Şimdi Ara

582D İstasyona Kalem Havya Bağlantı Şekli Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lukey 582D Modeli SMD Rework Station (Sıcak Hava)' m var. Başka bir sisteme ait kalem havyayı (Watt- Volt- Ohm aynı) bu cihaz ile kullanmak istiyorum fakat giriş soketleri farklı. Uçlarını ve bağlantısını bildiğim ve takacak olduğum kalem havya 5 Pin eski tip iken, istasyonda 6 pin miniDIN (PS/2 klavye & mousede kullanılan soketin aynısı bu arada) soket kullanıyor. Bu arada eski havyası da kayıp olduğu için içini inceleyip uçlarını bulamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

• Bende de TTechnic 852D istasyon var. 1 tane de yedek havya aldım fiyatı 7.5 tl. Fiyatını yazmamdaki sebep, belki elinizdeki havyayı modifiye etmek için uğraşmazsınız diye... neyse gelelim asıl konumuza,
    Havya da 2 uç rezistans için, 2 uç ısı sensörü ( termo kupl )için, 1 uç da şase ( topraklama için ) Uçlardan hangisi, hangisinin olduğunu bulmanız için, öncelikle havya soğukken, 2 tane ikili ucu ohm metre ile ölçerek bulun ve hangi uçta ne kadar ohm okuduğunuzu bir kenara yazın.
    Sonra havyayı ocağın üzerinde el yakacak kadar ısıtıp yine değer okuduğunuz uçları tekrar ölçün değeri değişen ikili uç ısı sensör uçlarıdır.

Bu bağlantı şeklide belki bir fikir verebilir.

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 21 Şubat 2013; 1:50:07 >

• Ben de istasyonu bugün aldım 80TL' ye sıcak hava üflemem daha önce yoktu. Ayarlı havya istasyonundan kalem havyayı sökerek bu cihaza takmak istiyorum. kalem havyanın uçları zaten ezberledim artık da, hava istasyonundaki uçları bu sistem için kullanıldığını ilk defa görüyorum. Sanıyorum istasyonun içini açarak uçlarını bulacağız. Bu arada eklediğim resimlere de bir kez bakmış olsaydınız, sizin eklediğiniz resimler ile hiç bir ilgisi olmadığını siz de anlardınız. Bilgiler için yine de sağolun...

Yeni aldığım istasyonun resmi de bu... (Her ne kadar tt techni c marsakını bazı forumdaşlarımız 7.5 tl ye aldığını iddia etse de 80TL' ye zor aldım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s-mailcaner -- 21 Şubat 2013; 1:31:45 >
  • quote:

Bu arada eklediğim resimlere de bir kez bakmış olsaydınız, sizin eklediğiniz resimler ile hiç bir ilgisi olmadığını siz de anlardınız.

Amacım size yardımcı olmaktı. Bu hazır cevaplılığınızı modifiye işleminde de görmek isteriz. Cihazı bitirince, resimlerini de buraya eklerseniz bizlerde, bilgilenmiş oluruz.

not...: Yedek havyayı 7.5 tl ye aldım. Yanlış anlaşılma olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 21 Şubat 2013; 1:38:05 >
  • Şimdi bazı konuları illa kulağından tutarak anlatmak gerekirken benim gibi anlama ve kavrama yetenekleri üstün kişiler maalesef kısa yoldan bazı şeyleri anlatarak çözüme ulaştırmak isitiyor. Bunun neticesinde de iletişim kopukluğu meydana geliyor. (Antenlerdeki Low pass filtre-High pass filtre-Band filtreleri yüzünden alıcı detektörün gereken işaret sinyalini çözememiş olması gibi...)

Bunlar da yeni resimler: İstasyonun elektrik girişi (Amerikan tipi elektrik girişi) ve kalem havya takılması için yapılmış fakat firma tarafından kalem havyası opsiyonlu olarak satılan istasyona ait giriş portu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s-mailcaner -- 21 Şubat 2013; 1:51:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: s-mailcaner

Şimdi bazı konuları illa kulağından tutarak anlatmak gerekirken benim gibi anlama ve kavrama yetenekleri üstün kişiler maalesef kısa yoldan bazı şeyleri anlatarak çözüme ulaştırmak isitiyor. Bunun neticesinde de iletişim kopukluğu meydana geliyor. (Antenlerdeki Low pass filtre-High pass filtre-Band filtreleri yüzünden alıcı detektörün gereken işaret sinyalini çözememiş olması gibi...)

Bunlar da yeni resimler: İstasyonun elektrik girişi (Amerikan tipi elektrik girişi) ve kalem havya takılması için yapılmış fakat firma tarafından kalem havyası opsiyonlu olarak satılan istasyona ait giriş portu.

benim gibi anlama ve kavrama yetenekleri üstün kişiler

Bu cümleyi yazmanıza gerek yoktu. 2 tane sağlam çalışan cihazdan, 1 cihaz yapmak istemenizden anlamıştım, Üstün anlama ve kavrama yeteneğinizin olduğunu;
    başarılar diliyorum, ustalığınızı modifiye edilmiş istasyonda da görmek istiyoruz.

Lütfen, modifiye ettiğiniz istasyonun, resimlerini burada paylaşın.

Forumdaki arkadaşlarda böyle kabiliyetlerin de... var olduğunu, görmek isteyeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 21 Şubat 2013; 2:05:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: photos

quote:

Bu arada eklediğim resimlere de bir kez bakmış olsaydınız, sizin eklediğiniz resimler ile hiç bir ilgisi olmadığını siz de anlardınız.

Amacım size yardımcı olmaktı.

Sayın forumdaşım darılmaca kırılmaca yok. Tabii ki sonucunu sizinle de paylaşırım... Bilgiler kefene girmez...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: photos

benim gibi anlama ve kavrama yetenekleri üstün kişiler

Bu cümleyi yazmanıza gerek yoktu. 2 tane sağlam çalışan cihazdan, 1 cihaz yapmak istemenizden anlamıştım, Üstün anlama ve kavrama yeteneğinizin olduğunu;
    başarılar diliyorum, ustalığınızı modifiye edilmiş istasyonda da görmek istiyoruz.

Lütfen, modifiye ettiğiniz istasyonun, resimlerini burada paylaşın.

Forumdaki arkadaşlarda böyle kabiliyetlerin de... var olduğunu, görmek isteyeceklerdir.

Eski cihazın istasyonu çalışmadığı gibi eski istasyona ait kalem havya 5 adet var tümünü de bu yeni istasyona uyarmak için uğraşıyorum. Bir tanesini uyarlarsam diğerlerini de çöpe atmayacağım hali ile. Ekmek bile 1 Lira olmuş İstanbul' da hiç ben elimdeki arızalı eşyalarımı çöpe atar mıyım...!!!

• Evet işlem tamam...
    1-2 Mass, Ground
    3-5 15Ohm Heater
    4-6 Sensor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.