Şimdi Ara

63 bin kişilik Çamlıca Camii akşam namazında bomboş kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
18.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizin en büyük camilerinden biri olan ve temeli 2013 yılında atılan Çamlıca Camii, 3 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştı. 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir yer olarak tasarlanan Çamlıca Camii açılışına Erdoğan'ın yanı sıra yabancı devlet adamları ve vatandaşlar da katılmıştı.

Daha öncesinde Çamlıca Camii açılışında caminin dolması için okullardan öğrenci bile taşındığı gözlemlenmişti. Resmi açılış çerçevesinde Çamlıca Camii'nin avlusuna dev ekranlar kurulurken çoğu çevrelerden imam hatip ve kuran kursu öğrencilerinin ders saatleri içerisinde Cuma namazı için camiye getirildiği de ifade edilmişti.
    Çamlıca Camii Boş Kaldı
    Görkemli mimarisi doğrultusunda İstanbul'un her noktasından rahatlıkla gözlemlenebilen Çamlıca Camii, kentin sembollerinden biri olarak gösterilerek her bir bölümünde ince detaylara yer verilmişti.

63 bin kişilik Çamlıca Camii akşam namazında bomboş kaldı

KAYNAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 5 Şubat 2020; 17:2:26 >

• Avrupada bi tane bile klise yapılmıyor artık . Hatta var olanlar ilgisizlikten başka şeylere çevriliyor .
    Türkiyede diyanet diye bir kurum var . Camilerde çalışanlar memur ve maaş alıyor her ay . Avrupada gönüllülük esasına göre papaz , peder olunuyor(eskiden bizdede öyleydi) .
    Sırf bu diyanete , imama , camiye giden kaynağı kessen ülkenin dış mış borcu kalmaz .
    Din bizim maalesef en zayıf noktamız . Tabu .
    Şöyle düşünüyorum da gerçekten müslüman olmak isteyenin camiyle işi mişi olmaz bence ... Aksine bol bol kitap okur ve araştırır . Benim mantığım diyorki ; Inancın tapınağı mı olur ? Illa bir şekle mi girmeliyiz ? İyilik yapmak ve seni yarattığı için Allaha şükretmek yeterli geliyor bana .
    Türkiyede din toplumu kontrol etmek için önemseniyor artık . Herkes üç maymunu oynuyor yani . Mesela iktidar partisinin bir anayasası olsaydı ilk maddesi şu olurdu herhalde . "Din her türlü kazandırır ve satar"
    Evsizlere yurt yapsalar daha hayırlara vesile olurdu. Cemaati olmayan cami israftan başka birşey değildir. İsrafta dinimizce haramdır. 63 bin kişilik cami yaptık demek de kibirden başka birşey değildir. O kadar büyük futbol stadyumumuz bile yok.

(İsraf etme! İsraf edenler, şeytanların kardeşleridir.) [İsra 26, 27]

Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:

(Yiyip için, giyinin ve tasadduk edin. Fakat israf ve kibirden sakının!) [Buhari]
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1244
    Mimari olarak çok zayıf. Sultanahmet'in çok kötü bir kopyası. Etrafta aşırı bir nüfus yok, ulaşım zor ve ters.

Şans eseri geçen sene cuma kıldım iki defa, tekinde RTE de oradaydı, ama göremedim. İçinde, imamın durduğu yerin hemen sol üst köşesinde koskocaman bir Osmanlı tuğrası var ne alakaysa! Ana kapı girişindeki kitabe RTE tarafından yazılmış. Asansörler, galeriler, sergi salonları, kütüphane falan var. İhtişam olarak 5 yıldızlı otellerle kapışır, öyle lüks. Bahçesinde uafak bir park var, cılız ve az sayıda ağaç sadece orada var, her yer; ama her yer beton.

