Şimdi Ara

63 bin kişilik Çamlıca Camii akşam namazında bomboş kaldı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
18.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kış mevsimindeyiz, virüs alarmları var, Dünyanın her yerinde sokağa çıkma tavsiye edilmiyor, bizde dışarı çıkmıyoruz, Cami bu ya bazen boş olur bazen dolu, namaza imanla ibadete değilde, cami dolumu boşmu buna bakmayamı gittin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş pvp server gibi
  • speederly kullanıcısına yanıt
    Olaya şekilci bakıyorsun kardeşim . Gözlerin açılıyor ve " Ulan bu ne dediğinin farkında değil " diyosun .
    Bak ben sol elle yemek yediğim için (ikisini de kullanırdım) babamdan ne biçim dayak yerdim biliyon mu sen ?
    İslamiyet artık şekilcilik olmuş . Yaşın kaç bilmiyom ama günü geldiğinde beni çok iyi anlıyacaksın . Benim hanımı görseniz hiç ilginizi çekmez ama başı açıktır . Ama sokaklarda öyle başı kapalı ama bana sorarsanız başı hariç her yeri açık kadın görüyorum .
    Ben bir Yaratıcı olduğuna inananlardanım . Adına ister Tanrı deyin ister Allah deyin . Ama bazı şeyleri saçma buluyorum . İnançlı olmak için belli bir şekle girmeye gerek yok . İyi olun , iyilik yapın ve şükredin . Bence ibadet budur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Osmanlı böyle battı işte. İslam gittiği her toprak parçasını böyle batırır.

Bu forumda İslama hakaret ediliyor denildiğinde örnek istiyorlar. Alın size binlerce örnekten sadece biri.

Osmanlı yüzlerce yıl güçlü bir devlet degilmiydi?
    Selçuklu da öyle.
    T. C. de inşallah giderek güçlenecek.

Alıntıları Göster
    İslam’ın neyine hakaret ediyim? İslam hakkındaki gerçekleri yazdığımızda hemen hakaretle suçlanıyoruz çünkü kimse gerçeği görmek ve duymak istemiyor. Osmanlı islam ile güçlenmedi, güçsüzleşti.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

İslam’ın neyine hakaret ediyim? İslam hakkındaki gerçekleri yazdığımızda hemen hakaretle suçlanıyoruz çünkü kimse gerçeği görmek ve duymak istemiyor. Osmanlı islam ile güçlenmedi, güçsüzleşti.

Alıntıları Göster
    Osmanlı Devletini kuranların dini islam di. Bunu da herhalde bilirsin.

• Eee her namazda dolacak denmedi zaten. Normalden yorum yapmayacaktım da bu videoyu çeken **** nin o kadınların yanına gitmesiyle namazını bozuyor olması namaz vakti elinde telefonla dolanması sizin için normal ve ya çok iyi niyetlisin yada siz dinden ziyade partiyle ilgileniyorsunuz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi bir atesittt çıkar açıklama yapar bizde alkışlarız... hüloooo

• gitseydin camiiye :) boş kalmış salın artık şu siyaseti be! bi bitmediniz forumda dine sağlı sollu saldırıdan da usanmadınız. Camiiler seni ilgilendiriyor mu kaç defa camiiye gittin,kaç defa turladın bahçesinde. İşiniz gücünüz içindeki din nefretini dışarı saçmak için eften püften konu başlıkları açmak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 7 Şubat 2020; 20:42:2 >
  • Bakınız israf nedir ?
  • kasirgaantep kullanıcısına yanıt
    Kadının yanından geçmesi namazı nasıl bozuyor? İlk defa duydum.

• Lüks israftır, israf haramdır...
    Haram üzerine yapılmış bir camii, tam siyasal islam kafası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Kişilerin inançlar ayrıdır, ülkenin yönetim şekli ayrıdır. Boş muhabbet yapma.
  • neroavalon kullanıcısına yanıt
    Suç sizin ve cemaatin hocam.Evet o cocuklar gelmeli ama aralara alacaksiniz,arkada başıboş bırakırsanız tabiki dedikleriniz olur

• quote:

Kişilerin inançlar ayrıdır, ülkenin yönetim şekli ayrıdır. Boş muhabbet yapma.
    Osmanlı böyle battı işte. İslam gittiği her toprak parçasını böyle batırır. diyen sensin

Kişilerin inançlarına karışmıyorum. Inanclarima hakaret edilmesine de karşı çıkıyorum.

