< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 5 Şubat 2020; 17:2:26 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 5 Şubat 2020; 17:2:26 > |
ibadet garantili mi lan yoksa bu cami hahaha...
|
Amaç camiyi doldurmak değil ki, oraya o eseri kondurup kasılıp durmak etrafta. Vizyon bu kadar.
|
Avrupada bi tane bile klise yapılmıyor artık . Hatta var olanlar ilgisizlikten başka şeylere çevriliyor .
Türkiyede diyanet diye bir kurum var . Camilerde çalışanlar memur ve maaş alıyor her ay . Avrupada gönüllülük esasına göre papaz , peder olunuyor(eskiden bizdede öyleydi) . Sırf bu diyanete , imama , camiye giden kaynağı kessen ülkenin dış mış borcu kalmaz . Din bizim maalesef en zayıf noktamız . Tabu . Şöyle düşünüyorum da gerçekten müslüman olmak isteyenin camiyle işi mişi olmaz bence ... Aksine bol bol kitap okur ve araştırır . Benim mantığım diyorki ; Inancın tapınağı mı olur ? Illa bir şekle mi girmeliyiz ? İyilik yapmak ve seni yarattığı için Allaha şükretmek yeterli geliyor bana . Türkiyede din toplumu kontrol etmek için önemseniyor artık . Herkes üç maymunu oynuyor yani . Mesela iktidar partisinin bir anayasası olsaydı ilk maddesi şu olurdu herhalde . "Din her türlü kazandırır ve satar" |
sadece aksam degil ..kusluk sabah oglen ıkındı aksam yatsı her daim bos...
amac camı degildi zaten..halkın parası ile 1e yapıp 4 gosterip kızılay uzerinden ensar a ..oradan da abd de kendi hesaplarına gonderdiler herhalde ... |
Koy beleş otobüs, ver yarım ekmek köfte bak nasıl doluyor
|
Evsizlere yurt yapsalar daha hayırlara vesile olurdu. Cemaati olmayan cami israftan başka birşey değildir. İsrafta dinimizce haramdır. 63 bin kişilik cami yaptık demek de kibirden başka birşey değildir. O kadar büyük futbol stadyumumuz bile yok.
(İsraf etme! İsraf edenler, şeytanların kardeşleridir.) [İsra 26, 27] Hadis-i şerifte de buyuruldu ki: (Yiyip için, giyinin ve tasadduk edin. Fakat israf ve kibirden sakının!) [Buhari] http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1244 |
Mimari olarak çok zayıf. Sultanahmet'in çok kötü bir kopyası. Etrafta aşırı bir nüfus yok, ulaşım zor ve ters.
Şans eseri geçen sene cuma kıldım iki defa, tekinde RTE de oradaydı, ama göremedim. İçinde, imamın durduğu yerin hemen sol üst köşesinde koskocaman bir Osmanlı tuğrası var ne alakaysa! Ana kapı girişindeki kitabe RTE tarafından yazılmış. Asansörler, galeriler, sergi salonları, kütüphane falan var. İhtişam olarak 5 yıldızlı otellerle kapışır, öyle lüks. Bahçesinde uafak bir park var, cılız ve az sayıda ağaç sadece orada var, her yer; ama her yer beton. Bence israf, fuzuli masraf. İnanıp inanmamak size kalmış ama Suriçi'ndeki eski camilerde kılınan namazların tadını da vermedi. |
neyseki köprüler, otoyollar geçiş; havalimanları yolcu garantili.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 4 Şubat 2020; 20:28:50 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 4 Şubat 2020; 23:36:54 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|