Şimdi Ara

5800x3d'nizi soğutmayı nasıl başarıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu güçlü işlemciyi bazı kule tipi soğutucular kesinlikle yetmiyorken bazılarıda 240mmlik sıvı soğutmaların bile yetersiz olduğu söylenmiş. Bu işlemci için cidden 360mm den başka kurtaran soğutucu mümkün değil midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben 5800X3D ile Zalman Reserator 5 360 Sıvı Sogutma Kullanmıstım.Artık 360/420 AIO lazım ısınan islemciler icin Intel/AMD...

• huso kullanıcısına yanıt
    Kullanmıştım derken? 5800x3d den başka bi işlemciye mi geçtiniz? Veya başka soğutmaya mı geçtiniz

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Baska islemciye gectim. Sistemi komple satmıstım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi termal macun iyi marka 240 lık ile makul sıcaklıklarda çalışıyor.

• 240mm ile oyunlarda genelde 70i geçmiyor. Curve optimizer ile sadece -20 yapıp kullanıyorum. Ama boşta diğer işlemcilere göre yüksek çalışıyor bir tık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bourne90 B kullanıcısına yanıt
    240mm ile oyunlarda 70 i geçmiyorsa gözlerim baya parıl parıl olur hocam. Tecrübelerinize dayanarak şöyle kallavi oyunlarda 4-5 tane ss gelir mi işlemci sıcaklığını ve frekansını gösterecek şekilde? 5600x im var daha sıfır kutusunda, belki satar 5800x3d den açılış yaparım direk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Warzoneda daha 70 derece sıcaklık görmedim.

Cyberpunkda benchmarkda ve oyun içerisinde de 70i görmedim.

Bf2042 cpuyu sömüren bir oyun olduğu için 70in üzerine çıkıyor.

BF2042de artık oyun içi göstermiyor. Frekansda sürekli dalgalanma olmuyor.

Sıcaklık 80 dereceyi geçmedi süreç boyunca. Frekans hızı 4375e kadar düşerek dalgalı şekilde testi tamamladı.

• Büyük kasa ile birlikte artic 360mm sıvı soğutma
    kullanıyorum ha bide olmazsa olmaz pbo2tuner tabikide

• Arctic freezer 34 esports duo ve Lancool 3 ile gayette soğuyor.

• ayni soruyu 7800X3D icin sorsam ? NZXT H7 Flow ve Noctua NH-U12S aldim kargoda henuz. Umarim yeterli gelir soguk yerde yasiyorum hava sicakligi 10-12 derece.

• Bourne90 B kullanıcısına yanıt
    Soğutucu olarak ne var hocam sizde, model ürün olarak?

• 5800x3d'nizi soğutmayı nasıl başarıyorsunuz?

fikir vermesi açısından. 25 dakika olması lazım. 4k epic 7900xtx. soğutucu corsair h150i xt pro. quiet ayarda. asus helios kasa.

• 1200 liralık sıvı soğutucuyla 75 dereceden fazlasını görmedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    ML 240 v2

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Undervolt yaparak işler kolaylaşıyor. TDP 65 ayarlıyorum. Diğer türlü iyi bir termal macun ve Wraith Prism ile 87 derece en yüksekte.

• Çakma soğutucuyla dahi 60 derece üstüne çıkmaması lazım bu işlemcinin. AMD'nin açıkladığı güç tüketimi belli testlerde oyun esnasında ortalama 50w çekiyor.

Ya TR'de satılan çipler takoz yada ısınan AMD'nin bol keseden kullandığı cache bellek

280mm radyatörle bir süre 9700K 5.1Ghz kullandım yaz ortasında 180w çektiği halde 480mm radyatör baktığımı hatırlamıyorum :D gördüğü en tepe sıcaklık 67C oda minimum 3 saatlik çalışma sonrası suyun ısınmasından kaynaklı.

• TDP yüzünden değil 3dcache ısınıyor. işlemci %20 30 bile çalışsa UC4 ya da LTOU shader yaparken 90 derece görebilir çünkü cache ile yapıyor. diğer işlemciler %20 30 kullanımla yapamaz bu işi direkt cpu %100 çalışır. cache'nin yeri de tam göbekte değil tabi söylemeye gerek yok.

• SturmpioneeR kullanıcısına yanıt
    O programa gerek yok sanki hocam? Curve optimizer yok mu biosta? Veya kombo strike fonksiyonu varmış 3 e alınca aynı görevi görüyomuş

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Bellek ısınıyorsa çokda takılmamak gerek. ( anakart yanmadığı sürece ) bu işlemciye bir işlemci parası verip soğutucu alınca F/P olayı bitiyor. AMD kartlarda belleklerin 120C sorunsuz calıştığı zamanlar vardı ordan paha biçersek 90C çerez sayılır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.