Bence israf, fuzuli masraf. İnanıp inanmamak size kalmış ama Suriçi'ndeki eski camilerde kılınan namazların tadını da vermedi.
  • neyseki köprüler, otoyollar geçiş; havalimanları yolcu garantili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 4 Şubat 2020; 20:28:50 >
  • Bir tek ben mi aksakallı dedeleri görüyorum?
    Ağzına kadar dolu görünüyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunun maliyetinin konusunu acmistim dur bak yarin ayik kafayla bulayim hortlatayim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ibadet garantili mi lan yoksa bu cami hahaha...
  • Amaç camiyi doldurmak değil ki, oraya o eseri kondurup kasılıp durmak etrafta. Vizyon bu kadar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu camii çağrı üzerine doluyor galiba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avrupada bi tane bile klise yapılmıyor artık . Hatta var olanlar ilgisizlikten başka şeylere çevriliyor .
    Türkiyede diyanet diye bir kurum var . Camilerde çalışanlar memur ve maaş alıyor her ay . Avrupada gönüllülük esasına göre papaz , peder olunuyor(eskiden bizdede öyleydi) .
    Sırf bu diyanete , imama , camiye giden kaynağı kessen ülkenin dış mış borcu kalmaz .
    Din bizim maalesef en zayıf noktamız . Tabu .
    Şöyle düşünüyorum da gerçekten müslüman olmak isteyenin camiyle işi mişi olmaz bence ... Aksine bol bol kitap okur ve araştırır . Benim mantığım diyorki ; Inancın tapınağı mı olur ? Illa bir şekle mi girmeliyiz ? İyilik yapmak ve seni yarattığı için Allaha şükretmek yeterli geliyor bana .
    Türkiyede din toplumu kontrol etmek için önemseniyor artık . Herkes üç maymunu oynuyor yani . Mesela iktidar partisinin bir anayasası olsaydı ilk maddesi şu olurdu herhalde . "Din her türlü kazandırır ve satar"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 4 Şubat 2020; 23:36:54 >

• bayramda açıgız
  • Mimari olarak çok zayıf. Sultanahmet'in çok kötü bir kopyası. Etrafta aşırı bir nüfus yok, ulaşım zor ve ters.

Şans eseri geçen sene cuma kıldım iki defa, tekinde RTE de oradaydı, ama göremedim. İçinde, imamın durduğu yerin hemen sol üst köşesinde koskocaman bir Osmanlı tuğrası var ne alakaysa! Ana kapı girişindeki kitabe RTE tarafından yazılmış. Asansörler, galeriler, sergi salonları, kütüphane falan var. İhtişam olarak 5 yıldızlı otellerle kapışır, öyle lüks. Bahçesinde uafak bir park var, cılız ve az sayıda ağaç sadece orada var, her yer; ama her yer beton.

Bence israf, fuzuli masraf. İnanıp inanmamak size kalmış ama Suriçi'ndeki eski camilerde kılınan namazların tadını da vermedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Colda

Bir tek ben mi aksakallı dedeleri görüyorum?
    Ağzına kadar dolu görünüyor?
    İmanı sağlam olanlar görebiliyor sadece. Ne mutlu size...

• Mimar Sinan'ın eserini kopyaladılar bir de. Hiç olmazsa orijinal bir eser yapılsaydı. Onu yapacak adam da mı bulamadın madem o kadar para harcadın Zaha Hadid'e tasarım siparişi vereydin.

Vizyon 0 hayaller 2023 gerçekler bir şişe gazoz + bir cips 8 tl
  • Keşke köprülerden de geçselerde, milletin parası 3-5 yandaşa akmasa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21. yy'da adamların övündüğü şey her yerden görünen mimarisi bile kopya olan bir camii.

Madem böyle bişey yapıyordunuz özgün bişey yapsaydınız.Aynısı CB sarayının orda da yaptılar,o da aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bursaspor.

Bu mesaj silindi.
    boş adamsın

• Evsizlere yurt yapsalar daha hayırlara vesile olurdu. Cemaati olmayan cami israftan başka birşey değildir. İsrafta dinimizce haramdır. 63 bin kişilik cami yaptık demek de kibirden başka birşey değildir. O kadar büyük futbol stadyumumuz bile yok.

(İsraf etme! İsraf edenler, şeytanların kardeşleridir.) [İsra 26, 27]

Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:

(Yiyip için, giyinin ve tasadduk edin. Fakat israf ve kibirden sakının!) [Buhari]
    dinimizislam.com
    İsraf - Dinimiz İslam
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1244

• sadece aksam degil ..kusluk sabah oglen ıkındı aksam yatsı her daim bos...

amac camı degildi zaten..halkın parası ile 1e yapıp 4 gosterip kızılay uzerinden ensar a ..oradan da abd de kendi hesaplarına gonderdiler herhalde ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

boş adamsın

Alıntıları Göster
    sen dolu adamsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Keşke köprülerden de geçselerde, milletin parası 3-5 yandaşa akmasa.
    Aslında geçiyorlar, 65 yaş üstü bedava.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.