Bildirim
5G İçin İhale Yapılacak mı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
1 Nisan 2016'da 4.5G kullanıma sunulmuştu. İhalesi de bu tarihten 6-7 ay önce yapılmıştı sanırım. Operatörler 4 sene önce yaklaşık 4 milyar euro ödeme yapmışlardı bu ihalede. Şu anki döviz kuru ile 26 milyar TL gibi inanılmaz bir miktara denk geliyor. 5G için de ihale yapılacaktır muhakkak. Operatörlerin bu ekonomik şartlarda 5G ihalesi için nasıl bir duruş sergileyeceklerini merak ediyorum doğrusu.
5G'nin aktif olarak kullanılmaya başlandığı bazı ABD eyaletlerinde çekilen videolara bakıyorum, 5G için daha erken olduğunu düşünüyorum. Bir defa inanılmaz derecede kapsama sorunu var gördüğüm kadarıyla.
Türkiye'de 5G'nin uzun bir dönem yalnızca çok merkezi alanlarda kullanıma sunulacağını düşünüyorum. Kırsal alanlarda, şehirler arası yollarda 5G'yi göreceğimizi sanmıyorum. En azından ilk etapta.
Bu arada; 800 MHz'den 4.5G yayını yaptıkları gibi, 5G'de de düşük frekanstan "5G görünümlü" bir hizmet sunarlarsa, "5G" yazısını telefonun ekranında görürüz tabii.(!)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
şu anda türkiyede 3g bile gereken hızı veremiyor. 5g ye geçileceğine 3g ve 4g nin hakkını versinler ilk önce.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X