Şimdi Ara

63 bin kişilik Çamlıca Camii akşam namazında bomboş kaldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
18.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ateistim ama cami yakınlarda olsaydı para bosa gıtmesın dıye gıder orda ders calısırdım. bıraz da medıtasyon, su arapca sesler olmasa muthıs olurdu.
  • Çamlıca Caminin çevresinde oturmaktayım.Çevresi yoğunlukla konut alanı dolayısı ile özel günler hariç caminin dolması mümkün değil. O yüzden bu camiye sadece namaz kılınmak için değil bir eser olarak bakılması gerekir.

Cami bulunduğu konum itibari ile Çamlıca tepesine komşu.
    Bu bölgede bulunan askeri alanlar boşaltılmış, tv kulesininde Küçük Çamlıcadaki yeni yerine taşınması söz konusu. Dolayısı ile bu bölgede muazzam bir yeşil alan var.
    İstanbul'u en iyi gören, İstanbul'dan en iyi görünen bir bölgeye yazık olmuş. Mahalle arasındaki camilerden farkı büyük olması.Çok daha estetik, günümüz bilgi, teknoloji, estetik anlayışına uygun bir cami yapılabilirdi.
    Mevcut tv kulesinin olduğu yere, kapalı alanı daha küçük, açık alanı geniş, üstü açılır kapanır avlulu (farklı organizasyonlarda kullanım amaçlı) daha yatay olarak inşa edilebilirdi. Çevresinde yine yoğun olmayan yatay mimari ile bilim akademileri, sosyal aktivite alanları ile daha cazip hale getirilebilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Din ya sorgulamayan cahillerin oyuncağı yada din simsarlarının
    akp iktidardan gitti mi bu camilere sinek uğramıcak çünkü
  • Dolmaz ki, bizim mahalledeki cami dolmuyor burası nasıl dolsun. Ramazan ayında dolarsa dolar yoksa zannetmiyorum o sayıyı yakalasın. Bir de en tepede ulaşım sıkıntı bir kaç mahalle topluca gitmesi gerekiyor dolması 9,10 mahalle giderse ancak o sayıya ulaşılır. Bana göre gereksiz yapılmış bir cami israf ayrıca bu kadar büyük yapılması Sultanahmet camii olsun, Ayasofya camii olsun, Süleymaniye camii ve yeni camii bunların hiçbirinden daha güzel değil. Yapılması o dönemin mimarlarına haksızlık hiçbir camii bu saydıklarıma gölge düşürmemeli. Ata’ya saygı duyan birisi onların yapmış olduğu o dönemin camilerine bu zamanın eserine, şöyle düşünmeleri gerekiyordu. Ben daha büyük gösterişli bir cami yapamam bunu yaparsam doğru olmaz yapsaydılar onlar yapardı. Diye düşünmesi bilmeleri gerekiyordu. Şahsen ben bunu doğru bulmuyorum. Bu şeye benziyor, Galata kulesinin çevresindeki anlamsız binalara. Bu yapıların yüzünden kule görkemini ve ihtişamını kaybediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 7 Şubat 2020; 1:37:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bursaspor.

Bu mesaj silindi.
    O senin kendi görüşün. Bencede sorgulayan nesil, yaradan olmadan bildiğimiz sistemin olmayacağı ve devam edemeyeceği sonucuna ulaşır.

Örneğin 100 yıl önce insanlar atomu, evreni fen bilimlerini.... bu kadar bilmiyordu. Bilimdeki gelişim devam ettikçe daha fazlasını öğreneceğiz. Fakat hiç bir zaman evrenin ve bilimin bütün sırlarını cozemeyecegiz.

İnternetin gelişimi ile insanlar hızlı bir değişim sürecine girdi. Hayatımızın önemli bir kısmını sanal olarak yaşıyoruz. Bu arada gerçek yaşamda hızla geçiyor. Kaçınılmaz birsey varki o da ölüm.

• yigitali1 Y kullanıcısına yanıt
    Sen yılanın asaya dönüştüğüne, Musa nin denizi yardığına, atın uçtuğuna, Muhammedin ayı ikiye yardigina inanıyorsun neden dalga geçmeyelim.
    Bir de yazık diyorsun. Asıl size yazık. İçine doğduğunuz şu tuhaf çelişkilerle dolu dine inanıyorsunuz.

Acınacak haldesin haberin yok.

• pusulagazetesi.com.tr
    2 minareli, 22 kubbeli, 6 bin kişilik cami 18 ayda bitecek - Zonguldak Haberler
    http://www.pusulagazetesi.com.tr/2-minareli-22-kubbeli-6-bin-kisilik-cami-18-ayda-bitecek-132071-haberler.html

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Bu durdurlamaz bir gerçek. Ama ateist nesil demeyelim de, tek tanrılı dinler hakkında gerçekleri öğrenen diyelim... bundan önceki nesillerin interneti, bilgiye erişimi ve bilgi paylaşımı gibi seçenekleri yoktu, cahil anne babaların hayallerindeki güzel dini biliyorlardı, türkçe anlamlarını bile bilmiyorlardı... ama gerçekler gizlenemez, artık yeni nesil Muhammed'in hayatını, kuranı araştırdıkça İslam'dan uzaklaşıyor. Aynısı diğer dinler için de geçerli. Bu yeni bilgi çağında çok hızlı var olan 3 büyük dinden hızlı bir uzaklaşma gerçekleşiyor. Eskiden ateist veya deist biri ile tanıştığında çok marjinal geliyordu, artık bizim şirkette yeni işe giren tüm yeni mezunlar ya deist, ya ateist. Bu durum hepimizin dikkatini çekiyor.

