Şimdi Ara

5800 GÜNCELLEME SONRASI SOFT FORMAT MI? HARD FORMAT MI?(ÇÖZÜLDÜ) (USTALAR YARDIM!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar cok merak ettiğim bir konu bu? Nokia ovi suite uzerınden orjinal yazılım güncelleme yaptıktan sonra sistem otomatik olarak telefonu kapatıp acıyor ve yeni yazılım yuklenmıs oluyor. Acaba bu ıslem sırasında sistem format atmıs oluyor mu? Yoksa guncelleme sonrası kendımız format atmalımıyız boyle bi ihtiyac var mı?

Forumlarda soft format (*#7370#) ve hard formattan bahsedılmıs. Cogu arkadaslarımız guncelleme sonrası hard formatı onerıyor. Ancak hard formatın telefonun acılmama, kapanıp acılma yani sistemsel bı sorun yasandıgında atılması gerektıgınden bahsetmısler. Ayrıca telefona zarar verebıldıgınıde bıyerlerde okumustum. Soft formatınsa telefona zarar vermedıgını ve sıfırlandıgını okudum. Kımılerıde once soft format olmazsa hard format atılması gerekır dıye yazmıslar.

Benim bu konuda kafam karıstı. Ustalardan eğrisini dogrusunu ögrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. (Nokia ovi suit ile orjinal yazılım guncellemesi için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadry -- 24 Ocak 2011; 3:23:10 >

• soft format telefondaki kişisel ayarları restler,
    Hard format işletim sistemini resetler.

Yeni yazılım kurulmuş bir sistemde kişisel ayarlar daha yapılmadığından soft formatın bir fonksiyonu olmaz.
    Hard format ile isletim sistemi tekrar başlatılır ve kurulum tam anlamıyla yerine oturur.

Benim cahil anlatımımla olay bundan ibarettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xconnect

soft format telefondaki kişisel ayarları restler,
    Hard format işletim sistemini resetler.

Yeni yazılım kurulmuş bir sistemde kişisel ayarlar daha yapılmadığından soft formatın bir fonksiyonu olmaz.
    Hard format ile isletim sistemi tekrar başlatılır ve kurulum tam anlamıyla yerine oturur.

Benim cahil anlatımımla olay bundan ibarettir.
    yok usta olurmu oyle sey estagfurullah gayet guzel acıklamıssın. benim ogrenmek istedıgım daha teknık bır bılgı. yınede ilgine tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadry

yok usta olurmu oyle sey estagfurullah gayet guzel acıklamıssın. benim ogrenmek istedıgım daha teknık bır bılgı. yınede ilgine tesekkur ederim

hard format atmazsan çok garip hatalarla karşılaşırsın örneğin xm tuşu çalışmayabilir vs en temizi hard format at sen
  • Ovi suite ve nsu guncellemeden sonra format atmaz elle hard format atıcaksınız hafıza kartındaki data-private-sys-resource-system ve varsa python klasörlerini silin bu şekilde kartta temizlenmiş olmuş
  • quote:

diyelim senin telefonun v52 sen bunun üstüne cfw yükledin. yani v52 nin üstüne cfw yüklemek gibi bişey oluyor bu.sen soft ve hard format atınca v52 den kalan dosyalarıda siliyosun birde hafıza kartına reset atarsan tadından yenmez
  • Yazılımı jaf ile atınca hard format atmaya gerek yok zaten factory set tick koydugunuzdan jaf formatı otamatik atar
    Yukleme sonunda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cfw'de zorunlusunuz demiyo kimse ama atmakta yarar var diyor.
  • Onun hiç bi yararı yok kurulumdan sonra hard format atıcaksak jafda sus olsun diye full factory yazan yere tick atıyoruz ? Dikkat ederseniz cfw atınca tel bellegi komple bosalmış oluyor iş olsun diye format atıcaksanız atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Onun hiç bi yararı yok kurulumdan sonra hard format atıcaksak jafda sus olsun diye full factory yazan yere tick atıyoruz ? Dikkat ederseniz cfw atınca tel bellegi komple bosalmış oluyor iş olsun diye format atıcaksanız atın
    ben cfw atmaktan sonraki işlem için demıyorum zaten arkadaslar. telefonda orjinal yazılım yuklu v52. bu ıslemıde nokia ovi suite uzerınden yaptım usb baglantısıyla. ancak bu işlem sonrası format gerekırmı gerekmezmı dıye sordum soft veya hard olarak.

