Şimdi Ara

6 vites arabanın artıları eksileri nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bildiğim kadarıyla devir aralığını daha dengeli kulanıyor motor çünkü vites oranları arasında ki fark daha az oluyor, ayrıca 6. vitesi mühendisler yakıt tasarrufu için de ayarlayabiliyorlar onuda daha uzun vites oranı vererek daha az devir çevirmesini sağlayarak yapıyorlar
  • sık vites değişimi - yön olarak düşünülebilir ama vitesle oynamayı sevenler için de + yöne dönüşebilir.
    yakıt tüketimi biraz düşer motoru daha az sıkıştırırsınız.
  • benzin tasarrufu + daha düşük devir sayesinde, uzun vadede daha az yıpranan motor
  • aracım 6 vitesli (mitsubishi colt 1.3 amt) en büyük katkısı yakıt tüketiminde.

tiptronik; otomatik modda sürersem kendini en kısa zamanda 6. vitese atıyor.

performans olarak bir farkı olacağını sanmıyorum sadece aynı performansı daha düşük tüketimle almanızı sağlar kanımca.

şu ana kadar bir zararını görmedim bazen 7. vitesimde olsa diyorum zira araç 6 ya gelmişken dalgınlığa gelip vites kolunu bir kez daha ileri ittiğim çok oluyor :)

allahtan vites dizilişi sıralı olarak 1-2-3-4-5-6-R değil :)

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 18 Mayıs 2008; 21:04:34 >
  • 6 iler olması 2 işe yarar birincisi performans , oranlar kısa oldugu için vites araları kısalır daha seri olur . aynı zamanda 6 vitesde yüksek hızlarda 1000 devire yakın avantaj sağlar örneğin 100km yi 3000 de değilde 2200 de cevirir buda daha az yakıt demek
  • yakında 10 vitesli araba çıkarsa hiç şaşırmam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kudal

yakında 10 vitesli araba çıkarsa hiç şaşırmam...

Belki bi sonraki nesiller 8. ve 10. vitesleride görürler...
  • yakında tırlardan farkımız kalmayacak zaten

ama 7den sonrası otomatik olmazsa olmaz manuel 7 ileri bir(yada daha fazla)bir araç yok diye biliyorum

şu an 8ileri araç mevcut fakat otomatik.
  • 6. vites yakıt tüketimi ve arabanın rahatlaması için çok önemli bir faktör. Eksi yönüde yoktur herhalde.
  • vites aralıklarının kısa olması sayesinde yakıttan tasarruf edilebilir
  • Eksi yönünü bilmiyorum.

Ama artıları yönünden en azından 5 vites kullanım 6. vites overdrive olacakki buda daha az yakıt daha hızlı araba demek olur.
  • 18 vitesli bisikletim vardı.. bu arabalarada yapsalar ya 18 ileri 2 geri.. :) neden 2 geri hızlanmak icap ederse 2 ye takarız

• Uzun yolda dusuk devir ve yuksek vites ile yakit tasarrufu..
  • en büyük artısı yakıt tüketimini düşürmesi ayrıca uzun yolda rahatlık oluyor gerçekten
  • +ları çok fazla olmasada var. - leri yoktur.
  • - si sadece vites le oynamayı sevmeyenlere yöneliktir
  • araç dizel olduğunda kısa oranlar yüzünden işkenceye dönüşebilir
  • 1 vites fazla olduğu için daha çok vitesle oynarsın ?...

• En büyük + Yakıt tasarrufu bi de psikolojik anlamda 6 ileri aracım var gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.