklinde çalışır.Eğer bu boardlardan birini almaya karar vermişseniz Gigabyte rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Crossfire modunda ise 5850 toxicle değil 5870 ile kıyaslamanız daha doğru olur.Hatta 5870'i geçtiği durumlarda oluyor.Forumda incelemeler mevcut.Bilgi sahibi olabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Tornado42
redline_59 hocam işlemci i5 750 monitör 21.5" led böyle bir sistem kurmayı planlıyorum ama kafamda soru işaretleri eksik olmuyor, çözünürlük 1920x1080 full hd
hatta şu modeli almayı düşünüyoruz ama yazın toplanacak sistem ağustos ayında şimdiden sorayım ki bilmediklerimi öğreneyim
butcenı tam olarak bılemıorum ama cf fılan yapıcaksan ve bu ıste meraklıysan max performanstan yanaysan 16x 16x calısan bı anakart alman lazım en azından aldıktan sonra bekledıgını karsılamama durumun olusmaz okadar para verdık bumu olcaktık demezsın anladın? ama 8x 8x cf de ucurum kadar bı etkı yaratmıor yanlız ust sevıye ekran kartlarının 8x cf leri orta alt gruptan dırek sıyrılıor yanı cosmus ıkı atı zorla dızgınlemıs gıbı olcaksın ama orta hallı ıkı ekran kartında fazla performans kaybı yasamazsın
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar ben gigabyte p55a-ud4 te karar kıldım ekran kartı olarak da 5850 toxic alacaz
quote:
Orijinalden alıntı: Tornado42
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar ben gigabyte p55a-ud4 te karar kıldım ekran kartı olarak da 5850 toxic alacaz
5850 toxic için fazladan 100 tl verilmez. HIS 5850 alıp ufaktan o.c yapın bari
bulunduğum şehirdeki vatanda(konya)standart 5850 yok o yüzden toxic olanını seçtim ha aklıma 100 tl civarı daha koyup 5870 almakta geliyor ama vatanda stok sorunu olmasa bunun dışında başka yerlere de bakacam standart 5850 için biosis olabilir ya da başka yerler gerçi bu ikisi dışında daha büyük bilgisayar firması görmedim konyada ben diğer pc satıcıları ya vatan bilgisayar aracılığı ile getirtiyor parçaları ya da biosis az bir kesim de şehir dışından getirtiyor o yüzden bana da iki alternatif kalıyor konyada ya biosis ya vatan hangisi bütçemize uygun gelirse onu alacağız inş
Anakartınız 16x+8x Destekliyor.Yani sizde 16x+8x olarak kullanabilirsiniz.Ben şahsen kendi anakartımda kartların arasında yeterince boşluk kalması açısından 16x+8x kullanıyorum.Performans kaybı şuan için yaşadığımı söyleyemeyeceğim.
Parantez içindeki yüzdeler 5770 CF'nin o karta attığı farkı gösteriyor.Parantez içindeki eksi değerleri ise 5770 CF'nin o karttan yediği farkı gösteriyor.Bu şekilde bir kıyaslama isze daha faydalı olur kanımca.Testler legionhardware sitesinden alıntıdır.