Arkadaslar mekanim icin bi projeksiyon cihazi alicam koymak istedigim yer ile yansıyacak yer arasi 5 metre.. Bu uzaklik benim icin bi sorun olur mu? Hangi markayi tavsiye edersiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: emretzl
Arkadaslar mekanim icin bi projeksiyon cihazi alicam koymak istedigim yer ile yansıyacak yer arasi 5 metre.. Bu uzaklik benim icin bi sorun olur mu? Hangi markayi tavsiye edersiniz.
Merhaba
Daha önce almak istediğiniz makınadan örnek vereyim (PJ551D) 5 metreden widescreen olarak 3,3 metre diagonel görüntü alırsınız
Öncelikle uzaklıktan ne gibi bir sorun olmasından endişe ediyorsunuz bunu belirtseniz iyi olurdu. Mesafe arttıkça görüntü büyür. Ne büyüklükte bir perde kullanabileceğinize ve ne kadar mesafeden oturup onu izleyeceğinize öncelikle karar vermeniz gerekiyor. Bir de çeşitli projektörlerin resmi sitelerindeki döküman ve broşürlerinde her bir projektör için ne kadar mesafeden ne büyüklükte görüntü(min-max değerler) alınabileceği diagramlarla gösteriliyor. Onları da incelemeniz lazım. Ev sineması için mi kullanacaksınız yoksa iş-sunum amaçlı mı olacak ayrıca ?
Cevaplariniz icin tesekkurler ben yaklasik 2 m gibi bi goruntu almak istiyorm 3 olsa da problem olmaz ama onemli olan goruntunun kalitesi bozulurmu. Bozuk goruntu istemiyorum da 5m ideal mi yoksa kotu mu... Cok problemliyim biliyorum :) Heee ayrica is icin kullanicam yayın icin...
5m mesafe bazı projektörler için fazla olabilir. Minimum ayarda bile 2 metreyi geçebilir görüntü. Ben kendi cihazım için konuşuyorum. Almayı düşündüğünüz projektörler için durum farklı olabilir. Dediğim gibi her bir projektör için klavuzuna riayet etmek gerekiyor. Ezbere bir şey söylenemez bu konuda. Konuyu projektör sorunları bölümüne de yazmanı tavsiye ediyorum acizane.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme