Şimdi Ara

63 bin kişilik Çamlıca Camii akşam namazında bomboş kaldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
18.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu ateistler ne etti sağa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim buldugum burasi turbe.

• Tamamen ölü yatırım. Allah belanızı versin.
  • Efe Aydal kanalının “Kırmızı Hap” serisini izlemenizi öneririm. Ayrıca tarih okuduğunuzda yani insanlığın gelişimi, dinlerin, mitolojilerin oluşumunu görüyorsunuz. Aynı zamanda psikoloji, sosyoloji içerikli yazılar okuyarak, videolar izleyeyerek dinlerin nereden, neden geldiğini neden hala var olduklarını anlayabilirsiniz. Ben kendimi ateist olarak görüyorum açıkçası. Ha bir esnafa bir yere girince selamün aleyküm diyorum orası ayrı. Ortama ayak uyduruyorum yani. Hristiyan bir toplumda yaşasaydık yine onlar gibi davranırdım bende uyum sağlamak için. Kimseyle de paylaşamadığım bir şey bu çok yakın 1-2 arkadaşım dışında. Bayram günlerinde de sülale ile kalkıp bende giderim mesela camiye, imamın söyledikleri hutbemi ne deniyor bilmiyorum artık güzel güzel konuşuyor. Yani dışarıdan müslümanım. Ancak kimlikte din yazması gibi bir saçmalık bu. İnsanın kan grubu değil bu, istediğim gibi değiştiririm. Okumak isterseniz birkaç yazıda paylaşayım.
    Evrim Ağacı
    Ölümün Karşısında İnsan: Dehşet Yönetim Kuramı - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/olumun-karsisinda-insan-dehset-yonetim-kurami-7538

Evrim Ağacı
    Evren Mükemmel, Doğa Kusursuz mu? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/evren-mukemmel-doga-kusursuz-mu-333

Evrim Ağacı
    Mütevazılaştırıcı Bir Deneyim: Dünya'nın Evren'deki Konumu ve Adresi - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/mutevazilastirici-bir-deneyim-dunyanin-evrendeki-konumu-ve-adresi-3010

• quote:

Orijinalden alıntı: sioux

videoyu izledim

şu kara kuru çoluğunuzu çocuğunuzu bari camiye sokmayın be. cemaat namaz kılıyor cemaatin içinde çoluk çocuk ortalarda koşuşturup bağırıp çağırıyor. ayıp be. Osmanlı zamanında camide namaz kılan cemaatin içinde koşturan çocuk çocuk var mıymış, adamı ne yaparlarmış bir araştırın bakalım.

çocukken ninelerimiz ki kendisi 110 yıl yaşadı defalarca hacca gitti tam bir Osmanlı kadınıydı, namaz kılardı onların önünden geçemezdik misal. bize böyle öğretildi. namaz kılan kişinin önünden geçilmezdi. kendisi ile soracağımız bişey olurdu bitmesini beklerdik.

bu tipler kara kuru çoluk çocuğu cemaatin yanına park gibi doldurmuş oyun oynatıyor içerde inanılacak gibi değil ya utanmazlar. bu tiplere yapılan herşey boş yemin ediyorum adam olmaz bunlar sinirim kalktı yine
    mescid-i aksa ve kubbetus-sahra videolarını izledin mi? cami içi videoları izle. orası da aynı. hatta içeride çok fazla uyuyan var. itiraz edince "camide uyunur, normaldir. camide çocuk oynar, oynasın" diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 6 Şubat 2020; 10:12:12 >

• Eşimin akrabası İTÜ de güzel bir bölüm kazandı, çocuk bir yıldır yurt sırası bekliyor. Diğer tarafta 60bin kişilik boş yatırım..işte yeni Türkiye
  • sahabemisin
  • Din yaşama katılır,yaşam düşüncesidir.Bir takım köyden şehre inme dekadanların fantezisi değildir.Yapılan caminin Allah katında hiçbir kredisi yoktur,olamaz da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

sahabemisin
    Şizofrenim

• boombip kullanıcısına yanıt
    araplar camilerde uyurlar bazısı da meditasyon yapar. bu bölgeye has normal bir durumdur.

diğer konu olan bahsettiğin yerlerde, müze kafilesi içinde olmayan, ortalarda zırlayıp koşturan çoluk çocuk videosunu bekliyorum

• quote:

araplar camilerde uyurlar bazısı da meditasyon yapar. bu bölgeye has normal bir durumdur.

diğer konu olan bahsettiğin yerlerde, müze kafilesi içinde olmayan, ortalarda zırlayıp koşturan çoluk çocuk videosunu bekliyorum
    07:45'te ortalikta kosturan cocuklar ve senin tabirinle meditasyon yapanlar gayet acik.
    GİG TVyoutube
    Mescid-i Aksa'yı Hiç Böyle Gördünüz mü?
    https://www.youtube.com/watch?v=crIV92Qp-Qc&feature=youtu.be

• Şu camilere harcanan paranın 5'te 1'i bilime, eğitime harcansaydı ülke bu durumda olmazdı.
  • Ordaki nur yüzlü dedeleri görmek için yeterli bir cevap

