Motor kilitlenmesinden usta neyi kastediyor? Yağsız kalıp yatak mı sardırmış? Hararet mi yapmış? O araba 150 km/sa hızla gitme arabası değil, özellikle de o yaş ve kilometreye geldikten sonra, ikinci el alınıyorsa. İlla deneyeceksen en azından 3-4 hafta aracı daha düşük hızlarda şehir içinde sürüp motorun sesine, gidişine, yağına suyuna, yakıt tüketimine, ara performansına bakarsın, araçtan daha iyi emin olunca sürat yaparsın neticede ikinci el araba alıyorsun. Yine de o hıza çıkması kendi hatası, ki yukarıda da yazıldığı üzere 150’den daha yüksek hıza da çıkmış olabilir, bir de anlık yüksek hıza çıkmakla uzun süre o hızda sürmek arasında da ciddi fark var motor açısından. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 28 Aralık 2022; 11:57:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
6 GÜN ÖNCE SATTIGIM ARABAM MOTOR KİTLEMİŞ (3. sayfa)

-
-
Bende neden sardığını sordum bi cevap vermedi enjektör işeme yapmıştir dedi . Bendeyken ben enjektör bakımlarını yaptırmıştım. Araba bi anda motor kitlemez cok cok zorlanmadikca ya cok zorladi yada öncesinden bi belirti verdi farketmedi bakmadi zorlayinca birden gitti motor. Avukat aradim birtane bırak versin mahkemeye birşey olmaz savunmamizi yapariz sende magdursun dedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sattığınız arabanın motor numarası ruhsatta yazar. şimdiki ile karşılaştırın ne olur ne olmaz.
-
motor arızası gizlenmiş kusura pek girmiyor baştan söyleyim. hele bu km ve yaştaki bir araçta olmaz.
gizlenmiş kusur için elinde bunun bir kanıtı olması lazım. farklı motor numaralı araç, iki farklı şasiyi birleştirmek, ağır kazalı aracı kazasız diye satmak veya km düşürmek gibi.
sıfır araçta bile motor arızası olsa mehleme 2-3 yıl sürerken ve sonucunda satıcı haklı çıkabilirken, bu konuda bilirkişi gelip pat diye araç 2.el diyip geçer.
-
285000 km çok değil, motor yağsız kalmış. Belkide yanma odasına yağ dolmuş. Belki de süzgeç tıkanmak üzereydi.
Demek ki dizel araç alınca karter, turbosu, hortumu boğazı vs. Komple bir söküp inceleme revizyon yapmak lazım ki kafada soru işaretikalmadan rahatça yürütebilelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Motorun 150km hiz ile giderken yatak sarması bi anda yatak sarması için ne gibi bir durum olmasi oluşması gerekir ?
150 ile hemen hemen 3000 dd. ile gidersin çok zorlayıcı bir motor devri değildir 3000 devir. Ama yağ ulaşmazsa ya da yeteri kadar yağlanma olmuyorsa. Yatak sarması için yeterli bir sebeptir.
Bırakın davayı açsın.
expere göstermemiş kanıtlayabileceği hiç bir şey yok.
285bin kilometredeki arabayı almış.
davayı açıp masrafını etsin, size bir şey olmaz.
-
İyi avukatı olan alır bu davayı. Ayrıca 300k kilometredeki reno motora kusursuz diyen ustayı ... lazım.
-
Telefon ile konuştum öduyomusun odemiyomusun dedi yok dedim mahkemede görüşürüz dedi hadi bakalım görüşürüz dedim kapattım
Arkadaşlar bas bas bağırdılar zamanında forumlarda vs. Aracınızı satarken karşı tarafa sıra gelmeden ilk önce sizin ekspertiz yaptırmanız gerekiyor ki yükümlülük kısmen sizden çıksın. Şu an elinde satış öncesi yaptırmış olduğun bir ekspertiz olsaydı işin daha kolaydı. Şu haliyle bile bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ben. Kronik problem diyen olmuş yukarıda, oradan yürürsünüz en kötü. Ayrıca konuşmaların ssi var mı? Ekspertiz istemediğine dair ya da ustasını getirtip baktığına dair. Bunlar varsa problem olmaması lazım. En kötü durumda bile bilir kişi aracınızın motorunu vs. inceleyecek o karar verecek duruma diye biliyorum.
Bu arada 150 ile giderken motorun kitlemesi çok garip olay. 2011 model 370bin kmdeki 86lık 1.5dci euro3 kangoo 3 ile geçende test amaçlı uygun yol ve koşullarda 150 lere kadar çıkabilmiştim ama sonra hızımı düşürdüm tabii çünkü motor elimde kalsın istemedim
3700 devirlere kadar çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 28 Aralık 2022; 17:29:28 >
-
Ustasiyla geldiği konusmalar var elimde silmedim. Ustası ben baktım birşey yoktu sonrasını bilemem demiş iyidi sıkıntı yoktu demis. Bakalim versin mahkemeye ben herturlu savunurum kendimi. Enjektor den derlerse enjektör bakımı yaptırdığım yerde kameradan izletirim ne zaman gittigimde belli.
Tamir parasını yanında getirdiği ustadan isteyecek. Boşuna mı getirdi usta diye.
-
Amaan bir şey olmaz hocam versin mahkemeye. Araçta sizin bildiğiniz ama söylemediğiniz bir ayıp çıkmadığı sürece uğraşıp durur.
-
Onun kendi ustasi benide taniyor bugun gittim ve senin nasıl insan olduğunu biliyorum dedi . Sende yana sıkıntı yok bana göre dedi . Ama o cocuga güvenmiyorum dedi hatta kufur etti. Getirdi buraya arabayi diye. Benim vicdanım rahat şükür
Kardeş 150 dediğin nedir ki bende de 2007 model connect var 220 bin kmde uzun yolda 150-160 yapıştırıyorum bir şey olmuyor.
150 km/h ile giderken bozulan arabada ihmallik vardır değişmesi gereken parçalar değişmemiştir bakımsız kalmıştır.
Benzer olay benim başıma geldi. Aracı sattığım adam beni aradı. Araç çalışmıyor diyor. Neden bilmiyorum diyor. Dingil herif debriyaj veya frene basmadan kontak çevirmeye çalışıyormuş. Cehalet her yerde.
Hocam ustanin dediği yağ pompası arizalanmistir anlik olabilir yaglama kesilmistir o hizda gittigi icin sonuclar daha ağır olmuştur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X