Osmanlı eğer inançlara saygılı olmasaydı feth ettiği yerlerde diğer dinlere ait ibadethane bırakmaz, diğer milletleri asimile etmeye çalışırdı. Fakat bunları yapmadı. İnsanlar yüzlerce yıl özgür şekilde yaşadılar.

Osmanlı'nın hoşgörüsünü insan haklarına saygisini eleştirmek için önce o dönemi araştırmak gerekir. Sonra belki boş muhabbet yapmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Osmanlı böyle battı işte. İslam gittiği her toprak parçasını böyle batırır. diyen sensin

Kişilerin inançlarına karışmıyorum. Inanclarima hakaret edilmesine de karşı çıkıyorum.

Osmanlı eğer inançlara saygılı olmasaydı feth ettiği yerlerde diğer dinlere ait ibadethane bırakmaz, diğer milletleri asimile etmeye çalışırdı. Fakat bunları yapmadı. İnsanlar yüzlerce yıl özgür şekilde yaşadılar.

Osmanlı'nın hoşgörüsünü insan haklarına saygisini eleştirmek için önce o dönemi araştırmak gerekir. Sonra belki boş muhabbet yapmazsın.

Alıntıları Göster
    Hastamısın sen? İslamı eleştirme hakkına sahip olamayacak mıyım sırf birileri inanıyor diye? Nesin sen allahın bekçisi mi?

• quote:

Hastamısın sen? İslamı eleştirme hakkına sahip olamayacak mıyım sırf birileri inanıyor diye? Nesin sen allahın bekçisi mi?

Alıntıları Göster
    Hasta olan kendini çok belli ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Sıçuruk Kedi

Avrupada bi tane bile klise yapılmıyor artık . Hatta var olanlar ilgisizlikten başka şeylere çevriliyor .
    Türkiyede diyanet diye bir kurum var . Camilerde çalışanlar memur ve maaş alıyor her ay . Avrupada gönüllülük esasına göre papaz , peder olunuyor(eskiden bizdede öyleydi) .
    Sırf bu diyanete , imama , camiye giden kaynağı kessen ülkenin dış mış borcu kalmaz .
    Din bizim maalesef en zayıf noktamız . Tabu .
    Şöyle düşünüyorum da gerçekten müslüman olmak isteyenin camiyle işi mişi olmaz bence ... Aksine bol bol kitap okur ve araştırır . Benim mantığım diyorki ; Inancın tapınağı mı olur ? Illa bir şekle mi girmeliyiz ? İyilik yapmak ve seni yarattığı için Allaha şükretmek yeterli geliyor bana .
    Türkiyede din toplumu kontrol etmek için önemseniyor artık . Herkes üç maymunu oynuyor yani . Mesela iktidar partisinin bir anayasası olsaydı ilk maddesi şu olurdu herhalde . "Din her türlü kazandırır ve satar"
    güzel arkadaşım bende gereksiz camilere son derece karşıyım yanlış anlama bu talandır,hırsızlıktır bu konuda hemfikiriz benim köyümde eskiden ana baba saygısı bilen komşusuna yardım eden,15 16 yaşındaki gençler kaarşılık beklemeden ezan okumaya namaz kıldırmaya heves eder imamın onayını almak için didinir dururdu ve öyleee müezzin olurlardı 15 16 yaşındake gence temiz kalpli insanlar saygı gösterir,cesaret verirlerdi ama o nesil ne yazıkki eskilerde kaldı

şimdi ise herşey paraya bakıyor öyle korkunç,basit, paragöz imamlar duyuyorumki insanın aklı almıyor ama bu yüzden dolayı islamın temel prensiplerini göz ardı edemeyiz islamda caminin amacı birlikte olma varsayımıdır yani bir mümin bir başka mümini görecek tanıyacak sohbet edecek dert dinleyecek vb cemaat olgusuda bu yüzden çıkmıştır kendi başına bir dini öğrenebilirsin ama eksik yaşarsın

inancın tapınağı olmaz ama inancın birliktelik olgusu vardır ve camiler bu konuda sadece bir araçtır.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.