• Bursaspor. kullanıcısına yanıt
    Maalesef büyük hata yapıyorsunuz...
  • boombip kullanıcısına yanıt
    ben orda bizdeki gibi grupcana zırlayıp camiyi lunaparka çeviren çocuk göremedim. arka tarafta koşan iki kız çocuğu bir tane de erkek çocuk gördüm. ki o da yanlış. koşmaması gerekir. Bunun yanında namaz kılan 4 çocuk daha gördüm neden onu söylemiyorsun?
    Osmanlı da camiler araplardan farklı olarak bir ilim irfan yuvasıdır çocuklar camilerde eğitim görür ortalıkta oyun oynayamaz. bu yere de dar ül sübyan denir. bunun yanında dar ül kurra darül hadis gibi birimler vardır araplar da bu olay yoktur
    ya ben Türkçe yazamadım, ya sen okuyamadın. araplar camilerde uyurlar bu onlara has bişey. yani camide uyunur. bazısı da meditasyon yapar meditasyon yatarak yapılan birşey değil nasıl yapıldığını araştırıp öğrenebilirsin camiler zor durumda kalmış insanların da sığınma kapısıdır soğuk havalarda kimsesizler, savaş durumlarında vs bu işlevi vardır

senin gibi bir youtube videosu izleyip "bu budur" diyen çok bilmişler aksini ispatlama çabalarına devam ederlerse onlara da itinayla cevap verilir

• quote:

ben orda bizdeki gibi grupcana zırlayıp camiyi lunaparka çeviren çocuk göremedim. arka tarafta koşan iki kız çocuğu bir tane de erkek çocuk gördüm. ki o da yanlış. koşmaması gerekir. Bunun yanında namaz kılan 4 çocuk daha gördüm neden onu söylemiyorsun?
    Osmanlı da camiler araplardan farklı olarak bir ilim irfan yuvasıdır çocuklar camilerde eğitim görür ortalıkta oyun oynayamaz. bu yere de dar ül sübyan denir. bunun yanında dar ül kurra darül hadis gibi birimler vardır araplar da bu olay yoktur
    ya ben Türkçe yazamadım, ya sen okuyamadın. araplar camilerde uyurlar bu onlara has bişey. yani camide uyunur. bazısı da meditasyon yapar meditasyon yatarak yapılan birşey değil nasıl yapıldığını araştırıp öğrenebilirsin camiler zor durumda kalmış insanların da sığınma kapısıdır soğuk havalarda kimsesizler, savaş durumlarında vs bu işlevi vardır

senin gibi bir youtube videosu izleyip "bu budur" diyen çok bilmişler aksini ispatlama çabalarına devam ederlerse onlara da itinayla cevap verilir
    tm

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Amaç camiyi doldurmak değil ki, oraya o eseri kondurup kasılıp durmak etrafta. Vizyon bu kadar.
    Caminin gösterişi olmaz, cami yaptırınca kasılıp durulmaz. Ama bu zihniyetin bu camiyi yapmasının tek nedeni buydu haklısın.
    Ben de bir cevap atarım diyorum ama sen özetlemişsin.
  • T Square kullanıcısına yanıt
    Öyle deme yav camiye giriş passoliglidir bir önceki maçtan pardon! namazdan dolayı cemaat ceza almıştır ondan boştur.
  • Türkler müslümanlığa aa iyi fikirmiş diyerek mi geçti , türklerin ilk dini tengri dir.Arap savaşlarını araştır istersen biraz kim tarafından yapılmış.Bu gün doğu türkistana yapılanda aynı , türklere müslümanlık nasıl empoze edildiyse aynı şekilde şimdi çin empoze ettirmeye çalışıyor.Hatta müslümanlığa ilk geçen toplumda doğu turkistan soyudur.Toplumlar binlerce inanışa kaymış zamanla değişmiş , bizim yaşadığımız yüzyılarda ortadoğu din geleneklerine inanılıyor.Sanıyorsun ki benim inandığım doğru beş altı milyarı aptal bir akıllı biziz.Milattan önce 40000 yılı bile var biz m.s 2020 deyiz insanlar 40000 yıl önce yaşamış bunun firavunu var hitit i var sümerlileri var bu adamlar peygambersiz 40000 yıl yaşamış yaradan onlara kitap göndermemiş 39440 sene bedava yaşamışlar sonra zebur , tevrat , incil ,kuran 1200 sene içinde hepsini yaratan üst üste göndermiş yani 39440 yıl hiç bir şey göndermemiş ama 1200 sene içerisinde peş peşe 4 kitap göndermiş.Biz daha 2020 yılındayız insan topluluklarının 40000 yıl önce milat öncesi var bide m.s 2020.42020 yıl ama 2.580 yıl önceki din geleneklerine inanılıyor , 3000 yıl sonra sonra müslümanlık , hristiyanlık kalacak mı garantisi mı var.Emin ol o toplumlarda aynı senin gibi başka din gelmez sanıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 6 Şubat 2020; 17:56:46 >

• Her koseye cami yapip bos kalacagina her sehire cami vb benzer ulkemizin kulturunun parcasi olan yapilarin yapilmasi normal. Sonucta bunlar bir kac yuzyil sonra tarihi yapi olarak gecmisimizdeki yerini alacak. Ama kalkip 2 adimda bir cami yapmak ustelik bunlarin bos kalmasi bana cidde mantiksiz geliyor. onun yerine kadin ve cocuk siginma evleri acilsin daha makbule gecer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.