Alıntıları Göster
    Bunu bize gerçek gibi gösterenler İlahi dinleri kabul etmeyip kendi inançlarını bize gerçek gibi göstermek isteyenlerdir. İnternetteki her bilginin sorgusuz sualsiz doğru olduğunu kabul eden bir topluluk için bu çok kolaydır. Şu an internet üzerinden yapılan paylaşımlarla toplumları istedikleri gibi yönlendirebiliyorlar. Gerçekten internetteki paylaşımlarda İslam dini doğru anlatılıyor mu?

Bakınız son zamanlarda insanlar cinnet geçiriyor, intiharlar arttı, şiddet arttı, cinayetler arttı, hırsızlık arttı, boşanmalar çoğaldı, vb..
    İlahi dinlere göre yasak olan yukarıdaki olayların artışını nasıl açıklayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Bu durdurlamaz bir gerçek. Ama ateist nesil demeyelim de, tek tanrılı dinler hakkında gerçekleri öğrenen diyelim... bundan önceki nesillerin interneti, bilgiye erişimi ve bilgi paylaşımı gibi seçenekleri yoktu, cahil anne babaların hayallerindeki güzel dini biliyorlardı, türkçe anlamlarını bile bilmiyorlardı... ama gerçekler gizlenemez, artık yeni nesil Muhammed'in hayatını, kuranı araştırdıkça İslam'dan uzaklaşıyor. Aynısı diğer dinler için de geçerli. Bu yeni bilgi çağında çok hızlı var olan 3 büyük dinden hızlı bir uzaklaşma gerçekleşiyor. Eskiden ateist veya deist biri ile tanıştığında çok marjinal geliyordu, artık bizim şirkette yeni işe giren tüm yeni mezunlar ya deist, ya ateist. Bu durum hepimizin dikkatini çekiyor.

Alıntıları Göster
    Hocam Peygamberin hayatını inceleyince neden uzaklaştınız?

• Sırf bu camii için tayin edilmiş belediye otobus hatları var ona rağmen bu kadar boş kalması komik. Sabah bu camiiye giden otobus hattı full çekiyor sebebi metrodan geçmesi. Ben de kullanıyorum metroda iniyor herkes otobus yoluna boş devam ediyor.
  • -- türkiye geneli tüm camilerin cuma namazları hariç doluluk oranları bu şekilde.
    tabi namaz kılmayan ve camiye gitmeyen bir toplumun fertleri olduğumuz için çoğu aylak bunun farkında değil.
    -- gel gelelim video eski tarihli.
    -- ayrıca youtubeda bunu paylaşan kanal sahibi bir amca.
    -- o amcanın kadınların namaz kıldığı bölüme girmesi hiç hoş bişey değil.
    çamlıca camiine özgü bir durum değil yani. manüpülasyon yapmayın
  • birilerinin gitmesi önemli değil ki. yandaş mimar, müteahhit mamayı indirdi mi? indirdi. e gerisi teferruat zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bursaspor.

Bu mesaj silindi.
    Öldüğünde ateistler yardımına koşar artık.

• yazık bize. suçu camiyi yaptıranlarda değil müslüman ülkede camileri doldurmayan bizlerde aramalıyız.
  • RElS kullanıcısına yanıt
    bence israf değil. biz doldurmasakta belki bizden sonra gelecek olan nesil hınca hınç doldurur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitali1

Yemin ediyorum bazen gözüm takiliyor bu tarz yazılar okuyunca acaba yanlış mi yapiyorum bu siteye girmek böyle bakip okumakla ama malesef otomotiv konusuna ilgim var aslinda orayı takıp ediyorum ama böyle ilgi çekici konularin icinde bukadar dinsiz ahlaksiz ikiyüzlü insan görünce birincisi tepem atıyor ikincisi çok üzülüyorum onlarin bu hâline.
    Vallahi dünyanın sonuna cok az kalmış. Biz görürüz göremeyiz ama bu cok belli..

Yav kardesim herkezin dini kendine görüşü kendine
    Bir müslüman yahudiyi hıristiyani veya dinsize hakaret ediyormu? Ediyorsa ahlaksızdır.
    Niye milletin dini ile alay ediyorsunuz herkez kendine ya
    Ama şuç herzaman aile de. Aile ne verirse cocuk onu alıyor.

Cok yazık..
    Biz müslümanın parasıyla yiyip içersek, siz de bize hakaret edebilirsiniz. Böyle yerlere giden her kuruşum haram zıkkım olsun. Kendi dininizi kendi paranızla yaşayın çok inanıyorsanız.

• Camileri kütüphane yaptılar.

• Millet geçim derdinden dinini yaşayamaz olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunun yerine iftar çadırı açsalar bu soğukta çorba dağıtsalar en azından insan ların içi ısınır
  • Fazla büyük.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.