Şimdi Ara

5G ne zaman tam kullanıma başlayacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5G'yi tam olarak ne zaman kullanabileceğiz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Valla konuşulduğu yok hocam 6g ye geçeriz muhtemelen bi 20 sene sonra.

• 5G'den önce sınırsız internet paketlerinin ne zaman artacağını merak etmek daha doğru olur.

• Bir rivayete göre Türkiye 5G’yi kullanmayıp,amariganın bu oyunlarına gelmeyip 4.5G ile bağlanacak hayata. 4 Buççuk G neyünuze yetmiyo bizim zamanımızda internet yoğudu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önce 4G hızını tam versinler hatta yarısına da razıyız ondan sonra düşünsünler

• Avengers.90 kullanıcısına yanıt
    bence bu ekonomi ile zor gecer geceriz

• 5G frekansı kullanmak ve 5G telefonları almak şu an için acelecilikten başka bir şey değil.
    4.5G hızında olması gereken değerlere erişmek öncelik olsun ; Ülkemizin her yerinde her operatörü kullanalım sonrasında herşey olsun isterim.(5-6-7 G)
    5G bana göre normal bir vatandaş için şu an pek önemli değil düşüncesindeyim, tabii kullanmak isteyen kullansın saygı duyarım.
    iyi forumlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GENERALCELL kullanıcısına yanıt
    her yer olmasa da bazi yogun yerlerde 4.5g yogunluktan hizlar yerlerde surunuyor en azindan yogun yerlerde hizlar ortalama 50 mbps yapabilseler oda yeterli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 21 Şubat 2024; 15:54:57 >
  • phasan P kullanıcısına yanıt

Kesinlikle katılıyorum size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5G ye gececegimizden hicbir umudum yok. Zaten soyle bir durum var. Kardesim turk telekom kullaniyor. İnternet hizi ortalama 30 - 40 mb cikiyor
    Ben ana hat olarak turkcell kullaniyorum. Genelde olcum yaptigimda 100mbit hizlari goruyorum
    İş hattim vodafone. Malesef vodafoneda bazen 2mbitleri bile gordugum oldu.
    İlk once stabil 4G verebilmeli hem de 3 operator birden.

• avrupadaki altyapı haritasına bakın. bir de türkiye'ye bakın. aradaki farkı ben en az 100 yıl olarak görüyorum.
    100 yıl önce demiryolu hatları önemliydi. bugün fiber altyapı aynı öneme sahip.
    hükümetin diğer şirketleri telekoma yatırıma teşvik etmesi lazım.
    köklü bir yatırım yapılmadan güzel ülkemiz, toprağımız, vatanımız, milletimiz malesef 5g'ye geçemeyecek.

• Geçerse 5g ye turkcell geçer ilk diğer operatorler altyapı olarak geride. 200 mb heryerde görebilirsin telekom 70 leri anca görüyor Vodafone hiç yok zaten ..

• xxpp kullanıcısına yanıt
    En yaygin operator fiberde turk telekom ama elindeki alt yapiyi kullanmiyor band kisiti uyguluyor turkcell hepsini kullaniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 24 Şubat 2024; 17:48:15 >
  • xxpp kullanıcısına yanıt

4g ye ilk Turkcel mi geçti peki ?

Turkcell in önceliğimi var ki ilk o geçsin

geçerse hepsi birlikte geçer

• barely1011 B kullanıcısına yanıt
    guzel olurda onuda yapacak devlet olmasi gerekli

• Konudaki beklenti ve önerilerin maalesef tamamı hatalı.

Öncelikle 5G'ye geçiş bir tercih değil zorunluluk çünkü o hayal ettiğiniz 4G hızlarını ne kadar altyapı yatırımı yapsanız da alamayacaksınız çünkü operatörlerin ellerindeki spekteum varlıklarının neredeyse tamamı yayında artık, yapılan yatırımlar ile 4G altyapısını artık ilerleyebileceği çok alan kalmadı. Dikkat ederseniz son 2 yıldır 4G'de hızlar yaval yavaş erimeye başladı çünkü attık yoğunluk 4G'nin sınırlarını zorlar hale geldi. Bu yüzden en azından prime lokasyonları rahatlatmak için 5G artık şart.

5G'ye geçişin önündeki en büyük engel ise 5G ihalesi. Operatörlerin 5G'ye geçiş için yetki ve ek spektrum satın alması gerekiyor. Bunlar olmadan resmi geçiş olamaz. 2015'te 4G ihalesinde devlet operatörlerden 4 Milyar EUR para aldı. Operatörler bu bedeli ödeyebilmek için döviz cinsinden borçlandılar, takip eden senelerde Lira'nın ciddi değer kaybetmesi sonucu da operatörler epey bir zarar etti. Bu nedenle operatörler 5G ihalesinde de yağlı bedeller ödemek istemiyorlar. İhale yapılabilmesi için de operatörler ve devletin öncelikle az çok orta bir noktada buluşması gerekiyor.

Ekonomi elbette zorlayıcı bir faktör olsa da altyapı yatırımları açısından çok büyük bir engel değil. Asıl mesele ihalenin yapılması. Yoksa baz istasyonuymuş, fibermiş bunlar ciddi dert değil. Zaten şuanki fiber varlığı da 5G için elverişli en azından Telekom'unki. Telekom da geçen sene BTK'ya diğer operatörlerin bazılarına fiber kiralamak için tarife önerini göndermiş ve onay almıştı.

5G ihalesini bu sene yapılmasını %60 ihtimal olarak görüyorum. %40 da 2025'e veriyorum. Eğer ihale bu sene yapılırsa en geç 2025 2.çeyrekte kullanmaya başlarız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.