yada soyle farklı bi bakıs acısıyla sorayım. ben aldım telı goturdum kvk ya servıse dedımkı guncelleme ıstıyorum burda servıs gorevlısı arkadaslar guncelleme yaptıktan sonra bu format ıslemını yapıolar mı yapmıolar mı?
  • quote:

ben cfw atmaktan sonraki işlem için demıyorum zaten arkadaslar. telefonda orjinal yazılım yuklu v52. bu ıslemıde nokia ovi suite uzerınden yaptım usb baglantısıyla. ancak bu işlem sonrası format gerekırmı gerekmezmı dıye sordum soft veya hard olarak.

yada soyle farklı bi bakıs acısıyla sorayım. ben aldım telı goturdum kvk ya servıse dedımkı guncelleme ıstıyorum burda servıs gorevlısı arkadaslar guncelleme yaptıktan sonra bu format ıslemını yapıolar mı yapmıolar mı?

onlar yapıyorlar mı bilmem ama benim bildiğim güncellemeler sonrası hard format atılmalı yoksa çok garip problemler çıkabiliyor zaten bir dakikalık bir işlem hocam yedeklerinizi alıp hard format atın bence
  • Servis boxla attıgndan hard format atmaz jaf ile attıklarından program otamatik format atar oraya yazdım pcdn ovi ve nsu ile attıgınızda Hard format
    Gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

quote:

onlar yapıyorlar mı bilmem ama benim bildiğim güncellemeler sonrası hard format atılmalı yoksa çok garip problemler çıkabiliyor zaten bir dakikalık bir işlem hocam yedeklerinizi alıp hard format atın bence

oyle yapıcam zaten tesekkur edıyorum verdıgın bilgiye. son bı sorum olacak. gerek bu forumlarda gereksede baska forumlarda hard formatın saglıklı olmadıgı yonunde beyanlar okudum. bu konudakı dusuncenı almak istiyorum. tekrar tesekkur ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

quote:

oyle yapıcam zaten tesekkur edıyorum verdıgın bilgiye. son bı sorum olacak. gerek bu forumlarda gereksede baska forumlarda hard formatın saglıklı olmadıgı yonunde beyanlar okudum. bu konudakı dusuncenı almak istiyorum. tekrar tesekkur ederim

korkmayın hocam hard formatın bi zararını görmezsiniz sağlıksız bir tarafıda yoktur aynısını flash işlemi için deseler hadi derim adamlar tırsıyor tavsiye etmiyorda hard formattan kime ne zarar gelmiş

• Hard format olmasa en ufak sorunda telefonu açamazdık telefona zarar vermez
  • quote:

Servis boxla attıgndan hard format atmaz jaf ile attıklarından program otamatik format atar oraya yazdım pcdn ovi ve nsu ile attıgınızda Hard format
    Gerekir

tamam usta sana da tesekkur ederım. az once hard format saglıklımı degılmı dıye sordum senden de bılgı almak isterim
  • Zarar vermez emin ol
  • quote:

Hard format olmasa en ufak sorunda telefonu açamazdık telefona zarar vermez

okeydir. zaten konuyu acmama sebep olan olay suydu. guncelleme oncesı opera mobile yukluydu. guncelleme sonrası sadece soft format atmıstım. daha sonra tekrar opera mobile i yukledıgımde guncelleme oncesı kullanırken mevcut olan butun yer ımlerı tekrar otomatık olarak geldi. ilgimi cektı ve bu konuyu oyuzden acmıstım.
  • Dediğim gibi guncellemddn sonra hafıza kartındaki dedigim klasörleri sil uygulamalardan kalıntı kalmaz
  • quote:

Dediğim gibi guncellemddn sonra hafıza kartındaki dedigim klasörleri sil uygulamalardan kalıntı kalmaz

dediğin klasorlerı hafıza kartından sıldım. telefonun yedegınıde aldım. telı kapatıp yesıl+kırmızı+kamera+acma-kapama tuslarına basarak hard formatı gerceklestırdım. cok kısa surdu bu format ıslemı daha uzun surcek bıseymıs gıbı tahmın edıyordum. bu tuslara basılırken tel acıldı nokıa yazısı geldı ardından pini sordu pin ekranı gelınce cektım tuslardan parmaklarımı pini girdim ardından nokianın el sıkısma resmı geldi ve ulke saat tarih sordu . butun bu ıslemler 1 dk gibi kısa bı sure de gerceklesti. ana ekran degıstı. tel hafızasına da baktım 20mgdan 74.8 mg a cıkmıs. sanırım hard format atılmıstır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadry -- 19 Ocak 2011; 2:06:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.